Преносимо

Како је Оља Бећковић изгубила опкладу од Саше Радуловића

У предизборном разговору са Сашом Радуловићем за “Нин”, прво питање које сам поставила је било :”Одакле Вам идеја да ћете прећи цензус!?” Новине тешко препознају колико ми је тон био арогантан. Скоро као поглед који сам му упутила кад сам му неколико месеци раније пружила руку у знак опкладе да за то нема никакве шансе. Мој улог је био ситан, његов да ће се повући из политике уколико не пређе цензус. У актуелним споровима ко је победник, а ко губитник ових избора,једно је сигурно-опкладу сам изгубила ја.Одлучујем се да у првом сусрету после свог пораза почнем недвосмислено храбро:
Шта има ново?

202

Ново је да су завршени избори и да смо остварили циљ да уђемо у Парламент. Сад смо четврта политичка снага у Србији, најјача опозицона пошто радикале не рачунамо у опозициону странку.У Београду смо друга политичка снага, у Новом Саду такође, у Нишу трећа, тако да смо остварили први циљ, али то је само пролазно време у маратону који трчимо- наш циљ је да на наредним изборима победимо!

Погледајте део интервјуа за НИН

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Sad smo četvrta politička snaga u Srbiji,
  E ovo je pošteno i realno.
  A ne ono drugi.
  Naprijatelja moraš uvažavati više nego prijatelja.Jer on je tvoj protivnik.
  Iza njega stoji većina, i ne gađaj vođu to je plemanski način mišljenja
  gađaj ieju ako je ona uopšta dostižna a ti imaš snage da je pobediš boljom idejom.
  Samurabije.

  • Dragi Ivane,

   Ako je suprotna strana “sačinjena” samo od vođe – ONDA SE GAĐA VOĐA!
   Makarije
   🙂

  • RADULOVIC JE LOPINA… A VI STE SMESNI… VASE IDEJE SU KRADJA NA LOPOVSKI NACIN…IZA VUCICA STOJI PET MILIONA SRBA…IDITE NEGDE DA SE UDAVITE…

  • Mislim da DJB radi oboje u isto vreme i da tu nema greške…

   A citat mi se dopada, bez obzira, kao i Makarijev. 🙂

 • Mislim da mi ne znamo koja smo snaga u Srbiji kao što ne znamo kako stoje drugi. Ovi izbori bili su potpuno neregularni. Počev od toga da su uslovi nefer, da su Vučić i SNS kao i njihovi partneri imali kvantitativno 100 puta veću zastupljenost u medijima a još dodatnih 10 puta kvalitativno (jer i to malo što je bilo – bilo je u negativnom kontekstu) što u zbiru daje 1000 puta prednost. To nisu fer izbori. Zatim su došle ucene zaposlenih u javnim preduzećima otkazom, fotografisanje listića, bugarski voz i kao šlag na tortu ubacivanje listića i falsifikovanje zapisnika ne samo na KIM već i u sred Beograda. Albanske glasače da ne spominjemo, mrtve duše da ne spominjemo, izmišljene glasače da ne spominjemo. Oni su mogle slobodno i svoje partijske izbore da proglase državnim.
  Ko normalan može da kaže da na osnovu ovakvih izbora ima podršku. Mogu da ih priznaju iz SAD, EU, Rusije…Tunguzije ali pod ovakvim uslovima izbori nisu fer kao što nije fer da čiča Toma sa kupljenom diplomom predstavlja Srbiju, da se ruši po Svamali a čičaTomina koliba i danas ponosno stoji jer mu ne može niko ništa ni zbog kupovine diplome ni zbog nelegalne gradnje a i zbog mnogo čega drugog.

  • Slažem se da ne znamo koja je DJB snaga u Sbiji U OVOM TRENUTKU.

   Jesu izbori bili neragularni, ali rezultat je pokazao kakav je odnos snaga u takvim (NEREGULARNIM) uslovima.
   Prosto, tako je narod glasao, a nešto su i SNS-ovci navukli sitnim muljanjem.

   Međutim, stvari su se nakon izbora prilično promenile, pa je Saša Radulović i pokret naglo izašao iz totalne anonimnosti, bar što se tiče medija.
   Naprosto, nisu više mogli da ignorišu ovaj DJB, koji za većinu građana kao da je iskočio niotkuda.

   E pa kad je sa približno 0% zastupljenosti u medijima uspeo da dobije 6% na izborima, veoma bih voleo da vidim neko današnje istraživanje.
   Procenjujem doduše napamet, ali mi se čini da kad bi se danas odigrali izbori, DJB bi zaista bio druga snaga, dok bi se “prva snaga” značajno istopila.

 • Verujem u Sašu Radulovića od samog njegovog pojavljivanja i nisam se prevarila.Čovek pun znanja i samopouzdanja mora pobediti,na sreću ima nas dosta koji tako mislimo i to mi daje nadu da za izvesnu pobedu.Saša samo napred u istom kursu i ne brini ima nas uz tebe i biće nas sve više moje su nepogrešive procene.

 • Put do pobede na parlamentarnim izborima ide preko kandidature Saše Radulovića na predsedničkim izborima. Ako tu činjenicu ne može da shvati u velikom je političkom problemu. SNS je Aleksandar Vučić. Ne stranka, nego on ima veliku podršku biračkog tela iza sebe. Rejtin stranke ekvivalentan je rejtingu LIDERA. Ko nije lider u Srbiji ne može pobediti. Lider Saša Radulović mora da pobedi lidera Aleksandra Vučića. U Srbiji nema drugog načina. Tek iz pozicije vlasti može se menjati Srbija.
  Saša Radulović mora da bude dovoljno sličan Aleksandru Vučiću i dovoljno različit od njega da bi ga pobedio. Verujem da Saša čita ove komentare. Ako razume šta sam napisao pobediće i biće jednog dana premijer. Ako ne razume, onda će njegova politička karijera na opštu nesreću Srbije biti bezuspešna i kratka.
  Politički pismenog biračkog tela je malo. Tom podrškom se ne može pobediti na izborima u Srbiji. Većinsko biračko telo je niske političke svesti i ono se mora pridobi. Bar polovina sadašnjih birača Alesandar Vučića mora se animirati da glasa za Sašu Radulovića. To je moguće ako oni (većinsko biračko telo niske političke svesti) shvate da je Saša Radulović novi lider koji će biti uspešniji za Srbiju od predhodnog lidera Aleksandra Vučića.
  Tek posle pobede lidera Saše Radulovića može se pristupiti razvoju demokratije u Srbiji i podizanju opšte političke svesti. Bitno je da Saša Radulović premijer Srbije ,,ukine,, lidera Sašu Radulovića i stvori klimu da Srbijom upravljalju ideje pretočene u zakone. Da sistem bude iznad svakog pojedinca a ne pojedinac iznad sistema.

  • Ovo nije tačno. Đinđićev put do premijerskog mesta, koje je po funkciji važnije od predsedničkog, nije vodio kroz predsedničke izbore. Situacija je bila slična – delovalo je nemoguće da se Milošević pobedi, ali je ipak pronađen kandidat koji je to uspeo.

  • Koštunica je u petooktobarskim promenama bio u pravom smislu reči trojanski konj. Njegova uloga je bil da očuva postoječi sistem. Što je ON štiteći ključne ljude miloševićevog sistema i učinio. Mološević je pao. Žrtvovan je za radi očuvanja njegovog sistema koji je opstao u celini i nastavio da funkcioniše. Dokaz tome je SPS koji je još uvek politički relavantan kao i opstanak radikala i neoradikala. Tada nije demoliran sistem i zbog toga se još uve ćeramo sa njima više od 15 g.
   Dakle, situacije nije ni malo slična sa trenutnom. Na žalost zbog toga što sistem tada nije bio demoliran to je doprinelo stradanju Đinđića. Iz toga jasno proizilazi velika politička odgovornost Koštunice za smrt Premijera.

  • Koštunica je bio, pored Batića, jedini nekomunista među šesnaestoricom lidera DOSa ( samo ime je lažno jer biti ex komunista pa demokrata menjajući samo ime je nemoguće). Kad je pobedio Miloševića sahvatio je da ima posla u nekim stvarima sa gorim ljudima od samog Miloševića. Antidemokratsko lice vrlo brzo pokazao je i sam Đinđić koji je antiustavno i antidemokratski izbacio snagom većine udružene u podeli plena vlasi poslanike DSS. Zato je Koštunica rekaao neće moći. Jednu diktaturu zameniti drugom. pljačkašku privatizaciju nije mogao jer je uvek bio prteglasavan.

  • Đinđić je marioneta Nemaca i SAD, poznavao je novac i lično bogaćenje, dobro je snovčio pad Miloševića, a Srbiju poveo putem svekolikog pljačkanja i uništavanja svega vrednog. Jedino šo je predvideo, to je sopstvenu smrt i živu ideju koju su još žešće njegovi naslednici primenili. Voleo bih da znam kako bi Srbija izgledala danas da je Đinđić ostao živ.

  • Ako čita ove komentare, jadna mu majka…Dakle, Saša RAdulović nema ambiciju da bude vođa, već da menja sistem, bar tako sam ga ja shvatio…On treba da bude dovoljno politički inteligentan i da pronađe pravog NESTRANAČKOG kandidata za predsedničke izbore…nešto poput RODOLJUBA ŠABIĆA…hvala!

  • Ko Srbiji ne poznaje ne treba da se bavi politikom u Srbiji. Politika je bila i biće veština mogućeg. U Srbiji jakog lidera može smeniti samo jači lider. U Srbiji se kaže ,, Klin se klinom izbija,,
   Na nivou političke svesti biračkog tela koji je voma nizak, nikada nestranački kandidat neće pobediti lidera. Aleksandar Vučić je jak lider. Zahvaljujući mediskom mraku, cenzuri i autozenzuri posao je harizmatična ličnost. Saša Radulović MORA da promoviše sebe u lidera makar to nikako ne išlo sa njegovim shvatanjem politike. Ulog je veliki. Politički principi do pobede demokratije mojaju ustupiti mesto POLITIČKOM PRAGMATIZMU.

  • Potpisujem.Sale je dovoljno pametan da zna da samo kao predsednik vlade moze nesto da promeni…Sabic je dosta dobra ideja…

  • Mićo, po mom sudu, ukoliko sam razumeo, vaš stav, predlog, ima malkice utemeljenosti… Ali, malkice. Kao ono sa čašicom rakije, jedna prija – dve opijaju… Uz još samo jedan komentar – nijedan glas koji je pripao g.Vučiću – nije potreban nijednom kandidatu opozicije. Nadam se da će to opozicija i shvatiti. A i gradjani. Ekipa oko Sns je dobila 1.800.000 glasova, zar ne. A biračko telo je 6.800.000… Šta će opoziciji glasačko telo Sns-a? Opoziciji treba – NJENO glasačko telo… Jednako važno – to se postiže ISKLJUČIVO jedinstvom, jedinstvenim nastupom – pred tim i takvim biračkim telom…

  • U Srbiji postoji samo JEDNA opozicija DJB. BORBA ZA SVAKI GLAS, svakog birača biće do konačne pobede demokratije.
   Kompromisa nema. Nije moguć. Ili će Srbija biti pravna i demokratska država ili je neće biti. Ako se u skorijoj budućnosti ne dogode demokratske promene, biće socijalnih nemira koji se mogu oteti kontroli .
   Uskoro će se na DJB obrušiti i ,,kuso i repato,, Sav politički talog proteklih vremena biće protiv Saše Radulovića i DJB . Neće birati sredstva i načine da kompromituju DJB, Sašu Radlovića, poslanike i odbornike pokreta i članove pokreta.
   Služiće se i dozvoljenim a još više nedozvoljenim sredstvima. Razumljivo. Jer ideje DJB koje bi se mogle pretočiti u stvarnost su kraj njihovih svekolikih privilegija.

  • Suviše naivno razmišljanje, mislim se ne krećete među prostim narodnim masama, koje su većina u Srbiji. Na način koji propagirate, borba za promene bi potrajala možda i decenijama, a i sami shvatate da to ne možemo dozvoliti.
   Moramo ići prečicom, gde je moguće da se ne isprljamo (predsednički izbori), pa pobedu iskoristiti kao podstrek za parlamentarne izbore.
   Moramo se udruživati, makar i sa “gubavim”, samo se ne grliti sa njima, da se ne zarazimo…

  • Mislim da Vam je razmišljanje pogrešno iz više razloga:

   1. Predsednička ovlašćenja u Srbiji su minimalna i marionetska, pa je pobeda na njima bitna samo na psihološkom i medijskom polju. Saša nema ni ambicije, ni vremena da previše ulaže na taj aspekt. Zato će podržati drugu ličnost, a sam se posvetiti pambiciji za Premijersko mesto.

   2. Mislim da je dobro što DJB najavljuje da će za predsedničke izbore da kandiduje ili podrži nestranačku ličnost, iz koje će verovatno stati i neke druge političke opcije (što je možda već i načelno dogovoreno sa ostalom opozicijom). Kako trenutno stoje stvari, nije isključeno da bi u drugi krug predsedničkih izbora išli Toma (ili Zorana) i Dačić (ili još gore – Šešelj).
   Zato treba tražiti širu podršku, da bi se srušio mit o nepobedivosti AV, a ako do pobede dođe, to će biti kraj SNS kakvu znamo danas i veliki podstrek za celu opoziciju.
   Zato opozicija treba da izađe sa maksimalno 1 – 2 kandidata (građanske i nacionalne orjentacije). Zbog toga je Koštunica bio kandidat DOS-a u sličnim uslovima, kakvi su bili danas. Postoji opasnost da se taj kandidat izrodi, kao što je i Koštunica, ali alternativna rešenja daju manju šansu za uspeh.

 • Malo skretanje s teme. RTS od juče nije postavio ni jedan od moja dva komentara na poslednje izdanje emisije Upitnik u kojoj je prof. Antonić javno otvorio pitanje Savamale i ljudi u fantomkama. Da li je još neko pokušavao?

 • Prvo srediti i urediti same izbore a onda u ravnopravnoj trci pobetiti sljam koji sada vlada kradjom glasova. A ne ko ranije spremas se za maraton i kreces bez patika i vode jer nemas sredstva. Vodi te zelja za pravdom i boljim zivotom. Ti kreces sa starta dok su drugi startovali 40 km ispred tebe i treba da trce jos 2 km ali tu ulece skupoceni auto i vozi ih do cilja. Na kraju se proglase pobednicima a mediji i sudije kazu da je sve bilo regularno. A ti pronalazis dokaze koje dokazuju udruzenu prevaru i nudis sudija i medijima te dokaze ali oni te ignorisu i ponovo ponavljaju da je sve bilo regularno. Slika Srbije!

  • Liči, samo su maratoncu vezane noge i usta, a sastrane stoje tipovi u fantomkama i biju niskim udarcima.

 • Ja vise neverujem Nikom.Podrzao Sam Radulovica na ovim izborima Iz par razloga.Prvi je zato sto nije bio na vlasti,drugi je njegov program I trace je njegova kultura.Videcemo kakav CE biti Kada dobije vlast.Jedina zamerka je sto nije vise agresivan,Mislim da treba da iskoristi proteste za obaranje ove krimi organizacije ,jer posle ovakvog ponasanja I posle ovakve kradje I glasova I pljackanje naroda ,ti banditi nece otici sami,to CE morati kao sa Milosevicem.

 • Voleo bih da se dese promene. Čekam ih od rođenja skoro, jer uvek slušam istu priču, uvek isti mentalni sklop na vlasti koji nam gasi nadu.
  Saša budite verni sebi do kraja. Velike bi promene bile, ako ste Vi ono što mislim.

 • Treba se fokusirati na izbore u BG jer ce njih sigurno biti isto kada i predsednickih!Veliki vodja hoce da postakne svoju masineriju a samo sa predsednickim izborima to ne moze zato su i izbori u Beogradu sigurni.Naci naboljeg kandidata za predsednicke izbore koga ce pored politicke opzicije podrzati i narod a mi moram, mislim na Pokret “otkinemo” u Beogradu 30% glasova.Bice teska borba jer znamo kako nazadnjaci to rade kupovinom glasova,pretnjama,ucenama…ali moramo se politicki izboriti i ostvariti dovoljno dobar rezultat da bez Pokreta nema formiranja vlasti u Beogradui sa time pocinje kraj politicke nazadnjacke organizacije.

 • Gospodo pristojni ljudi.
  Ja ću malo smirenije i bez mnogo pametovanja,pošto vidim iz ovih komentara da svi znamo sve o politici,u ostalom kao i o fudbalu.Iskreno za mene je DJB,bar za sada samo nada.Nada od 6 posto, i tu je kraj.Imam dovoljno godina i nagledao sam se svega i svačega,večinom glasao,kasnije se ispostavilo, za pogrešne ljude.Naučio sam da me samo rad i sopstvena sposobnost mogu održati na površini ove nesrečne zemlje.Gospodo,da mi smo nesretni ljudi,da li zbog svoje neobrazovanosti, lakovernosti ili ne znam već čega.Sa nama je veoma lako manipulisati i živeti na naš račun.Nismo više ni dovoljno pošteni,ni moralni i skoro da bi velika većina mogla ući u neku “farmu”. Od takvog sirotog naroda teško je očekivati bolju Vladu ili boljeg Predsednika. No, nada ipak postoji i teško bi bilo živeti bez nje. I na kraju zamolio bih vas da prestanete da pišete velikim slovima.Reči tako ne postaju značajnije i važnije.

  • Poštovani slažem se sa vama sa onim 6 posto, to je u nekim gradovima više, nije realno od Radulovića očekivati mnogo više nego za šta mu taj dobijeni procenat poverenja daje šansu, meni je bitno da DJB dokaže da se drži programa, sistema koji je obećao.

 • Čitam ovako redom priloge i osmehujem se. Smišljam da nekako pokušam da odgovorim svima, kad u poslednjem tekstu gospodin Slobodan Milašinović napisa moje misli. Hvala Vam gospodine Milašinoviću, ostaje mi samo da se u otpunosti složim sa Vama.
  Dodao bih još samo jedno.
  Saša Radulović je novo lice naše političke scene i zato ne sme da liči na bilo kog drugog političara, sem na samog sebe! Upravo na onakvog, kakavog smo ga upoznali i zbog čega je zadobio naše poverenje: jednostavan, hrabar i pristojan čovek sa jasnom vizijom. Treba da nastavi putem kojim je krenuo i siguran sam, za njim će krenuti ogroman broj ljudi.
  Malo više tolerancije, opšutenosti, razuma…pristojnosti među nama u Pokretu! Obični ljudi su umorni od bahatosti, prostakluka, ‘pametovanja’… žele više pristojnosti, uvažavanja! Pristalice Pokreta DJB, treba da se ponašaju u skladu sa novom političkom kuluturom i ostalim vrednostima koje promoviše Pokret i na taj način da stvaraju jedno novo lice Pokreta, a ne da liče na SNS ili SRS ili bilo koju drugu stranku!
  To je jedini način da budemo prepoznatljivi na političkoj sceni i da opstanemo!
  I verujte na reč, ljudi će nam zbog toga dati podršku!

  • Srbija nije krug dvojke. Srbija je tamni vilajet. U Srbija ima veliki broj nepismenog stanovništa. Veliki broj polupismenog stanovnišrva. Veliki broj stanovništva niske političke svesti. Veliki broj siromašnih koji prodaju svoj glas za za male novce ili sitne privilegije. I najveće zlo, Srbija ima zle ljude koji se bave politikom četvrt veka. Koji su stekli veliko materijalno bogatstvo kroz politiku i zahvaljujuči njoj. Oni su spremni na sve kako bi stečene pozicije sačuvali.
   Uđu u rinugu dva boksera. Jedan je pravi sportiesta. Pošten i dobar borac. Tehnički potkovan. Udara čistio i jako. Smatra da je boks plemenita veština. Bori se u ringu u skaldu sa svojim principima shvatanja boksa.
   Drugi borac je ,,prljav,, do bola. Moto mu je cilj opravdava sredstvo. Pobeda je imperativ i nije važan način kako će do nje doći. Već je mnogo puta pobeđivao ne poštujući pravila borbe. Borba počinjke. Prljavi borac prljavo boksuje. Tuče ispod pojasa. Udara laktom, drži protivnika. Ujeda. Da zlo bude veće sudija u ringu okreće glavu na drugu stranu praveći se da sve to ne primećuje.
   Prljavi borac pobeđije. Pošteni deo publike viče: ,,Naš bokser je moralni pobednik,,
   Zlog, prljavog, nemoralnog protivnika pobedićete ako razmišljate njegovom glavom. Kada ga pobeditie, ako nastavite da razmišljate kao ON, protivnik je pobedio VAS.

  • Mico, potpuno se slazem sa vama. Sistem se moze promeniti samo iznutra. Zato ja ne zameram Sasi, kao mnogi drugi, sto je to bas i pokusao u vladi AV-a. Ali, ovo je zemlja male pismenosti i jos manje politicke pismenosti, ljudi se lako manipulisu. Potrebno je da dodje “njihov” covek i onda da menja “njih”. Na zalost, ono sto je tu tesko, je da ti koji tako razmisljaju, najcesce nemaju bas ciste ciljeve. Bio je jedan – Djindjic – koji je bio spreman da zagrize kad je najteze i bio svestan odgovornosti, ali ti najpokvareniji su takodje bili svesni sta im se sprema. Za njih, to je borba na zivot i smrt i ne biraju se sredstva. Mi intelektualci u foteljama mrstimo se jer je politicar X stajao pored politicara Y koji nam se ne svidja, i svaki cilj bledi pred time i gubi svaku sansu na ispunjenje.

  • “Pristalice Pokreta DJB, treba da se ponašaju u skladu sa novom političkom kuluturom i ostalim vrednostima koje promoviše Pokret i na taj način da stvaraju jedno novo lice Pokreta, a ne da liče na SNS ili SRS ili bilo koju drugu stranku!”

 • Vidim da ovde njih dvojica pricaju o nekoj nepristojnosti,nedostatku razuma,pametovanju…medju nama u pokretu!Ne razumem ko ovde nije pristojan,nema razum…? Ovde javno iznosimo svoje misljenje pa onaj ko treba da odluci mozda usvoji da nesto od toga valja!Niko se ne pravi pametan,ocigledno njih dvojica hoce nas ostale da ponize i kazu kako eto oni znaju sta je razumno i da je to bez pametovanja!Nema potrebe svakome da odgovaras Marko a to sto se smejes komentarima vise govori o tebi nego o nama,ko se pravi pametan i koje je nepristojan!Razmisli malo o tome i ti i taj pre tebe sto je komentarisao.

 • Ne razumem kakvi su sporovi u pitanju oko toga ko je pobedio na izborima? Pobedu natpolovičnom većinom je odneo SNS ili bolje rečeno – Overlord. Zamislite da neko u SAD izjavi da se ne zna da li je na unutarstranačkim izborima pobedio Tramp ili Kruz jer je Kruz uzeo 24 glasa više u nekom selu u Indijani dok je Tramp na nivou države uzeo 60%. Taj bi momentalno bio sproveden na psihijatrijsko posmatranje. Razumem vašu radost zbog cenzusa (da li je ono Herr Radulović spominao nekih 20% pre izbora? ) ali smanjite doživljaj. Upravo zbog takvog stava “mismonajboljiinajpametniji” Overlord i dobija ovoliku podršku.

 • Naravno da nisam imao nameru da ponizim bilo koga, pa naravno ni Vas. Ukoliko je još neko tako shvatio, izvinjavam se. Sebe smatram pristojnim čovekom i to sebi nikad ne bih dozvolio, a pogotovu ne ovako javno.
  No, kad ste me već prozvali, da Vam odgovorim. Pažljivije pročitajte sve tekstove još jednom i nadam se da će te ovog puta primetiti da su pojedini tekstovi pisali ironičnim tonom, što tek podržavam! Razumećete, šta je izmamilo moj osmeh, a ne podsmeh. Što se tiče svega ostalog navedenog u tekstu i dalje ostajem pri svom stavu.
  Inače, ne sumnjam u dobronamernost Vaših tekstova, a imate pravo na svoj stav.
  S poštovanjem simpatizer Pokreta DJB
  Marko Popov

 • Poštovani Milane.
  Ja sam o svemu dobro razmislio i rešio sam da večeram,pošto sam ogladneo.Malo šunke i sira,nažalost nemam čvaraka.Pozivam i Vas na večeru pa da se izmirimo kao pristojni ljudi.Pozdrav.

 • Ne sme vise da nam se dese ljudi poput slobe milosevica(veliki procenat porodice samoubistvom okoncao zivot i svi njegovi potezi su bili suicidni),Zoran Djindjic(ne mogu filozofi da vode zemlje poput Srbije sa uspehom i mislim da njegova pragmaticnost nije bila potkrepljena moralom da ga nisu ubili prosao bi kao Dragan Djilas sa brdo para i verovatno kojom napisanom knjigom) .Toma Nikolic i Alesndar Vucic o kojima je suvisno pricati.Sve nas vode gori i gori ljudi i sve nam gore i gore ide iako Vucic tvrdi da nam nikad nije islo bolje.Premijer Srbije treba da bude Filip Cepter ili neko slican njemu ko se ostvario u zivotu i kome je stalo do promena koje su nam neophodne.

 • Program DJB, zalaganje, znanje i politička kultura Saše Radulovića su visokog nivoa. Ono što brine za buduću strategiju Pokreta, a time i mogućnost daljeg napredovanja, su kriterijumi kojima su birani njihovi poslanici i odbornici. Postoji mogućnost da je po odborima bilo nameštanja i štimovanja u onom ponoćnom testiranju. Vidljive su neke ne logičnosti kod predloženih ličnosti, zato bi valjalo pogledati način njihovog bodovanja. Transparentno!! Jer ako je dobijen nekvalitetan kadar takvi će biti i rezultati. Radulović, po ovom pitanju, ne bi bio prvi koga je upropastila negativna selekcija.

 • Svaka cast pokretu, stvarno. I jeste cinjenica da je ovo ogroman uspeh. I jeste cinjenica da je DJB stvarno opozicija i verujem da ce biti dobra opozicija. Ali malo me zivcira to sto Radulovic uporno tvrdi da je DJB najjaca opoziciona partija, iako ima isto mandata kao DS. Argumenti tipa da je DS izvikan i da je ovakav ili onakav ne piju vodu jer ne otklanjaju cinjenice, a to je da je pored DJB, DS jos jedna opoziciona partija sa podjednakom snagom kao DJB.