Говор Скупштина

10 питања Саше Радуловића на која Вучић није одговорио

У свом двадесетоминутном говору на посебној седници Скупштине Србије, на који право имају шефови свих посланиких група, Саша Радуловић је покренуо 10 важних тема.

Мандатар је уместо одговора на било које од ових питања која се директно тичу његовог рада, изнео салве увреда на рачун Радуловића и посланичке групе “Доста је било”.

Погледајте 10 тема и питања која је Саша Радуловић покренуо, а која су остала неодговорена.

Радуловић је најпре подсетио на неиспуњена обећања мандатара из претходног експозеа. Једно од тих обећања је и доношење Закона о пореклу имовине које се обећава на сваких 6 месеци већ годинама, али га још увек нема. Радуловић је, након тога, објаснио Вучићу шта је посао председника Владе – а то свакако нису клозети и ношење ћебади као у Фекетићу.

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]

Мандатар је у више наврата током читања експозеа окривио грађане за лоше стање у земљи, оптуживши их да су лењи и да немају предузетничког духа. На констатацију Радуловића да наши грађани нису лењи, да нису ни паметнији ни глупљи од других, већ да је проблем Србије наопак систем на чијем се челу налази Вучић, мандатар није одговорио.  Без одговора је остало и Радуловићево питање зашто су заташкане 24 спорне приватизације на којима је радила Верица Бараћ.

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]

У наставку говора је Радуловић подсетио Вучића како су нестале 2 милијарде евра новца грађана из Фонда за развој, као и како је покушана пљачкашка приватизација Вршачких винограда.

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]

О овим стварима, пљачки, као и о сулудим субвенцијама, Вучић ћути, а отимање 180 милиона евра од пензионера представља као спас од банкрота.

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]

На крају излагања Саша Радуловић је објаснио и шта треба да се ради – како да се уведе ред и како да се изгради систем. Али Вучић то не уме, чак ни кад би желео. Зато је уместо одговора понудио само увреде и омаловажавања.

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Odlicno, pravo u centar, rezime patrokratske destrukcije. Ja bi samo voleo da prilikom obracanja nikada ne govorite “nismo to uradili” i tome slicno (na primer kod Zelezare itd), distancirajte se i naglasite narodu ko je odgovoran za te greske, manipulacije i lazi a to su oni. Prozovite ih direktno, vas sistem, vasi licni i partijski interesi, vasa sebicnost i neznanje rasuli su toliko i toliko miliona evra bogatstva poreskih obveznika, gradjani bi trebalo da shvate na ovim primerima kako ubijate Srbiju sistematski iz dana u dan, nema filozofije, u ovome lezi razlog njihovog loseg zivota, ukinemo taj ralzog, tu partokratsku lopovsku masineriju i Srbija ce prodisati za dan.