Saopštenje Skupština

Pismo predsedniku Nikoliću zbog nepotpune biografije Aleksandra Vučića

Predsednik Republike Tomislav Nikolić je uz predlog mandatara poslanicima priložio i biografiju gospodina Aleksandra Vučića. Ta biografija ne sadrži potpune podatke o radnom iskustvu mandatara i zato je poslanički klub „Dosta je bilo“ u pismu Nikoliću izrazio zabrinitost i zatražio da predsednik svojim autoritetom izdejstvuje da premijer upotpuni nedostajuće podatke.

biografija

Iz priložene biografije se stiče utisak da mandatar nema ni jednog dana nepartijskog radnog iskustva. Iz nepoznatih razloga u priloženoj biografiji nedostaju podaci o periodu rada i nazivu radnog mesta Aleksandra Vučića u preduzeću koje je nosilo naziv „Profajler tim“ d.o.o. iz Beograda, inače u vlasništvu mandatarovog kuma Gorana Veselinovića. Sam premijer je gostujući na RTS, u emisiji „Raspakivanje“, emitovanoj 4. novembra 2010. godine, izjavio da je zaposlen u navedenom preduzeću koje je kasnije promenilo poslovno ime u „Block & Connect“, a trenutno posluje pod poslovnim imenom „Right“.

Goran Veselinović je nedavno pokrenuo novi nedeljnik “Ekspres” i time zatvorio poslednji deo medijskog prostora u kome Vučić nije imao direktnog predstavnika.

Mandatar u svojoj radnoj biografiji navodi da je „vodio izborne timove na vanrednim lokalnim izborima u beogradskim opštinama Zemun i Voždovac 2009. godine“, te da „Srpska napredna stranka tada ostvaruje ubedljivu pobedu i preuzima vlast na lokalnom nivou“. Nakon pobede SNS u Zemunu i Voždovcu, ove opštine su zaključile poslovne aranžmane sa „Profajler tim“ d.o.o. o pružanju marketinških usluga. Podatak o tome nalazi se u Izveštaju o pritiscima i kontroli medija Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Republike Srbije iz 2011. godine. Ovo direktno ukazuje na sukob interesa mandatara i partijsko isisavanje budžetskog novca.

Poslanički klub „Dosta je bilo“ izražava zabrinitost zbog prikrivanja bitnih podataka u biografiji mandatara Aleksandra Vučića i zahteva od predsednika Nikolića, kao predlagača mandatara, da se biografija upotpuni.

Prilog: Zahtev pokreta “Dosta je bilo” predsedniku Republike

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Bravo. Primer kako su biografije važne. Postavlja se pitanje da li takav čovek može obavljati funkciju premijera kada je isisavao budžetski novac na koruptivan način? Naravno da u Srbiji može pošto nije noramalna zemlja, ali to barem javnost treba da zna.

 • Mandatar treba da prilozi lekarsko uverenje prilikom zasnivanja radnog odnosa.Pitanje dali je sposoban da obavlja poslove premijera.

  • I Zoran Živković traži lekarski pregled mandatara i budućih minaistara. Treba ga podržati, iaoko ni on nije bolji od ostale opozicije u rijaliti Skupštini.

 • Zanimljivo je šta Naom Čomski piše o stanju u SAD-u: “Rešenost Republikanske partije da zaštiti bogatstvo i privilegije je toliko ekstremna da njen politički program više ne privlači stare glasače, pa je ona prinuđena da potraži novu bazu: … ljude sa velikim životnim problemima koji ne shvataju prave uzroke tih problema i druge slične grupe koje su lak plen za demagoge…”
  Tekst je malo skraćen ali zaključci su jasni:
  – partijski sistem vodi bogaćenju manjine na račun većine
  – ta manjina nastoji da zaštiti nelegalno stečeno bogatstvo i privilegije
  – u zaštiti interesa ne biraju sredstva (pretnje, laži, ucene, kontrola medija, kontrola zapošljavanja, podsticanje da najpametniji što pre odu jer se njima ne može manipulisati, siromašenje širokih masa da bi se njima moglo lakše uticati putem straha)

 • OK, sad ste već ukrali foru of Najdžela Garaža na kako proziva poslanike EU parlamenta “You never had real job among you in your lives”

 • Izgleda da jeste potpuna. Šta ste mislili da treba u njoj da stoji? Neko radno iskustvo?
  E, pa nema.