Војводина Економија Западна Србија Најава Политика

Промоције “Машине за расипање пара” у Ваљеву и Сремској Митровици

Књига “Машина за расипање пара” професора и потпредседника Доста је било Душана Павловића за кратко време је доживела три издања. Прва два су готово распродата, а треће се спрема за Сајам књига у Београду. Тешко је пронађен храбар издавач за инсајдерску причу из владе, али храбрих читалаце не недостаје.

dusan-pavlovic

Душан Павловић ће одржати промоцију књиге у Ваљеву, у понедељак 17. октобра у 19 сати у Арт холу Центра за културу и у Сремској Митровици, у среду 19. октобра у 18.30 сати у БукБару, Занатлијска 3.

Дођите да чујете из прве руке причу из кабинета министра привреде Саше Радуловића 2013-2014. године, где је аутор био запослен као саветник министра. Ушавши у систем, аутор је био шокиран функционисањем бројних државних институција које су, уместо да служе својој примарној сврси и допринесу развоју друштва, заправо служиле за расипање новца пореских обвезника.

Како аутор истиче, од механизма по коме су Министарство привреде, Фонд за развој, СИЕПА и Агенција за приватизацију трошиле јавни новац, застајао је дах.  Милиони евра државног новца незаустављиво су одлазили на субвенције, што је неславна и погубна пракса која готово траје већ петнаест година. Тајне приватизације, скривене далеко од очију јавности, представљале су основу за финансирање страначких предузетника и њима блиских привредника.

Ова су само нека од искустава која су навела Павловића да нешто лично преузме и као резултат тога настала је његова књига која нуди јединствен увид у функционисање поменутих државних институција и детаљно објашњава разлоге пропадања земље постављајући питање одговорности.

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

2
Оставите коментар

avatar
2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
B.I.Milisav Recent comment authors
најновији најстарији
Milisav
Гост
Milisav

A sta vredi slepcima objasnjavati?Vecina populacije je polupismena koja se zedna moze preko vode prevesti.Hleba i igara,i njima pocnu bale da cure.

B.I.
Гост
B.I.

Kada će biti promocija u Nišu