Vojvodina Ekonomija Zapadna Srbija Najava Politika

Promocije “Mašine za rasipanje para” u Valjevu i Sremskoj Mitrovici

Knjiga “Mašina za rasipanje para” profesora i potpredsednika Dosta je bilo Dušana Pavlovića za kratko vreme je doživela tri izdanja. Prva dva su gotovo rasprodata, a treće se sprema za Sajam knjiga u Beogradu. Teško je pronađen hrabar izdavač za insajdersku priču iz vlade, ali hrabrih čitalace ne nedostaje.

dusan-pavlovic

Dušan Pavlović će održati promociju knjige u Valjevu, u ponedeljak 17. oktobra u 19 sati u Art holu Centra za kulturu i u Sremskoj Mitrovici, u sredu 19. oktobra u 18.30 sati u BukBaru, Zanatlijska 3.

Dođite da čujete iz prve ruke priču iz kabineta ministra privrede Saše Radulovića 2013-2014. godine, gde je autor bio zaposlen kao savetnik ministra. Ušavši u sistem, autor je bio šokiran funkcionisanjem brojnih državnih institucija koje su, umesto da služe svojoj primarnoj svrsi i doprinesu razvoju društva, zapravo služile za rasipanje novca poreskih obveznika.

Kako autor ističe, od mehanizma po kome su Ministarstvo privrede, Fond za razvoj, SIEPA i Agencija za privatizaciju trošile javni novac, zastajao je dah.  Milioni evra državnog novca nezaustavljivo su odlazili na subvencije, što je neslavna i pogubna praksa koja gotovo traje već petnaest godina. Tajne privatizacije, skrivene daleko od očiju javnosti, predstavljale su osnovu za finansiranje stranačkih preduzetnika i njima bliskih privrednika.

Ova su samo neka od iskustava koja su navela Pavlovića da nešto lično preuzme i kao rezultat toga nastala je njegova knjiga koja nudi jedinstven uvid u funkcionisanje pomenutih državnih institucija i detaljno objašnjava razloge propadanja zemlje postavljajući pitanje odgovornosti.

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar