Економија Најава

Ненад Божић на округлом столу Вести: Да ли је Србија на путу економског колапса?

nenad-bozic

Просечна српска породица броји три члана, а банкама дугује чак 1.300 евра. Просечна плата за јун је била 375 евра, што илуструје колико је то задужење велико. Док од премијера Александра Вучића свакодневно добијамо уверавања да се економска ситуација у земљи поправља, плата повећава, а страни инвеститори доносе нова радна места, грађани су у све већој беспарици. Број динарских готовинских кредита, који се најчешће корсите за храну и плачање комуналија, порастао је за 70 одсто у прва три месеца ове године. Колико то говори о беди српског друштва? Да ли је Србија на путу економског колапса?

О овим и бројним другим темама на округлом столу Вести, који ће бити објављен у њиховом викенд издању, говорили су: народни посланик из покрета “Доста је било” Ненад Божић, народни посланик са листе Дверипроф. др Миладин Шеварлић и Бранко Павловић. Аутор: Јелена Л. Петковић.

Извор: Вести

Ознаке

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Situacija je najteza kod penzionera i malih poljoprivrednika a tu je vlada i najvise uzela dok je radila u korist tajkuna, kulaka i stranih ,,investitora,,. Sta je sve vlada uradila penzionerima to vec svi znamo ali slicno ako ne i gore prosli su mala poljoprivredna gazdinstva kojih ima vise od 250.000. Drasnitno im je smanjila subvencije sa 14,000 na 2.000 dinara po hektaru, a sto je jos gore nije ih zastitila od monopolista preradjivaca koji otkupljuju njihovu robu /kukuruz, psenicu, suncokret, zive svinje… u bescenje/. Setimo se samo pre 4 godine poljoprivredni proizvodi bili su duplo skuplji. Kukuruz 25 dinara danas 14, suncokret 450 e tona danas 300 e tona, psenica 26 dinara danas 15. to je dovelo do odlaska mladih iz sela u gradove i inostranstvo, posledice OVAKVE POLITIKE ce se osetiti za nekoliko godina.

  • Sve je to tačno što pišete i govorite, međutim teško ćete bila šta uraditi sa ubeđivanjem ovog naroda koji kao anesteziran glasa i dalje za velikog vođu, a hvolespevi iz inostranstva stižu sa svih strana, počev od „sidra stabilnosti na Balkanu“ do MMF o našoj finansijskoj situaciji „koja je najbolja na Balkanu“ što nam večeras i na RTS-u priča o njihov predstavnik za Srbiju.
    Sve u svemu beznadežno.-„Vox populi, Vox dei“.

  • S poštovanjem, Miško, skoro sve što ste naveli su DOBRE VESTI. Drastično manje subvencije – odlična vest! Slobodno tržište tj. cene formirane dobrovoljnom razmenom treba da vode poljoprivrednu proizvodnju, a ne državne subvencije. Nema monopola u otkupu i preradi pooljoprivrednih proizvoda – otkud Vam to!? Poljoprivvredne proizvode može da otkupi ko god hoće, po slobodno ugovorenoj ceni. Poljoprivredni proizvodi su značajno pojeftinili – pa to je odlična vest! Hrana je jeftinija, stvarno ne znam šta je tu loše. I iseljavanje mladih sa sela je dobro – što da traće život po vukojebinama, baveći se poljoprivredom amaterski? Poljoprivreda i treba da se industrijalizuje i modernizuje – to ne ide sa individualnom proizvodnjom. Što automobile ne proizvode male manufakture? Zato što su automobili iz megafabrika jeftiniji i bolji. Ergo – treba nam megapoljoprivreda i ka tome se i krećemo. I već sada osećamo dobre posledice OVAKVE POLITIKE. Ovakva politika treba da bude i u programu DJB.