Образовање Преносимо Скупштина

Потпишите петицију за опозив Муамера Зукорлића

Покрет “Доста је било” се од почетка оштро противи постављању Муамера Зукорлића на место председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој, и информатичко друштво.

Више о томе прочитајте у нашем извештају са седнице Одбора.

Петицију за опозив Муамера Зукорлића је покренуо председник Одбора за високо образовање Српске академије наука и уметности Душан Теодоровић, а до сада су је потписали многи научници и професори универзитета, попут Данице Поповић, Вере Вујчић, Марка Бацковића, Бориса Беговића, Оливере Милошевић и других.

Покрет “Доста је било” се придружује овој петицији и позива своје чланове и симпатизере да је потпишу како бисмо се успротивили да оснивач и први ректор неакредитованог Интернационалног универзитета у Новом Пазару испослује акредитацију на силу. Иза његовог постављања не стоји јавни интерес, већ искључиво лични интереси и поткусуривања нових политичких партнера који су до јуче размењивали најгнусније оптужбе за екстремни национализам.


Текст петиције

Петиција за опозив Муамера Зукорлића са места Председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије.

Избором Муамера Зукорлића на место Председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије понижени су научници, професори, асистенти, наставници, инжењери, информатичари и сви грађани Србије. Постављањем догматски школованог верског вође, стучњака за шеријатско право на место које подразумева доказане научне и педагошке квалитете, способност комуницирања са међународном научном заједницом и визију модерног света, зауставља се научни и технолошки развој Србије, поништава њен културни идентитет и Србија се удаљава од савременог света. Мандатар за састав нове Владе Александар Вучић је јефтиним политичким договором са Муамером Зукорлићем  одступио од свих предизборних обећања и наставио са изградњом недемократског система у Србији.

Ми, научници, професори, асистенти, наставници, инжењери, информатичари и грађани Србије који желимо модерну и европску Србију из које ће млади, најобразованији и најшколованији престати да одлазе захтевамо:

  • Јавно извињење Александра Вучића због понижавања свих грађана Србије.
  • Нову одлуку Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије којом се Муамер Зукорлић смењује са места председника Одбора.

 

peticija-button

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Kako razmislja Muamer Zukorlic, odnosno, da je evidentno koliki je uticaj njegovog verskog obrazovanja, moze se videti i iz njegovog prvog obracanja na prvoj sednici odbora za obrazovanje, nauku, tehnoloski razvoj i informaticko drustvo.
    https://www.youtube.com/watch?v=l_uCOyJC-Cs
    8:16 pa nadalje
    Muamer Zukorlic: “Ja sam zaista mislio da probleme koje je imao univerzitet, pa i vjeroucitelji koji su nam se pojavili za vrijeme vladavine Demokratske stranke da je to grijeh Borisa Tadica. I da Demokratska stranka zeli da se oslobodi toga grijeha…”
    Dakle, rec “greh” se koristi za postupke koji su nezeljeni, odnosno koji nisu doneli zeljeni rezultat.

    • Koliko je realno da će neko/a sa iste mreže na koju si ti nakačen/a popuniti peticiju, pa ćeš mu/joj ti uzeti mejl? 🙂
      Problem je što peticije24 nema SSL, ali isto tako ne prikuplja osetljive info.

    • Има и других начина да се одради MITM… + whois претрага ми не улива “поверење” у peticije24
      И одакле идеја да је мејл највреднији податак овде? Озбиљан проблем, са аспекта приватности, може да буде чување ИП адресе упоредо уз име и презиме особе која потписује петицију.
      Срећом, па не прикупљају неке “осетљивије” податке, али то што не прикупљају ЈМБГ, бр ЛК и др. од ове петиције прави само платформу за “исказивање воље” која је мало озбиљнија од лајка на фејсбуку.

      Али то је само моје мишљење 🙂

  • Mislim da se preteruje sa kritikama g. Zukorlića. Mi ne znamo šta će čovek uraditi na tom mestu, zašto ne sačekate malo da vidimo….. Imam veoma negativna iskustva sa ljudima u postojećem Ministarstvu Prosvete. Uništili su mi jedan projekat a u 2016 godini su u Bojniku ugasili odeljenje Ekonomski Tehničar iako imamo pun kapacitet od 30 učenika…….. Bilo je ukinuto odeljenje u Leskovcu ali je gradonačelnik Leskovca intervenisao i da bi se ispunile kvote u M.P. su u ukinuli odeljenje nama, iako ispunjavamo sve uslove ……… Toliko o našem M.P.

    Znači, pozivam građane da ne potpisuju peticiju. Videćemo šta će g. Zukorlić uraditi…… Teško je i zamisliti da postoje gori kadrovi od već postojećih u M.P.

    Što se tiče njegovog privatnog fakulteta – nije ni bolji ni lošiji od ostalih privatnih fakulteta, a svakako je bolji od Megatrenda.

    • Dve stvari:
      1. Ukoliko vas zanima zašto pomenuti gospodin ne bi trebao da bude na pomenutom mestu, pogledajte: https://www.youtube.com/watch?v=WZCuF733p88
      2. Zašto svi porede Zukorlićev fakultet sa ostalim privatnim fakultetima? Kao da su državni bolji? Ja sam završio državni fakultet, i žao mi je što ovo moram da kažem, ali među privatnim fakultetima bar postoje neki koji se trude da stvore sebi ime. Sa druge strane, afere tipa: pravni u Kragujevcu, diploma Siniše Malog, izbacivanje Zore Konjović i Ivane Kovačić sa FTN-a, epidemijski nepotizam na svim medicinskim fakultetima… se dešavaju na državnim univerzitetima, zar ne?

    • Ма доста је тог чекања да неко нешто направи, то раде већ двадесет година и све горе.Што не каже ја ћу направити то и то за свог мандата, а онда да га подржомо или отпишемо. Доста ми је чекања, реформи и избора, народу све горе и горе, једини успјех власти је повећан број народних кухиња и гладних и сиромашних, те с друге стране у кратко време ”талентованих” привредника који се обогатише у овој јадној колонији-државици.

  • Neću da potoišem, evo zašto.
    Muamer Zukorlić sveštenik je Islamske zajednice Sanđaka, ako se to tako zove.
    Pružo je ruku prijeteljstva i saradnje skuda svoju svešteničku mantiju, ako se to tako kod njih kaše i ulazi u polutiku da bi zastupao svoj narod, u kojem uživa veliki ugled.
    E sad mi iz DJB valjde smo neki kao intelektualci? Evropljani, prosvečeni više ateisti nego vernici našli da pokrećemo peticiju. To bi trebalo da rade desničari a ne mi. Ali borba za glasače ne bira sredstva. Pominje se Akademija,pa neki vrsni intelektualci kako su digli glas. Što ti intelektualci i akademici ne dignu glas protiv bele kuge, zatiranja provincije, propasti privrede, sunovrete etike i morala nego udarili na veselog Zukorlića. To je ilcemerno i samo ćemo i onako nestabilno područje jošviše okranuti srotiv nas. Neka imaju Univerzitet Novi Pazar. Jer i onako većina njih studira u Sarajevu nego u Beogradu. Kad završe na konkurs ravnopravno sa onim ko je završio u Beogradu, Kragujevcu, Nišu pa ko prođe konkurs.
    Da skratim.
    Ako će Zukorlić da uništi Srpsku kulturu i da ugrozi Akademiju nda bolje da ne postoji ni jedno ni drugo.
    Jednostavno i ptice na grani znaju kolika je moć te funkcije uzuzev potpisa. Pa jeli vam onaj Tasovac bolji?
    Gradonačelnik Ljubljane bi naš smederavac Janković. I to čovek pobedi na izborima glasače ga građani Slovenci. E to je evropski racionalizam.
    Dok mi još tumaramo po mračnom Vilajetu Pešteri.
    E moja Akademio, Srbijo, i inteligencjo !
    Pa šta onda očekivati od nas prostih ljudi.
    Ako je Zukorlić zaista vernik obrazovan po Kuranu onda je njegov duhovni, moralni i intelektualni domet veći od mnogih.
    Evo ja Hrišćenin rekoh svoju sudnju misao. Ako zgrešuh neka mi Bog oprasti a svetina kako joj volja.

    • Covece nije problem njegova veroispovest ili nacionalna pripadnost, vec to sto covek nema blage veze sa informatikom i naukom. Zavrsio je serijatski zakon, sta on kao takav moze da doprinese razvoju tehnologije i nauke u Srbiji?
      U Srbiji ima toliko talentovanih hemicara,informaticara, fizicara i matematicara koji su na svetskom glasu i koji kao takvi moraju biti postavljeni na mesto koje im pripada, umesto bivseg muftije ili bilo kojeg drugog svestenog lica.
      I jos jedna stvar koja mi bode oci, resavanje bele kuge koju spominjes. Kako se to resava bela kuga? Kako akademici ili bilo ko drugi moze da apeluje na resavanje bele kuge? Ne mozete platiti ljudima i terati ih da radjaju decu.
      To je prirodan proces, kada standard bude skocio i kada potencijalni roditelji osete da bez problema mogu osigurati svoju decu, tada ce i natalitet skociti. Jednostavno.

    • Vesovski je sve lepo objasni.
      @Gane “Mi ne znamo šta će čovek uraditi na tom mestu, zašto ne sačekate malo da vidimo…..” dalje ne citam! Nema razloga da cekamo “sta ce da uradi” jer pre svega ne traba da bude na tom mestu. Ne zato sto je bisi muftija, vec zato sto za to mesto nema nikakvih preporuka. Klasican primer partijske drzave! Prema koalicionom dogovoru sa Aleksandrom Vucicem njemu je pripao daj deo kolaca. Ne zlim da verujem da u SNS ne postoji covek koji ima kredibilitet i “tehnoloski duh” da bude na mestu koje je ugovorio Zukorlic. “Sta ce da uradi” – akreditovace svoj privatni fakultet. Svakako da ja nemam informacija da li je ili nije on vlasnik tog fakultata ali cinjenica je da je predsednik i da svakako postoji odbor za korupciji i sukob interasa koji to moze da utvrdi. Takodje, ne znam da li on treba da bude akreditovan ili ne ali svakako mi smeta pregrs privatnih, diskutabilnih fakultata koji vecina od njih radi samo vikendom i u sluzbi su partijske drzave jer najveci broj ljudi upolenih poslednjih godina u javim preduzecima i administraciji dolze sa diplomam tih fakulteta.
      Takodje, moze se postaviti pitanje njegovog kredibiliteta jer je paznju medija dobijao uglanom pretecim izajavam na racun drzave za koju je dan posle izbora na mesto predsednika odbora izjavio da: “Srbija jednako tretira gradjane bez obzira na etnicku i versku pripanost”. A sta je do nedavno govorio? Upravo suprotno. Da ce truziti Srbiji medjunarodnim istitucijama zbog polozaja Bosnjaka, otvaro kancelarije po svetu za lobiranje protiv interesa Srbije, da ce Srbija goreti, paradirao ulicama Novog Pazara sa svojom vojskom, Bosnjake vukao za nos a Srbiju zastrasivao. Inicirao promenu imena OS koja nosi ime jednog od nasih prosvetitelja i utemenitelja obrazovanja Svetog Save a danas je predsednik odbora za obrzovanje. Pa podizanje spomen ploce Acif efendiji, coveku koji je bio saradnik Hitlerove Nemace. Sve su to svati koji se moraju uzeti u obzir prilikom izbora ljudi koji ce da rade u nasem interesu sa nasim novcem.
      Njegove izjave pre i posle ostavrenja njegovih licnih ambicija (koje njegovi glasaci savakao nisu mogli da znaji) su prototip svih politicara na Balkanu koji tavim izjavama pridobiju politicka moc koju iskoriste za licno napredovanje i bogacenje. Ako na svakoj strani imamo po jenog ovakog onda do pomirenja nece doci. Svi cemo biti predmet manipulacije kao sredsvu za prikrivanje njihove nesposobnosti, bicemo siromasniji, a u nasim drzavama ce se razijati jedna privilegovan grupa ljudi koju pojedini zovu elita.

    • Za Nenada,

      Moj komentar se je odnosio na kriminalno M.P. Republike Srbije. Ako ćemo po pravu i pravdi njih bi trebalo odmah pohapsiti zbog gašenja odeljenja ekonomskih škola uj Srbiji jer su popustili pod pritiskom gradonačelnika većih gradova (npr: Niša i Leskovca). Tako je ugašeno odeljenje u Bojniku kao kompenzacija za popuštanje gradonačelniku Leskovca. Ugašeno je odeljenje sa 30 učenika u pograničnom području, da bi se održala fiktivna izdvojena odeljenja ekonomskih škola u Nišu i Leskovcu……….. Pisao sam o ovome svim institucijama naše države i jedino dobio odgovor od Predsednika Republike – da nije nadležan za postupanje M.P.

      Što se tiče g. Zukorlića mislim da su njegove izjave spinovane u određenim političkim kontekstima. Preuranjena je reakcija pokreta DJB, jer čovek još nije ni postavljen a već se traži njegova smena. Takođe, smeta mi potcenjivanje Islamskog fakulteta……… Taj fakultet kakav god da je – sigurno je bolji od svih privatnih fakulteta u Srbiji u zbiru i na kvadrat.

    • Umesto peticije protiv Zukorlića, mnogo je svrsishodnije postaviti pitanje gašenja zdravih odeljenja po Srbiji na račun fiktivnih u većim gradovima.

    • @ Valter tak sad primetih tvoj tupi odgovor.
      Važno je Valter da si ti pronašao sebi leo pseudonim 🙂

  • Slazem se sa Vilogorskim. Prava islamska skola je bolja nego mnogi zapadni univerziteti, mada ja ne znam kakva je skola koju je Zukorlic zavrsio. Takodje, eno Tasovca na mestu ministra kulture, pa nista, a i ovaj sto je bio do skoro, t.j. Verbic, koliko god bio dobar u svojoj struci, upropastio je sve sto je mogao i uspeo da naljuti apsolutno svakoga, i postene i nepostene, i naucnike i profesore.

  • @Vesovski
    Žao mi je što ne znaš protokol njegove dužnoszi.
    On ne treba da mućka u epruveti neki rastvor. On ne treba da smišlja toplu vodu. On ne treba da rešava binomnu formulu.
    On treba da donese pare, da zbliži narode Balkana sa srednjim istokom u naučnom pogledu. Da ostvari veze koje ima u arapskom svetu da bi zajedno razvijali naučne ideje.
    On treba da bude dobar menadžer moj Vesovsku.
    Oko bele kuge možeš mnogo naučiti upravo od Zukorlića 🙂

    • Poštovani, oprostite, ali ja moram da konstatujem da niste dovoljno informisani o svetu. Sami muslimani kažu da je od početka novog veka njihov naučni razvoj stao. Iznenadili biste se koliko je mali njihov doprinos u svetu u današnje vreme što se nauke tiče, što možete proveriti pre nego što napišete komentar, jer vidim da imate pristup internetu.
      Šta tvrdite da oni imaju nama da ponude u pogledu “razvitaka naučnih ideja”?
      Moram samo da napomenem da ne diskriminišem. Stvarnost je takva kakva je jer su oni okrenuti nekim drugim stvarima.
      Što se bele kuge tiče, apsolutno se slažem sa Vesovskim.
      Pozdrav za obojicu!

    • On treba “zbliži narode Balkana sa srednjim istokom u naučnom pogledu”…??? Gospodine, toliko sam se slatko ismejala da ste mi ulepšali dan.

    • @ Draga moja simpatična Ana
      Simpatični ste mi zbog vaše hrabrosti da se uhvatite u koštac sa teškim i kompleksnim političko-lažiranim temama.
      Još simpatičniji bi mi bili kada bi se pozabavilim temom bele kuge koju ovde pokrenuh. Vidim niko od komentatora nju ne analizira nego gura pod politički tepih.
      Vi dame bi prema vašem prirodnom svojstvu, po sebi, trebale da pokrenete tu tenu. A ne pravljnje nekih kvazi nevladinih organizacije tipa, ženska prava, ravnopravnost polova, rodna ravnopravnost, gej strajt alijanse (ako se to tako kaze). Sve ta novotarije samo resplinjiju i gase ulogu žene, majke i osnovnom biološkom, civilizacijskom, kultroloskom nasleđu naroda. Što je najgore po tom pitanju gubimo trku sa vremenom prema “svetloj Budućnosti”
      E to mene draga Ana brine!
      To što sam Vas slatko nasmejao i ulepšao Vam dan za mene je lep kompliment, ali nažalost vremena moja Ana nisu za smeh već za duboko promišljanje po pitanju, kako dalje?
      Nigde puta nigde Svetlosti moja Ana.
      Pozdrav

    • Koliko patetičnih logičkih grešaka u jednom komentaru:

      1. zašto se ne priča o beloj kugi (u kontekstu nauke. kada to nije tema)?
      A o crnim Audijima, crvenim mravima ili ljubičastim oleandrima… O plavom nebu možda treba da pišemo? Kakve veze ima tema bele kuge sa izborm Zukorlića?!

      2. Zukorlić da donese pare za finansiranje nauke, iz arapskog sveta?
      EU izdravja na R&D 334 Milijarde, prva muslimanska zemlja, Turska, tek 15. Egipat ima budžet od 6, kao npr Ćeška, a vaskolika Arabija 1,8, kao Grčka ili Slovenija. Sirota Srbija izdvaja 0,7. Eto suludosti povezivanja sa istokom radi novca… Izvor – Wiki.

      3. Zukorlić je dobar jer nije loš
      Savršeno, kao kod Nušića, u Stradiji. Malo ukrao, daj mu orden, mogao je više da ukrade i upropasti

      4. Nekome smeta jer je musliman
      Apsolutno ne, bio na je na istitutu Kalbe Razi-Naqvi pre neku godinu (vrlo, vrlo, genijalan fizičar). Ne bih imao ništa protiv da nam Naqvi bude i ministar, ali Zukorlić – ne.

      5. Nekome smeda da je u nauci ne-ateista
      Što se mene tiče, može da veruje sve dok mu verovanje ne remeti rasuđivanje. Ako se neko u XXI veku moli za padanje kiše, povlačenje vode (SPC to voli), temelji GDP ne osnovu božje volje (Vučić, kiša u julu?!) ili tumači posetu predsednika Kine kao ostvarenj proročanstva (Toma) – ne, apsolutno ne treba da ima nikakve veze sa naukom.
      Reći da je to slično, nauka i religija je kao dati Duletu Vujoševiću da trenira Đokovića, jer zaboga, lopta je lopta i sport je sport.

    • Kako vas nije sramota da napišete jedan tako seksistički, nazadan i uvredljiv komentar?! Počevši od prve rečenice koja je izrazito arogantna, do konstatacije da mi “dame treba po prirodno svojstvu” da se pozabavimo problematikom bele kuge. Odakle vam pravo da mi se uopšte tako obraćate? Po vama, dakle, ženska prava, rodna ravnopravnost, ravnopravnost polova spadaju u neku kvazi problematiku kojom se bave kvazi nevladine organizacije? Vi ste vašim komentarom zapravo rekli da mi žene ne treba da se bavimo političkim temama već da razmišljamo o beloj kugi. To je vaše mišljenje zar ne? Sram vas bilo i smesta se izvinite svim ženama koje posećuju ovaj sajt.

    • @ Ana
      Oprosti MAJKO i ti si žena !
      Jasenjin
      P.S
      A taj novogovor I novokovanice tipa seksistički su vaše refleksije na jedno prirodno stanje stvari.
      Upravo vi poštovana govorite i mislite po gore navedenom izrazu
      Ja vas ponovo srdačno pozdravljam s mirom Božijim.

    • @ Ани и Периди – Ја драге моје Госпође нећу више о томе али ево дела беседе продуховљене Магдалене,
      Монахиња Магдалина, Есекс:
      Жена данас
      Људи мисле да је обављање одређеног посла “допринос друштву”, а да је породични живот приватна ствар. Али, ако људи немају добро уређен породични живот, друштво ће платити цену – што оно и препознаје, али обично само кроз новац. Са хришћанске стране гледишта, неприхватљиво је да су улоге мушкарца и жене у друштву потпуно заменљиве, не због предрасуда према женама, већ због тога што су очинство и мајчинство највећи могући доприноси друштву.

  • Još da postave Čedu Jovanovića za ministra zdravlja, Velju Ilića za predsednika odbora za borbu protiv alkoholizma i onda možemo da pevamo: “Allways look on the bright side of life”

    • Ides pogresnom logikom Ivane. Bilo bi koretno da Irineja postave za predsednika odbora za finansije, budzet i kontrolu trosenja javnih sredstava 🙂

  • Puna podrska Zukorlicu! Jedan visoko obrazovan, mudar i strucan covek. Treba Islamske zajednice integrisati u sistem. Mnogo je bolje nego da deluje protiv njega.

  • E, ovim ce DJB da ogranici upliv novih clanova, podici ce medje izmedju sebe i vernika koji inace podrzavaju politicki program DJB i sta ste uradili ovim? Nista.

    • Verujem da svako ko podržava DJB zna da oni nemaju ništa protiv veroispovesti novog predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, već da je sporno to što isti nije ostvario nikakav naučni doprinos kojim bi opravdao uopšte i kandidovanje za ovu poziciju, a kamoli prihvatanje tolike odgovornosti. Ako ste pratili njihov program, videćete da oni podržavaju postavljanje stručnih i kompetentnih ljudi na ovakve pozicije, a dostignuća gorepomenutog predsednika ne opravdavaju njegovo dovođenje na ovo radno mesto.
      U tome je problem, a ne u veroispovesti, niti u religiji.

    • politicka funkcija ne trazi objavljene radove vec politicki konsenzus i u ovom slucaju to je ispunjeno. Naucne funkcije i profesorske funkcije su nesto drugo ali ovde nije o tome ni izdaleka rec.

    • O cemu ti pricas, kakve manjine. Niko nije prozvao Zukorlica zbog nacionalne pripadnosti vec zbog kompetentnosti i sukoba intrresa. Covek jednostavno nije dobro resenje za funkciju na koju je predlozen. Ustvari Izuzetno je lose resenje . A Vucic samo neka gura prst u oko narodu. Videce kako ce ptoci.

    • Ne padajte na provokacije. Trolovi pokusavaju da prebace ovo na teren gde je mnogo lakse klevetati DJB. Vidite da niko ne govori o argumentima (covek je potpuno nedorastao funkciji), vec se skrece na “DJB mrzi manjine” i potencira se da je DJB protiv Zukorlica jer ovaj nije pravoslavni Srbin, sto je smesno.

    • Sale, druze moj, ja nisam razocaran uopste, ovo sto radi DJB je ispravno. Kakve manjine kakvi bakraci. Vecito cemo mi Srbi da cutimo i da vicemo “Pa dobro, pa neka, pa ovo pa ono.” i na kraju kada nam se obije o glavu, pricacemo “Da da da, DJB je mozda bio u pravu”. Hocu da procitam gde su to Srbi na nekim pozicijama u katolickim ili muslimanskim drzavama. Svi gledaju sebe i svi su oni neki nacionalisti i fasisti i ovakvi i onakvi, samo smo mi fer. Dokle cemo vise da saginjemo glavu?! Bivsi hozda ili sadasnji NE MOZE upravljati naukom u Srbiji! Srbi iz Srbije ili ne, ali svejedno neki Srbi su najveci naucnici koji su ikada hodali ovim zrncetom prasine u svemiru i doprineli tehnoloskom razvoju cele planete. Naucnike i spotriste imamo kao malo koja drzava na svetu i sada ce nama o nauci odluacivati bivsi hodza koji je zavrsio serijatsko pravo. Srbija nije serijatska drzava, ali ima serijatsku vlast (citaj: vlast-muz, narod-zena) koja ovaj napaceni narod drzi sa povezom preko ociju da ne vidi realnost oko sebe i da mora da slusa zvog gospodara AV.

      Dosta je bilo!

    • Ivane, druže moj, i ti i Sale ste zastranili debelo na ovoj temi. Sale verovatno po partijskom zadatku, a ti si ili zabludeo ili si viši nivo trola/bota. I za tebe i za Salete – ovo nema veze sa tim da li je čovek Srbin, Bošnjak ili Islanđanin, pravoslavac, musliman ili taoista… i svakako nema nikakve veze sa tim da li su Srbi na nekim pozicijama u katoličkim ili muslimanskim državama, niti sa tim da li mi to “savijamo glavu dok svi drugi gledaju sebe”. To što ti, Ivane, učitavaš DJB-u, kao hvaleći, nema veze sa politikom DJB-a. Nacionalnost, veroispovest i ostale drangulije ne igraju nikakvu ulogu u tome da li je neko pravi izbor za neku poziciju u Srbiji, već stvari kao što su kompetencije, iskustvo i njegovi rezultati u toj oblasti. Neki drugi Moamer ili neki drugi Zukorlić bi mogao biti savršen kandidat za ovu poziciju da poseduje gore navedeno, ali ovaj to svakako nije.

    • Vi odlično znate da to nema ama baš nikakve veze sa manjinama, već samo hoćete da mutite vodu.

  • Da li DJB ima prijedlog ko bi iz odbora za “Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine Srbije” bio dostojan da bude predsjednik?

    Koliko sam razumio, to je politicka pozicija. A sa profesionalne strane, nisam primjetio da u samom odboru postoji strucnjak za teholoski razvoj ili informaticko drustvo.

  • Izgleda da u DJB postoji određena doza neshvatanja demokratije i funkcije Narodne Skupštine.
    Imam utisak da neki umišljeni elitizam počinje da zamagljuje vid.

    SVAKI narodni poslanik ima pravo da bude izabran voljom većine na bilo koju poziciju unutar Skupštine.
    Za to ne postoje nikakva ograničenja, kao ni unapred definisane kvalifikacije ili kriterijumi koje poslanik mora da zadovolji.

    Čak i ako nam se određena ličnost ne sviđa, samim tim što je narodni poslanik ima pravo da bude na poziciji, u ovom slučaju predsenika odbora. Oni se u tom odboru neće baviti naukom, već pitanjima koja su u domenu odlučivanja Skupštine.
    Svaki poslanik je za to kompetentan JER GA JA IZABRAO NAROD.
    I tu ne može i ne sme da bude nikakve diskusije.

    Pravila su jasna, većina odlučuje i tačka.

    • “SVAKI narodni poslanik ima pravo da bude izabran voljom većine na bilo koju poziciju unutar Skupštine”, kažete, i to je tačno. Ali, užasno je važno da ljudi koji sede u određenom odboru budu upoznati, ako ne i stručnjaci za oblast kojom se odbor bavi. To je zato što odbori predlažu amandmane na zakone u dotičnoj oblasti, raspravljaju o važnim temama opet vezanim za dotičnu oblast, a to svakako ne bi bilo moguće ako bi u odboru sedeli laici za tu oblast. Kažete da se on neće baviti naukom već pitanjima koja su u domenu odlučivanja Skupštine. Ali pitanja kojima će se on baviti su usko vezana za nauku, te neko ko nema veze sa naukom teško da može da doprinese unapređenju ove oblasti. Znam koliko smo imali problema sa prošlim odborom za kulturu, gde polovina njih nisu imali pojma o problemima vezanim za tu oblast i bilo je strašno mučno objašnjavati im neke osnovne stvari. Užasno je pomoglo što je u odboru recimo sedeo Srđan Dragojević, čiju partijsku pripadnost naravno znamo, ali koji je barem sve to o čemu je bilo reč držao u malom prstu. Neki veoma veliki pomaci vezani ovu oblast, (iako ljudi koji ne delaju unutar ove oblasti to možda i ne primećuju, pa čak i oni koji delaju) desili su se samo zato što je on sedeo u prošlom sazivu parlamenta. Na tome sam mu neizmerno zahvalna, iako se ježim na njegov politički izbor.

  • Pazljivo procitajte tekst peticije,da bi ste shvatili(oni koji nisu razumeli zašto peticija)razloge protivljenja postavljanju Zukorlića na mesto председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој, и информатичко друштво.

  • Dragi moji, g.Zukorlić je jedan u tom odboru, a to što je izabran za predsednika je Vučićeva odgovornost. Slažem se da manjine treba da budu zastupljene u strukturama vlasti i slažem se da se neko i ne slaže sa izborom, kao što je to DJB rekao i to je odgovornost DJB i na tome bi trebalo da se završi.
    Istoričari će pisati o ovome, pa je bolje da zapišu taj Vučićev izbor i neslaganje DJB (što je legitimno i jedno i drugo), nego peticiju kojom su Srbi hteli da spreče izbor jednog uglednog muslimana za predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

    Odluke neće donositi g.Zukorlić nego odbor u kome SNS ima većinu i to opet ide na račun g.Vučića. Verujem da će stručnost g. Zukorlića i ostalih članova tog odbora biti dovoljna da nemaju primedbe na zakone koje će vlada g.Vučića predlagati skupštini na usvajanje. Mislim da je to krajnji domet tog odbora u besparici koja vlada Srbijom.

    A ukoliko g.Zukorlić uspe da pribavi akreditacije za Univerzitet kojim rukovodi, tokom ovog mandata, to je opet odgovornost g. Vučića ili zasluge samog g.Zukorlića i njegovog Univerziteta.

    Sa time se moramo složiti u ovom periodu najveće demokratije u Srbiji od njenog postojanja. Ipak kada sagledamo sve malo dublje i ozbiljnije, shvatićemo da niko od njih ne radi ni za vas, ni za mene, ni za Srbiju, nego samo za sebe, a ovde se potežu teške reči koje samo prave trajnu moralnu štetu a koristi nikakve.

    Sutra treba da se jede i deca da idu u školu, sita i obučena, a to vam neće obezbediti ni g. Vučić ni g.Zukorlić, a ni taj odbor, oni su svoju decu obezbedili.

  • Ja sam protiv Zukorlića na tom mestu. Jedte legitimno, ali to ništa ne znači.
    Protiv njega sam, jer je svojim javnim delovanjem koje nema nikakve veze sa funkcijom muftije koju je obavljao, osim što je zloupotrebljavao, ni sa njegovim obrazovanjem, ni sa njegovom verom, ni nacionalnošću, mnogo puta ubedljivo dokazao da mu tu nije mesto.
    Postavljanjem njega tu Srbija ne dobija ništa, jer je on u velikoj meri izgubio uticaj pre svega kao verski, ali i nacionalni lider. Dobija samo on – akreditaciju i AV – imidž zaštitnika verskih i manjinskih sloboda.

    • @ Lekler, @ Ana

      Ni meni se ne sviđa to što je Zukorlić na čelu odbora.
      Ali to je legitimno i Skupština tako funkcioniše.

      Političko delovanje Zukorlića još dok je bio zvanično muftija je bilo veoma problematično.
      Vrlo je moguće to što kažete da je njegov cilj da preko tog odbora progura akreditaciju za svoj privatni “univerzitet”.
      Ako je to tačno (a ima indicija) onda ga treba “držati na oku” i ako pokuša nešto – e onda dići dreku!
      U tom slučaju bi bilo sasvim opravdano da se pišu i peticije i pokreće sva zakonska procedura da se to spreči ako nije legalno.

      Ovde se međutim dreka diže samo zato što je jedan od narodnih poslanika voljom većine izabran na jednu skupštinsku funkciju.
      Svaki poslanik je podrazumevano kompetentan samim tim što je poslanik.
      Svaki poslanik ima ovlašćenja da glasa o SVIM zakonima, bez obzira da li je sa tim stručno upoznat ili ne. Nekad su u odborima stručni ljudi (kao pomenuti Srđan Dragojević) a nekad nisu.
      Naprosto, tako funkcioniše parlamentarna demokratija.

      Dizanje galame zbog LIČNOSTI jednog poslanika je pogrešno.
      Pošto je on napravio neki dogovor s parlamentarnom većinom, peticijom i sličnim akcijama se neće postići ništa. Zukorlić će ostati tu gde jeste dok god ga oni budu podržavali.

      I na kraju, ne bez značaja – to što je Zukorlić bio muftija i što ima veoma veliki ugled među muslimanima u Srbiji i okruženju, dovodi do toga da se svaki napad na njega može veoma zlonamerno protumačiti. U Sandžaku se od svake sitnice lako napravi veeelika politika i uzburkaju strasti.
      Ignorisanje ove činjenice je znak političkog slepila.

  • POZIVAM SVE “KOMENTATORE” I POKRET DJB – DA IZABEREMO NEKOG DOBROG GASTERBAJTERA – ZA PREDSEDNIKA ODBORA ZA DIJASPORU. A ČLANA, NAČELNIKA BIA – ZA PREDSEDAVAJUĆEG ODBORA ZA BEZBEDNOST, JER – NA TIM MESTIMA NE TREBA DA SEDE NAJOBIČNIJI GRADJANI, VEĆ “STRUČNJACI” IZ PREDMETNE OBLASTI KOJE SKUPŠTINSKI ODBOR TRETIRA. PREDLAŽEM MIKU PAJSERA IZ DORTMUNDA. 40 GODINA JE GASTERBAJTER! RAZBIJA GASTERBAJTERSTVO! A RADETA MARKOVIĆA ZA PREDSEDNIKA ODBORA ZA BEZBEDNOST. IMA LI BOLJEG POZNAVAOCA ŠTA TREBA KONTROLISATI I KAKO OTKRIVATI ŠTA I KAKO NE TREBA DA RADI BIA?! NEMA. Dragi moji, u opštenarodnim, skupštinskim odborima treba da sede, pre svega, gradjani, civili, naravno, uz prisustvo i onih koji su u materiji. Koji naučnik iz Djb će bolje poznavati dijasporu od Mike Pajsera? Nijedan. Pa hoćemo li Miku o odbor? Naravno da ne… Odbor, baš kao i svi poslanici, uključujući i one iz Djb – uglavnom su nestručni za masu stvari. A glasaće, odlučivaće o našim životima, donositi odluke sa dalekosežnim posledicama po sve nas, po naše porodice. Ne tupite i ne talasajte više o tom ukorliću. On ne može izmeniti, urušiti, uništiti obrazovni sistem u Srbiji. To može – samo većina. Srbi.

    • Igore
      Tezu da laici mogu ili treba da odlučuju o nekim sistemima moram da pobijem. Ne kažem da se to nije događalo, da se nije često događalo, da se nije uvek događalo (bar na ovim prostorima) ali to je pogrešno i zato smo tu gde smo.
      Mao je genijalno odlučio da vrapci jedu zrno i da ih treba pobiti. Pobiše ih sve do jednog. Posledica? Došli skakavci – Kina je gladovala. Onda su iz Kanade uvezli i naselili vrapce.
      Ne, ne sme se prepustiti laicima da donose odluke strateške prirode. Da ne idemo tako daleko.
      Miloševiću je kao bankaru i pravniku dato da donosi strateške odluke! Rezultat? Bolje da se ne sećam.
      Đinđiću je dato isto to. Rezultat? Tadiću isto. Rezultat?
      Laicima se može prepustiti donošenje same odluke ali tek onda kada postoji sistem koji čine profesionalci koji su us stanju da izanaliziraju situaciju i sažvakanu analizu ponude u vidu više opcija.
      U jednom autoritarnom društvu kakvo je naše, bez ikakvih institucija, sa veoma sumnjivim “profesionalcima” (uzmite Krstića – savetnika Tadićevog…) prepustiti odluke laicima nije baš pametno. Onda nam se desi urušavanje svega.
      Samo čekam dan kada će premijer da zapovedi da u cilju povećanja prinosa i bolje žetve te rasta izvoza pobijemo sve vrapce.

    • immobil, sinusoida nije dobra ni u ponašanju, a kamoli u podršci. politički sistem je zamišljen tako da u parlamentu sede – narodni predstvanici. narod, što bi se reklo. u svetu ne postoji parlament za poljoprivredu. niti prlament za medicinu. informatičari, lektori, pisci, novinari, besposličari, kriminalci, duduci, pravnici, ekonomisti, keramičari – donosiće u prlamentu krucijalne zakone – o zdravstvu. kada komentarišete moj post, pročitajte ga i pokušajte da ga shvatite. ide, ide, ne ide – ne ide, nije sporno. vidim da ne ide. za sve vas koji nemate predstavu o tome kako funkcioniše sistem, predlozi (nacrti) odredjenih zakona prolaze javnu raspravu, stručna i strukovna udruženja, itd. dok dodju do skupštine, o njima mišljenje daju stručna lica iz odredjene oblasti, iz prakse. potom sve to ide u finalu i na skupštinsku raspravu. palam…e oko zukorlića i toj temi , upravo je to – palamu…e. hajmo više sa tim da stanemo. neozbiljno je.

  • Ne znam kako, ali tekst Ratka Jankova o odnosu vere i nauke mi je promakao tada kada je objavljen.
    Vidim da je to sada zvanično DJB stoji iza tog teksta.
    Bedak.

  • Molim DJB da ako ikako moze ili spreci botove da komentarisu ili da im adekvatno odgovara. Kolicina botovskih gluposti u komentarima na ovako vaznu stvar je zabrinjavajuca, posebno sto koriste dobro smisljene logicke mamce da ljude ubede kako je Zukorlic s punim pravom tu gde jeste…

    • @Jelena – pa Vi ste zaslepljeni teorijom zavere 🙂
      Ovde nema nikakvih BOT-ova već zrelih i jakih individua koje duboko politički misle i odgovorni su za ono što napišu.
      Ovaj građanski sajt, je za poštovanje i respekt kada je DJB-lo dozvolio da većina komentara bude odobrena.
      Kako vreme prolazi i ideje postaju jasnije i čistije.
      Jeco, preovladaće najjače najbolje ideje.
      I političko mišljenje se uči !

    • @ Jelena

      Draga Jelena,

      To što predlažete DJB-u se zove CENZURA.
      Znam da vi na to tako ne gledate, jer mislite da imate opravdanje, ali iza svake cenzure se krije “jak razlog” i “dobro opravdanje”.
      Pretpostavljam da vam to ipak nije bila ideja, zar ne?

      Drugo, nije svako drugačije i kritčko mišljenje zlonamerno.
      Naprotiv, kritička mišljenja koja se tiču onog što DJB radi i objavljuje, su veoma dragocena. Naravno pod uslovom da se DJB obazire na njih (u šta nisam siguran).
      I zato nema razloga da vređate ljude nazivajući ih botovima samo zato što izražavaju drugačije mišljenje.

      I treće, po pitanju zlosrećnog Zukorlića – što ne bismo išli dalje od ove peticije pa napravili drugu u kojoj će se tražiti da on bude potpuno izbačen iz Skupštine?
      Zašto?
      Eto zato što je takav kakav je. A nama se to ne sviđa.

  • Bolje spreciti nego leciti,lepa poslovica koju većina nije shvatila 30 i kusur godina pa neće ni sad, biće tu svega i svacega,a onda to niko neće moći da zaustavi

  • Au ljudi vi “zaratiste” oko gluposti. Eksplicitno: Protiv sam imenovanja osobe Muamer Zukorlić na čelo odbora!
    Moje protivljenje nije zasnovano na njegovoj verskoj ili nacionalnoj pripadnosti. Zasnovano je na njegovom karakteru, profesionalnim sposobnostima i karijeri. Isto kažem i za AV, i 99% establišmenta Srbije bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost. Svi su oni (ili bar velika većina) kupili diplome na raznim privatnim univerzitetima bez ikakvog ugleda u naučnoj ili široj javnosti. Protiv sam Zukorlića ali sam dosledno tome i protiv Nikolića, Malog, Jorgovanke, Bečića, Nebojše iz Beograda…Dakle moje protivljenje nema nikakve veze sa nacionalnom ili verskom pripadnošću.
    Ekspilicitno bih hteo da se obratim muslimanima ako čitaju ove komentare uveravajući ih da velika većina članova i simpatizera DJB poštuje i uvažava i njih kao ličnosti i religiju kojoj pripadaju.

    Neko je ovde napisao da muslimani imaju druge prioritete te da su 0 u nauci. To nije u redu i nije istina. Neki imaju ali Vas uverevam da ogroman broj Pakistanaca, Iranaca, Turaka, Egipćana i drgih rade marljivo u oblastima nauke i postižu veoma dobre rezultate. Nije dobro operisati stereotipima. Stereotip radikalnog islamiste sa pojasom ne odgovara svim muslimanima i krajnje je kratkovido generalisati na svaki način.
    Takođe je pogrešno postavljati pitanje bele kuge damama. One nisu ni jedine ni najviše odgovorne za to pitanje. Nisu ni očevi! Problem je u onome čega je dosta bilo!
    Mislim da Makarije greši kada kaže da ne treba dizati galamu oko ličnosti jednog poslanika. To nije dosledno sa aktivnostima Makarija na dizanju galame protiv Vučića kao nekog drugog učesnika vlasti. Skupština je skup pojedinačnih poslanika. Vlada je skup pojedinačnih ministara. Načelno – ako se bunim protiv AV ili Šešelja tada dosledno moram da se bunim i protiv bilo kog drugog ako smatram da će njegovo delanje ili nedelanje štetiti društvu u kome živim. To se zove principijelnost.
    Ako su građani Srbije pravili prilično pogrešnih izbora ličnosti u poslednjih 25 godina onda je sasvim za očekivati da i građani Raške pođu istim tim putem. Uvreren sam da Zukorlić nije bio dobar izbor (ponavljam ne zbog veroispovesti – logično, jer su ga birali muslimani, niti zbog nacionalne pripadnosti) već zbog karaktera i CV.

    • @ immobil – navodite:
      -Takođe je pogrešno postavljati pitanje bele kuge damama.
      – One nisu ni jedine ni najviše odgovorne za to pitanje.
      – Nisu ni očevi!
      Ostajete nedorečeni kad kažete: – Problem je u onome čega je dosta bilo!
      U čemu je problem obrazložite?

    • Čini se da problem bele kuge ili negativnog priraštaja nije problem porodice. Porodice se formiraju između ostalog i zbog produženja vrste. U petom osnovne deca uče da je razmnožavanje jedna od osnovnih karakteristika živih bića. Dakle svako, ama baš svako živo biće ima ugrađen u sebe mehanizam za razmnožavanje.
      Ajd sad malo da preskočimo osnovnu školu pa da idemo u nauku.!
      Prema von Bertalanffyjevoj teoriji živa bića su otvoreni sistemi. Kao takvi oni prema Prigogine-u pokazuju osobinu rasta. Rast se može ispoljiti kao rast ćelija/organizma (koji je ograničen zakonima fizike) ili umnožavanjem broja organizama. Dakle umnožavanje organizama je (jedan od) osnovnih zakona u univerzumu.
      U tom slučaju muška i ženska jedinka se malo pitaju da li žele ili ne žele potomstvo (u svakom slučaju posmatrano na nivou populacije). Da ne smaram više sa tim.

      Ono čega je dosta bilo je ovakva “država”. Ta uzurpirana država stavlja građane u takvu situaciju da oni jednostavno nisu u stanju da ispune i prostu reprodukciju. Ajd ovako, beda, besperspektivnost, nezaposlenost, nefunkcionisanje zdravstvenog sistema, ekonomska i socijalna nesigurnost

    • @immobil
      Vi protivurečite smi sebi.
      Prvi vaš stav koji sam naveo u prethodnom javljanju govori o vređanju dama ?!
      Jesu li one , devojke imajke ili žene?
      Ja govorim o majčinskom nagonu kao jenom od najačih bioloških nagona da se ima dete.
      To stoji još u Bibliji,otprilike navodim ” I JA SPOJIH VAS DVOJE DA BUDE TREĆE”
      Drugi vaš stav navodi pojam očeva. Znači bijološkog muškog raditelja.
      Kakvce veze imaju ( moja asocijasija) animir dame sa zakonitim očevima?
      Da budem sasvim jasan, ja govorim o prirodnom stanju dva pola koji su motivisani da svojim zajedničkom
      opštenjem ulaze u bračnu zajednicu sa izvesnošću za potomstvom koje obadvoje tako zdušno očekuju.
      E, danas toga nema, jedan od najvećih probelama Srbije. Mlada atraktivna devojka u svojim najboljim biološkim godinama neće da bude majka (kao naše bake) nego hoće dabude stuardesa, starleta, balerina, pevačica, glumica, novinarka, itd.
      To isto važi za mlade momeke neće obavezu očinastva nego hoće lagodan život.
      Uspešnost i kvalitet jedne države ogleda se baš u razvoju populacione politike.
      Nekada u SFRJ njen legendarni TITO je prihvatio da bude lični kum svakom 13-om rođenom detetu u jednoj porodici 🙂
      Pogledajte stopu rasta netaliteta od 50-te do 90 – godine prošlog vela sve će biti jasno.
      I za to je kriv nekad Sloba, danas Vučić a sutra recimo Saša Radulović.
      Ma dajete molim vas.

    • Čini se da problem bele kuge ili negativnog priraštaja nije problem porodice. Porodice se formiraju između ostalog i zbog produženja vrste. U petom osnovne deca uče da je razmnožavanje jedna od osnovnih karakteristika živih bića. Dakle svako, ama baš svako živo biće ima ugrađen u sebe mehanizam za razmnožavanje.
      Ajd sad malo da preskočimo osnovnu školu pa da idemo u nauku.!
      Prema von Bertalanffyjevoj teoriji živa bića su otvoreni sistemi. Kao takvi oni prema Prigogine-u pokazuju osobinu rasta. Rast se može ispoljiti kao rast ćelija/organizma (koji je ograničen zakonima fizike) ili umnožavanjem broja organizama. Dakle umnožavanje organizama je (jedan od) osnovnih zakona u univerzumu.
      U tom slučaju muška i ženska jedinka se malo pitaju da li žele ili ne žele potomstvo (u svakom slučaju posmatrano na nivou populacije). Da ne smaram više sa tim.

      Ono čega je dosta bilo je ovakva “država”. Ta uzurpirana država stavlja građane u takvu situaciju da oni jednostavno nisu u stanju da ispune i prostu reprodukciju. Ajd ovako, beda, besperspektivnost, nezaposlenost, nefunkcionisanje zdravstvenog sistema, ekonomska i socijalna nesigurnost… i sve druge blagodeti koje nam je donela Miloševićeva a sada Vučićeva država dovode do toga da se potencijalni roditelji sve teže odlučuju za rađanje. Demografska politika u Srbiji NE POSTOJI!
      U uslovima – bez posla, bez stana, sa nenormalnim cenama potrepština za decu, bez osnovnih preduslova za život kampanje koje formalno sprovodi ministarstvo ili crkva su osuđene na neuspeh. Da ne davim dalje.
      Zaključujem: Ova beskrupulozna, alava, neljudska vlast i humanoidne kreature koje je sprovode svojim zlodelima (njihov posao ne mogu drugačije nazvati) dovode do narušavanja najosnovnijih prirodnih zakona što im je jedini uspeh u životu osim naravno pionirskog prvaka u šahu grada Beogrrada.

    • @ Immobil

      Sa velikim delom vašeg komentara se slažem (mrzi me sad da analiziram detalje).

      Što se tiče mog stava i kako tvrdite nedoslednosti, ja na to gledam drugačije.

      Protiv Vučića recimo nemam lično ništa zbog toga što je i kakav je, već zbog onoga što radi. Nisam protiv njega, već protiv njegovog načina obavljanja funkcije predsednika vlade (dok god je obavlja ovako kako je obavlja).
      Pritom, sve vreme imam u vidu da je na to mesto došao voljom naroda na izborima.
      Ne sviđa mi se, ali to su pravila igre.

      Kao što sam napisao ni meni se ne sviđa da Zukorlić bude na čelu tog odbora, ali branim njegovo PRAVO kao poslanika da tu bude.
      I to spada u pravila igre.
      Njegova politčka prošlost mi je veoma problematična, ali je izabran kao i svaki drugi poslanik.
      Poštujući poslanička prava ja poštujem Skupštinu. Poštujući Skupštinu, poštujem državu Srbiju.

      Ukoliko Zukorlić bude pravio bilo kakve probleme ili pokušavo da isposluje nezakonito priznavanje svog univerziteta, prvi sam za to da se digne galama. Ali to bi bila galama zbog onoga ŠTO RADI a ne zbog onoga što jeste.
      Ja tu pravim veoma veliku razliku između ljudskog IDENTITETA i PONAŠANJA.

      Dakle Immobil, ne morate da se slažete s ovim što sam ovde izložio.
      To sam napisao isključivo zato da vam objasnim svoje razloge i viđenje stvari.

    • Makarije
      možemo se a ne moramo složiti po ovom ili nekom drugom pitanju ali razmislite:
      Prvo su došli po mesto predsednika odbora-možemo ćutati, zatim su došli po akreditaciju-plašim se da možemo ćutati, onda će doći po nas…
      Ja kao što vam je poznato ovde ispadoh bot i ne znam šta još braneći stav da činjenica da je neko teolog ne mora biti prepreka za neku društvenu funkciju. Govorio sam i da njegova nacionalna pripadnost i veroispovest ne sme biti prepreka društvenom angažmanu. Prepreka imenovanju Zukorlića je njegov karakter (da je ovde rekao bih šta mislim, ovako ne mogu) i njegov CV, kao i činjenica koja je moj lični (stav sa kojim se verovatno većina neće složiti – ali imam pravo na stav) da bih s v e privatne univerzitete ukinuo sutra.

    • Juce se uz pomoc zandara izbacili petoclanu poridicu u N.Sadu iz jednog dela kuce,ozidali prepreku,smestili njih u sobicak gde ulaze kroz prozor.
      Struja i voda su bili vec iskljuceni.Dans se vrsnjaci dece okupljaju iz citavog sveta u N.Sad,uz finacicijsku potporu iz budzeta,a oni nemaju ni gede da prikljuce kompjuter,da se okupaju,da kuvaju(ako uopste i ima sta da kuvaju) drzavo Srbijo kako te nije sramota.
      DJB se hvali kako ce graditi humano drustvo?niko nije dreknuo,nece moci.Danas Aleksandar Stefanovic glasa za besplatan rucak nekoj delegaciji iz Evrope koja je prihvacena a posecuje drzave pa i drzavu Kosovo.
      DJB ne podrzava inicijativu da se seminar novo izabranih zastupnika odrzi u zdanju Skupstine,ide se u Aradjelovac u luksuzni Hotel.
      Gospodo 300 000 pokradenih glasova(pogledajte snimeke)po tvrdnji novo izabranih zastupnika niko vise ne spominje,podela lunc paketa za jedan glas,zloglasni RTS(niko ne spominje) sa pola sata emitovanja poseta klozetima po skolama,u korov sad vec zaraslih kamena temeljaca,korov raste u po otvorenim auto putevima.Tri praga i 1 metar sina za Budimpestu,odneli trgovci starog gvozdja.
      Ako ce ovaj Odza preglasati 249 zastupnika u sustini ne-legalno izabranoj kampanji,onda nije sa nama nesto u redu.
      Onog bedno nastradalog cuvara sa Savamali, VMA niko vise ne spominje.
      Ovi umni ljudi sto su inicirali peticiju,trebali su inicirati peticiju da se prvi put u istoriji Srbije odrze ,slobodni ,posteni,demokratski izbori.
      Smestili su decu u cumez,ja sam cutao,izabrali su me ne-legalno u Parlament,ja sam cutao.

  • Slažem se da g. Zukorlić ne treba da predsedava nikakvim odborom jer ignoriše zakone države u kojoj živi, kako je delimično objašnjeno u uvodu ove peticije. Da je dogmata – nije, pa ne bi zamenio sveštenički poziv za političku funkciju u sekularnoj vladi. Njegovo imenovanje za predsednika ovog odbora pokazuje pre svega da se skupštinski odbori ne smatraju pokretačima razvoja već služe isključivo za trgovinu. Nameravala sam da potpišem, ali mi sistem ne prihvata e-mail adresu. To mi se dešava prvi put, a adresa je stara 20 godina. Podsećam na presedane:
    Pop Vlada Zečević
    Koliko se sećam bio je pop u Krupnju. Za vreme II sv.rata se pridružio Draži Mihajloviću, pa nezadovoljan prelazi u partizane. Posle rata je bio ministar građevinarstva i za njegovo vreme je osavremenjen značajni deo putne (za nju znam) regulative.
    Dr Anton Korošec
    Gimnaziju je pohađao u Ptuju i Mariboru. Studiorao je teologiju, a rukopoložen je kao sveštenik 1895. Studije je završio doktoratom iz teologije na Univerzitetu uGracu 1905.
    Godine 1907. izabran je kao zastupnik Slovenske ljudske stranke, a 30. svibnja 1917. godine postaje predsjednik Jugoslavenskoga kluba u bečkom parlamentu. Na dan 30. svibnja 1917. Korošec je s nekoliko svojih kolega izdao deklaraciju kojom je pozvao na ujedinjenje “sve zemlje u Monarhiji koje nastavaju Slovenci, Hrvati i Srbi”.[1]
    U kolovozu 1918. godine, kad je Austro-Ugarska iz dana u dan doživljavala poraze u ratu, Korošec je okupio ponovo oko sebe političare, koji su potpuno odbacili ideju o vrhovništvu Austro-Ugarske i osnovali “Narodno vijeće” radi “ujedinjenja jugoslavenskog naroda u nezavisnu državu”. U listopadu je u Zagrebu održan sastanak “Narodnog vijeća”. Na dan 29. listopada Hrvatski sabor službeno je dokinuo vladavinu Habsburgovaca u Hrvatskoj i prenio vlast na Narodno vijeće, te ujedno proglasio novu nezavisnu državu Slovenaca, Hrvata i Srba.[1]
    Predsjednikom Narodnog vijeća Države Slovenaca, Hrvata i Srba postaje 29. listopada 1918. godine, a nakon njezinog ujedinjenja s Kraljevinom Srbijom, postaje potpredsjednik prve vlade Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca.(Wikipedia)