Војводина Саопштењe

БЕЧЕЈ: ПРОТИВУСТАВНО ТРОШЕЊЕ И НА МОБИЛНЕ ТЕЛЕФОНЕ

Још једна иницијатива добила је свој епилог на Уставном суду Србије.

Наиме, након што је судско веће Уставног суда утврдило да Одлука о коришћењу средстава општине Бечеј није у складу са Уставом и законом (линк Бечеј: Противуставно трошење на репрезентацију), Уставни суд је на седници одржаној 16.06.2016. године утврдио да ни Одлука општине Бечеј о условима и начину коришћења мобилних телефона запослених у општинској управи Бечеј, као ни Одлука о условима и начину коришћења мобилних телефона изабраних, именованих и постављених лица у општини Бечеј нису у сагласности са законом!

telefon-phone-903285_1920

Ако се узме у обзир да је Одлука којом се регулишу трошкови репрезентације у општини донета 22.07.2014. а да су Одлуке којима се регулишу трошкови мобилних телефона општинских функционера и службеника донете такође 22.07.2014. долазимо до закључка да се новац из општинског буџета већ више од две године троши незаконито и очигледно без икакве контроле.

Покрет „Доста је било“ се залаже за владавину права, јер је владавина права, по дефиницији, „основна претпоставка Устава“ и између осталог подразумева „повиновање власти Уставу и закону“, а на тај начин се обезбеђују сигурност и слобода грађанима. Све остало су изговори за неспособност и бахатост.

Одбор покрета “Доста је било” у Бечеју