Vojvodina Politika Saopštenje

Neodgovorno političko obećavanje i dobri vojnici partije

Novi saziv Skupštine Grada Subotice, kao i imenovanje gradonačelnika Bogdana Labana iz redova Srpske napredne stranke, na sednici koja je održana u četvrtak, ne ostavljaju ni malo prostora za nadu da Subotici stižu bolji dani.

Subotica gradska kuća
Način na koji je sednica sazvana, bez poštovanja obaveze da se pozivi sa kompletnim materijalom odbornicima upute najmanje pet radnih dana pre zakazane sednice Skupštine Grada, potom podela papira sa imenima osoba koje će činiti buduće Gradsko veće odbornicima tek u sali, bez imalo šanse da se odbornici iz redova malobrojne opozicije, ali i javnost, prethodno upoznaju sa biografijama kandidata, samo su deo unapred dogovorenih koraka iza zatvorenih vrata između Srpske napredne stranke i njenog koalicionog partnera Saveza vojvođanskih Mađara.
Bez mnogo suštinske rasprave o predlogu, izabrani gradonačelnik Subotice Bogdan Laban odlučio je da za govornicom iznese program rada u naredne četiri godine, a umesto jasnih i obrazloženih ciljeva, rokova, troškova i datuma, građani su tokom prenosa, u nekoliko minuta čuli taksativno naveden spisak želja i fraza koje ne donose ništa novo i zbog kojih on neće snositi nikakve posledice ukoliko bilo šta od navedenog ne bude ispunjeno. Razlog tome možda leži u obrazloženju šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke u gradskoj Skupštini Gojka Radića. Radić je naglasio da Laban lično nije najsretniji zbog funkcije na koju je imenovan, ali da je to zadatak koji on obavlja kao „dobar vojnik partije“. Sada i zvanično znamo da je izbor gradonačelnika Subotice odluka koja je doneta u Beogradu i sprovedena nakon direktnog naređenja Aleksandra Vučića. Subotičani su sposobni da sami izaberu gradonačelnika.
Pokret „Dosta je bilo“ zalaže se za ukidanje partijskog parazitskog sistema koji je uništio državu. Političari moraju da odgovaraju za loše rezultate i građani to moraju da prepoznaju. Jedini način je transparentnost u obavljanju javnih funkcija, odgovornost i podnošenje računa za svaki dinar potrošen iz budžeta.
Ukoliko je Bogdan Laban dobar vojnik svoje partije, da li to znači da će u slučaju neuspeha odgovarati samo sudu svoje stranke?
Dosta je bilo!

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“

Odbor u Subotici

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar