Bezbednost Saopštenje Skupština

Cirkus na sednici Odbora za kontrolu službi bezbednosti

Konstitutivna sednica skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti danas je prekinuta zato što je predsedavajući odbora, najstariji poslanik Vojislav Šešelj zloupotrebio prevelika ovlašćenja koja mu daje Poslovnik Skupštine i bez pravog razloga prekinuo sednicu.

Sednica odbora

Da sve bude još neozbiljnije postarala se vladajuća SNS većina koja je, kršeći Poslovnik, uprkos tome što je sednica prekinuta, nastavila da sedi u sali i nelegalno izabrala Igora Bečića (SNS) za predsednika Odbora. Šešelj je imao pravo, po Poslovniku, da prekine sednicu, mada je njegov motiv bio da napravi cirkus. Zatim je SNS od Šešeljevog cirkusa napravio još veći cirkus.

Pokret Dosta je bilo se ograđuje od ovakvog degradiranja Skupštine. Nećemo u tome da učestvujemo i zato je Saša Radulović je napustio sednicu Odbora.

Poslovnik Skupštine daje prevelika ovlašćenja predsedniku Skupštine, kao i predsednicima skupštinskih odbora i oni ih redovno zloupotrebljavaju. U istoj “moćnoj” poziciji nalaze se i predsedavajući sednicama i Šešelj je danas samo iskopirao način na koji se Maja Gojković redovno ponaša.

Saša Radulović se na sednici odbora založio za promenu skupštinskog Poslovnika. Takođe, bio je protiv izbora Igora Bečića za predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti jer njegova biografija i plan rada nisu dostavljeni članovima Odbora pre sednice, ali i zato što se iz naknadno dostavljene biografije Igora Bečića vidi da nema kvalifikacije da obavlja ovaj posao.

Prilog: Biografija Igora Bečića

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • SNS je generalno od Šešeljevog cirkusa napravljen još veći cirkus. To me podseti na ime najpoznatije engleske grupe komičara: “Leteći cirkus Monti Pajton”, inače Monti Pajton je bio engleski pilot u prvom svetskom ratu, koji je greškom uništio najviše engleskih aviona. Mi bismo mogli da se setimo fa tamo gde je Šešelj nsjviše branio Srbe tamo ih više nema i gde je Vučić najviše štedeo, tamo je najveći minus… Ričući cirkus Vojislav Šešelj i sikćući cirkus AV…
  Što se tiče Bečića i bez biografije se vidi da nije kvalifikovan ni nacrtanu ovcu da čuva.

 • Sta je to JUGOSLOVENSKA VOJNA ARMIJA? Ko piše i sastavlja biografiju,doduse ima on kvalifikacije za to mesto a i iskustva,bio je kondukter a ta skola je…… 🙂

 • U biografiji pise da je clan SRS-a do 2008, a od 2006 do 2008 bio clan stalne delegacije u Parlamentarnoj skustini NATO-a (2006-2014),
  Cudno mi jer SRS ne bi trebala da je kontakt na bilo koji nacin sa NATO savezom.

 • Koliko vidim slika je iz”parova”a ispod pise”sednica odbora”!Ako je tako,onda nam i napisite ko je ko na slici?Ko je Seselj a ko Becic…a ko Kena,Radulovic,Sormaz???Ako je cirkus,i vi ste sami sebe u njega stavili…???Cestitam vam svima…na sluzenju gradjanima na demokratski nacin!

 • @ Neko
  Nisam bio upućen, ali opet, dobar je mit. Nažalost, ovo o Šešelju i Vučiću nije samo mit.

 • Gospodin Bečić je diplomirao u 35 godini. Akademsko obrazovanje je blago nama stekao na privatnim univerzitetima (čitaj nakupovao se diploma)
  Brinuo se kao kontrolor (čitaj ridžvej) o bezbednosti putnika što ga kvalifikuje za predsednika skupštinskog odbora za kontrolu službi bezbednosti.
  Nešto gledam ove predsednike, pa ministre, pa direktore i pitam se da li u Srbiji uopšte postoje državni univerziteti? Čini de da državni univerziteti “proizvode” stručnjake za izvoz a privatne prodavnice diploma za predsenikovanje i ministrovanje.
  Ovo je osveta loših đaka!
  Bad students strikes back!

  • Najzad nesto pametno od Imobila, Vučićevi kadrovi sa mindžamenta vode Srbiju.

 • Mortadela u SNS sendviču Vučićevog bota Šešelja – ,,ono kao” bezbednjaci nisu znali da se sprema? LaufeV se napio kao keV?

 • DJB je protiv becica ali se protivi tome sto je seselj prekinuo sednicu jer nije hteo da se takav covek izabere dok se ne dostave odredjeni dokumenti .. Ne razumem zasto ste ona protiv toga , nista mi nije jasno .. A i ovo ustajanje i odlazenje sa sednica je veoma lose , malo malo pa odete tek tako i onda na fejsu i drustvenim mrezama pisete ovako ili onako , zasto to niste tamo resili sa njima i rekli im?

  P.S. gledao sam celu sednicu na youtube

 • Ne želim da branim nikog ali iskreno svako je mogao da zaključi kuda i u kom pravcu ide rasprava,predsednik je imao ociglednu nameru da se obracunava sa bivšim clanovima i to je to. Radulovic je otišao kad je rečeno da se sednica prekida a ne pre toga(mada me iskreno cudi kako je uspeo i da ostane do tad i slusa prepucavanja ko je kome sta uzeo dao,ukrao itd). Ono vredja inteligenciju svakog normalnog čoveka