Pravosuđe Saobraćaj Saopštenje

Direktor Železnica kažnjen, a kao da nije

Prekršajni sud u Beogradu doneo je presudu po prekršajnoj prijavi koju je aprila 2015. godine podneo Saša Radulović ispred Pokreta Dosta je bilo, i kaznio generalnog direktora Železnice Srbije AD Miroslava Stojčića novčanom kaznom od 6.000 dinara zbog nepostupanja po rešenju Poverenika za informacije od javnog značaja.

zeleznice-srbije-red-voznje

Stojčić je odgovoran jer i pored obavezujućeg rešešenja Poverenika nije Pokretu “Dosta je bilo” dostavio tražene podatke i dokumentaciju o izmeštanju železničke infrastrukture za potrebe realizacije projekta “Beograd na vodi”, kao i specifikaciju troškova koji su zbog toga pali na teret Železnica Srbije.

Kazna od 6.000 dinara samo je za 1.000 dinara veća od donjeg minimuma za kažnjavanje s obzirom da je za nepostupanje po rešenju Poverenika za informacije od javnog značaja propisana prekršajna kazna u rasponu od 5.000 do 50.000 dinara.

Ovakvo blagom kaznenom politikom odgovorni se podstiču na kršenje zakona, te je ova presuda još jedan pokazatelj zašto se u Narodnoj skupštini Republike Srbije što pre mora pristupiti izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijam od javnog značaja.

Prilog: Presuda Miroslavu Stojčiću

 

Povezani link http://dostajebilo.rs/zeleznice-kriju-ulaganja-u-beograd-na-vodi/

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • To je onaj, stalno spominjani metod AV, što duže odlagati, da bi narod zaboravio, a, eventualno, postupiti tek “kad prođe voz”. A ioš dok je “voz” polazio, narod je platio ceh i plaća sve dok ne umre od gladi ili se ne smrzne. Eventualno će Vulin dati neku crkavicu da ne bi naglo mnogo naroda umrlo, jer je to SNS-u glasačka baza, kako je to onaj mladić opisao. Na kraju napominjem da je to samo jedan od mnogobrojnih metoda i tehnika gospodara Vućiča. Dovodi “investitore”, a ubija svoj narod.

  • Takoreći minimalna kazna, bez obaveze tuženog da postupi po zakonu i dostavi tražene informacjne. I onda, `ajd Jovo nanovo.