Autorski tekst Beograd

Vračar – opština neispražnjenih kontejnera

UUlica Alekse Nenadovica jeku izborne kampanje na Vračaru, građani su mogli da vide, svakodnevno, da nemaju gde da odlože kese sa đubretom. Kontejneri su bili prepuni, nisu mogli ni da se otvore, a oko njih pune kese đubreta, čiji je sadržaj vetar razbacivao po ulici.

Stanovnici naše opštine su bili, veoma opravdano, ljuti. Neko je vešto proturao priču da je za to kriva tadašnja opštinska vlast.

Sada, opština Vračar ima novu vlast. Vlast, koja je nastala političkom trgovinom bez presedana. Građani sigurno nisu glasali za koaliciju SNS-LDP–DSS-SPS i preletača koji su izbačeni iz Levice i Dveri.

Jedan čovek je rešio da, po svaku cenu, uzme Opštinu Vračar. I uzeo je.

Smrad se i dalje širi po našim ulicama. Kontejneri nikad nisu bili puniji.

Briga o kontejnerima nije u opštinskoj, već u gradskoj ingerenciji. O njima bi trebalo da se brine JP Gradska čistoća. Zašto se ne brine?

Odgovor je jednostavan – zato što imamo nesposobnu gradsku vlast. Nisu u stanju da rade za dobrobit građana, već za svoju ličnu. Jedino što znaju da rade je da manipulišu informacijama, putem podaničkih medija, da zastrašuju i blate odbornike, i na silu prekrajaju želje birača, iskazane kroz izborne rezultate.

Sledeće godine su gradski izbori. Nadamo se da birači neće dozvoliti da im se ponovi ovakva vlast – nesposobna da obezbedi čak i redovno pražnjenje kontejnera.

Milenko Petronijević
odbornik u Skupštini GO Vračar
član pokreta “Dosta je bilo”, Vračar

DJB Mladi

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar