Saopštenje

Tužba će Vučiću moći da se uruči od 5 do 8 ujutru

Sudski pozivar bi, nakon dve godine nesuspešnog “traženja” Aleksandra Vučića, mogao konačno da dobije priliku da mu uruči prvu tužbu za javno iznošenje neistina o lideru pokreta Dosta je bilo. Jer, ako pozivar porani i ako Vučić održi bar jedno svoje obećanje, pa redovno počne da prima građane od 5 do 8 ujutru, tužba bi trebalo da bude uručena lako, jer će svi građani, pa i sudski pozivar, znati gde je premijer.

Aleksandar Vučić je pre više od dve godine izneo jednu od brojnih neistina o Saši Raduloviću – tvrdnju da je kao ministar privrede u Vladi Srbije novinarima Birna dao ugovor o JAT-u sa Etihadom. Saša Radulović je podneo tužbu, ali ona do današnjeg dana nije uručena, jer sud navodno ne može da pronađe Aleksandra Vučića.

hvatanje-lasoFoto: Politika.rs

U pravnoj državi niko ne bi smeo da bude iznad zakona, pa ni Aleksandar Vučić. Ukoliko sud izbegava da mu uruči tužbu time se šalje veoma loša poruka javnosti da postoje zaštićeni ljudi na koje se zakon ne primenjuje i da su, na primer, i kriminalci koji su pre mesec dana u Savamali rušili privatnu imovinu noću, pod fantomkama i maltretirajući ljude, takođe zaštićeni i iznad zakona, jer imaju zaštitu premijera, gradonačelnika Beograda ili ministra policije, koja je odbila da građanima pomogne da se odbrane.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • “U pravnoj državi niko ne bi smeo da bude iznad zakona, pa ni Aleksandar Vučić.” Jel? U kojoj to zemlji?
  Čini se da je potrebno obavestiti neupućene koji su upravo pali sa Marsa ili neke voćke da Srbija nažalost nije pravna država već, otprilike 70tak godina. Jeste da mi možemo zabiti glavu u pesak i igrati se pravne države – ipak ona to nije, nije bila a neće ni biti dok se neko kome je poznata reč moral i plemenitost ne ustoliči na kormilu ovog tonućeg broda.
  U Srbiji se zakoni kreiraju prema nečijim potrebama a doneti zakoni se veoma selektivno primenjuju. U Srbiji ako si ružičast možeš ubiti čoveka na prelazu svojom igračkom – poklonom “snalažljivog” tate, možeš malo protivzakonito spekulisati, privatizovati, neplaćati poreze, muvati sa narkoticima , možeš svašta. Srbija je zemlja velikih mogućnosti.

 • Čitajući knjigu “ISTINA O VUČIĆU” od Predraga Popovića, dugogodišnjeg prijatelja i saradnika AV, mislim da sam shvatio prirodu karaktera srpskog premijera!? Nakon nebrojenih situacija u kojima je reagovao i pričao kako je u knjizi navedeno, ni malo me ne čudi što takav tip čoveka ne interesuje pravo i pravna država! Ako se ne varam, AV je pravnik? Mogu samo da zamislim kako se snishodljivo ponašaju doktori NS i SM u svakodnevnoj komunikaciji sa svojim gospodarom? Afera “Savamala” je još aktuelna a pitam se koliko će afera biti ubuduće? Obzirom da u njegovom najbližem okruženju niko NEMA PRAVO na svoje mišljenje, AV će sve morati da rešava samostalno! Konačno sam shvatio zašto je doneo odluku da TANJUG opstane! Sledeći korak je bio smena novinara u RTV. Pitam se: koji je njegov sledeći korak?

 • GENERALNO AV I OVIM GESTOM, UZ SVE OSTALE ISPADE I NECIVILIZACIJKO PONASANJE POKAZUJE DA JE NE SAMO BESPRIZORAN VEC I DA NIJE BAS PRETERANO INTELIGENTAN. NEKO MALO INTELIGENTNIJI BI U NJEGOVOJ SITUACIJI KADA UZIVAODRSKU VELIKOG BROJA GRADJANA SRBIJE (svidjalo nam se to ili ne) MNOGO MUDRIJE UZURPIRAO SVU VLAST. OVAKO BAHATO-NAPREDNJACKO-SESELJEVSKO PONASANJE CAK SE I U SRBIJI NECE JOS DUGO TOLERISATI.

  • Nikakav efekat nisi dobio pisuci velikom slovima, sta vise sam sebe si obelezio da niko ne cita to. U eri interneta i postovanja na njemu velika slova se tretiraju kao vikanje uzgred ako nisi znao.
   Jedva cekam formiranje vlade pa onda ide onaj skup svi ministri sa predsednikom vlade i svi poslanici oci u oci. U opkladu da ce AV to da izbegne nekom izmisljotinom.

 • To treba izneti na konferenciji za štampu. Valjda će bar N1 da prenese saopštenje. Taj pokušaj uručenja tužbe bi trebalo medijski ispratiti.