Skupština

Akcija „Pitaj Vučića, reci mu u lice“ uvod u direktniju demokratiju

Pokret Dosta je bilo tražiće da se direktno prenose razgovori mandatara Aleksandra Vučića sa predstavnicima parlamentarnih stranaka. Na on lajn tribini u nedelju 29. maja Saša Radulović je objašnjavao razloge zbog kojih će delegacija pokreta Dosta je bilo ići na razgovor sa mandatarom, ukoliko on skupi hrabrosti da pozove. To, rekao je, neće biti pregovori o vlasti, već razgovor političkih protivnika.

sasa-tribina-online

Sa Vučićem nemamo o čemu da pregovaramo, a sa SNS i Vučićem ni na jednom nivou nećemo praviti koalicije. Poziv mandatara je jedinstvena prilika da direktno Vučiću postavimo pitanja koje niko, evo već dve godine nije uspeo da mu postavi, jer nikome ne izlazi na otvoreni razgovor. Kad mu neki novinar slučajno postavi pravo pitanje, on se onda beči i prenemaže i na kraju ne dobijemo odgovor. Ne bismo propustili priliku da mu postavimo neka važna pitanja, a imamo i seriju stvari koje želimo da kažemo, da kasnije ne bi bilo nedoumica oko toga da li je ili nije obavešten – rekao je Radulović.

Saša Radulović je objasnio i da je akcija „Pitaj Vučića, reci mu u lice“, koju je pokret pokrenuo i pozvao građane da preko pokreta postavljaju pitanja Vučiću, uvod u direktniju demokratiju i način na koji će pokret raditi u Skupštini Srbije.

– Građani će moći da utiču na pitanja o kojima se odlučuje u Skupštini preko naših poslanika. Mi ćemo otvoriti taj prostor da bi, pored stvari koje smo mi uočili, i sami građani mogli da daju svoje ideje kad su u pitanju zakoni, inicijative i pitanja koja ćemo postavljati u danu za poslanička pitanja vladi – rekao je Radulović

Pogledajte snimak cele on lajn tribine i podelite sa prijateljima

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • – Pokret Dosta je bilo tražiće da se direktno prenose razgovori mandatara Aleksandra Vučića sa predstavnicima parlamentarnih stranaka.
    E, ovo pozdravljam.
    Uvod u direktnu demokratiju stara ideja već zaboravljnog Branka Dragaša.
    Ali neka zaživi. Zrelo je za javni dijalog.

    • Dragi Bole, evo ogovora.
      I nama će bljesnut sunce sa Istoka.
      Kinezi su trenutno na tajnom zadatku.
      Čim obave posao sve će Vam se samo reći.
      Za informaciju ogovoran lično potparol-KTA
      Pozdrav, od 中华人民共和国,

  • Ja sam vojni penzioner. Kao što znate nama se već duže vreme isplaćuju protivzakonito umanjene penzije. Nastupi premijera i njegovog ministra Vulina doneli su na videlo sledeću prevaru. Premijer je izjavio da mu je bivši režim (njemu je uvek kriv bivši režim), ostavio dug prema vojnim penzionerima od 300 miliona evra. On jadan sada to mora da vrati sa 140 miliona evra.
    Moje pitanje je kako on sme da javno pokrade vojne penzionere za više od 50%, jer gornja izjava to govori. Odmah posle te izjave na scenu stupa njegov ministar Vulin, sa epohalnim “zaključkom” vlade o vansudskom poravnanju, koji najavljenu krađu pokušava da ogrne kvazi zakonskom formom.
    I tako krađa vojnih penzionera traje i to bez “bivšeg režima”.
    To je moje pitanje. Pa dokle bre? Dosta je bilo.

  • Pošto je na tribini bilo reči i o restituciji dajem predlog za buduću akciju u Skupštini.
    Predložiti Zakon o konfiskaciji nepokretne imovine u “vlasništvu” SPS. To je imovina koju je “stekao” tako što se sam proglasio za pravog naslednika bivšeg Saveza komunista i preuzeo “njegovu” imovinu.Po navodnike sam stavio NJEGOVU jer to i nije bila imovina bivšeg SK već imovina lokalnih saomoprava, ili Republike i Pokrajine..Tu imovinu treba vratiti lokalnim samoupravama, Republici i Pokrajini i iskoristiti je u postupku restitucije za, bar delimično, izmirenje obaveza prema žrtvama konfiskacije i nacionalizacije imovine posle II svetskopg rata.