Politika Prenosimo

Biografija kandidata za mandatara Vlade Republike Srbije

aleksandar vucic

ALEKSANDAR VUČIĆ

Osnovni podaci
Rođen 05.03.1970. godine u Beogradu, SFRJ.
Oženjen, otac dvoje dece.

OBRAZOVANJE
Diplomirani pravnik, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, 1994. godina. Završio u roku s najvišim ocenama uz akademske pohvale.

Maturira u Zemunskoj gimnaziji 1988. godine s pohvalama za odličan uspeh i doprinos ugledu škole.

Završava osnovnu školu „Branko Radičević“ s odličnim uspehom i titulom prvaka Srbije, Grada Beograda i opštine Novi Beograd na takmičenju iz istorije.

KARIJERA I RADNO ISKUSTVO
Pristupa Srpskoj radikalnoj stranci 1993. godine.

Izabran za generalnog sekretara Srpske radikalne stranke 1994. godine. Na dužnosti ostaje do 2008. godine.

Imenovan za direktora Sportsko-poslovnog centra „Pinki“  u Zemunu 1996. godine. Znanjima, rukovodećom veštinom i domaćinskim odnosom rekonstruiše ovo zapušteno sportsko zdanje, a uspešnim poslovanjem višestruko povećava primanja zaposlenih. Na primeru centra „Pinki“ demonstrira radnu doktrinu za koju se i danas zalaže i koja dovodi do poslovnog uspeha: lična posvećenost, društveni interes iznad svakog drugog, pošten i domaćinski odnos prema zaposlenima i svojini, vizija razvoja, strategija primene inovacije u znanju i tehnologiji, osposobljenost kadrova i permanentno obrazovanje zaposlenih u cilju stručne osposobljenosti i napredovanja.

Imenovan za ministra informisanja 1998. godine od strane vlade nacionalnog jedinstva.

Poslanik u Saveznoj skupštini SRJ, tri mandata:

  • Veće republika od februara 1998.
  • Veće republika od maja 2000.
  • Od 24. septembra 2000. godine izabran je na saveznim izborima.

Na lokalnim izborima za gradonačelnika Beograda, pod sloganom „Vučić za metropolu“, osvaja 29% glasova u prvom krugu izbora, odnosno 48% glasova u drugom krugu.

Na lokalnim izborima za gradonačelnika Beograda održanim u maju 2009. godine, dobio je 316.357 glasova, odnosno 34,7%.

Sa Tomislavom Nikolićem osniva Srpsku naprednu stranku. Na Osnivačkoj konvenciji oktobra 2008. godine, na kojoj je Tomislav Nikolić izabran za predsednika, Aleksandar Vučić je izabran za zamenika predsednika. Politička vizija, mudrost i iskustvo predsednika novoosnovane stranke, ali i poslovna energičnost, posvećenost, znanje i veština Aleksandra Vučića, zaslužni su za razvoj stranačke infrastrukture, njeno političko profilisanje i pretvaranje stranke u pokret koji je počeo da menja Srbiju u modernu i prosperitetnu državu. Zajedno sa Tomislavom Nikolićem i članstvom, koje se uvećavalo iz dana u dan, doprinosi ugledu stranke u zemlji i inostranstvu što će rezultirati pobedom tadašnjeg predsednika stranke na predsedničkim izborima 2012. godine i ključnim ulogama članova SNS-a u parlamentu i Vladi Srbije.

Vodi izborne timove na vanrednim lokalnim izborima u beogradskim opštinama Zemun i Voždovac 2009. godine. Srpska nepredna stranka tada ostvaruje ubedljivu pobedu i preuzima vlast na lokalnom nivou.

Posle opštih parlamentarnih izbora održanih 2012, preuzima funkciju ministra odbrane i prvog predsednika Vlade Republike Srbije zaduženog za borbu protiv korupcije i kriminala.

Nakon ostavke Tomislava Nikolića na mesto predsednika Srpsake napredne stranke 24. maja 2012. godine, čime je ispunio svoje obećanje da će biti predsednik svih građana Srbije, Aleksandar Vučić postaje v.d. lider Srpske napredne stranke.

Na drugom kongresu stranke održanom 29. septembra 2012. godine, jednoglasno je izabran za predsednika Srpske napredne stranke.

Obavlja funkciju ministra odbrane od 28. jula 2012. godine do rekonstrukcije Vlade Republike Srbije 2. septembra 2013. godine.

Aktivno učestvuje u programima Vlade Republike Srbije i privremenih institucija u Prištini pod pokroviteljstvom Evropske unije. Pomaže da u aprilu 2013. godine dođe do potpisivanja Briselskog sporazuma, čime je prvi put od 1999. godine stvorena realna osnova da srpski narod koji živi na Kosovu  i Metohiji uspostavi institucije koje će biti priznate od međunarodne zajednice.

Od septembra 2013. godine obavlja funkciju prvog potpredsednika Vlade sa jasnom političkom i civilizacijskom idejom o jednakostima svih pred zakonom, o tajkunima i korumpiranim pojedincima iz političkog, kriminalnog i privrednog miljea koji moraju snositi zakonske posledice za osiromašenje države i rušenje njenog ugleda u svetu i među građanima. Njegova politička vizija je da Srbija postane država u kojoj za dobrobit građana funkcionišu institucije, funkcioniše sistem motivisan isključivo interesom države i društva umesto voljom pojedinca ili stranke.

Ekonomska obnova kao uslov svih uslova, osnova je političke posvećenosti Aleksandra Vučića i stranke koju predvodi. Svu svoju energiju nesebično posvećuje misiji koja Srbiju vidi kao uređenu, modernu evropsku državu, regionalnog lidera u ekonomiji, politici, infrastrukturi, energetici, stabilnosti svake vrste, afirmaciji ljudskih prava i sloboda, ali i u obrazovanju, kulturi, nauci, prosvećenosti, sportu i, najzad, natalitetu. Svestan da je stvaranje Srbije koja ide u korak sa svetom proces koji dugo traje i podrazumeva promenu sistema vrednosti i promenu svesti, spreman je da se svom snagom posveti ovom cilju koji doživljava kao jedan od svojih životnih zadataka.

Nakon izbora održanih 16. marta 2014. godine, Srpska napredna stranka, predvođena Aleksandrom Vučićem, osvaja gotovo 49% glasova građana, postaje odlučujući faktor političkog života Srbije i dobija najveće poverenje građana koje doživljava kao odgovornost da hrabrim političkim liderstvom neopterećenim kompromisima, ličnim i partijskim interesima, populizmom, već isključivo i samo interesima građana i države, održi predizborno obećanje i nastavi proces stvaranja ekonomski jake, prosperitetne, u svetu poštovane Republike Srbije.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine Srpska napredna stranka  i Aleksandar Vučić, kao nosilac liste, osvaja više glasova građana nego na izborima 2014. godine i time dobija potvrdu da je prethodnih godina vodio zemlju u smeru razvoja i stabilnosti, u ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu, te da bi Srbija trebalo da nastavi započeti reformski put.

Aleksandar Vučić je od predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića dobio mandat za sastav nove Vlade Republike Srbije.

NAGRADE I PRIZNANJA

  • Pionirski prvak Beograda u šahu;
  • Nosilac stipendije iz Fondacije za razvoj mladih naučnika 1991. godine;
  • „Kapetan Miša Anastasijević“ za ličnost godine 2012;
  • „Ličnost godine 2013“ , izbor „Nezavisnih novina“, Bosna i Hercegovina;
  • „Čovek godine 2013“, izbor evropskog magazina „Man“;
  • „Najevropljanin 2013“, izbor međunarodne organizacije „Prva evropska kuća“;
  • „Vidovdanska nagrada 2013, dodeljuje grad Kruševac;
  • Počasni građanin Leskovca, 2013;
  • Počasni građanin Leposavića, 2013;
  • „Regionalni lider 2014“, izbor regionalnog žirija i čitalaca „Večernjeg lista“, Bosna i Hercegovina.

POSEBNA ZNANJA I VEŠTINA
Strastven je čitalac  literature iz oblasti istoriografije i geopolitike, ali i srpske i svetske književnosti; poseduje zavidnu ličnu biblioteku.

Igra šah.

Tečno govori engleski i ruski.

Služi se francuskim jezikom.

Uči nemački.

Beograd, 03.06.2016.

Izvor: službena biografija Aleksandra Vučića, dostavljena narodnim poslanicima

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • U principu ništa pametno ne piše. Bio je pionir, zna da igra šah i ceo život gradi političku karijeru.

  • “osvaja više glasova građana nego na izborima 2014. godine i time dobija potvrdu da je prethodnih godina vodio zemlju u smeru razvoja i stabilnosti, u ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu”…Berovatno ovo dele botovima da onanisu dok citaju.

    • Naravno da spada! Uz sve dosadasnje mere i uz zalaganje novoizabranog predsednika skupstinskog odbora – za koju godinu ce naucena azbuka i tablica mnozenja postati ”posebna znanja i vestine”. A sta mislite da bi u Nikolicevoj biografiji moglo da stoji, umesto ovoga ? Pecenje rakije ?

    • Jeste ako imas ”zavidnu licnu biblioteku” ,kao gospodin mandatar 🙂

  • Jedan od retkih članova SNS obrazovanih na državnom fakultetu. Na žalost, to je sve. Nedostaje mu kultura dijaloga (emisije na TV), vrlo je sujetan na nezgodna postavljena pitanja (konferencije za štampu), daje odgovore i obećanja u oblastima za koje je nenadležan (ubistvo u Borči obećao da će biti rešeno za ponedeljak posle izbora, rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu), sebe stavlja u prvi plan (evo ja ne dam, ja neću, ja baš tako hoću, …), vrlo nekulturan rečnik koji ne dolikuje ni prodavcu na pijaci Zeleni Venac (idioti, budale, …) a koji se odnosi i na najviše predstavnike nekih zemalja u Evropi, svi koji drugačije misle i to javno kažu smatra da ga mrze (?!, što je apsurdnost svojstvena samo njemu i onima koji mu se dodvoravaju), itd, itd., …. Najbliži saradnici u stranci su mu s plagijatima doktorskih disertacija, kupljenim diplomama, nedostatkom elementarne kulture govora i pismenosti (VAZDUPLOHOVI), stranka mu je popunjena preletačima iz drugih stranaka koje nisu na vlasti od kojih su neki na visokim položajima u gradu Beogradu (nije svestan da će ga oni prvi napustiti jednog dana), itd., itd…. Zakonska rešenja koje Vlada predlaže a skupštinska većina slepo donosi su katastrofalna (totalno nezaštićeni radnici u korejanskoj firmi koji ne mogu ni u Ve-Ce da odu), pojedina rešenja su protiv zakonita (smanjenje penzija), medijska blokada, bezpogovorno izvršavanje stranih naloga (pregovori o Kosovu), katastrofalna ekonomska rešenja, nepoštovanje domaće ekonomije i “ulaganja” u strane investicije u našoj zemlji, prodaja firmi koje su godinama u sudskom sporu sa svojim radnicima deoničarima (Studio B). Zašto nema za konsultante ugledne nestranačke profesore sa Ekonomskog fakulteta, Elektrotehničkog, Pravnog, i drugih uglednih državnih fakulteta? Ne godi mu da čuje nešto što je suprotno od onoga što je on zamislio. Može se mnogo još toga ukazati, ali ne vredi. Kroz nekoliko godina će shvatiti da je mnogo grešio, ali te greške će na žalost obične građane mnogo koštati.

    • Bravo Dusane, sve sto ste rekli je jedna prava istina. Uz to vrlo lijepo receno, pismeno uz zavidno bogatstvo rjecnika.

    • Znaci po Vama su dno dna prodavci na Zelenom vencu jer oni verovatno govore musterijama “Izvolite budalo” ili “izvolite idioti”? Bolje da ste gospodine napisalii da taj recnik ne dolikuje ni Vama a ne da vredjate ljude koji krvavo zaradju taj dinar ustajuci svaku dan u 02:00h ujutro da bi nabavili robu za tako vaspitanu gospodu. Pa dva puta kada bi Vi ustali tako rano kao i oni i prodavali robu do 16h vi bi ste se razboleli. Ostatak komentara je korektan ali ovo nisam mogao da sazvacem.

    • A jednom je u vladi imao i takvog čoveka i znamo šta se dogodilo. Srećom po nas taj čovek je odlučio da napravi svoj pokret.

    • najzalosnije je sto ni za par godina on nece shvatiti da je gresio…ili mozda zna da gresi ali ga bas briga

    • Podržavam 100%, sve ste odmereno i tačno rekli.Samo, ako dozvolite, da dodam: na potonjim izborima koalicija SNS, nastupila sa još 11 kojekakvih, te pojedinačno gledano, u proseku, nisu prošli cenzus.

  • Na predsedničkim izborima za godinu dana AV će biti izabran za predesednika Srbije. Nema protivkandidata koji ga može pobediti. Sve je pod kontrolom. Ceo izborni proces. Štampanje i distribucija glasačkih listića. RIK. Birački spiskovi. Treba li šta reći o medijima koje AV apsolutno kontroliše. Novac. Kupovaće glasove. Citava stranačka mašinerija biće stavljena u pogon.
    Vršiće pritisak na biračko telo na razne načine. Od lažnih obećanja do zastrašivanja gubitkom posla. Imaće podršku nekoliko vrlo bitnih država Evrope i Sveta. Gledaćemo mi njega i slušati najmanje još 6 g.

  • A gde je lekarsko uverenje.?Da li ga je prilozio. Ako zivi u garsonjeri, mogu misliti koliki fond knjiga ima.

  • Nego …. el sluzio ovaj vojsku? ’88 maturirao. ’94 diplomirao. Pravni fakultet zavrsen za 6 ili ako je sluzio vojsku za 5 godina. To “u roku” je poprilicno rastegljiva kategorija

  • Ako pažljivo pročitate biografiju lako ćete uvideti da su u njoj samo pobrojane pozicije, tj funkcije koje je dotični kandidat zauzimao.
    Nema ni reči o konkretnim rezultatima koje je postigao! Ni jednog jedinog slova! Zašto?
    Pa ti rezultati bili bi: ugasio x medija, oterao sa posla y novinara, u sadejstvu sa Miloševićem i Šešeljom izložio nas Nato bombardovanju, izgubio medijski rat, smanjio plate i penzije, povećao poreze na imovinu za 90%, oterao u emigraciju nekoliko stotina hiljada mladih…
    Naizgled brilijantna karijera (formalno uspon je enormno brz iz ničega do premijera) zapravo je hronologija propasti Srbije.
    To je problem u Srbiji! Ljudi posmatraju formalno a ne suštinski.
    Vučić jeste formalno napredovao ali je svojim delom unazadio Srbiju.
    Za koga onda glasati, za formalno uspešnog Vučića ili podići glas protiv njegovog formalnog uništavanja Srbije?

    Vučić je dobio i neke nagrade! Da , ali kakve?
    To nisu nagrade za dela koja je učinio za dobrobit čovečanstva ili barem svoje zemlje ili komšija makar.
    To su nagrade za popularnost.
    Šta je Vučić ikome dobrog učinio za ovih 25 godina za običnog građanina. Ništa! Ali zato je učinio mnogo toga lošeg!

    • Odlicno receno i na pravi nacin iznesena karijera osobe pogubne po Srbiju u svakom smislu!
      Ovde bih se samo zadrzao na NATO bombardovanju Srbije 1999. Posledice ovog bombardovanja su enormne i nesagledive, a za to niko od vinovnika nije odgovarao, sto je apsolutno nedopustivo, ali i razumljivo, obzirom da i za pljacku biblijskih razmera u Srbiji niko (jos) nije odgovarao!
      Sama materijalna steta od bombardovanja u iznosu od vise desetina milijardi $ je sama po sebi impresivna i dovoljna za drakonsku kaznu odgovornih, ali cak i ona je ni po jada od stete izazvane bacanjem nekoliko desetina tona Osiromasenog Uranijuma (OU) po Srbiji. Taj radioaktivni element, toksicni teski metal, sa vremenom poluraspada od skoro 5 milijardi godina je odgovaran za citav niz opakih, teskih i smrtonosnih bolesti, poput kancera raznih vrsta, leukemije i mnogih drugih. Opaka je i tuzna cinjenica da je od 99-te do danas direktno od njegovih posledica u Srbiji pomrlo vec vise desetina hiljada ljudi, a koliko ce ih jos pomreti sam Bog zna. Skoro da nema porodice u Srbiji ciji bar jedan clan nije umro od raka, a situacija postaje sve gora.
      Za one koji ne znaju da objasnim. OU vojnu primenu ima ponajvise zbog svoje velike gustine i cvrstine, te s time velike kineticke energije i probojnosti. Prvenstveno ga koriste na avionima A10 koji se zovu “lovci na tenkove”, ali i druga oklopna vozila, kao oklop zrna u njegovoj topovskoj municiji. Samo jedan ovakav avion, u jednoj akciji moze ispaliti par hiljada ovih zrna. Ono velikom kinetickom energijom i cvrstinom probija oklop tenka, potom eksplodira u njegovoj unutrasnjosti i tako ubija posadu tenka. Pri ovome, deo OU zrna ostaje na mestu udara, deo sagoreva u Uranijum dioksid, a deo se razbija u sitne parcice raznih dimenzija. Najopasniji su oni aerosolnih dimenzija, tj. mikronskih, koje ruza vetrova moze odneti, dokazano i do 360 km od mesta nastanka. Dakle, vecina OU zrna ostaje na mestu udara i kontaminira lokalno zemljiste, te tokom vremena tone sve dublje u njega i kadro je posle niza godina dospeti do podzemnih vodotokova i zagaditi ih. Manji deo, nosen vetrovima moze dospeti stotinama km daleko od mesta nastanka. Te sitne cestice se mogu udahnuti, pojesti (ulaze u lance ishrane), popiti i tako uneti u organizam, gde ako se zadrze, pretstavljaju stalni (dozivotni) izvor alfa zracenja, koji godinama mutira DNK okolnih celija i moze lako prouzrokovati neki kancer od njih. Takodje je i hemijski jako toksican te ispoljava i taj vid stetnog dejstva po organizam. Udahom se odmah lepi u plucima i cest je izazivac upravo raka pluca…
      Osim za topovska zrna kod aviona A10, koristi se i u probojnim glavama raketa koje unistavaju utvrdjene objekte, ali i kod krstarecih raketa Tomahavk u vidu diska od nekih 20-ak kg OU-a kao balansni teg za stabilizaciju leta rakete. Sta se desava sa tim tegom prilikom udara Tomahavka u metu, eksploziji par stotina kg trotila u toj demolaciji ko zna, ali verovatno slicno nesto kao i kod OU zrna na A10…a palo ih je na stotine po gradovima sirom Srbije!!!

      Zakljucak. U rat sa NATO smo usli procenom tadasnjeg rukovodstva zemlje, ne da ga mozemo pobediti, vec da to njima za njihovu vlast, u tom momentu, vise odgovara! Ugovor u Rambujeu koji nije bio tada potpisan (odbijen u Skupstini) i posle cega je otpoceo rat, je koju godinu kasnije u mnogim stavkama prihvacen, a nedavno i verifikovan kao Briselski sporazum…a Kosovo je pod okupacijom…
      Pametnom dosta. Zakoni, policija, tuzilastvo i sudstvo postoje da procesiraju odgovorne za dela koja stete drustvu u celini, kako bi adekvatnom kaznom sprecila iste, ali i druge da ih opet cine. Tako se drustvo stiti od stetnih radnji pojedinaca i grupa.
      Srbija je uvedena u besmisleni RAT sa NATO i od toga je dozivela/dozivljava nesagledive posledice. Opljackana je u biblijskim razmerama. Posledice ovih dela su GENOCIDNE i VELEIZDAJNICKE po zemlju i narod. Za to odgovorni MORAJU BITI SUDSKI PROCESIRANI I ADEKVATNO KAZNJENI, jer samo tako se drustvo kao celina moze zastititi da se pobrojano vise ikada ponovi!!!

  • Koliko vidim, ovo je jedini posao koji je on radio nakon što je postao generalni sekretar stranke:

    Imenovan za direktora Sportsko-poslovnog centra „Pinki“ u Zemunu 1996. godine.

    I posle dve godine, postao je ministar informisanja. Odlično! Čovek bez dana staža postaje direktor sportskog centra, a nakon toga i ministar. I tako, taj čovek s dve godine staža sada kroji našu sudbinu i sam odlučuje o svemu. Dosta je bilo!

    • Ma nije jedini bez radnog staža u politici. Njegovo okruženje su stručnjaci sa raznih mindžament fakulteta, koji bi bili socijalni slučajevi da žive od svog rada i znanja.

  • Meni je ovo smesno,kao uci nemacki i zeli mir u svetu…
    A jedna recenica, i to samo informativno,kad je prvi put bio
    ministar-informisanja.
    Blago nama sa njim…

  • Karijera i radno iskustvo: sve pocelo ulaskom u Srpsku radikalnu stranku i celokupna karijera je politika – mlacenje prazne slame odnosno lelemudanje, o trosku naroda.

  • Ovako izgleda stvarna biografija av

    Mlađi punoletnik: površni, pohlepni i slavoljubivi gilipter odmah nakon puberteta pristupa radikalima, stranci koju je osnovala UDBA (kumovi šešeljetu i maniti nepismeni pisac Vuk su službenici UDBE). Postaje generalni sekretar (moš mislit: gensek) stranke koja je Srbiu u crno zavila (ako mi neko argumentije da su vadikavi uinili išta dobro za srpski rod, poješću javno moje diplome gimnazije, pravnog fakulteta i advokatskog ispita).

    Milošević im daje vlast u Zemunu a oni ga postavljaju za direktora hale Pinki, mimo ikakvih profesionalnih referenci. Kukala nam majka.

    Karijera ubice: avetni milošević ga postavlja za ministra informisanja. Svako sa dva grama mozga seća se i zna šta je manijak radio. Kako je s umišljajem doneo fašistički zakon o informisanju i dve godine uništavao novine, ljude i njihove porodice na najbrutalniji način. Žrtve njegovog delanja su Slavko Ćuruvija, Milan Pantić, sudija Simunović i njihove porodice. Nema nikakve sumnje da je organizacija i podstrekavanje na vršenje krivičnih dela krivično delo.

    Karijera lažova, prevaranta i izdajnika: sve što je govorio i radio je jedna velika laž. Šizofren jer ne može dobaci do ikakvih ljudskih vrlina, celokupna njegova jadna biografija je kontinuum laži, prevara, štetočine. Živi na račun poresih obveznika, nikada nije pošteno zaradio dinar (i za one funte u Londonu je slagao). Kao vampir, paši se čestitih ljudi, fer suočenja, istine.

    Sve što je decenijama radio na javnim funkcijama je krivično delo veleizdaje: saučesništvo u ekonomskom, političkom i kulturnom genocidu nad građanima Srbije. Avetinja koja ama baš ništa ne zna, dao je sebi za pravo da naokolo deli lekcije okružen isto takvim zlikovcima.

    Sve u svemu: Zlikovac kakav se retko viđa. Gadi mi se da dalje pišem. Advokat, 56, Vojvodina

    • Jedan od retkih članova SNS obrazovanih na državnom fakultetu. Na žalost, to je sve. Nedostaje mu kultura dijaloga (emisije na TV), vrlo je sujetan na nezgodna postavljena pitanja (konferencije za štampu), daje odgovore i obećanja u oblastima za koje je nenadležan (ubistvo u Borči obećao da će biti rešeno za ponedeljak posle izbora, rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu), sebe stavlja u prvi plan (evo ja ne dam, ja neću, ja baš tako hoću, …), vrlo nekulturan rečnik koji ne dolikuje ni prodavcu na pijaci Zeleni Venac (idioti, budale, …) a koji se odnosi i na najviše predstavnike nekih zemalja u Evropi, svi koji drugačije misle i to javno kažu smatra da ga mrze (?!, što je apsurdnost svojstvena samo njemu i onima koji mu se dodvoravaju), itd, itd., …. Najbliži saradnici u stranci su mu s plagijatima doktorskih disertacija, kupljenim diplomama, nedostatkom elementarne kulture govora i pismenosti (VAZDUPLOHOVI), stranka mu je popunjena preletačima iz drugih stranaka koje nisu na vlasti od kojih su neki na visokim položajima u gradu Beogradu (nije svestan da će ga oni prvi napustiti jednog dana), itd., itd…. Zakonska rešenja koje Vlada predlaže a skupštinska većina slepo donosi su katastrofalna (totalno nezaštićeni radnici u korejanskoj firmi koji ne mogu ni u Ve-Ce da odu), pojedina rešenja su protiv zakonita (smanjenje penzija), medijska blokada, bezpogovorno izvršavanje stranih naloga (pregovori o Kosovu), katastrofalna ekonomska rešenja, nepoštovanje domaće ekonomije i „ulaganja“ u strane investicije u našoj zemlji, prodaja firmi koje su godinama u sudskom sporu sa svojim radnicima deoničarima (Studio B). Zašto nema za konsultante ugledne nestranačke profesore sa Ekonomskog fakulteta, Elektrotehničkog, Pravnog, i drugih uglednih državnih fakulteta? Ne godi mu da čuje nešto što je suprotno od onoga što je on zamislio. Može se mnogo još toga ukazati, ali ne vredi. Kroz nekoliko godina će shvatiti da je mnogo grešio, ali te greške će na žalost obične građane mnogo koštati. POTPUNO PODRZAVAM OVA KOMENTAR…STO POSTO TACNO !

  • Samo lajte psi. Vučić je car i bice ako bog da……. Njegovo vreme tek dolazi. Spasio je Srbiju samo ste vi nedovoljno inteligentni da citate izmedju redova….

  • PODRZAVAM OVAJ KOMENTAR I PRIDRUZUJEM SE KO GOD DA GA JE PISAO TACNO JE SVE STO JE NAPISAO !Jedan od retkih članova SNS obrazovanih na državnom fakultetu. Na žalost, to je sve. Nedostaje mu kultura dijaloga (emisije na TV), vrlo je sujetan na nezgodna postavljena pitanja (konferencije za štampu), daje odgovore i obećanja u oblastima za koje je nenadležan (ubistvo u Borči obećao da će biti rešeno za ponedeljak posle izbora, rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu), sebe stavlja u prvi plan (evo ja ne dam, ja neću, ja baš tako hoću, …), vrlo nekulturan rečnik koji ne dolikuje ni prodavcu na pijaci Zeleni Venac (idioti, budale, …) a koji se odnosi i na najviše predstavnike nekih zemalja u Evropi, svi koji drugačije misle i to javno kažu smatra da ga mrze (?!, što je apsurdnost svojstvena samo njemu i onima koji mu se dodvoravaju), itd, itd., …. Najbliži saradnici u stranci su mu s plagijatima doktorskih disertacija, kupljenim diplomama, nedostatkom elementarne kulture govora i pismenosti (VAZDUPLOHOVI), stranka mu je popunjena preletačima iz drugih stranaka koje nisu na vlasti od kojih su neki na visokim položajima u gradu Beogradu (nije svestan da će ga oni prvi napustiti jednog dana), itd., itd…. Zakonska rešenja koje Vlada predlaže a skupštinska većina slepo donosi su katastrofalna (totalno nezaštićeni radnici u korejanskoj firmi koji ne mogu ni u Ve-Ce da odu), pojedina rešenja su protiv zakonita (smanjenje penzija), medijska blokada, bezpogovorno izvršavanje stranih naloga (pregovori o Kosovu), katastrofalna ekonomska rešenja, nepoštovanje domaće ekonomije i „ulaganja“ u strane investicije u našoj zemlji, prodaja firmi koje su godinama u sudskom sporu sa svojim radnicima deoničarima (Studio B). Zašto nema za konsultante ugledne nestranačke profesore sa Ekonomskog fakulteta, Elektrotehničkog, Pravnog, i drugih uglednih državnih fakulteta? Ne godi mu da čuje nešto što je suprotno od onoga što je on zamislio. Može se mnogo još toga ukazati, ali ne vredi. Kroz nekoliko godina će shvatiti da je mnogo grešio, ali te greške će na žalost obične građane mnogo koštati.

  • čuj….”Pionirski prvak Beograda u šahu” ????? Auuu..kakva šizofrenija
    Kakva budaletina…mandatar to navodi u svojoj biografiji…aman.
    Pa šta on misli… da se izvukao za sve ono što je radio u MIloševićevsko-radikalsko vreme, za sve one ljude koji su izgubili život zbog njega?? E pa nije, Vučiću, duguješ živote tih ljudi njihovim porodicama.Dug ne zastareva.Račun stiže na naplatu.

  • Prvo nije tačno da je završio pravni u roku. Piše da je upisao 1988. a da je diplomirao 16.11.1994., može da se proveri na sajtu u rubrici spisak diplomiranih studenata. A to znači da je studirao 6 godina, tako da nije mogao biti student generacije čime se On često hvali.
    Obzirom da je taj podatak netačan pretpostavljam da je i ostatak našminkanog CV-ja premijera friziran.

    Ali koga to interesuje u krezuboj Srbiji koja glasa za njega 🙁

  • Ok… Slovo V u skraćenici CV znači “brzo, kratko…”, pa da popravimo ovo na formu CV-a.

    maturirao ’88, diplomirao ’94 – studirao 6 godina fakultet od 5 i bio najbolji, zanimljivo?
    1994-2008 postao generalni sekretar – generalni, kao prva funkcija? posle godinu dana stranačenja. Jake mi stranke…
    1996, postao direktor Pinkija – doobrooo, opet direktor, sa 26 godina!
    1998, postao ministar informisanja – pravo, sportski centar, informisanje? Sa 28 godina!
    1998-2000 poslanik – ok, lepo
    2008. osnovao svoju stranku – lepo
    2012-2013. bio ministar odbrane – kakva nadgradnja, sportski centar, informisanje, odbrana

    Samo u drzavama u kojima se napreduje bez logike.

  • Ne samo za Vucica, vec i jos nekim politicarima u Srbiji, na osnovu onoga sta su uradili narodu u Srbiji, ne bi bila visak dobra, detaljna analiza psihijatra.

  • Fenomen Vučića (prazna radna, tačnije, prazna poslovna biografija – kao putokaz ka vrhu države) nije unikatna. Sve je počelo 5. oktobra. Djindjić. Ivica Dačić. Vučić. Na mesto premijera treba da sedi neko ko iza sebe ima ne samo bogatu, već i uspešnu karijeru poslovnog (“ekonomskog”) čoveka. Dakle, neko ko je proizvodio, trgovao, uvozio, izvozio, borio se na tržištu, berzi… Neko ko je vodio više manjih ili većih kompanija. Ko poznaje tržište, prepoznaje i razume probleme ekomskih kretanja, ko je to osetio na sopstvenoj koži, probleme sa upravljanjem, finansijama, radnicima, To je isključivo ono što mora kvalifikovati konkretnu – premijersku poziciju. Pa tek onda da li jeste ili nije politički priučen. U zemlji Srbije je obrnuto. Dovode se politikanti (Djindjić, Dačić, Vučić, sutra možda i Radulović), pa se tek onda ekonomski “priučavaju”. Dohvate neku knjigu, iščitaju uputstvo, malo priupitaju bankare ili ministra privrede , finansija – šta je makro, a šta fiskalna politika, zaborave da priupitaju i kako izgleda virman, ali – vozi Miško… Povez preko očiju – i put se zna. U Jevropu, kako god da motaš volan… Tamo su kuće od čokolade. I raketne baze koje primaju prvi nuklearni udar od Rusa. Jer, Amerika se brani (doktrina prve linije odbrane Vašingtona) – u Evropi… Svaki od navedenih premijera – sad već dokazano – želeli su i žele (i želeće) dobro Srbiji. Bravo za sve njih.

  • Za one koji ne znaju, Predrag Popovic je napisao tri biografije o Vucicu.

    VUČIĆEV REČNIK
    13/06/2013
    naslovna

    ISTINA O LAŽOVU: VUČIĆEV REČNIK

    Knjiga je posvećena
    bivšim i budućim
    političkim žrtvama
    Aleksandra Vučića

    Uputstvo za čitanje

    Kad se opisuju lik i delo Aleksandra Vučića, laži nisu potrebne, istina je dovoljno grozna. Po njega, i, još više, po sve koji su mu verovali.
    U formi rečnika predstavljeni su Vučićevi stavovi o ljudima i pojavama, onakvi kakvi zaista jesu ili kakvima ih vidi autor, Predrag Popović, opet iz Vučićevog ugla.

    Prvo da predstavimo najistaknutije aktere ove dokumentarne satire.

    1. Aleksandar Vučić.
    Sučeljavanjem njegovih stavova, ponekad citiranih a često u autorovom tumačenju, razotkriva se brutalna dvoličnost, dosledna samo u nameri da ostvari ličnu korist. I kad je, na primer, Vojislava Šešelja predstavljao kao najvećeg srpskog heroja, i sad, kad ga naziva monstrumom, Vučić to radi na jednako sugestivan i gorljiv način.
    Više od 15 godina je bio u vrhu SRS, kreirao i sprovodio njenu ideologiju, štitio je srpske nacionalne interese, zalagao se za formiranje Velike Srbije, isticao privrženost stranačkom predsedniku i kumu, iznosio najteže optužbe na račun Evropske unije, SAD i NATO-a, a onda, praktično preko noći, napravio je totalni zaokret. Zamenio je uloge prijatelja i neprijatelja, saboraca i protivnika, pa opušteno nastavio, uz pomoć režimskih kolega, analitičara i medija, da se predstavlja kao nesporni politički i moralni autoritet.

    2. Vojislav Šešelj.
    Deset godina je uspevao da kontroliše Vučićev, eufemistički rečeno, čudan karakter. Fizički distanciran, iz Ševeningena nije uspeo da spreči metastazu Vučićeve ambicije. Bez iznenađenja i rezignacije, mogao je samo da posmatra pokušaj puča u svojoj stranci. Aleksandar Vučić nije prvi konvertit u Srbiji. Naprotiv, mnogo je onih koji su menjali ideologije i stranke, među kojima su se isticali i neki visoki funkcioneri SRS (Glamočanin, Dereta, Gojković…), ali nikad niko pre njega nije napravio toliko štete. Ne samo radikalima, nego kompletnoj opoziciji i svim građanima koji su nezadovoljni načinom vladavine Borisa Tadića i Demokratske stranke. Umesto SRS-a, ponudio je novu stranačku opciju, koja je uspela da u kratkom roku preusmeri energiju revoltiranog, razočaranog i ojađenog naroda. Posledice su korisne samo po Tadićev režim.

    3. Dragan Đilas.
    Pristajanjem na saradnju sa Vučićem, dokazao je da nije gadljiv i plašljiv. Pružio je logističku podršku Nikolićevom i Vučićevom pokušaju uništavanja SRS. Sa njima na čelu opozicije, vlast ne mora da se brine, opstaće bez obzira na sve greške i propuste kojima su građani dovedeni na rub bede i očajanja.
    Za sada, odnosi su im idilični, po principu “pošteno, pa ko koga prevari”. Kakav će biti rasplet, osetiće Đilas na svojoj koži.

    4. Predrag Popović.
    Autor je omogućio Aleksandru Vučiću da na jedinstven način uđe u srpsku književnost, kao glavni junak biografije pisane u leksikografskom obliku. Formu i stil je izabrao Popović, ali za sadržaj je zaslužan isključivo Vučić.
    Mnoge definicije obiluju kontradiktornostima, baš kao i politička praksa donedavnog generalnog sekretara Srpske radikalne stranke i aktuelnog zamenika predsednika Srpske napredne stranke. Kao ni glavnom junaku, hronologija nije bitna ni autoru “Rečnika”, možete da čitate na preskok, koji god termin vam zapne za oko. U svakom ćete naći deo vučićevskog tumačenja sveta oko sebe, kod objašnjenja njegovih stavova o Nikoliću, Tadiću, Dačiću, Šešelju, Subotiću ili Đinđiću, kao i u definicijama pojava poput mržnje, nervoze, večnosti ili besa.
    Da bi ovom novom Vučiću, demokratskom i evropejskom, bilo lakše za čitanje i razumevanje, autor je odlučio da leksikografske jedinice složi abecednim redom, i to latinicom.

    Savet.
    Pre nego što se upustite u avanturu čitanja ove knjige, zaboravite sve svoje predrasude, nemojte unapred da verujte ni Vučiću, ni Šešelju, a najmanje autoru. Uz napor čitanja uložite napor razumevanja, pa sami procenite kad je lagao, tokom onih 15 radikalskih, ili ove dve proevropske godine. Kakav god zaključak donesete, nećete pogrešiti. Obrni, okreni… Lagao je.
    Ako vam se učini da je neka rečenica duhovita, nemojte da se smejete. Da, komično je što postoji lik kao što je Vučić, ali tragično je što ima toliki uticaj i moć.
    https://predragpopovic.files.wordpress.com/2013/05/vucicev-recnik.pdf

  • Vučićev portret: POLITIČKA FUKARA
    13/06/2013
    naslovna

    MORALNI PORTRET ALEKSANDRA VUČIĆA

    POLITIČKA FUKARA

    1. Puč u Srpskoj radikalnoj stranci,
    u interesu DS-a i Zapada, protiv Srbije

    NOŽ, LEĐA
    I MOĆNI SPONZORI

    Aleksandar Vučić: Mi principe ne izdajemo nikada, ni po koju cenu (1999) Uzdamo se u našu ideju, u našu ideologiju, u istinu. Kad tad, to mora da pobedi (2001.) Za nas, za SRS, glasaće najhrabriji i najbolji deo našeg naroda (2003) U SRS nema svađe i podela. Svi smo dobro, hvala na pitanju (2008.) Da je Šešelj tražio da ostanem u SRS, ne bih prihvatio, ali napustio bih politiku, ne bih se pridružio Nikoliću (2008.) Nikolić: Za nas ne važi ono „kad mačke nema, miševi kolo vode“. Ako će neko da vodi radikale, onda ću to biti isključivo ja, naravno, sve kunući se u našeg vođu (2003.) Nikada nije bilo, niti će biti svađe među radikalima, bićemo jedinstveni i bićemo najjača stranka, zauvek (2008.) Nema svađe između mene i Šešelja, to samo mediji pokušavaju da nas posvađaju (2008) Neću pokretati novu stranku, ja sam srpski radikal i ostaću član SRS-a (2008.) Nema nam druge, nego da pravimo novu stranku (2008.) Na SRS sam stavio tačku, čak i u duši (2009.)

    2. Srpska napredna stranka, interesno udruženje
    za zaštitu konvertita i kriminalaca

    VUČIĆEVA DEPONIJA

    Aleksandar Vučić: SNS se dobro kotira u svim ambasadama, na nas svi računaju (2009) Pelević je elegantan čovek, uvek nosi crne čarape. Problem je u tome što ih češće stavlja na glavu, nego na noge (2002.) Pelević je moj prijatelj (2009.) Bogoljub Karić je lopov! Kada bi on došao na vlast, niko ne bi ostao živ. Sačuvaj Bože! (2005.) O Bogoljubu znam samo da ima ogromnu energiju (2010.) Montgomeri, sa svojih 132 santimetra, urlaće na one koji ispunjavaju sve naloge (2001.) Kolena su mi drhtala kad sam čuo zvižduke upućene gospodinu Montgomeriju (2010.) Toma je priznao da je uzimao pare od tajkuna. Time je dokazao da nije lažov (2009.) Kojim se poslom bavi Stanko Subotić? Bavi se švercom duvana i narkotika, time ubija ljude (2002.) Mene optužuju da sam vlasnik „Pravde“, a u tim novinama je naređeno da sklone sve što kažem o njegovom veličanstvu Đilasu (2011.) Radim u jednoj firmi, ime ću vam posle tačno dati, pošto je ja zovem „Profi“, ali nije „Profi“ (2010.)

    3. Satanizacija dr Vojislava Šešelja,
    heroja prošlosti koja traje

    OCEUBISTVO
    IZ STRASTI I POHLEPE

    Aleksandar Vučić: Šešelj ima izuzetnu hrabrost, spremnost i doslednost u odbrani časti i dostojanstva srpskog naroda (2001.) Sve što Voja kaže iz Haga, za nas će biti Sveto pismo (2003.) Njegova supruga Jadranka se žali da duže priča sa mnom. Kaže joj: „Sad moram da zovem mog Vučića“ (2003.) Vojislav Šešelj mi je bio kum na venčanju, a kasnije mi je krstio i sina i ćerku. Kad dobijemo sledeće dete, čekaćemo da se vrati iz Haga da ga krsti, ma koliko to trajalo (2003.) Deca će u budućnosti iz knjiga čitati o podvizima Vojislava Šešelja. Sigurno je da je on jedan od srpskih lidera kojeg će istorija izučavati kao heroja srpskog naroda (2005.) Nikad nisam sreo hrabriju osobu nego što je gospodin Šešelj (2006.) Izdao je Šešelj mene, moju porodicu i sve druge (2008.) Neću reći ni jednu lošu reč o Šešelju (2008) Kad bih video Šešelja, samo bih ga prezrivo pogledao (2009.) Vojislav Šešelj je običan lažov, mali miš i monstrum (2010.) Ne plašim se povratka Šešelja (2011.)

    4. Vučićev plan: Srbija 28. država u EU
    ili 52. u SAD, može i bez Kosova

    NOVE SLUGE
    NOVIH FAŠISTA

    Aleksandar Vučić: Kao što se širio antifašistički front u Drugom svetskom ratu, tako će se i front otpora Amerikancima i njihovoj nacističko-imerijalističkoj ideji širiti (1999.) Patili smo pod američkim bombama, sada više patimo zbog njihove navodne političke i ekonomske pomoći i podrške (2001.) Osuđujemo agresiju na Irak i podržavamo herojsku i odlučnu borbu predsednika Huseina i iračkog naroda (2003.) Amerikanci hoće sve da porobe, sve da okupiraju, svuda hoće da imaju nekog svog Đinđića 2003.) Međunarodna zajednica hoće srpskom narodu da gurne banderu u anus i da još kažemo kako nam je lepo (2005.) Ko kaže da stanje u Srbiji može da bude idealno, a da imamo odnose „na krv i nož“ sa SAD, ja ću mu reći da nema pojma! Dobri odnosi sa Amerikancima su jedini način da spasemo Srbiju (2008.) Ima nekih ludaka u ovoj zemlji koji kažu da je moguće vladati, a da nemate podršku SAD (2008.) Amerikanci imaju odlična vina. Poklonili su mi „šafer merlo“ (2008.)

    5. Kako su Vučić i Nikolić preživeli
    nepostojeće Šešeljeve atentate

    RAFAL
    LAŽI I PREVARA

    Aleksandar Vučić: Hajka koju je Šešelj organizovao protiv mene predstavlja poziv na linč (2008.) Šešelj je naredio da me radikali napadaju preko porodice, ali ja se ne plašim njegovih batinaša (2008.) Postoji osnovana sumnja da je Šešelj naredio, a da je Bojović trebalo da likvidira Tomu Nikolića (2010.) Nikolić: Šešelj je dao nalog da Aleksandar Vučić i ja budemo uništeni! U svakom pogledu, po svaku cenu! (2008.) U Hrtkovcima je planirano krvoproliće i planirao ga je Vojislav Šešelj! (2008.) Šešelj je taj kome smetam i taj koji je rešio da me ubije (2009.) Da, Šešelj je već naručivao ubistva, to je bilo pre dve-tri godine (2010.) Informacije da je naručen atentat na mene dobio sam od Borisa Tadića (2010.) Šešelj: Tvrdnja da sam ja naručio ubistvo Nikolića proizvod je dogovora Vučića s advokatima Miloša Simovića (2010.) Tužilaštvo za organizovani kriminal: Šešelj nema svojstvo okrivljenog, pa, saglasno tome, ne postoji ni osnovana sumnja u tom pravcu (2010.)

    6. Patološki načini Vučićeve i Nikolićeve
    brutalne borbe za vlast

    SAMOUBILAČKI
    ŠTRAJK INFUZIJOM

    Aleksandar Vučić: SNS će dobiti datum održavanja izbora jer ćemo vlastima dati ponudu koju neće moći da odbiju (12. april) Naša ponuda za 18. decembar ostaće na stolu, nijedan datum za izbore u 2012. ne bismo prihvatili (12. april) Nikolić: Ja od jutros ne uzimam vodu i hranu. I nudim poslednju ponudu Borisu Tadiću: „Kad mi se nešto loše desi, raspiši izbore“ (16. april) Život dajem za Srbiju (16. april) Ja, inače, nisam samoubilački tip, prekinuću štrajk kada budu ispunjeni uslovi zbog kojih sam bio prinuđen da stupim u štrajk (17. april) Pogoršano mi je stanje bubrega, pa ću morati da počnem da primam infuziju (19. april) Ko da me ubedi da prekinem štrajk? Moja porodica to za sada nije uspela, a nemam nikog bližeg od njih (19. april) Danas sam se ispovedio i pričestio i odlučio sam da od danas pijem vodu (20. april) Ovim štrajkom sam postigao mnogo. Nisu izbori u pitanju, odustajanje od raspisivanja izbora nije povlačenje, kad-tad biće izbora (22. april)

    7. Velika Srbija, nekada od Karlobaga do Virovitice,
    danas od Bajčetine do Jajinaca

    DOGLAVNIK
    SRPSKOG PODRIJETLA

    Aleksandar Vučić: Pozdravljam junački narod srpske Gline, vas koji ste prvi krenuli na ustašku vlast (1995.) Nikada nisam bio u Glini (2008.) Svi govore da nema više Srpske Krajine. Biće je! Knin će biti srpski. (1995.) Milošević je izdao Krajinu. Slobo – ustašo! Živela Velika Srbija! (1995.) Srpska otadžbina je u Kninu, Okučanima, u Jasenovcu i po toj liniji Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica (1998.) Nemojte da zaboravite da je 300 dobrovoljaca SRS-a, najčasnijih Srba, položilo svoj život na oltar otadžbine (2000.) Nesrpska fukara sa podsmehom nas pita: „Gde su vam danas Karlovac, Ogulin, Karlobag i Virovitica?“ (2000.) Tadić je bruka i sramota za Srbiju jer se izvinio Hrvatima za ubijanje i progon Srba (2007.) U ratu u Hrvatskoj uopšte nisam učestvovao, nisam bio na toj teritoriji (2008.) Linija Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica je neozbiljna i nerealna (2008.) Moguće je da sam zaboravio da sam to nekad izgovorio. Ja tako ne mislim, pogrešio sam! (2008.)

    8. Zloupotreba nesreće svih naroda
    u Bosni i Hercegovini

    KAD LEŠINAR
    POVRAĆA

    Aleksandar Vučić: Pa, vi bombardujte. Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana (1995.) To je izvučeno iz konteksta, to je potpuno besmisleno. To je ludačka rečenica. (2010.) Histerijom koja se stvara oko Srebrenice vodi se antisrpska hajka, namerno se prećutkuju srpske patnje, žrtve i nesreće (2001.) Cilj medijske hajke o Srebrenici, koja se vodi protiv srpskog naroda i države je neometano hapšenje Ratka Mladića i formalno ukidanje Republike Srpske (2005.) Neprihvatljivo je da osudimo samo zločin u Srebrenici, zar da zaboravimo RSK, Bratunac, Sarajevo, Klečku? (2005.) Boris Tadić, kao čovek, može da izrazi svoje saučešće i žaljenje, ali ne i kao predsednik u ime građana Srbije (2005.) Nekada nisam govorio da je u Srebrenici počinjen stravičan zločin, ali sada se gadim ljudi koji su to uradili (2010.) Počinjeni su zločini prema Srbima, to nije sporno, ali nijedan zločin protiv Srba ne može da opravda zločine koji su počinili neki naši sunarodnici u Srebrenici (2010.)

    9. Predvodnik „antihaškog lobija“
    u ulozi saradnika Tužilaštva

    ZAŠTIĆENI SVEDOK
    A.V. – SNS

    Aleksandar Vučić: Gusarski i banditski, onako kako to jedino rade, čelnici DOS-ovog režima pokušavaju, hapšenjem i izručenjem Slobodana Miloševića, da unište srpsko nacionalno ime, ponos, čast i državu srpskog naroda (2001.) Jadna je i bedna vlada koja izručuje Srbe samo da bi ispunila naloge Sjedinjenih američkih država i Haškog tribunala (2003.) Nikada nećemo izručiti nijednog Srbina. DOS-ova vlast je, nažalost, na krajnje prljav i nečastan način bezmalo sve ljude isporučila i time ispunila taj prljavi zadatak koji je dobila (2005.) Na sramnu hašku presudu Naseru Oriću, Boris Tadić kaže: „Zaprepašćen sam“, a rečenica iza toga mu je: „E, ajd’ mi malo pušku o ramena, pa da jurimo generala Mladića“. Pa, zar to nije vrhunac licemerja? Zar to nije vrhunac bezobrazluka i bezobzirnosti? (2006.) Da smo bili na mestu DS-a, da smo morali da poštujemo međunarodne obaveze mi bismo ih poštovali, ali zbog toga ne bismo seirili – rekao je Vučić. (2011.)

    10. Posleratni zločinci Vučić i Nikolić
    u lovu na Karadžića i Mladića

    KOLIKO
    KOŠTA SRBETINA?

    Aleksandar Vučić: Radovan Karadžić predstavlja simbol borbe za slobodu srpskog naroda (2001.) Radovan i Ratko su istaknuti srpski patrioti i junaci otadžbinskog rata (2001.) Nećemo isporučiti ni Radovana Karadžića ni Ratka Mladića. Ako ih sretnemo negde, popićemo kafu s njima (2003.) Najveće zlo Srbiji žele oni koji Mladića i Karadžića teraju na predaju Haškom tribunalu (2007.) Optužbe protiv generala Mladića su proizvod manipulacije i laži i pokušaj njegove satanizacije (2007.) Moja kuća, kao i kuće čitave familije Vučića, biće baš to – „Sigurna kuća za generala Ratka Mladića“ (2007) Ne znam šta znači to „Sigurna kuća za Mladića“, to je izvučeno iz konteksta (2008.) Tadić je huligan jer je sa svojim paravojnim formacijama hapsio Karadžića (2008.) Ko još pominje Mladića? Koga on još interesuje? (2009) Srbija ima nesporne i nedvosmislene međunarodne obaveze, u njih spada i hapšenje generala Mladića (2011.) Neka bude jasno, nemam čega da se stidim (2011.)

    11. Odbrana srpskog Kosova i Metohije
    do poslednje kapi tuđe krvi

    VUČIĆ BRANKOVIĆ

    Aleksandar Vučić: Ako nas NATO napadne, siguran sam da ćemo se odbraniti (1998.) – Na čelu nekih srpskih medija nalaze se agenti stranih službi (1998.)– Ne bavim se istragom ubistva Slavka Ćuruvije, nisam policajac (1999.) – Tek kad se naša vojska i policija vrate na Kosovo i Metohiju možemo da pregovaramo sa strancima i Albancima (2003.) – Niko nema pravo da se u ime Srbije odrekne nijedne srpske njive, nijedne livade (2005.) – Jedina nada da sačuvamo Kosovo je da nas podrže Rusija i Putin (2005.) – Evropa i Amerika nam otimaju Kosmet, Srbija ne treba da razmišlja o evro-integracijama (2007.) – Kad su Albanci proglasili nezavisnost bio sam tužan, ali nikad nisam video takvu hrabrost kao kod momaka pred spaljenom američkom ambasadom (2008.) – Evropa hoće da Kosovo bude nezavisno, ali to ne znači da mi kažemo: „Nećemo u takvu Evropu“ (2011.) Kosovo nam je značajno, ali moramo da brinemo i za investicije, SNS neće odustati od evropskog puta (2011.)

  • ISTINA O VUČIĆU
    14/10/2013

    1. Šešeljev predlog da napravim intervju s njegovim novim favoritom + Upoznavanje s Vučićem, mladom radikalskom nadom iz stranačkog sekretarijata + Intervju sa Slobodanom Jovićem, bivšim funkcionerom SRS + Vučić je namestio zasedu Joviću, ali u njoj je sam stradao + Za podlu intrigu u kojoj je mene zloupotrebio, Vučić je optužio Kseniju Janković, svoju devojku i buduću suprugu + Tri dana pred „Oluju“, pozvao me da se žrtvujemo, on će da napusti politiku a ja novinarstvo, pa da odemo u Knin + Sutradan se predomislio, ništa od fronta + Šešelj me proglasio personom non grata u SRS zbog reportaže o Žirinovskom + Vučić naprasno zaboravio da se poznajemo +

    2. Radikali osvojili vlast u Zemunu, ignorisali demonstracije koalicije Zajedno i počeli da napadaju „Dnevni telegraf“ i Slavka Ćuruviju + Napade na Ćuruviju predvodio je Vučić + Hajka je počela porno-letkom s jednom televizijskom voditeljkom u glavnoj ulozi + Formiranje „crno-crvene“ koalicije SRS i SPS-JUL + U oktobru 1998, kao deo režimskih priprema za NATO agresiju, Vučić donosi Uredbu, na osnovu koje uzima ovlašćenja da kažnjava i gasi nepodobne medije + Drakonske odredbe unete su u tzv. Vučićev zakon protiv informisanja + Vučić organizuje progon Ćuruvije kroz medije i državne institucije + U dva razgovora sa Ćuruvijom, Vučić mu je tvrdio da će ga zaštiti od udara + U saradnji s Dobrivojem Glavonjićem, predsednikom Trgovinskog suda, po hitnom postupku, ministar Vučić montira tužbe i presude, kojima uništava „Dnevni telegraf“ + Po krivičnoj tužbi Vučićevog drugara Milovana Bojića, Ćuruvija je osuđen na pet meseci zatvora + Kaznu nije odslužio, s 20 metaka je izrešetan pre nego što je presuda postala pravosnažna + Na dan sahrane, Vučić se smejao Šešeljevom šaljivom pitanju „gde je Ćuruvija, jel pobegao iz zemlje ili je u zemlji“ + Vučić se rugao i mrtvom Ćuruviji, napadajući sve koji su zahtevali da se otkriju nalogodavci i izvršioci zločina +

    3. Tokom NATO bombardovanja ubijeno je više od 2.500 građana, Srbija je ostala bez Kosova i Metohije, Vučić je od vlade dobio stan od sto kvadrata na odličnoj lokaciji + Objavio sam knjigu „Slavko Ćuruvija, poslednja ispovest: Oni ne praštaju“ + U jesen 2001, dok sam pravio estradni magazin „Ekskluziv“, Vučić me pozvao telefonom, prvi put posle 5,5 godina + Nekoliko meseci kasnije pokrenuo sam dnevni list „Nacional“ + Vučić inicirao Šešeljevo i moje pomirenje + Radikali kriminalizuju Đinđića povezujući ga sa Stankom Subotićem Canetom + Kampanju predvodi Vučić, koji optužuje Caneta da je „kralj duvanske mafije“ i da je „naručio ubistvo generala Radovana Stojičića Badže“ + Kad ga je Cane tužio, Vučić je tvrdio da je spreman da „sve pevajući ide u zatvor“ + Vučić piše kolumnu u „Nacionalu“ + Šešeljev odlazak u Hag + Ubistvo Đinđića, koga je i mrtvog Vučić nazivao „mafijaškim premijerom“ +

    4. Vučićev prvi puč u SRS-u 2004, u vreme kampanje za gradonačelnika + U svom stanu napravio je neformalni centar moći, koji je na stranačke postupke uticao više nego Šešelj + Dvorsku svitu predvodili su Nikola Petrović, Zoran Bašanović, Aleksandar Nikolić, zvani Foto Toni, Branislav Prostran, Jugoslav Petković, Nebojša Stefanović i Goran Veselinović + Milka Forcan je upoznala Vučića i Dragana Đilasa, ali ljubav nije planula na prvi pogled + U leto 2006, saradnju su mi ponudili Vučić i Bogoljub Karić, obojica s idejom da napravimo dnevne novine + Draži mi je bio poziv kriminalca u bekstvu, nego najperspektivnijeg političara + Vučićeve novine, s radnim nazivom „Direkt“, trebalo je da finansira Nebojša Mišić, koga je javnost pamtila po aferama sa Zoranom Janjuševićem i Nemanjom Kolesarom + Prihvatio sam Karićevu ponudu da napravim „Opoziciju“ +

    5. Vučićeva „Pravda“ pojavila se na kioscima 5. marta 2007. + Kad sam mu čestitao pokretanje novina, Vučić je demantovao da ima bilo kakve veze s „Pravdom“, da bi me tri dana kasnije pozvao da preuzmem funkciju glavnog i odgovornog urednika + Redakcija i menadžment pretovreni u deponiju Vučićevih rođaka, prijatelja, partijskih drugova + Vučićevo bahanalisanje redakcijskim i sponzorskim parama i zakidanje na plati novinarima i urednicima + Incident nad grobom novinara „Pravde“ + Zloupotreba smrti Ranka Panića + Uticaj Prostrana, Bašanovića, Stefanovića i ostalih slugu + Nikola Petrović, kum koji je promenio Vučićevu prošlost i budućnost + Petrović je Vučića priveo Subotiću + Što je Đinđiću bio Beba Popović, to je Vučiću Džoni Petrović + Na usluzi tajkunima + Zašto me Vučić poslao na pregovore s Milanom Bekom + Kako je Vučić branio Miškovića od Čedomira Jovanovića i Vesne Pešić preko „Pravde“ i mojih leđa + Partnerstvo sa Stankom Subotićem + Petrović mi je slao Subotićeve tekstove, koje nisam objavljivao + Subotićevi saradnici Duško Vuksanović i Nenad Milanović preuzeli kontrolu nad „Pravdom“ + Vučić je zabranio tekst Mire Marković o Željku Mitroviću + Vučić je branio Predraga Rankovića Peconija, ali i napadao zbog montaže na TV Happy, kojom je Milomir Marić insinuirao da je ubio svoju suprugu Kseniju + Vučićeva satanizacija Šešelja + Najprljaviji tračevi o Vojislavu, Jadranki, Nikoli i ostalim članovima porodice Šešelj + U službi Đilasa, novog gospodara + Đilas je davao pare od reklama, a uzeo mesto nezvaničnog vlasnika „Pravde“ + Koji tekstovi su zabranjeni direktivama iz Đilasovog i Tadićevog kabineta + Vučić je štitio Đilasa i od izjava Tomislava Nikolića + Ivica Dačić naredio da se izbaci tekst o Darku Šariću, koji je zakupio prostor za svoj noćni klub „Vanila“ u zgradi sedišta SPS-a + Vučićeva zaštita Bojana Pajtića, Jelene Trivan, Milana Markovića… + Na mesto direktora „Pravde“ postavljena je Ana Stefanović, supruga Nebojše Stefanovića + Vučić organizovao seriju prevarnih radnji, otvorio je novo izdavačko preduzeće, na čiji račun su stizale pare od prodaje i reklama, a staro je pustio u stečaj + Moj odlazak iz „Pravde“ praćen Vučićevim prljavim intrigama +

    6. O Vučiću sam napisao dve knjige – „Vučićev rečnik“ i „Politička fukara“ – koje je izdao Šešelj + Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić me nikada nije pomenuo, osvetu je sprovodio preko sudova, falsifikujući presude i prebacujući odgovornost za svoje sporne izjave isključivo na mene + Hajka traje, nije kraj

  • Ovo je stvarno zanimljivo pitanje, jasno pored svih navedenih, gde je taj mladi lezilebović služio vojsku, kada i koliko dugo. Koji čin ima, ne zaboravimo da su i prazne palete bile ćin! Jel koliko vidim samo što nije poterao novi helikopter!

  • Iz ovoga se vidi da radnog iskustva nema sem ovo sto je bio na grbaci naroda.On nama prica o radu a R od rada nije video.I kakav je bio direktor Pinkija kada mu krov prokisnjavao i za vreme svog mandata nije bio sposoban da ga popravi a kakav je bio ministar informisanja o tome tek ne bih da pricam!Rezime svega je da veliki vodja tera nas da radimo 25h/dnevno a da on ne zna sta je rad.Fakultet zavrsio sa najvisim ocenama uz akademske pohvale?Koje pohvale i od koga?Verovatno od svog mentora Seselja i vidi cuda bas Pravni fakultet da zavrsi tamo gde je Seselj bio alfa i omega 90-ih!Nakitili su mu biografiju u tome su jedino dobri da demagogijom vladaju.Ajde neka on posalje takav svoj CV nekom privatniku da vidimo kako bi prosao na konkursu!Pa to je sramota da nam premijer nema dana radnog staza.Veliki demagog i nesposobnjakovic koji svojim uvlakacima omogucava uz kupovinu sega-mega diploma takodje bez dana radnog iskustva vladaju Srbijom,otimaju i pune svoje privatne racune.Dok on nama prosipa price kako vec zivimo u idealnoj Srbiji i kako nam je dobro samo mi to jos ne vidimo.BDP vrtoglavo raste toliko da smo premasili Nemacku iz njegovog ugla a istina je drugacija da zaostajemo i za Crnom Gorom,Albanijom,Bugarskom,Rumunijom…Pitam se do kada ce ovi nesposobni,neobrazovani,korumpirani u vidu Stefanovica,Babica,Vulina,Krkobabica,Gojkoviceve,Jovicica…vladati ovom Srbijom a narod cutke to gledati i praviti se kao da stvarno zivimo u recimo Svracarskoj ili Norveskoj??

  • “Nakon izbora održanih 16. marta 2014. godine, Srpska napredna stranka, predvođena Aleksandrom Vučićem, osvaja gotovo 49% glasova građana,… “, nije istina jer: nije SNS osvojila 49% glasova građana, nego je to dobila koalicija predvođena SNS-om; i nije dobila 49% građana, nego 49% građana izašlih na izbore. Zbog čega je tako teško govoriti istinu?

  • Najsmesniji je deo o obrazovanju, gde navodi cak I uspehe u osnovnoj skoli!!!!!!! Koja budala! Gde bi normalan covek sa zavrsenim fakultetom spominjao srednju, a pogotovo osnovnu skolu. Sta bi sa daljim profesionlanim razvojem I iskustvom posle fakulteta? Dobio diploma, uvalio se u politiku I pokupio sva znanja ovog sveta. Uzas I beda!

  • Lažljivac i otac svih laži.
    U praksi dokazao ispravnost one narodne: Crn obraz = puna torba para
    Iskompleksirani nesposobnjaković koji samo pravi štetu.
    Za mene vrhunski glodar.
    Kako dobro i tečno priča ruski dokazao je svima kada je Putin bio tu.
    Sapienti sat (pametnome dosta)

    • “Iskompleksirani nesposobnjaković koji samo pravi štetu.” ja nebi nazvao stetom zavrsavanje auto puta zavrsavanje prokopa posle 40 godina obnovu skola i bolnica itd…

  • Nije mi jasno samo odakle ste izvukli sve te laži.
    Lično poznajem današnjeg premijera i nije mi jasno odakle vam hrabrost da pišete ovakve neistine
    Dok bude bilo ovakvih pisanja, ovaj narod se neće pomeriti ni za jedan pedalj u otkrivanju istrine
    Svaka čast lažovi i licemeri.

  • “Završio u roku s najvišim ocenama uz akademske pohvale.” Bio bih strahovito zahvalan kada bi mi neko rastumacio ovu floskulu. Moje skromno znanje o akademskom zivotu je da se kaze kratko i jasno “Zavrsio fakultet taj i taj sa prosekom tim i tim.” Dakle, insistiram da cujemo surove brojke. Ako je Radnaskela imao prosek deset nemaju razloga da se stide, neka slobodno kazu evo ja obecavam necemo mu nista.

  • Ko je pratio rad premijera Aleksandra Vucica od pre dvadesetak godina pa do danas mogao se uveriti opstim interesima drzave i drustva koje zastupa premijer, stoga ne verujem ni najmanje losim komentarima jer tako dobar uspeh se ne prasta od pojedinaca koji nisu bas nista u zivotu uspeli.Verujem u premijera Aleksandra Vucica i njegovim namerama i trudu da Srbiju izvede na pravi put razvija i pravog prosperiteta.Sve cestitke i podrska.

    • Rad ? Koji “rad” ? Šta je on to “radio” u životu, osim što je parazit, diletant i neznalica ? Gde je radno iskustvo, gde ?

  • čitao sam u telepromteru mislim da se tako zove nezamerite ako sam pogrešio o našem vođi i nekom liku iz zemun polja jedan je preminuo drugi je još živ nikad nije demantovao pisanje tog lista o svom privatnom životu. ili su oni lagali ili vođa laže.

  • Diplomirani student prava bez dana radnog iskustva nam vodi državu, pa nije ni čudo što tonemo.