Zapadna Srbija Saopštenje

Lažna obećanja gradonačelnika Čačka

Prošlo je 100 dana od konstituisanja gradske vlasti i naimenovanja na mesto gradonačelnika, gospodina Miluna Todorovića, te bismo se osvrnuli na obećanja, koje je gospodin dao na početku mandata. Pitamo u ime pokreta i u ime građana Čačka.

cacak

Evo šta je obećano.

“U narednih 100 dana ćemo zaposliti 200 sugrađana. Delom će to biti proširenje postojećih kapaciteta, a delom rezultat novih investicija. U prvoj godini mandata nam je cilj da broj nezaposlenih spustimo ispod 10.000. Uložićemo veća sredstva u aktivne mere zapošljavanja, stvorićemo manje privredne zone, ali i uslove za veliku privrednu zonu. Radićemo na zajedničkim ulaganjima sa stranim i drugim subjektima kroz javno-privatno partnerstvo – rekao je Todorović.”

Jako bismo se obradovali i verovali u novu vlast u gradu, rekli da nisu isti kao i predhodni, da je makar ovo ispunjeno obećanje, ali smo svi svedoci da od ovoga nema ništa. Čak je broj mladih i drugog radno sposobnog stanovništva i dalje u opadanju, jer odlaze u druge gradove i u inostranstvo. Zato pitamo gradonačelnika, kada će ovo biti ispunjeno? Kao odgovorni ljudi, kakvima se predstavlja i on i njegova partija, pitamo – da li ste nas i vi slagali, da li ste isti kao i predhodnici?

Sve se više uništava poslovna klima u gradu, privatno preduzetništvo gubi bitku u nametima od strane države i grada, pa se mnogi odlučuju na zatvaranje, te se pitamo kako vladajuća struktura zamišlja da pokrene privredu u gradu i kako misli da zaposli tolike ljude.

Dalje, postavljamo pitanje zašto nije ispunjeno obećanje gradonačelnika da će biti izgrađena gondola za Kablar, koja je trebalo da se izgradi u saradnji sa JP Skijališta Srbije. Da li je i taj plan bio realan, s obzirom na sredstva koja je trebalo uložiti i na isplativost tog projekta ili je i ovo bilo samo još jedno od lažnih obećanja u nizu?

I da se nadovežemo na prvu temu, šta se dešava sa obećanjem vezanim za industrijsku zonu u gradu? Da li ima ikakvih pomaka na tu temu, ili je i to još jedno od praznih obećanja koje ste dali gradjanima, a sve u cilju populističke politike koju vodite, identičnu kojom se bavi Vaš lider, Aleksandar Vučić? Koji investitori su došli u grad i koliko su novca i za šta uložili?

Voleli bismo da je makar i jedno obećanje ispunjeno, ali građani su svesni da ste ih opet, kao milion puta do sad – obmanuli. Nažalost.

Dosta je bilo – Čačak

Oznake

DJB Mladi

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar