Политика Преносимо

Биографија кандидата за мандатара Владе Републике Србије

aleksandar vucic

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ

Основни подаци
Рођен 05.03.1970. године у Београду, СФРЈ.
Ожењен, отац двоје деце.

ОБРАЗОВАЊЕ
Дипломирани правник, Правни факултет Универзитета у Београду, 1994. година. Завршио у року с највишим оценама уз академске похвале.

Матурира у Земунској гимназији 1988. године с похвалама за одличан успех и допринос угледу школе.

Завршава основну школу „Бранко Радичевић“ с одличним успехом и титулом првака Србије, Града Београда и општине Нови Београд на такмичењу из историје.

КАРИЈЕРА И РАДНО ИСКУСТВО
Приступа Српској радикалној странци 1993. године.

Изабран за генералног секретара Српске радикалне странке 1994. године. На дужности остаје до 2008. године.

Именован за директора Спортско-пословног центра „Пинки“  у Земуну 1996. године. Знањима, руководећом вештином и домаћинским односом реконструише ово запуштено спортско здање, а успешним пословањем вишеструко повећава примања запослених. На примеру центра „Пинки“ демонстрира радну доктрину за коју се и данас залаже и која доводи до пословног успеха: лична посвећеност, друштвени интерес изнад сваког другог, поштен и домаћински однос према запосленима и својини, визија развоја, стратегија примене иновације у знању и технологији, оспособљеност кадрова и перманентно образовање запослених у циљу стручне оспособљености и напредовања.

Именован за министра информисања 1998. године од стране владе националног јединства.

Посланик у Савезној скупштини СРЈ, три мандата:

  • Веће република од фебруара 1998.
  • Веће република од маја 2000.
  • Од 24. септембра 2000. године изабран је на савезним изборима.

На локалним изборима за градоначелника Београда, под слоганом „Вучић за метрополу“, осваја 29% гласова у првом кругу избора, односно 48% гласова у другом кругу.

На локалним изборима за градоначелника Београда одржаним у мају 2009. године, добио је 316.357 гласова, односно 34,7%.

Са Томиславом Николићем оснива Српску напредну странку. На Оснивачкој конвенцији октобра 2008. године, на којој је Томислав Николић изабран за председника, Александар Вучић је изабран за заменика председника. Политичка визија, мудрост и искуство председника новоосноване странке, али и пословна енергичност, посвећеност, знање и вештина Александра Вучића, заслужни су за развој страначке инфраструктуре, њено политичко профилисање и претварање странке у покрет који је почео да мења Србију у модерну и просперитетну државу. Заједно са Томиславом Николићем и чланством, које се увећавало из дана у дан, доприноси угледу странке у земљи и иностранству што ће резултирати победом тадашњег председника странке на председничким изборима 2012. године и кључним улогама чланова СНС-а у парламенту и Влади Србије.

Води изборне тимове на ванредним локалним изборима у београдским општинама Земун и Вождовац 2009. године. Српска непредна странка тада остварује убедљиву победу и преузима власт на локалном нивоу.

После општих парламентарних избора одржаних 2012, преузима функцију министра одбране и првог председника Владе Републике Србије задуженог за борбу против корупције и криминала.

Након оставке Томислава Николића на место председника Српсаке напредне странке 24. маја 2012. године, чиме је испунио своје обећање да ће бити председник свих грађана Србије, Александар Вучић постаје в.д. лидер Српске напредне странке.

На другом конгресу странке одржаном 29. септембра 2012. године, једногласно је изабран за председника Српске нaпредне странке.

Обавља функцију министра одбране од 28. јула 2012. године до реконструкције Владе Републике Србије 2. септембра 2013. године.

Активно учествује у програмима Владе Републике Србије и привремених институција у Приштини под покровитељством Европске уније. Помаже да у априлу 2013. године дође до потписивања Бриселског споразума, чиме је први пут од 1999. године створена реална основа да српски народ који живи на Косову  и Метохији успостави институције које ће бити признате од међународне заједнице.

Од септембра 2013. године обавља функцију првог потпредседника Владе са јасном политичком и цивилизацијском идејом о једнакостима свих пред законом, о тајкунима и корумпираним појединцима из политичког, криминалног и привредног миљеа који морају сносити законске последице за осиромашење државе и рушење њеног угледа у свету и међу грађанима. Његова политичка визија је да Србија постане држава у којој за добробит грађана функционишу институције, функционише систем мотивисан искључиво интересом државе и друштва уместо вољом појединца или странке.

Економска обнова као услов свих услова, основа је политичке посвећености Александра Вучића и странке коју предводи. Сву своју енергију несебично посвећује мисији која Србију види као уређену, модерну европску државу, регионалног лидера у економији, политици, инфраструктури, енергетици, стабилности сваке врсте, афирмацији људских права и слобода, али и у образовању, култури, науци, просвећености, спорту и, најзад, наталитету. Свестан да је стварање Србије која иде у корак са светом процес који дуго траје и подразумева промену система вредности и промену свести, спреман је да се свом снагом посвети овом циљу који доживљава као један од својих животних задатака.

Након избора одржаних 16. марта 2014. године, Српскa напредна странка, предвођена Александром Вучићем, осваја готово 49% гласова грађана, постаје одлучујући фактор политичког живота Србије и добија највеће поверење грађана које доживљава као одговорност да храбрим политичким лидерством неоптерећеним компромисима, личним и партијским интересима, популизмом, већ искључиво и само интересима грађана и државе, одржи предизборно обећање и настави процес стварања економски јаке, просперитетне, у свету поштоване Републике Србије.

На ванредним парламентарним изборима 24. априла 2016. године Српска напредна странка  и Александар Вучић, као носилац листе, осваја више гласова грађана него на изборима 2014. године и тиме добија потврду да је претходних година водио земљу у смеру развоја и стабилности, у економском, политичком и сваком другом смислу, те да би Србија требало да настави започети реформски пут.

Александар Вучић је од председника Републике Србије Томислава Николића добио мандат за састав нове Владе Републике Србије.

НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА

  • Пионирски првак Београда у шаху;
  • Носилац стипендије из Фондације за развој младих научника 1991. године;
  • „Капетан Миша Анастасијевић“ за личност године 2012;
  • „Личност године 2013“ , избор „Независних новина“, Босна и Херцеговина;
  • „Човек године 2013“, избор европског магазина „Мan“;
  • „Најевропљанин 2013“, избор међународне организације „Прва европска кућа“;
  • „Видовданска награда 2013, додељује град Крушевац;
  • Почасни грађанин Лесковца, 2013;
  • Почасни грађанин Лепосавића, 2013;
  • „Регионални лидер 2014“, избор регионалног жирија и читалаца „Вечерњег листа“, Босна и Херцеговина.

ПОСЕБНА ЗНАЊА И ВЕШТИНА
Страствен је читалац  литературе из области историографије и геополитике, али и српске и светске књижевности; поседује завидну личну библиотеку.

Игра шах.

Течно говори енглески и руски.

Служи се француским језиком.

Учи немачки.

Београд, 03.06.2016.

Извор: службена биографија Александра Вучића, достављена народним посланицима

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • “осваја више гласова грађана него на изборима 2014. године и тиме добија потврду да је претходних година водио земљу у смеру развоја и стабилности, у економском, политичком и сваком другом смислu”…Berovatno ovo dele botovima da onanisu dok citaju.

    • Naravno da spada! Uz sve dosadasnje mere i uz zalaganje novoizabranog predsednika skupstinskog odbora – za koju godinu ce naucena azbuka i tablica mnozenja postati ”posebna znanja i vestine”. A sta mislite da bi u Nikolicevoj biografiji moglo da stoji, umesto ovoga ? Pecenje rakije ?

  • Један од ретких чланова СНС образованих на државном факултету. На жалост, то је све. Недостаје му култура дијалога (емисије на ТВ), врло је сујетан на незгодна постављена питања (конференције за штампу), даје одговоре и обећања у областима за које је ненадлежан (убиство у Борчи обећао да ће бити решено за понедељак после избора, рушење објеката у Херцеговачкој улици у Београду), себе ставља у први план (ево ја не дам, ја нећу, ја баш тако хоћу, …), врло некултуран речник који не доликује ни продавцу на пијаци Зелени Венац (идиоти, будале, …) а који се односи и на највише представнике неких земаља у Европи, сви који другачије мисле и то јавно кажу сматра да га мрзе (?!, што је апсурдност својствена само њему и онима који му се додворавају), итд, итд., …. Најближи сарадници у странци су му с плагијатима докторских дисертација, купљеним дипломама, недостатком елементарне културе говора и писмености (ВАЗДУПЛОХОВИ), странка му је попуњена прелетачима из других странака које нису на власти од којих су неки на високим положајима у граду Београду (није свестан да ће га они први напустити једног дана), итд., итд…. Законска решења које Влада предлаже а скупштинска већина слепо доноси су катастрофална (тотално незаштићени радници у корејанској фирми који не могу ни у Ве-Це да оду), поједина решења су против законита (смањење пензија), медијска блокада, безпоговорно извршавање страних налога (преговори о Косову), катастрофална економска решења, непоштовање домаће економије и “улагања” у стране инвестиције у нашој земљи, продаја фирми које су годинама у судском спору са својим радницима деоничарима (Студио Б). Зашто нема за консултанте угледне нестраначке професоре са Економског факултета, Електротехничког, Правног, и других угледних државних факултета? Не годи му да чује нешто што је супротно од онога што је он замислио. Може се много још тога указати, али не вреди. Кроз неколико година ће схватити да је много грешио, али те грешке ће на жалост обичне грађане много коштати.

    • Znaci po Vama su dno dna prodavci na Zelenom vencu jer oni verovatno govore musterijama “Izvolite budalo” ili “izvolite idioti”? Bolje da ste gospodine napisalii da taj recnik ne dolikuje ni Vama a ne da vredjate ljude koji krvavo zaradju taj dinar ustajuci svaku dan u 02:00h ujutro da bi nabavili robu za tako vaspitanu gospodu. Pa dva puta kada bi Vi ustali tako rano kao i oni i prodavali robu do 16h vi bi ste se razboleli. Ostatak komentara je korektan ali ovo nisam mogao da sazvacem.

    • A jednom je u vladi imao i takvog čoveka i znamo šta se dogodilo. Srećom po nas taj čovek je odlučio da napravi svoj pokret.

    • najzalosnije je sto ni za par godina on nece shvatiti da je gresio…ili mozda zna da gresi ali ga bas briga

    • Подржавам 100%, све сте одмерено и тачно рекли.Само, ако дозволите, да додам: на потоњим изборима коалиција СНС, наступила са још 11 којекаквих, те појединачно гледано, у просеку, нису прошли цензус.

  • Na predsedničkim izborima za godinu dana AV će biti izabran za predesednika Srbije. Nema protivkandidata koji ga može pobediti. Sve je pod kontrolom. Ceo izborni proces. Štampanje i distribucija glasačkih listića. RIK. Birački spiskovi. Treba li šta reći o medijima koje AV apsolutno kontroliše. Novac. Kupovaće glasove. Citava stranačka mašinerija biće stavljena u pogon.
    Vršiće pritisak na biračko telo na razne načine. Od lažnih obećanja do zastrašivanja gubitkom posla. Imaće podršku nekoliko vrlo bitnih država Evrope i Sveta. Gledaćemo mi njega i slušati najmanje još 6 g.

  • Nego …. el sluzio ovaj vojsku? ’88 maturirao. ’94 diplomirao. Pravni fakultet zavrsen za 6 ili ako je sluzio vojsku za 5 godina. To “u roku” je poprilicno rastegljiva kategorija

  • Ako pažljivo pročitate biografiju lako ćete uvideti da su u njoj samo pobrojane pozicije, tj funkcije koje je dotični kandidat zauzimao.
    Nema ni reči o konkretnim rezultatima koje je postigao! Ni jednog jedinog slova! Zašto?
    Pa ti rezultati bili bi: ugasio x medija, oterao sa posla y novinara, u sadejstvu sa Miloševićem i Šešeljom izložio nas Nato bombardovanju, izgubio medijski rat, smanjio plate i penzije, povećao poreze na imovinu za 90%, oterao u emigraciju nekoliko stotina hiljada mladih…
    Naizgled brilijantna karijera (formalno uspon je enormno brz iz ničega do premijera) zapravo je hronologija propasti Srbije.
    To je problem u Srbiji! Ljudi posmatraju formalno a ne suštinski.
    Vučić jeste formalno napredovao ali je svojim delom unazadio Srbiju.
    Za koga onda glasati, za formalno uspešnog Vučića ili podići glas protiv njegovog formalnog uništavanja Srbije?

    Vučić je dobio i neke nagrade! Da , ali kakve?
    To nisu nagrade za dela koja je učinio za dobrobit čovečanstva ili barem svoje zemlje ili komšija makar.
    To su nagrade za popularnost.
    Šta je Vučić ikome dobrog učinio za ovih 25 godina za običnog građanina. Ništa! Ali zato je učinio mnogo toga lošeg!

    • Odlicno receno i na pravi nacin iznesena karijera osobe pogubne po Srbiju u svakom smislu!
      Ovde bih se samo zadrzao na NATO bombardovanju Srbije 1999. Posledice ovog bombardovanja su enormne i nesagledive, a za to niko od vinovnika nije odgovarao, sto je apsolutno nedopustivo, ali i razumljivo, obzirom da i za pljacku biblijskih razmera u Srbiji niko (jos) nije odgovarao!
      Sama materijalna steta od bombardovanja u iznosu od vise desetina milijardi $ je sama po sebi impresivna i dovoljna za drakonsku kaznu odgovornih, ali cak i ona je ni po jada od stete izazvane bacanjem nekoliko desetina tona Osiromasenog Uranijuma (OU) po Srbiji. Taj radioaktivni element, toksicni teski metal, sa vremenom poluraspada od skoro 5 milijardi godina je odgovaran za citav niz opakih, teskih i smrtonosnih bolesti, poput kancera raznih vrsta, leukemije i mnogih drugih. Opaka je i tuzna cinjenica da je od 99-te do danas direktno od njegovih posledica u Srbiji pomrlo vec vise desetina hiljada ljudi, a koliko ce ih jos pomreti sam Bog zna. Skoro da nema porodice u Srbiji ciji bar jedan clan nije umro od raka, a situacija postaje sve gora.
      Za one koji ne znaju da objasnim. OU vojnu primenu ima ponajvise zbog svoje velike gustine i cvrstine, te s time velike kineticke energije i probojnosti. Prvenstveno ga koriste na avionima A10 koji se zovu “lovci na tenkove”, ali i druga oklopna vozila, kao oklop zrna u njegovoj topovskoj municiji. Samo jedan ovakav avion, u jednoj akciji moze ispaliti par hiljada ovih zrna. Ono velikom kinetickom energijom i cvrstinom probija oklop tenka, potom eksplodira u njegovoj unutrasnjosti i tako ubija posadu tenka. Pri ovome, deo OU zrna ostaje na mestu udara, deo sagoreva u Uranijum dioksid, a deo se razbija u sitne parcice raznih dimenzija. Najopasniji su oni aerosolnih dimenzija, tj. mikronskih, koje ruza vetrova moze odneti, dokazano i do 360 km od mesta nastanka. Dakle, vecina OU zrna ostaje na mestu udara i kontaminira lokalno zemljiste, te tokom vremena tone sve dublje u njega i kadro je posle niza godina dospeti do podzemnih vodotokova i zagaditi ih. Manji deo, nosen vetrovima moze dospeti stotinama km daleko od mesta nastanka. Te sitne cestice se mogu udahnuti, pojesti (ulaze u lance ishrane), popiti i tako uneti u organizam, gde ako se zadrze, pretstavljaju stalni (dozivotni) izvor alfa zracenja, koji godinama mutira DNK okolnih celija i moze lako prouzrokovati neki kancer od njih. Takodje je i hemijski jako toksican te ispoljava i taj vid stetnog dejstva po organizam. Udahom se odmah lepi u plucima i cest je izazivac upravo raka pluca…
      Osim za topovska zrna kod aviona A10, koristi se i u probojnim glavama raketa koje unistavaju utvrdjene objekte, ali i kod krstarecih raketa Tomahavk u vidu diska od nekih 20-ak kg OU-a kao balansni teg za stabilizaciju leta rakete. Sta se desava sa tim tegom prilikom udara Tomahavka u metu, eksploziji par stotina kg trotila u toj demolaciji ko zna, ali verovatno slicno nesto kao i kod OU zrna na A10…a palo ih je na stotine po gradovima sirom Srbije!!!

      Zakljucak. U rat sa NATO smo usli procenom tadasnjeg rukovodstva zemlje, ne da ga mozemo pobediti, vec da to njima za njihovu vlast, u tom momentu, vise odgovara! Ugovor u Rambujeu koji nije bio tada potpisan (odbijen u Skupstini) i posle cega je otpoceo rat, je koju godinu kasnije u mnogim stavkama prihvacen, a nedavno i verifikovan kao Briselski sporazum…a Kosovo je pod okupacijom…
      Pametnom dosta. Zakoni, policija, tuzilastvo i sudstvo postoje da procesiraju odgovorne za dela koja stete drustvu u celini, kako bi adekvatnom kaznom sprecila iste, ali i druge da ih opet cine. Tako se drustvo stiti od stetnih radnji pojedinaca i grupa.
      Srbija je uvedena u besmisleni RAT sa NATO i od toga je dozivela/dozivljava nesagledive posledice. Opljackana je u biblijskim razmerama. Posledice ovih dela su GENOCIDNE i VELEIZDAJNICKE po zemlju i narod. Za to odgovorni MORAJU BITI SUDSKI PROCESIRANI I ADEKVATNO KAZNJENI, jer samo tako se drustvo kao celina moze zastititi da se pobrojano vise ikada ponovi!!!

  • Koliko vidim, ovo je jedini posao koji je on radio nakon što je postao generalni sekretar stranke:

    Именован за директора Спортско-пословног центра „Пинки“ у Земуну 1996. године.

    I posle dve godine, postao je ministar informisanja. Odlično! Čovek bez dana staža postaje direktor sportskog centra, a nakon toga i ministar. I tako, taj čovek s dve godine staža sada kroji našu sudbinu i sam odlučuje o svemu. Dosta je bilo!

    • Ma nije jedini bez radnog staža u politici. Njegovo okruženje su stručnjaci sa raznih mindžament fakulteta, koji bi bili socijalni slučajevi da žive od svog rada i znanja.

  • Meni je ovo smesno,kao uci nemacki i zeli mir u svetu…
    A jedna recenica, i to samo informativno,kad je prvi put bio
    ministar-informisanja.
    Blago nama sa njim…

  • Karijera i radno iskustvo: sve pocelo ulaskom u Srpsku radikalnu stranku i celokupna karijera je politika – mlacenje prazne slame odnosno lelemudanje, o trosku naroda.

  • Овако изгледа стварна биографија ав

    Млађи пунолетник: површни, похлепни и славољубиви гилиптер одмах након пубертета приступа радикалима, странци коју је основала УДБА (кумови шешељету и манити неписмени писац Вук су службеници УДБЕ). Постаје генерални секретар (мош мислит: генсек) странке која је Србиу у црно завила (ако ми неко аргументије да су вадикави уинили ишта добро за српски род, појешћу јавно моје дипломе гимназије, правног факултета и адвокатског испита).

    Милошевић им даје власт у Земуну а они га постављају за директора хале Пинки, мимо икаквих професионалних референци. Кукала нам мајка.

    Каријера убице: аветни милошевић га поставља за министра информисања. Свако са два грама мозга сећа се и зна шта је манијак радио. Како је с умишљајем донео фашистички закон о информисању и две године уништавао новине, људе и њихове породице на најбруталнији начин. Жртве његовог делања су Славко Ћурувија, Милан Пантић, судија Симуновић и њихове породице. Нема никакве сумње да је организација и подстрекавање на вршење кривичних дела кривично дело.

    Каријера лажова, преваранта и издајника: све што је говорио и радио је једна велика лаж. Шизофрен јер не може добаци до икаквих људских врлина, целокупна његова јадна биографија је континуум лажи, превара, штеточине. Живи на рачун поресих обвезника, никада није поштено зарадио динар (и за оне фунте у Лондону је слагао). Као вампир, паши се честитих људи, фер суочења, истине.

    Све што је деценијама радио на јавним функцијама је кривично дело велеиздаје: саучесништво у економском, политичком и културном геноциду над грађанима Србије. Аветиња која ама баш ништа не зна, дао је себи за право да наоколо дели лекције окружен исто таквим зликовцима.

    Све у свему: Зликовац какав се ретко виђа. Гади ми се да даље пишем. Адвокат, 56, Војводина

    • Један од ретких чланова СНС образованих на државном факултету. На жалост, то је све. Недостаје му култура дијалога (емисије на ТВ), врло је сујетан на незгодна постављена питања (конференције за штампу), даје одговоре и обећања у областима за које је ненадлежан (убиство у Борчи обећао да ће бити решено за понедељак после избора, рушење објеката у Херцеговачкој улици у Београду), себе ставља у први план (ево ја не дам, ја нећу, ја баш тако хоћу, …), врло некултуран речник који не доликује ни продавцу на пијаци Зелени Венац (идиоти, будале, …) а који се односи и на највише представнике неких земаља у Европи, сви који другачије мисле и то јавно кажу сматра да га мрзе (?!, што је апсурдност својствена само њему и онима који му се додворавају), итд, итд., …. Најближи сарадници у странци су му с плагијатима докторских дисертација, купљеним дипломама, недостатком елементарне културе говора и писмености (ВАЗДУПЛОХОВИ), странка му је попуњена прелетачима из других странака које нису на власти од којих су неки на високим положајима у граду Београду (није свестан да ће га они први напустити једног дана), итд., итд…. Законска решења које Влада предлаже а скупштинска већина слепо доноси су катастрофална (тотално незаштићени радници у корејанској фирми који не могу ни у Ве-Це да оду), поједина решења су против законита (смањење пензија), медијска блокада, безпоговорно извршавање страних налога (преговори о Косову), катастрофална економска решења, непоштовање домаће економије и „улагања“ у стране инвестиције у нашој земљи, продаја фирми које су годинама у судском спору са својим радницима деоничарима (Студио Б). Зашто нема за консултанте угледне нестраначке професоре са Економског факултета, Електротехничког, Правног, и других угледних државних факултета? Не годи му да чује нешто што је супротно од онога што је он замислио. Може се много још тога указати, али не вреди. Кроз неколико година ће схватити да је много грешио, али те грешке ће на жалост обичне грађане много коштати. POTPUNO PODRZAVAM OVA KOMENTAR…STO POSTO TACNO !

  • Samo lajte psi. Vučić je car i bice ako bog da……. Njegovo vreme tek dolazi. Spasio je Srbiju samo ste vi nedovoljno inteligentni da citate izmedju redova….

  • PODRZAVAM OVAJ KOMENTAR I PRIDRUZUJEM SE KO GOD DA GA JE PISAO TACNO JE SVE STO JE NAPISAO !Један од ретких чланова СНС образованих на државном факултету. На жалост, то је све. Недостаје му култура дијалога (емисије на ТВ), врло је сујетан на незгодна постављена питања (конференције за штампу), даје одговоре и обећања у областима за које је ненадлежан (убиство у Борчи обећао да ће бити решено за понедељак после избора, рушење објеката у Херцеговачкој улици у Београду), себе ставља у први план (ево ја не дам, ја нећу, ја баш тако хоћу, …), врло некултуран речник који не доликује ни продавцу на пијаци Зелени Венац (идиоти, будале, …) а који се односи и на највише представнике неких земаља у Европи, сви који другачије мисле и то јавно кажу сматра да га мрзе (?!, што је апсурдност својствена само њему и онима који му се додворавају), итд, итд., …. Најближи сарадници у странци су му с плагијатима докторских дисертација, купљеним дипломама, недостатком елементарне културе говора и писмености (ВАЗДУПЛОХОВИ), странка му је попуњена прелетачима из других странака које нису на власти од којих су неки на високим положајима у граду Београду (није свестан да ће га они први напустити једног дана), итд., итд…. Законска решења које Влада предлаже а скупштинска већина слепо доноси су катастрофална (тотално незаштићени радници у корејанској фирми који не могу ни у Ве-Це да оду), поједина решења су против законита (смањење пензија), медијска блокада, безпоговорно извршавање страних налога (преговори о Косову), катастрофална економска решења, непоштовање домаће економије и „улагања“ у стране инвестиције у нашој земљи, продаја фирми које су годинама у судском спору са својим радницима деоничарима (Студио Б). Зашто нема за консултанте угледне нестраначке професоре са Економског факултета, Електротехничког, Правног, и других угледних државних факултета? Не годи му да чује нешто што је супротно од онога што је он замислио. Може се много још тога указати, али не вреди. Кроз неколико година ће схватити да је много грешио, али те грешке ће на жалост обичне грађане много коштати.

  • čuj….”Pionirski prvak Beograda u šahu” ????? Auuu..kakva šizofrenija
    Kakva budaletina…mandatar to navodi u svojoj biografiji…aman.
    Pa šta on misli… da se izvukao za sve ono što je radio u MIloševićevsko-radikalsko vreme, za sve one ljude koji su izgubili život zbog njega?? E pa nije, Vučiću, duguješ živote tih ljudi njihovim porodicama.Dug ne zastareva.Račun stiže na naplatu.

  • Prvo nije tačno da je završio pravni u roku. Piše da je upisao 1988. a da je diplomirao 16.11.1994., može da se proveri na sajtu u rubrici spisak diplomiranih studenata. A to znači da je studirao 6 godina, tako da nije mogao biti student generacije čime se On često hvali.
    Obzirom da je taj podatak netačan pretpostavljam da je i ostatak našminkanog CV-ja premijera friziran.

    Ali koga to interesuje u krezuboj Srbiji koja glasa za njega 🙁

  • Ok… Slovo V u skraćenici CV znači “brzo, kratko…”, pa da popravimo ovo na formu CV-a.

    maturirao ’88, diplomirao ’94 – studirao 6 godina fakultet od 5 i bio najbolji, zanimljivo?
    1994-2008 postao generalni sekretar – generalni, kao prva funkcija? posle godinu dana stranačenja. Jake mi stranke…
    1996, postao direktor Pinkija – doobrooo, opet direktor, sa 26 godina!
    1998, postao ministar informisanja – pravo, sportski centar, informisanje? Sa 28 godina!
    1998-2000 poslanik – ok, lepo
    2008. osnovao svoju stranku – lepo
    2012-2013. bio ministar odbrane – kakva nadgradnja, sportski centar, informisanje, odbrana

    Samo u drzavama u kojima se napreduje bez logike.

  • Ne samo za Vucica, vec i jos nekim politicarima u Srbiji, na osnovu onoga sta su uradili narodu u Srbiji, ne bi bila visak dobra, detaljna analiza psihijatra.

  • Fenomen Vučića (prazna radna, tačnije, prazna poslovna biografija – kao putokaz ka vrhu države) nije unikatna. Sve je počelo 5. oktobra. Djindjić. Ivica Dačić. Vučić. Na mesto premijera treba da sedi neko ko iza sebe ima ne samo bogatu, već i uspešnu karijeru poslovnog (“ekonomskog”) čoveka. Dakle, neko ko je proizvodio, trgovao, uvozio, izvozio, borio se na tržištu, berzi… Neko ko je vodio više manjih ili većih kompanija. Ko poznaje tržište, prepoznaje i razume probleme ekomskih kretanja, ko je to osetio na sopstvenoj koži, probleme sa upravljanjem, finansijama, radnicima, To je isključivo ono što mora kvalifikovati konkretnu – premijersku poziciju. Pa tek onda da li jeste ili nije politički priučen. U zemlji Srbije je obrnuto. Dovode se politikanti (Djindjić, Dačić, Vučić, sutra možda i Radulović), pa se tek onda ekonomski “priučavaju”. Dohvate neku knjigu, iščitaju uputstvo, malo priupitaju bankare ili ministra privrede , finansija – šta je makro, a šta fiskalna politika, zaborave da priupitaju i kako izgleda virman, ali – vozi Miško… Povez preko očiju – i put se zna. U Jevropu, kako god da motaš volan… Tamo su kuće od čokolade. I raketne baze koje primaju prvi nuklearni udar od Rusa. Jer, Amerika se brani (doktrina prve linije odbrane Vašingtona) – u Evropi… Svaki od navedenih premijera – sad već dokazano – želeli su i žele (i želeće) dobro Srbiji. Bravo za sve njih.

  • Za one koji ne znaju, Predrag Popovic je napisao tri biografije o Vucicu.

    VUČIĆEV REČNIK
    13/06/2013
    naslovna

    ISTINA O LAŽOVU: VUČIĆEV REČNIK

    Knjiga je posvećena
    bivšim i budućim
    političkim žrtvama
    Aleksandra Vučića

    Uputstvo za čitanje

    Kad se opisuju lik i delo Aleksandra Vučića, laži nisu potrebne, istina je dovoljno grozna. Po njega, i, još više, po sve koji su mu verovali.
    U formi rečnika predstavljeni su Vučićevi stavovi o ljudima i pojavama, onakvi kakvi zaista jesu ili kakvima ih vidi autor, Predrag Popović, opet iz Vučićevog ugla.

    Prvo da predstavimo najistaknutije aktere ove dokumentarne satire.

    1. Aleksandar Vučić.
    Sučeljavanjem njegovih stavova, ponekad citiranih a često u autorovom tumačenju, razotkriva se brutalna dvoličnost, dosledna samo u nameri da ostvari ličnu korist. I kad je, na primer, Vojislava Šešelja predstavljao kao najvećeg srpskog heroja, i sad, kad ga naziva monstrumom, Vučić to radi na jednako sugestivan i gorljiv način.
    Više od 15 godina je bio u vrhu SRS, kreirao i sprovodio njenu ideologiju, štitio je srpske nacionalne interese, zalagao se za formiranje Velike Srbije, isticao privrženost stranačkom predsedniku i kumu, iznosio najteže optužbe na račun Evropske unije, SAD i NATO-a, a onda, praktično preko noći, napravio je totalni zaokret. Zamenio je uloge prijatelja i neprijatelja, saboraca i protivnika, pa opušteno nastavio, uz pomoć režimskih kolega, analitičara i medija, da se predstavlja kao nesporni politički i moralni autoritet.

    2. Vojislav Šešelj.
    Deset godina je uspevao da kontroliše Vučićev, eufemistički rečeno, čudan karakter. Fizički distanciran, iz Ševeningena nije uspeo da spreči metastazu Vučićeve ambicije. Bez iznenađenja i rezignacije, mogao je samo da posmatra pokušaj puča u svojoj stranci. Aleksandar Vučić nije prvi konvertit u Srbiji. Naprotiv, mnogo je onih koji su menjali ideologije i stranke, među kojima su se isticali i neki visoki funkcioneri SRS (Glamočanin, Dereta, Gojković…), ali nikad niko pre njega nije napravio toliko štete. Ne samo radikalima, nego kompletnoj opoziciji i svim građanima koji su nezadovoljni načinom vladavine Borisa Tadića i Demokratske stranke. Umesto SRS-a, ponudio je novu stranačku opciju, koja je uspela da u kratkom roku preusmeri energiju revoltiranog, razočaranog i ojađenog naroda. Posledice su korisne samo po Tadićev režim.

    3. Dragan Đilas.
    Pristajanjem na saradnju sa Vučićem, dokazao je da nije gadljiv i plašljiv. Pružio je logističku podršku Nikolićevom i Vučićevom pokušaju uništavanja SRS. Sa njima na čelu opozicije, vlast ne mora da se brine, opstaće bez obzira na sve greške i propuste kojima su građani dovedeni na rub bede i očajanja.
    Za sada, odnosi su im idilični, po principu “pošteno, pa ko koga prevari”. Kakav će biti rasplet, osetiće Đilas na svojoj koži.

    4. Predrag Popović.
    Autor je omogućio Aleksandru Vučiću da na jedinstven način uđe u srpsku književnost, kao glavni junak biografije pisane u leksikografskom obliku. Formu i stil je izabrao Popović, ali za sadržaj je zaslužan isključivo Vučić.
    Mnoge definicije obiluju kontradiktornostima, baš kao i politička praksa donedavnog generalnog sekretara Srpske radikalne stranke i aktuelnog zamenika predsednika Srpske napredne stranke. Kao ni glavnom junaku, hronologija nije bitna ni autoru “Rečnika”, možete da čitate na preskok, koji god termin vam zapne za oko. U svakom ćete naći deo vučićevskog tumačenja sveta oko sebe, kod objašnjenja njegovih stavova o Nikoliću, Tadiću, Dačiću, Šešelju, Subotiću ili Đinđiću, kao i u definicijama pojava poput mržnje, nervoze, večnosti ili besa.
    Da bi ovom novom Vučiću, demokratskom i evropejskom, bilo lakše za čitanje i razumevanje, autor je odlučio da leksikografske jedinice složi abecednim redom, i to latinicom.

    Savet.
    Pre nego što se upustite u avanturu čitanja ove knjige, zaboravite sve svoje predrasude, nemojte unapred da verujte ni Vučiću, ni Šešelju, a najmanje autoru. Uz napor čitanja uložite napor razumevanja, pa sami procenite kad je lagao, tokom onih 15 radikalskih, ili ove dve proevropske godine. Kakav god zaključak donesete, nećete pogrešiti. Obrni, okreni… Lagao je.
    Ako vam se učini da je neka rečenica duhovita, nemojte da se smejete. Da, komično je što postoji lik kao što je Vučić, ali tragično je što ima toliki uticaj i moć.
    https://predragpopovic.files.wordpress.com/2013/05/vucicev-recnik.pdf

  • Vučićev portret: POLITIČKA FUKARA
    13/06/2013
    naslovna

    МОРАЛНИ ПОРТРЕТ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

    ПОЛИТИЧКА ФУКАРА

    1. Пуч у Српској радикалној странци,
    у интересу ДС-а и Запада, против Србије

    НОЖ, ЛЕЂА
    И МОЋНИ СПОНЗОРИ

    Александар Вучић: Ми принципе не издајемо никада, ни по коју цену (1999) Уздамо се у нашу идеју, у нашу идеологију, у истину. Кад тад, то мора да победи (2001.) За нас, за СРС, гласаће најхрабрији и најбољи део нашег народа (2003) У СРС нема свађе и подела. Сви смо добро, хвала на питању (2008.) Да је Шешељ тражио да останем у СРС, не бих прихватио, али напустио бих политику, не бих се придружио Николићу (2008.) Николић: За нас не важи оно „кад мачке нема, мишеви коло воде“. Ако ће неко да води радикале, онда ћу то бити искључиво ја, наравно, све кунући се у нашег вођу (2003.) Никада није било, нити ће бити свађе међу радикалима, бићемо јединствени и бићемо најјача странка, заувек (2008.) Нема свађе између мене и Шешеља, то само медији покушавају да нас посвађају (2008) Нећу покретати нову странку, ја сам српски радикал и остаћу члан СРС-а (2008.) Нема нам друге, него да правимо нову странку (2008.) На СРС сам ставио тачку, чак и у души (2009.)

    2. Српска напредна странка, интересно удружење
    за заштиту конвертита и криминалаца

    ВУЧИЋЕВА ДЕПОНИЈА

    Александар Вучић: СНС се добро котира у свим амбасадама, на нас сви рачунају (2009) Пелевић је елегантан човек, увек носи црне чарапе. Проблем је у томе што их чешће ставља на главу, него на ноге (2002.) Пелевић је мој пријатељ (2009.) Богољуб Карић је лопов! Када би он дошао на власт, нико не би остао жив. Сачувај Боже! (2005.) О Богољубу знам само да има огромну енергију (2010.) Монтгомери, са својих 132 сантиметра, урлаће на оне који испуњавају све налоге (2001.) Колена су ми дрхтала кад сам чуо звиждуке упућене господину Монтгомерију (2010.) Тома је признао да је узимао паре од тајкуна. Тиме је доказао да није лажов (2009.) Којим се послом бави Станко Суботић? Бави се шверцом дувана и наркотика, тиме убија људе (2002.) Мене оптужују да сам власник „Правде“, а у тим новинама је наређено да склоне све што кажем о његовом величанству Ђиласу (2011.) Радим у једној фирми, име ћу вам после тачно дати, пошто је ја зовем „Профи“, али није „Профи“ (2010.)

    3. Сатанизација др Војислава Шешеља,
    хероја прошлости која траје

    ОЦЕУБИСТВО
    ИЗ СТРАСТИ И ПОХЛЕПЕ

    Александар Вучић: Шешељ има изузетну храброст, спремност и доследност у одбрани части и достојанства српског народа (2001.) Све што Воја каже из Хага, за нас ће бити Свето писмо (2003.) Његова супруга Јадранка се жали да дуже прича са мном. Каже јој: „Сад морам да зовем мог Вучића“ (2003.) Војислав Шешељ ми је био кум на венчању, а касније ми је крстио и сина и ћерку. Кад добијемо следеће дете, чекаћемо да се врати из Хага да га крсти, ма колико то трајало (2003.) Деца ће у будућности из књига читати о подвизима Војислава Шешеља. Сигурно је да је он један од српских лидера којег ће историја изучавати као хероја српског народа (2005.) Никад нисам срео храбрију особу него што је господин Шешељ (2006.) Издао је Шешељ мене, моју породицу и све друге (2008.) Нећу рећи ни једну лошу реч о Шешељу (2008) Кад бих видео Шешеља, само бих га презриво погледао (2009.) Војислав Шешељ је обичан лажов, мали миш и монструм (2010.) Не плашим се повратка Шешеља (2011.)

    4. Вучићев план: Србија 28. држава у ЕУ
    или 52. у САД, може и без Косова

    НОВЕ СЛУГЕ
    НОВИХ ФАШИСТА

    Александар Вучић: Као што се ширио антифашистички фронт у Другом светском рату, тако ће се и фронт отпора Американцима и њиховој нацистичко-имеријалистичкој идеји ширити (1999.) Патили смо под америчким бомбама, сада више патимо због њихове наводне политичке и економске помоћи и подршке (2001.) Осуђујемо агресију на Ирак и подржавамо херојску и одлучну борбу председника Хусеина и ирачког народа (2003.) Американци хоће све да поробе, све да окупирају, свуда хоће да имају неког свог Ђинђића 2003.) Међународна заједница хоће српском народу да гурне бандеру у анус и да још кажемо како нам је лепо (2005.) Ко каже да стање у Србији може да буде идеално, а да имамо односе „на крв и нож“ са САД, ја ћу му рећи да нема појма! Добри односи са Американцима су једини начин да спасемо Србију (2008.) Има неких лудака у овој земљи који кажу да је могуће владати, а да немате подршку САД (2008.) Американци имају одлична вина. Поклонили су ми „шафер мерло“ (2008.)

    5. Како су Вучић и Николић преживели
    непостојеће Шешељеве атентате

    РАФАЛ
    ЛАЖИ И ПРЕВАРА

    Александар Вучић: Хајка коју је Шешељ организовао против мене представља позив на линч (2008.) Шешељ је наредио да ме радикали нападају преко породице, али ја се не плашим његових батинаша (2008.) Постоји основана сумња да је Шешељ наредио, а да је Бојовић требало да ликвидира Тому Николића (2010.) Николић: Шешељ је дао налог да Александар Вучић и ја будемо уништени! У сваком погледу, по сваку цену! (2008.) У Хртковцима је планирано крвопролиће и планирао га је Војислав Шешељ! (2008.) Шешељ је тај коме сметам и тај који је решио да ме убије (2009.) Да, Шешељ је већ наручивао убиства, то је било пре две-три године (2010.) Информације да је наручен атентат на мене добио сам од Бориса Тадића (2010.) Шешељ: Тврдња да сам ја наручио убиство Николића производ је договора Вучића с адвокатима Милоша Симовића (2010.) Тужилаштво за организовани криминал: Шешељ нема својство окривљеног, па, сагласно томе, не постоји ни основана сумња у том правцу (2010.)

    6. Патолошки начини Вучићеве и Николићеве
    бруталне борбе за власт

    САМОУБИЛАЧКИ
    ШТРАЈК ИНФУЗИЈОМ

    Александар Вучић: СНС ће добити датум одржавања избора јер ћемо властима дати понуду коју неће моћи да одбију (12. април) Наша понуда за 18. децембар остаће на столу, ниједан датум за изборе у 2012. не бисмо прихватили (12. април) Николић: Ја од јутрос не узимам воду и храну. И нудим последњу понуду Борису Тадићу: „Кад ми се нешто лоше деси, распиши изборе“ (16. април) Живот дајем за Србију (16. април) Ја, иначе, нисам самоубилачки тип, прекинућу штрајк када буду испуњени услови због којих сам био принуђен да ступим у штрајк (17. април) Погоршано ми је стање бубрега, па ћу морати да почнем да примам инфузију (19. април) Ко да ме убеди да прекинем штрајк? Моја породица то за сада није успела, а немам никог ближег од њих (19. април) Данас сам се исповедио и причестио и одлучио сам да од данас пијем воду (20. април) Овим штрајком сам постигао много. Нису избори у питању, одустајање од расписивања избора није повлачење, кад-тад биће избора (22. април)

    7. Велика Србија, некада од Карлобага до Вировитице,
    данас од Бајчетине до Јајинаца

    ДОГЛАВНИК
    СРПСКОГ ПОДРИЈЕТЛА

    Александар Вучић: Поздрављам јуначки народ српске Глине, вас који сте први кренули на усташку власт (1995.) Никада нисам био у Глини (2008.) Сви говоре да нема више Српске Крајине. Биће је! Книн ће бити српски. (1995.) Милошевић је издао Крајину. Слобо – усташо! Живела Велика Србија! (1995.) Српска отаџбина је у Книну, Окучанима, у Јасеновцу и по тој линији Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица (1998.) Немојте да заборавите да је 300 добровољаца СРС-а, најчаснијих Срба, положило свој живот на олтар отаџбине (2000.) Несрпска фукара са подсмехом нас пита: „Где су вам данас Карловац, Огулин, Карлобаг и Вировитица?“ (2000.) Тадић је брука и срамота за Србију јер се извинио Хрватима за убијање и прогон Срба (2007.) У рату у Хрватској уопште нисам учествовао, нисам био на тој територији (2008.) Линија Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица је неозбиљна и нереална (2008.) Могуће је да сам заборавио да сам то некад изговорио. Ја тако не мислим, погрешио сам! (2008.)

    8. Злоупотреба несреће свих народа
    у Босни и Херцеговини

    КАД ЛЕШИНАР
    ПОВРАЋА

    Александар Вучић: Па, ви бомбардујте. Убијте једног Србина, ми ћемо стотину муслимана (1995.) То је извучено из контекста, то је потпуно бесмислено. То је лудачка реченица. (2010.) Хистеријом која се ствара око Сребренице води се антисрпска хајка, намерно се прећуткују српске патње, жртве и несреће (2001.) Циљ медијске хајке о Сребреници, која се води против српског народа и државе је неометано хапшење Ратка Младића и формално укидање Републике Српске (2005.) Неприхватљиво је да осудимо само злочин у Сребреници, зар да заборавимо РСК, Братунац, Сарајево, Клечку? (2005.) Борис Тадић, као човек, може да изрази своје саучешће и жаљење, али не и као председник у име грађана Србије (2005.) Некада нисам говорио да је у Сребреници почињен стравичан злочин, али сада се гадим људи који су то урадили (2010.) Почињени су злочини према Србима, то није спорно, али ниједан злочин против Срба не може да оправда злочине који су починили неки наши сународници у Сребреници (2010.)

    9. Предводник „антихашког лобија“
    у улози сарадника Тужилаштва

    ЗАШТИЋЕНИ СВЕДОК
    А.В. – СНС

    Александар Вучић: Гусарски и бандитски, онако како то једино раде, челници ДОС-овог режима покушавају, хапшењем и изручењем Слободана Милошевића, да униште српско национално име, понос, част и државу српског народа (2001.) Јадна је и бедна влада која изручује Србе само да би испунила налоге Сједињених америчких држава и Хашког трибунала (2003.) Никада нећемо изручити ниједног Србина. ДОС-ова власт је, нажалост, на крајње прљав и нечастан начин безмало све људе испоручила и тиме испунила тај прљави задатак који је добила (2005.) На срамну хашку пресуду Насеру Орићу, Борис Тадић каже: „Запрепашћен сам“, а реченица иза тога му је: „Е, ајд’ ми мало пушку о рамена, па да јуримо генерала Младића“. Па, зар то није врхунац лицемерја? Зар то није врхунац безобразлука и безобзирности? (2006.) Да смо били на месту ДС-а, да смо морали да поштујемо међународне обавезе ми бисмо их поштовали, али због тога не бисмо сеирили – рекао је Вучић. (2011.)

    10. Послератни злочинци Вучић и Николић
    у лову на Караџића и Младића

    КОЛИКО
    КОШТА СРБЕТИНА?

    Александар Вучић: Радован Караџић представља симбол борбе за слободу српског народа (2001.) Радован и Ратко су истакнути српски патриоти и јунаци отаџбинског рата (2001.) Нећемо испоручити ни Радована Караџића ни Ратка Младића. Ако их сретнемо негде, попићемо кафу с њима (2003.) Највеће зло Србији желе они који Младића и Караџића терају на предају Хашком трибуналу (2007.) Оптужбе против генерала Младића су производ манипулације и лажи и покушај његове сатанизације (2007.) Моја кућа, као и куће читаве фамилије Вучића, биће баш то – „Сигурна кућа за генерала Ратка Младића“ (2007) Не знам шта значи то „Сигурна кућа за Младића“, то је извучено из контекста (2008.) Тадић је хулиган јер је са својим паравојним формацијама хапсио Караџића (2008.) Ко још помиње Младића? Кога он још интересује? (2009) Србија има неспорне и недвосмислене међународне обавезе, у њих спада и хапшење генерала Младића (2011.) Нека буде јасно, немам чега да се стидим (2011.)

    11. Одбрана српског Косова и Метохије
    до последње капи туђе крви

    ВУЧИЋ БРАНКОВИЋ

    Александар Вучић: Ако нас НАТО нападне, сигуран сам да ћемо се одбранити (1998.) – На челу неких српских медија налазе се агенти страних служби (1998.)– Не бавим се истрагом убиства Славка Ћурувије, нисам полицајац (1999.) – Тек кад се наша војска и полиција врате на Косово и Метохију можемо да преговарамо са странцима и Албанцима (2003.) – Нико нема право да се у име Србије одрекне ниједне српске њиве, ниједне ливаде (2005.) – Једина нада да сачувамо Косово је да нас подрже Русија и Путин (2005.) – Европа и Америка нам отимају Космет, Србија не треба да размишља о евро-интеграцијама (2007.) – Кад су Албанци прогласили независност био сам тужан, али никад нисам видео такву храброст као код момака пред спаљеном америчком амбасадом (2008.) – Европа хоће да Косово буде независно, али то не значи да ми кажемо: „Нећемо у такву Европу“ (2011.) Косово нам је значајно, али морамо да бринемо и за инвестиције, СНС неће одустати од европског пута (2011.)

  • ISTINA O VUČIĆU
    14/10/2013

    1. Šešeljev predlog da napravim intervju s njegovim novim favoritom + Upoznavanje s Vučićem, mladom radikalskom nadom iz stranačkog sekretarijata + Intervju sa Slobodanom Jovićem, bivšim funkcionerom SRS + Vučić je namestio zasedu Joviću, ali u njoj je sam stradao + Za podlu intrigu u kojoj je mene zloupotrebio, Vučić je optužio Kseniju Janković, svoju devojku i buduću suprugu + Tri dana pred „Oluju“, pozvao me da se žrtvujemo, on će da napusti politiku a ja novinarstvo, pa da odemo u Knin + Sutradan se predomislio, ništa od fronta + Šešelj me proglasio personom non grata u SRS zbog reportaže o Žirinovskom + Vučić naprasno zaboravio da se poznajemo +

    2. Radikali osvojili vlast u Zemunu, ignorisali demonstracije koalicije Zajedno i počeli da napadaju „Dnevni telegraf“ i Slavka Ćuruviju + Napade na Ćuruviju predvodio je Vučić + Hajka je počela porno-letkom s jednom televizijskom voditeljkom u glavnoj ulozi + Formiranje „crno-crvene“ koalicije SRS i SPS-JUL + U oktobru 1998, kao deo režimskih priprema za NATO agresiju, Vučić donosi Uredbu, na osnovu koje uzima ovlašćenja da kažnjava i gasi nepodobne medije + Drakonske odredbe unete su u tzv. Vučićev zakon protiv informisanja + Vučić organizuje progon Ćuruvije kroz medije i državne institucije + U dva razgovora sa Ćuruvijom, Vučić mu je tvrdio da će ga zaštiti od udara + U saradnji s Dobrivojem Glavonjićem, predsednikom Trgovinskog suda, po hitnom postupku, ministar Vučić montira tužbe i presude, kojima uništava „Dnevni telegraf“ + Po krivičnoj tužbi Vučićevog drugara Milovana Bojića, Ćuruvija je osuđen na pet meseci zatvora + Kaznu nije odslužio, s 20 metaka je izrešetan pre nego što je presuda postala pravosnažna + Na dan sahrane, Vučić se smejao Šešeljevom šaljivom pitanju „gde je Ćuruvija, jel pobegao iz zemlje ili je u zemlji“ + Vučić se rugao i mrtvom Ćuruviji, napadajući sve koji su zahtevali da se otkriju nalogodavci i izvršioci zločina +

    3. Tokom NATO bombardovanja ubijeno je više od 2.500 građana, Srbija je ostala bez Kosova i Metohije, Vučić je od vlade dobio stan od sto kvadrata na odličnoj lokaciji + Objavio sam knjigu „Slavko Ćuruvija, poslednja ispovest: Oni ne praštaju“ + U jesen 2001, dok sam pravio estradni magazin „Ekskluziv“, Vučić me pozvao telefonom, prvi put posle 5,5 godina + Nekoliko meseci kasnije pokrenuo sam dnevni list „Nacional“ + Vučić inicirao Šešeljevo i moje pomirenje + Radikali kriminalizuju Đinđića povezujući ga sa Stankom Subotićem Canetom + Kampanju predvodi Vučić, koji optužuje Caneta da je „kralj duvanske mafije“ i da je „naručio ubistvo generala Radovana Stojičića Badže“ + Kad ga je Cane tužio, Vučić je tvrdio da je spreman da „sve pevajući ide u zatvor“ + Vučić piše kolumnu u „Nacionalu“ + Šešeljev odlazak u Hag + Ubistvo Đinđića, koga je i mrtvog Vučić nazivao „mafijaškim premijerom“ +

    4. Vučićev prvi puč u SRS-u 2004, u vreme kampanje za gradonačelnika + U svom stanu napravio je neformalni centar moći, koji je na stranačke postupke uticao više nego Šešelj + Dvorsku svitu predvodili su Nikola Petrović, Zoran Bašanović, Aleksandar Nikolić, zvani Foto Toni, Branislav Prostran, Jugoslav Petković, Nebojša Stefanović i Goran Veselinović + Milka Forcan je upoznala Vučića i Dragana Đilasa, ali ljubav nije planula na prvi pogled + U leto 2006, saradnju su mi ponudili Vučić i Bogoljub Karić, obojica s idejom da napravimo dnevne novine + Draži mi je bio poziv kriminalca u bekstvu, nego najperspektivnijeg političara + Vučićeve novine, s radnim nazivom „Direkt“, trebalo je da finansira Nebojša Mišić, koga je javnost pamtila po aferama sa Zoranom Janjuševićem i Nemanjom Kolesarom + Prihvatio sam Karićevu ponudu da napravim „Opoziciju“ +

    5. Vučićeva „Pravda“ pojavila se na kioscima 5. marta 2007. + Kad sam mu čestitao pokretanje novina, Vučić je demantovao da ima bilo kakve veze s „Pravdom“, da bi me tri dana kasnije pozvao da preuzmem funkciju glavnog i odgovornog urednika + Redakcija i menadžment pretovreni u deponiju Vučićevih rođaka, prijatelja, partijskih drugova + Vučićevo bahanalisanje redakcijskim i sponzorskim parama i zakidanje na plati novinarima i urednicima + Incident nad grobom novinara „Pravde“ + Zloupotreba smrti Ranka Panića + Uticaj Prostrana, Bašanovića, Stefanovića i ostalih slugu + Nikola Petrović, kum koji je promenio Vučićevu prošlost i budućnost + Petrović je Vučića priveo Subotiću + Što je Đinđiću bio Beba Popović, to je Vučiću Džoni Petrović + Na usluzi tajkunima + Zašto me Vučić poslao na pregovore s Milanom Bekom + Kako je Vučić branio Miškovića od Čedomira Jovanovića i Vesne Pešić preko „Pravde“ i mojih leđa + Partnerstvo sa Stankom Subotićem + Petrović mi je slao Subotićeve tekstove, koje nisam objavljivao + Subotićevi saradnici Duško Vuksanović i Nenad Milanović preuzeli kontrolu nad „Pravdom“ + Vučić je zabranio tekst Mire Marković o Željku Mitroviću + Vučić je branio Predraga Rankovića Peconija, ali i napadao zbog montaže na TV Happy, kojom je Milomir Marić insinuirao da je ubio svoju suprugu Kseniju + Vučićeva satanizacija Šešelja + Najprljaviji tračevi o Vojislavu, Jadranki, Nikoli i ostalim članovima porodice Šešelj + U službi Đilasa, novog gospodara + Đilas je davao pare od reklama, a uzeo mesto nezvaničnog vlasnika „Pravde“ + Koji tekstovi su zabranjeni direktivama iz Đilasovog i Tadićevog kabineta + Vučić je štitio Đilasa i od izjava Tomislava Nikolića + Ivica Dačić naredio da se izbaci tekst o Darku Šariću, koji je zakupio prostor za svoj noćni klub „Vanila“ u zgradi sedišta SPS-a + Vučićeva zaštita Bojana Pajtića, Jelene Trivan, Milana Markovića… + Na mesto direktora „Pravde“ postavljena je Ana Stefanović, supruga Nebojše Stefanovića + Vučić organizovao seriju prevarnih radnji, otvorio je novo izdavačko preduzeće, na čiji račun su stizale pare od prodaje i reklama, a staro je pustio u stečaj + Moj odlazak iz „Pravde“ praćen Vučićevim prljavim intrigama +

    6. O Vučiću sam napisao dve knjige – „Vučićev rečnik“ i „Politička fukara“ – koje je izdao Šešelj + Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić me nikada nije pomenuo, osvetu je sprovodio preko sudova, falsifikujući presude i prebacujući odgovornost za svoje sporne izjave isključivo na mene + Hajka traje, nije kraj

  • Ovo je stvarno zanimljivo pitanje, jasno pored svih navedenih, gde je taj mladi lezilebović služio vojsku, kada i koliko dugo. Koji čin ima, ne zaboravimo da su i prazne palete bile ćin! Jel koliko vidim samo što nije poterao novi helikopter!

  • Iz ovoga se vidi da radnog iskustva nema sem ovo sto je bio na grbaci naroda.On nama prica o radu a R od rada nije video.I kakav je bio direktor Pinkija kada mu krov prokisnjavao i za vreme svog mandata nije bio sposoban da ga popravi a kakav je bio ministar informisanja o tome tek ne bih da pricam!Rezime svega je da veliki vodja tera nas da radimo 25h/dnevno a da on ne zna sta je rad.Fakultet zavrsio sa najvisim ocenama uz akademske pohvale?Koje pohvale i od koga?Verovatno od svog mentora Seselja i vidi cuda bas Pravni fakultet da zavrsi tamo gde je Seselj bio alfa i omega 90-ih!Nakitili su mu biografiju u tome su jedino dobri da demagogijom vladaju.Ajde neka on posalje takav svoj CV nekom privatniku da vidimo kako bi prosao na konkursu!Pa to je sramota da nam premijer nema dana radnog staza.Veliki demagog i nesposobnjakovic koji svojim uvlakacima omogucava uz kupovinu sega-mega diploma takodje bez dana radnog iskustva vladaju Srbijom,otimaju i pune svoje privatne racune.Dok on nama prosipa price kako vec zivimo u idealnoj Srbiji i kako nam je dobro samo mi to jos ne vidimo.BDP vrtoglavo raste toliko da smo premasili Nemacku iz njegovog ugla a istina je drugacija da zaostajemo i za Crnom Gorom,Albanijom,Bugarskom,Rumunijom…Pitam se do kada ce ovi nesposobni,neobrazovani,korumpirani u vidu Stefanovica,Babica,Vulina,Krkobabica,Gojkoviceve,Jovicica…vladati ovom Srbijom a narod cutke to gledati i praviti se kao da stvarno zivimo u recimo Svracarskoj ili Norveskoj??

  • “Након избора одржаних 16. марта 2014. године, Српскa напредна странка, предвођена Александром Вучићем, осваја готово 49% гласова грађана,… “, nije istina jer: nije SNS osvojila 49% glasova građana, nego je to dobila koalicija predvođena SNS-om; i nije dobila 49% građana, nego 49% građana izašlih na izbore. Zbog čega je tako teško govoriti istinu?

  • Najsmesniji je deo o obrazovanju, gde navodi cak I uspehe u osnovnoj skoli!!!!!!! Koja budala! Gde bi normalan covek sa zavrsenim fakultetom spominjao srednju, a pogotovo osnovnu skolu. Sta bi sa daljim profesionlanim razvojem I iskustvom posle fakulteta? Dobio diploma, uvalio se u politiku I pokupio sva znanja ovog sveta. Uzas I beda!

  • Lažljivac i otac svih laži.
    U praksi dokazao ispravnost one narodne: Crn obraz = puna torba para
    Iskompleksirani nesposobnjaković koji samo pravi štetu.
    Za mene vrhunski glodar.
    Kako dobro i tečno priča ruski dokazao je svima kada je Putin bio tu.
    Sapienti sat (pametnome dosta)

    • “Iskompleksirani nesposobnjaković koji samo pravi štetu.” ja nebi nazvao stetom zavrsavanje auto puta zavrsavanje prokopa posle 40 godina obnovu skola i bolnica itd…

  • Nije mi jasno samo odakle ste izvukli sve te laži.
    Lično poznajem današnjeg premijera i nije mi jasno odakle vam hrabrost da pišete ovakve neistine
    Dok bude bilo ovakvih pisanja, ovaj narod se neće pomeriti ni za jedan pedalj u otkrivanju istrine
    Svaka čast lažovi i licemeri.

  • “Завршио у року с највишим оценама уз академске похвале.” Bio bih strahovito zahvalan kada bi mi neko rastumacio ovu floskulu. Moje skromno znanje o akademskom zivotu je da se kaze kratko i jasno “Zavrsio fakultet taj i taj sa prosekom tim i tim.” Dakle, insistiram da cujemo surove brojke. Ako je Radnaskela imao prosek deset nemaju razloga da se stide, neka slobodno kazu evo ja obecavam necemo mu nista.

  • Ko je pratio rad premijera Aleksandra Vucica od pre dvadesetak godina pa do danas mogao se uveriti opstim interesima drzave i drustva koje zastupa premijer, stoga ne verujem ni najmanje losim komentarima jer tako dobar uspeh se ne prasta od pojedinaca koji nisu bas nista u zivotu uspeli.Verujem u premijera Aleksandra Vucica i njegovim namerama i trudu da Srbiju izvede na pravi put razvija i pravog prosperiteta.Sve cestitke i podrska.

    • Рад ? Који “рад” ? Шта је он то “радио” у животу, осим што је паразит, дилетант и незналица ? Где је радно искуство, где ?

  • читао сам у телепромтеру мислим да се тако зове незамерите ако сам погрешио о нашем вођи и неком лику из земун поља један је преминуо други је још жив никад није демантовао писање тог листа о свом приватном животу. или су они лагали или вођа лаже.