Западна Србија Најава Привреда

Промоција "Машине за расипање пара" у Чачку

У среду, 3. августа, у малој сали Дома културе у Чачку биће одржана промоција књиге аутора Душана Павловића, потпредседника покрета „Доста је било” и професора на Факултету политичких наука у Београду. Почетак промоције планиран је за 18.30.

dusan-pavlovic

На промоцији ће говорити и Александар Стевановић, такође народни посланик и потпредседник покрета Доста је било.

Књигу је објавила издавачка кућа Дан Граф, једна од ретких издавачких кућа која је имала храбрости да објави ово дело чији је први тираж распродат неколико недеља након објављивања.

Књигу „Машина за расипање пара“ Душан Павловић написао је на основу искуства стеченог током пет месеци рада у Министарству привреде. То је инсајдерска прича из кабинета министра привреде Саше Радуловића 2013-2014. године где је аутор био запослен као саветник министра. Ушавши у систем, аутор је био шокиран функционисањем бројних државних институција које су, уместо да служе својој примарној сврси и допринесу развоју друштва, заправо служиле за расипање новца пореских обвезника. Како аутор истиче, од механизма по коме су Министарство привреде, Фонд за развој, СИЕПА и Агенција за приватизацију трошиле јавни новац, застајао је дах.  Милиони евра државног новца незаустављиво су одлазили на субвенције, што је неславна и погубна пракса која готово траје већ петнаест година. Тајне приватизације, скривене далеко од очију јавности, представљале су основу за финансирање страначких предузетника и њима блиских привредника. Ова су само нека од искустава која су навела Павловића да нешто лично преузме и као резултат тога настала је његова књига која нуди јединствен увид у функционисање поменутих државних институција и детаљно објашњава разлоге пропадања земље постављајући питање одговорности.

Ознаке

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Не знам који ме је ђаво и натерао да прочитам ову књигу… Кад човек сазна само колико је нашег новца проћердано и како се мањиња бахатила са туђим новцем, почне човел да сумња има живот икаквог смисла… А то није ни стоти део свега, колико је само Милошевић изнео новца из земље…