Саопштењe Скупштина

Хиперинфлација дуплих функција увећава корупцију

Административни одбор Скупштине Србије на свакој седници захваљујући СНС већини даје одобрење за дупле и троструке функције члановима владајућих странака, упркос сталној борби посланице ДЈБ Бранке Стаменковић да се прекине са коруптивном праксом. Посланица Стаменковић је данас на седници Административног одбора инсистирала да Скупштина мора да почне да поштује закон, који дупле функције дозвољава као изузетак, а СНС их је установио као правило.

skupstina

Мира Петровић, висока функционерка ПУПС-а и посланица у Скупштини Србије, иначе струковни економиста без факултетске дипломе, добила је на данашњој седници Административног одбора сагласност да обавља и функцију вд директора Пошта Србије. Закон о јавним предузећима изричито забрањује да високи партијски функционери буду на челу јавних предузећа. Такође, факултетско образовање је минимум квалификација које закон одређује. За девет чланова Административног одбора из владајуће коалиције ово нису били аргументи да Мири Петровић ускрате дозволу за обављање дупле функције. Против избора је било пет чланова одбора, поред ДЈБ, против су гласали и посланици из ДС, СДС, СРС и ЛСВ.

Административни одбор је дозволио и Соњи Подунавац да уз функцију заменика члана РИК обавља и функцију секретара Секретаријата за инспекцијске послове града Београда. Против је гласала једино посланица ДЈБ Бранка Стаменковић.

На бројне примедбе и захтеве да се прекине са праксом дуплирања функција јер то оснажује корупцију, каo и после апела да посланици морају да покажу већи степен морала и да у одлуке укључе логику, председник Административног одбора Александар Мартиновић је рекао да “посланици нису ту да се баве моралом, здравом памећу и логиком, него правом”. За шефа посланичке групе СНС право и морал су очигледно супротстављене категорије. Посланик са таквим ставовима није кредибилан и не заслужује да буде посланик.

Странка премијера наставља да унижава и злоупотребљава Скупштину претварајући је у машину за спровођење коруптивне политике. Већина посланика гласа искључиво по страначком диктату. Недопустиво је да због партијске дисциплине посланици доносе одлуке које су супротне закону. Покрет Доста је било наставиће да инсистира на спровођењу закона и на борби против корупције. Охрабрује чињеница да су почели да нам се придружују и посланици из других опозиционих странака.

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

10
Оставите коментар

avatar
2500
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
StefanPetarБранка СтаменковићBoskoМилан Recent comment authors
најновији најстарији
Ana
Гост
Ana

Poštovana Branka, izdržite. Strašno je važno da se to stalno ponavlja na sastancima Odbora. Nekim potencijalnim glasačima će pre ili kasnije morati da uđe u glavu kakvim se sve nezakonitim smicalicama služi ova bulumenta na vlasti i kako se bogate na račun građana koji jedva preživljavaju.

Бранка Стаменковић
Гост
Branka Stamenković

Poštovana Ana,

Hoću, izdržaću, obećavam Vam. Svesna sam da je ponavljanje ključ.

svetlanast.
Гост
svetlanast.

PUPS, koalicioni partner SNS, itekako postuje PRAVO.
Nasledno.
Pokojnog Jova Krkobabica nasledio je sin Milan.
Sin Milan je svog sina „rasporedio“ u Privrednu komoru /Republike ili Grada, nije vazno/.
Svoju savetnicu Miru rasporedio je za VD direktorku Poste.
U Srbiji su skoro svi direktori VD i trajace /kao ucena/ koliko to AV bude koristilo.
Savetnica Mira je samo PRELAZNO resenje dok neko od Krkobabica ne stasa za funkciju direktora /ne racuna AV na smenu SNS vlasti/.
Ako se unuk jos nije rodio ili je mali, promenice se nekoliko garnitura VD PUPSovaca u Posti, obzirom na godine sadasnjih „naslednika“.
Sto se Martinoviceve logike po pitanju „prava, morala i zdrave pameti“ tice, on je na svom SRS primeru dokazao da sve to nema veze sa SNS pravom.
Podrska poslanici Stamenkovic.

Бранка Стаменковић
Гост
Branka Stamenković

Poštovana Svetlana,
Zahvaljujem na podršci. Trudiću se da ne izneverim.:)

Милан
Гост
Милан

Подршка Бранки Стаменковић!

Бранка Стаменковић
Гост
Branka Stamenković

Hvala Milane.

Bosko
Гост
Bosko

Eto da i Martinovic bude jednom u pravu. Sam rece da nije tu da se bavi moralom, zdravom pamecu i logikom. Mi smo to znali odavno ali eto doslo vreme da i on prizna. Nazalost takvih kao on su perjanice SNS-a. Gospodjo Stankovic mogu samo da predpostavim koliko je tesko biti smiren i trpeti to njihovo psihicko nasilje, bahatost i primitivizam. Molim Vas jos jednom izdrzite. Nisu oni navikli da im se oponira pa zato koristite svaki raspolozivi minut jer se oni strasno nerviraju, a to je dobro

Бранка Стаменковић
Гост
Branka Stamenković

Svečano obećavam da ću izdržati.:)

Petar
Гост
Petar

Poštovana Branka, hvala Vam.

Stefan
Гост
Stefan

Imam osecaj da je prepiranje sa Martinovicem ubedljivo najgora pozicija koju neko moze da ima u skupstini Srbije!

Na kraju ovog mandata Branki treba dodeliti orden za izdrzljivost i upornost.