Војводина Политика Саопштењe

Неодговорно политичко обећавање и добри војници партије

Нови сазив Скупштине Града Суботице, као и именовање градоначелника Богдана Лабана из редова Српске напредне странке, на седници која је одржана у четвртак, не остављају ни мало простора за наду да Суботици стижу бољи дани.

Subotica gradska kuća
Начин на који је седница сазвана, без поштовања обавезе да се позиви са комплетним материјалом одборницима упуте најмање пет радних дана пре заказане седнице Скупштине Града, потом подела папира са именима особа које ће чинити будуће Градско веће одборницима тек у сали, без имало шансе да се одборници из редова малобројне опозиције, али и јавност, претходно упознају са биографијама кандидата, само су део унапред договорених корака иза затворених врата између Српске напредне странке и њеног коалиционог партнера Савеза војвођанских Мађара.
Без много суштинске расправе о предлогу, изабрани градоначелник Суботице Богдан Лабан одлучио је да за говорницом изнесе програм рада у наредне четири године, а уместо јасних и образложених циљева, рокова, трошкова и датума, грађани су током преноса, у неколико минута чули таксативно наведен списак жеља и фраза које не доносе ништа ново и због којих он неће сносити никакве последице уколико било шта од наведеног не буде испуњено. Разлог томе можда лежи у образложењу шефа одборничке групе Српске напредне странке у градској Скупштини Гојка Радића. Рaдић је нагласио да Лабан лично није најсретнији због функције на коју је именован, али да је то задатак који он обавља као „добар војник партије“. Сада и званично знамо да је избор градоначелника Суботице одлука која је донета у Београду и спроведена након директног наређења Александра Вучића. Суботичани су способни да сами изаберу градоначелника.
Покрет „Доста је било“ залаже се за укидање партијског паразитског система који је уништио државу. Политичари морају да одговарају за лоше резултате и грађани то морају да препознају. Једини начин је транспарентност у обављању јавних функција, одговорност и подношење рачуна за сваки динар потрошен из буџета.
Уколико је Богдан Лабан добар војник своје партије, да ли то значи да ће у случају неуспеха одговарати само суду своје странке?
Доста је било!

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“

Одбор у Суботици

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар