Vojvodina Saopštenje

Nastavak partokratije u Rumi

Na sednici Skupštine opštine Ruma održanoj 10.6.2016. izabrani su Stevan Kovačević za predsednika Skupštine Opštine Ruma i Slađan Mančić za predsednika Opštine Ruma. Oba kandidata su iz redova Srpske napredne stranke. Odbornici Pokreta “Dosta je bilo” su glasali protiv izbora ljudi koji su vodili opštinu i u prethodnom periodu. Osim naših odbornika jedina stranka koja nije glasala za izbor aktuelne vladajuće strukture je Demokratska stranka, nakon što su njihovi odbornici odbili da glasaju. Kuriozitet je da je odbornik LSV-a koji je bio na izbornoj listi “Ruma može bolje – Nenad Borović” glasao za aktuelnu vlast Srpske napredne stranke, još jednom dokazujući da Liga socijaldemokrata Vojvodine, ne samo da koketira, nego i otvoreno sarađuje sa Vučićevom strankom. Za kandidate SNS-a glasali su i SPS, SRS, Zelena stranka i Jedinstvena ruska stranka.

Ruma_wikipedia

Smatramo da će novoizabrani predstavnici rumske vlasti nastaviti sa istim načinom vođenja opštine, politikom “partijsko-parazitskog sistema” koja se kosi sa svim našim političkim načelima. Ova politika se manifestuje partijskim zapošljavanjem, gde se partijski kadrovi i rodbina guraju u javna preduzeća na izmišljenim administrativnim radnim mestima, na šta se baca teškom mukom zarađen novac poreskih obveznika. Takođe, prisutna je “burazerska ekonomija” gde firme i pojedinci bliski vladajućoj strukturi dobijaju poslove koje finansira država. Najbolji lek protiv korupcije i partijskog zapošljavanja je uvođenje principa potpune transparentnosti.

Subvencije stranim investitorima su u prethodnom periodu bile izražene u astronomskim ciframa, a najavljene su i nove. Ovim plaćamo strancima da dođu u Srbiju i naprave konkurenciju našim privrednicima, dok naše građane zapošljavaju na minimalac. Mišljenja smo da subvencije strancima treba potpuno ukinuti, a ušteđeni novac preusmeriti na smanjenje nameta domaćim privrednicima, i tako im pomoći. Što se tiče stranih investitora, oni su dobrodošli, ali da grade za svoj novac. U zemlji koja je privredno jaka, sa razvijenim tržištem i brzim administrativnim procedurama, ne bi bilo potrebno “podmićivati” investitore da ulažu, oni bi se sami utrkivali da dođu.

Odbornici Pokreta “Dosta je bilo” će se u ovom sazivu lokalne skupštine, a i u svim budućim zalagati za primenjivanje i poštovanje principa potpune transparentnosti. Nismo zaboravili naša obećanja građanima pre izbora, i njihovi glasovi nas obavezuju da u ovom poslu istrajemo. Takođe, u skupštini ćemo se ponašati korektno i pristojno, nećemo biti opozicija koja samo kritikuje, već ćemo i podnositi predloge koji vode ka transparentnom vršenju vlasti, ukidanju partijskog zapošljavanja i burazerske ekonomije. Hoće li ove inicijative biti usvojene, zavisi od toga da li će skupštinska većina prepoznati da je ovo jedini put za oporavak naše opštine, i društva u celini. Ako oni ne mogu ili ne žele to da prepoznaju, sigurni smo da će građani na sledećim izborima to uraditi.

Pokret “Dosta je bilo”, opštinski odbor Ruma

DJB Vojvodina

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Bravo, samo tako i istrajno.!
    Bićete izloženi prvo pohvalama, pa onda raznoraznim “ponudama” i na kraju ozbiljnim pritiscima i pretnjama.
    Ni na jedno ni na drugo, a pogootovu na treće (posebno ako budu akcenat stavili na članove porodica) neće biti lako odupreti se.
    Ali “na muci se poznaju junaci”, i zato iskoristite predstojeće vreme da učite i da očvrsnete za sledeće izbore, sretno !!