Западна Србија Саопштењe

Лажна обећања градоначелника Чачка

Прошло је 100 дана од конституисања градске власти и наименовања на место градоначелника, господина Милуна Тодоровића, те бисмо се осврнули на обећања, које је господин дао на почетку мандата. Питамо у име покрета и у име грађана Чачка.

cacak

Ево шта је обећано.

“У наредних 100 дана ћемо запослити 200 суграђана. Делом ће то бити проширење постојећих капацитета, а делом резултат нових инвестиција. У првој години мандата нам је циљ да број незапослених спустимо испод 10.000. Уложићемо већа средства у активне мере запошљавања, створићемо мање привредне зоне, али и услове за велику привредну зону. Радићемо на заједничким улагањима са страним и другим субјектима кроз јавно-приватно партнерство – рекао је Тодоровић.”

Јако бисмо се обрадовали и веровали у нову власт у граду, рекли да нису исти као и предходни, да је макар ово испуњено обећање, али смо сви сведоци да од овога нема ништа. Чак је број младих и другог радно способног становништва и даље у опадању, јер одлазе у друге градове и у иностранство. Зато питамо градоначелника, када ће ово бити испуњено? Као одговорни људи, каквима се представља и он и његова партија, питамо – да ли сте нас и ви слагали, да ли сте исти као и предходници?

Све се више уништава пословна клима у граду, приватно предузетништво губи битку у наметима од стране државе и града, па се многи одлучују на затварање, те се питамо како владајућа структура замишља да покрене привреду у граду и како мисли да запосли толике људе.

Даље, постављамо питање зашто није испуњено обећање градоначелника да ће бити изграђена гондола за Каблар, која је требало да се изгради у сарадњи са ЈП Скијалишта Србије. Да ли је и тај план био реалан, с обзиром на средства која је требало уложити и на исплативост тог пројекта или је и ово било само још једно од лажних обећања у низу?

И да се надовежемо на прву тему, шта се дешава са обећањем везаним за индустријску зону у граду? Да ли има икаквих помака на ту тему, или је и то још једно од празних обећања које сте дали градјанима, а све у циљу популистичке политике коју водите, идентичну којом се бави Ваш лидер, Александар Вучић? Који инвеститори су дошли у град и колико су новца и за шта уложили?

Волели бисмо да је макар и једно обећање испуњено, али грађани су свесни да сте их опет, као милион пута до сад – обманули. Нажалост.

Доста је било – Чачак

Ознаке

ДЈБ Млади

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар