Vojvodina Saopštenje Socijalna zaštita

Bečej: Nestručnost opštinske uprave i opštinskog veća

Na sednici Skupštine opštine Bečej održanoj dana 31.8.2016. godine sa dnevnog reda povučen je predlog Odluke o socijalnoj zaštiti. Naime opštinska partokratija „pohitala“ je da posle pet godina od donošenja Zakona o socijalnoj zaštiti uskladi opštinsku Odluku o socijalnoj zaštiti sa pomenutim zakonom, pa je ipak i od toga odustala.

Iako je predlog Odluke o socijalnoj zaštiti, koji je povučen iz skupštinske procedure, pun nezakonitosti, i dalje je primer kako nestručnost opštinskih službi i njihova nezainteresovanost za sopstveni posao, otežavaju građanima da ostvare svoja prava ili ih direktno krše.

Da bi uopšte došao na dnevni red skupštine opštine, predlog je prošao kroz opštinsku upravu, potpisali su ga načelnik opštinske uprave, načelnik odeljenja za društvene delatnosti, član opštinskog veća zadužen za upravu i propise, svo troje diplomirani pravnici, kao i načelnik odeljenja za finansije. Predlog je i pored svega toga povučen sa dnevnog reda zbog brojnih nedostataka.

Za sadržinu predloga koji se tiče pružanja socijalne pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva, izgleda da niko od nadležnih nije bio dovoljno zainteresovan, pa je i pored procedure kroz koju je prošao ostao u mnogočemu suprotan odredbama Zakona o opštem upravnom postupku, odredbama Zakona o socijalnoj zaštiti, ali i odredbama Ustava.

Kao razlozi ovakvog rada opštinske uprave i opštinskog veća mogu se zamisliti samo oni loši kao što su nestručnost, neodgovornost, nemar i slično. Umesto savesnog obavljanje poslova, podizanje sopstvenog standarda postala je glavna preokupacija bečejske opštinske partokratije. http://dostajebilo.rs/becej-sve-vece-plate-sluzbenika-sve-manja-odgovornost-ka-gradjanima/?lang=lat

Pokret „Dosta je bilo“ zalaže se da nas u svim sferama društenog života vode najbolji među nama. U interesu je društva i svakog pojedinca da se ukine partijsko zapošljavanje i da se na sve funkcije biraju stručni i odgovorni ljudi, koji će savesno i profesionalno raditi svoj posao u interesu svih građana.

Opštinski odbor Pokreta „Dosta je bilo“ u Bečeju.

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar