Војводина Саопштењe Социјална заштита

Бечеј: Нестручност општинске управе и општинског већа

На седници Скупштине општине Бечеј одржаној дана 31.8.2016. године са дневног реда повучен је предлог Одлуке о социјалној заштити. Наиме општинска партократија „похитала“ је да после пет година од доношења Закона о социјалној заштити усклади општинску Одлуку о социјалној заштити са поменутим законом, па је ипак и од тога одустала.

Иако је предлог Одлуке о социјалној заштити, који је повучен из скупштинске процедуре, пун незаконитости, и даље је пример како нестручност општинских служби и њихова незаинтересованост за сопствени посао, отежавају грађанима да остваре своја права или их директно крше.

Да би уопште дошао на дневни ред скупштине општине, предлог је прошао кроз општинску управу, потписали су га начелник општинске управе, начелник одељења за друштвене делатности, члан општинског већа задужен за управу и прописе, сво троје дипломирани правници, као и начелник одељења за финансије. Предлог је и поред свега тога повучен са дневног реда због бројних недостатака.

За садржину предлога који се тиче пружања социјалне помоћи најугроженијим категоријама становништва, изгледа да нико од надлежних није био довољно заинтересован, па је и поред процедуре кроз коју је прошао остао у многочему супротан одредбама Закона о општем управном поступку, одредбама Закона о социјалној заштити, али и одредбама Устава.

Као разлози оваквог рада општинске управе и општинског већа могу се замислити само они лоши као што су нестручност, неодговорност, немар и слично. Уместо савесног обављање послова, подизање сопственог стандарда постала је главна преокупација бечејске општинске партократије. http://dostajebilo.rs/becej-sve-vece-plate-sluzbenika-sve-manja-odgovornost-ka-gradjanima/?lang=lat

Покрет „Доста је било“ залаже се да нас у свим сферама друштеног живота воде најбољи међу нама. У интересу је друштва и сваког појединца да се укине партијско запошљавање и да се на све функције бирају стручни и одговорни људи, који ће савесно и професионално радити свој посао у интересу свих грађана.

Општински одбор Покрета „Доста је било“ у Бечеју.

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар