Vojvodina Saopštenje

BEČEJ: PROTIVUSTAVNO TROŠENJE I NA MOBILNE TELEFONE

Još jedna inicijativa dobila je svoj epilog na Ustavnom sudu Srbije.

Naime, nakon što je sudsko veće Ustavnog suda utvrdilo da Odluka o korišćenju sredstava opštine Bečej nije u skladu sa Ustavom i zakonom (link Bečej: Protivustavno trošenje na reprezentaciju), Ustavni sud je na sednici održanoj 16.06.2016. godine utvrdio da ni Odluka opštine Bečej o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona zaposlenih u opštinskoj upravi Bečej, kao ni Odluka o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona izabranih, imenovanih i postavljenih lica u opštini Bečej nisu u saglasnosti sa zakonom!

telefon-phone-903285_1920

Ako se uzme u obzir da je Odluka kojom se regulišu troškovi reprezentacije u opštini doneta 22.07.2014. a da su Odluke kojima se regulišu troškovi mobilnih telefona opštinskih funkcionera i službenika donete takođe 22.07.2014. dolazimo do zaključka da se novac iz opštinskog budžeta već više od dve godine troši nezakonito i očigledno bez ikakve kontrole.

Pokret „Dosta je bilo“ se zalaže za vladavinu prava, jer je vladavina prava, po definiciji, „osnovna pretpostavka Ustava“ i između ostalog podrazumeva „povinovanje vlasti Ustavu i zakonu“, a na taj način se obezbeđuju sigurnost i sloboda građanima. Sve ostalo su izgovori za nesposobnost i bahatost.

Odbor pokreta “Dosta je bilo” u Bečeju

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar