Akcija Vojvodina Ekologija Saopštenje

Dim guši Vrbas

Opštinski odbor pokreta Dosta je bilo u Vrbasu zahteva od nadležnih hitno rešenje problema prouzrokovanih nizom požara na vrbaskom smetlištu. Građani Vrbasa već više od dva meseca trpe neprijatan miris i dim, koji se najviše oseti u Starom Vrbasu, ali se širi i na ostale delove grada. Pored svih problema sa zagađenim kanalom, dimom koji emituje posrnula vrbaska privreda, pored neprijatnog mirisa sa farme Sava Kovačević, građani su čitavog leta primorani da udišu i konstantan dim i smrad sa smetlišta.

deponija-gori-fire-14369_640

Zahtevamo od nadležnih u JKP Komunalac da ovaj problem bez daljeg odlaganja reše. Od policije i tužilaštva tražimo da pokrenu istragu i pronađu neodgovorne i zlonamerne počinioce koji su doprineli ugrožavanju zdravlja građana Vrbasa. U vezi sa tim, predlažemo da iskaz u policiji da direktor JKP Komunalac, koji je početkom jula, u izjavi za TV Bačka nagovestio da ima određene informacije koje bi pomogle u istrazi i rasvetljavanju ovog ekološkog incidenta. Smatramo da je njegova dužnost kao građanina, ali i kao odgovornog lica u JKP Komunalac, da te informacije saopšti javnosti i nadležnim inspekcijskim organima, kao i policiji i tužilaštvu, u cilju pronalaženja i, u skladu sa Zakonom, kažnjavanja počinilaca.

U međuvremenu opštinski odbor pokreta Dosta je bilo, na inicijativu mnogih građana i građanki Vrbasa, organizuje skup ispred zgrade opštine Vrbas, u utorak, 04.10.2016. sa početkom u 15h. Na skupu ćemo javno, od svih nadležnih zatražiti rešavanje ovog problema. Opštinski odbor pokreta Dosta je bilo poziva sve građane i organizacije u Vrbasu, bez obzira na političko ili neko drugo opredeljenje, da se pridruže u pokušaju da se izborimo za pravo na zdravu životnu sredinu, ili makar ono što je od nje preostalo!

U Vrbasu, 28.09.2016.

Opštinski odbor pokreta Dosta je bilo u Vrbasu

Oznake

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar