Beograd Saopštenje

Problemi moraju da se rešavaju i kad nisu u nadležnosti opštine

Odbornicima pokreta “Dosta je” bilo u Skupštini Gradske opštine Novi Beograd stari/novi predsednik opštine Aleksandar Šapić često u šaljivom tonu objašnjava kako problemi građana Novog Beograda o kojima govore nisu u nadležnosti opštine. Odbornici pokreta “Dosta je bilo” su savršeno upoznati sa Statutom Grada i Statutom Gradske opštine i po pitanju nadležnosti se slažu sa predsednikom ali ne prihvataju pasivan odnos prema problemima.

novi-beograd

Zahtevamo da Skupština Novog Beograda štiti interese građana čak i kad oni prevazilaze nadležnosti opštine i da Skupština Gradske opštine usvaja zaključke kojima će od grada zahtevati reakciju u cilju zaštite interesa građana Novog Beograda, kao i u slučaju parkiranja oko Arene.

U cilju upoznavanja građana Novog Beograda sa aktivnostima odbornika pokreta “Dosta je bilo”, na sledećoj sednici tražićemo da se tonski zapis sednica objavljuje na sajtu opštine. Ukoliko većina koju čine Šapić i radikali to odbije, zahtevaćemo da nam se snimak dostavi i biće objavljen na sajtu pokreta.

Postavićemo i pitanje zašto se novi saziv Veća opštine Novi Beograd ne objavljuje na sajtu zajedno sa biografijama članova. Podsećamo da je druga sednica, na kojoj je izabran predsednik opštine kao i članovi Veća, održana 20. jula a do 27. avgusta ništa nije objavljeno te stoje imena i biografije prethodnog sastava Veća. Nisu objavljeni ni veoma značajni dokumenti koji su takođe usvojeni na sednici od 20. jula a to su odluka o završnom računu za 2015. (tačka 5. dnevnog reda) i Odluka o drugom rebalansu budžeta za 2016 (tačka 6. dnevnog reda).

Ukoliko se ovakva praksa nastavi, objavljivaćemo ključna dokumenta na stranici pokreta. Nadamo se da ćemo do dokumenata dolaziti u redovnom radu Skupštine, a u suprotnom na osnovu Zakona o dostupnosti informacijama od javnog značaja.

Oznake

DJB Mladi

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar