Војводина

Врбас: Пријавите се на конкурс за директоре

На седници Скупштине општине Врбас дана 14.07.2016. године између свега осталог донета је и одлука о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног комуналног предузећа „Стандард“ Врбас. Рок за подношење пријава на јавни конкурс је 30 дана од дана објављивања јавног конкурса у «Службеном гласнику Републике Србије». Такође је, на претходној седници Скупштине општине Врбас одржаној 24.05.2016. године, донета одлука о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ Врбас из Врбаса. Конкурс за место директора ЈКП „Комуналац“ је објављен 30.06.2016. године у “Службеном гласнику Републике Србије” и рок за подношење документације је почео да тече од 01.07.2016. године.

Vrbas_centar

Закон о јавним предузећима има за циљ професионализацију и спровођење јавних конкурса за избор директора како би се избегло партијско управљање и запошљавање. Нажалост закон је мањкав, јер је по њему партијским кадровима довољно да статус, унутар политичке организације којој припадају, „мирује“(чл. 25. Закона о Ј.П.), што притом није лако ни проверљиво, па да испуњавају услов за кандидатуру за место директора са осталим кандидатима.
Пошто се залажемо да остали грађани не буду дискриминисани у односу на партијске „кадрове“, овом приликом позивамо све грађане који испуњавају услове да учествују на јавном конкурсу како би јавна предузећа у општини Врбас добила професионално руководство. Кадрови за вршење јавних функција су грађани и потребно је што више кандидата на јавним конкурсима за директоре јавних предузећа како би нас водили најбољи без обзира на страначку, или било коју другу припадност.
Сматрамо да је крајње време да сви они који имају потребне способности, искуство и лични интегритет преузму део одговорности за неопходне промене у нашем друштву и личним примером утичу на средину у којој раде и живе. Један од начина је свакако и учествовање на јавним конкурсима. Покрет Доста је било ће подржати све оне који су способни да транспарентно и у складу са законом обављају јавне функције. Инсистираћемо на јавном и законитом спровођењу јавних конкурса а све у циљу укидања партократског начина управљања ресурсима пореских обвезника.
С обзиром да је у питању ЈАВНИ конкурс за места директора у ЈАВНИМ предузећима, сматрамо да и спровођење конкурса треба да буде ЈАВНО. Овим путем позивамо Комисију за именовања општине Врбас да по истеку рока за предају документације јавно објави све прикупљене биографије како би наши суграђани могли да имају увид у начин избора за директоре њихових јавних предузећа.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић”
Одбор у Врбасу

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар