Медији Преносимо

Измишљен скандал да се заштити Мали?

Преносимо вам чланак франкуртских Вести из издања за Канаду и САД.


sasa radulovic 05

Лидер покрета “Доста је било” доказао да не дугује порез у САД

Аналитичар Цвијетин Миливојевић тврди да је лидер ДЈБ био жртва скретања пажње с афера градоначелника Београда.

Лидер Покрета “Доста је било” Саша Радуловић демантовао је августовску медијску бомбу Радија Дојче веле да на име пореза дугује више од милион евра за 2000. и 2002. годину. Доказ о невиности, кажу у Покрету Доста је било, медиј који га је данима блатио за рачун српских власти, игнорисао је, па најављују да ће лажи изречене о њиховом лидеру, добити епилог на суду.

Ова “афера” за коју ДЈБ тврди да је измишљена, наметнула је и питање до којих размера сеже политичка борба и злоупотреба медија. Како наводе у Покрету, Дојче веле је прикрио да никада није имао контакт са Пореском управом САД чији су подаци тајни, већ су папир прибавили из локалног Сан Матео катастра тврдећи да је са печатом од ове године, сакривши да је из 2005. и да је неважећи.

– Радуловић је три недеље чекао потврду из архиве Америчке пореске управе (ИРС) да не дугује ни долар пореза и морао је да ангажује пореског адвоката у САД који је на основу пуномоћја дошао до података – наводе у ДЈБ.

Не улазећи у арбитраже која је од ових страна у праву, медијски стручњак Цвијетин Миливојевић указује да је у примени теоријске поставке модерног спина гесло “кад имаш проблем у сопственој организацији, пажњу преусмеравај на нешто друго”.

– Прича о Саши Радуловићу се временски поклапа са оном о градоначелнику Београда и блиском Вучићевом сараднику Синиши Малом. Односно, с рушењем дела Савамале за које је премијер изашао пред јавност тврдњом да је кривица на неком из врха београдске власти, али је све остало на томе. Та афера се надовезала на ону никад неразрешену о 24 стана на име Малог у Бугарској, и другу да је лажно пријавио имовину – појашњава за “Вести” овај медијски стручњак.

Представљање Радуловића као дужника и неплатише, личи, како тумачи Миливојевић, да је у модерном спиновању где се иде на одвлачење пажње са неких догђаја, ишла процена да тежиште треба пребацити на неког ко им је озбиљнији такмац у борби за власт.


Скупе лажи
У ДЈБ истичу да је документ из САД несумњива потврда да Радуловић није дуговао порез, како су злонамерним текстом Дојче велеа, “спиновали премијер и медији које контролише”, потрошивши на једну од највећих оркестрираних кампања базираних на лажима више од милион долара.

– Емитовано је 311 прилога и текстова у медијима блиским Вучићу, од чега на само једној од ТВ 40 прилога и још 234 на интернет порталима – кажу у покрету ДЈБ.

Извор: Вести
Аутор: Д. Декић

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Dragi SASA,

    svako POSTEN I CASTAN u Beogradu i Srbiji je bas tako i citao postupke gospodina od Cipulica – Bugojna.

    Ta matrica je prepoznata jos davno kod tog coveka sa LEPIM ZENSKIM USNAMA.

    Muskarac sa ZENSKIM USNAMA je samo za jedno sposoban, zar ne, DA LAZE i lize sladoled.

    Cao,

    Mali

  • Sve je to ok, al bilo bi pozeljno da pokazete datume, da nije kojim slucajem dug izmiren posle afere. Mislim da bez toga ni ja a ni drugi Vasi glasaci nece 100% verovati da je sve cisto.
    Koliko sam procitao onaj novinar iz DW ne demantuje sebe vec i dalje tvrdi da je dug postojao. Molim Vas dokazite da mlati praznu slamu.

    • Misliš da je Saša u međuvremenu iskeširao milion dolara da plati porez? Nešto mi se to čini malo verovatnim.

    • jeste, kako da ne, iskesirao je milion dolara koje nema da bi pokrio nepostojeci dug, a za to vreme karicu oprastaju dug od 60m evra SRBIJI, a mitrovicu daju kredit od 7m+ evra, mani se gluposti, zivota ti!

    • @vladebb,

      Pa zar je moguće da Vi zaista mislite da bi najmoćnija država na planeti dozvolila da joj bilo ko duguje milion dolara, punih 14 godina?
      Da je to zaista tako, državna poreska Uprava USA bi raspisala međunarodnu poternicu i u tom slučaju ne postoji država koja bi se tome usprotivila! Onaj ko duguje Americi a ne plati, izgubi svu pokretnu i nepokretnu imovinu ili zaglavi dugogodišnju robiju…
      Mene sada živo zanima sledeće: koju novu “gedoru” vučić i njegovi saradnici spremaju protiv g.Radulovića?
      Uveren sam da nećemo dugo čekati…vučića uopšte ne zanimaju istrošeni poltikanti kao što su dačić, tadić, dinkić, ljajić, ilić, čanak… (namerno malim slovima jer su to sve mali ljudi)!
      Da neprosvećenoj pastvi ne bi bilo mnogo sumnjivo, pustiće da prođe neko vreme, koje potpuno radi protiv vučića! Predsednički izbori će biti “koliko sutra”… PANIKA JE NEVIĐENA !!! A kada masi dođe do grla, SPASAVAJ SE KO MOŽE…

    • @fgpm
      Navedite mi jedan primer gde su amerikanci raspisali internacionalnu poternicu zbog duga za porez od milion dolara?
      I dalje na razumem zasto se ne objavi datum? Ili jos bolje ceo dokument. Mene je djb pridobio time sto se zalagao za potpunu transparentnost, a sada sami nisu transparentni. Zasto bi mi sve slepo verovali?

    • Potpuno se slazem da je upravo zbig toga bitno da se objavi ceo dokument, ako je DJB iskren onda ce me kupiti i za bilo koje naredne izbore, u suprotnom bih se razocarao toliko da bih postao beli listic ponovo.
      Objavite dokument i zavrsite sa tim. Ne razumem zasto se krije, a niko ni demantuje da je dug izmiren nedavno vec samo da duga vise nema.

    • Aman ljudi sto ste zapeli za zatamnjene podatke. Lepo je receno da je to zbog predstojeceg sudskog postupka. Ponavljam, nije Sasa Vucic pa da sve zna. Covek se posavetovao sa advokatom i ovaj je rekao ovo sad moze ovo ne. Sad zbog vas nekolikonevernih Toma treba da sve stavi pod upitnik. Prvo ste sumnjali da dug nije placen, sad sumnjate kad je placen… U sta ce te sledece sumnjati.

    • @Bosko
      Ja nisam nigde procitao Radulovicevu izjavu da ce nakon sudskog procesa pokazati sve podatke, pogotovu datum. I upravo o tome pricamo, on se svo vreme zalaze za potpunu transparentnost a ne za transparentnost koju dozvole advokati.
      Sa druge strane, ne znam dali je podneta tuzba protiv DW ( i po tom pitanju se uglavnom cuti) ali je mora podneti u nemackoj. Moje misljenje je da ce spor izgubiti , ili eventualno ce DW razvuci to u nedogled. Ipak je DW institucija sa mnogo vise para i mnogo vise mogucnosti.

    • Ciki, što bi Saša davao svoje privatne podatke u javnost? Zalaganje za transparentnost se odnosi na javno vršenje vlasti. Na primer, da javna preduzeća kad troše novac iz budžeta da to rade transparentno. Ne možeš se pozivati na tu transparentnost pa očekivati da sad neko iz DJB-a tebi obrazlaže svoja poreska plaćanja. To se smatra nečim što je privatno. Saša je dokazao da duga NEMA, a svi ostali detalji nisu za javnost, ako i budu bili potrebni, biće dostavljeni za sudske potrebe a ne javnosti.

    • Smatram da je datum preseka veoma bitan, to nije nista privatno. Inace se bavim finansijama , i veruj mi da porezi i datumi uvek idu zajedno.
      Moje licno misljenje: smatram da su duzni da obrazloze meni i ostalim gradjanima svoja poreska placanja, time nas mogu uveriti da su posteni i uspesni. ali to je moje misljenje.

    • Ne slažem se. Sašina poreska plaćanja u svojstvu građanina su njegova privatna stvar. Pogotovo ako se odnose na period od pre 15 godina. On je ovde napadnut kao neko ko je “pobegao a da porez nije platio”. Sad je dokazao da duga nema, nije prekršio ni jedan zakon, svaki podatak PREKO TOGA ne mora nikome da obrazlaže. Zacrnjeni podaci su zacrnjeni samo za javnost jer su privatni podaci, za sudske potrebe u tužbi protiv DW-a će biti dostavljeni “necenzurisani” izvodi kako je to rekao Saša u nekom o prethodnih intervjua. Opet ponavljam, Sašino zalaganje za transparentnost ne znači da treba tebi i ostalima da otkriva privatne podatke da bi ti na osnovu njih nešto procenjivao, već se odnosi na javno vršenje vlasti i javno trošenje budžetskog novca. Ovde je samo bitno da li je prekršio zakon ili nije, a to je dokazao na osnovu ovih izvoda, osim ako ti ne misliš da nije, što je sasvim ok, ali onda i obrazloži.

    • Naprotiv, on je tvrdio da duga nikad nije ni bilo i da ne zna o cemu se radi. A to nije dokazao. A prica da IRS nema interesa da resava greska pre 15 god ne stoji. Mozda nema IRS interesa ali ima Sasa interesa, dali bi vi prihvatili da negde postoji dokumenat na kome se vi teretite sa milion dolara a da je to greska i onda da kazete nema veze. Ja ne verujem da je to greska, jel da jengreska opstina bi je sama ispravila,. Sasa tvrdi da nema pojma o cemu se radi i da nikad nije dugovao te pare. E to nije uspeo da dokaze. A dali je prekrsio zakon ili nento je stvar za sudstvo. Za mene je bitno dali govori istinu ili ne. A smeta pokazivanje svojih podataka u javnosti onda mozda se ne treba baviti politikom, svako sam bira dali je javna licnost ili ne.

  • Pozdrav svima.
    Sasa nije samo “prozvan – napadnut” da sada (juna-jula 2016.) duguje porez, vec i za veoma visoku sumu. Preko milion. Visina “duga” je takodje bitna za nanosenje stete Sasi i DJB.
    Sada, pretpostavljam DJB pokusava da pronadje inspiratore ove afere (pretpostavljam da DJB nije stao po ovom pitanju), verovatno priprema tuzbe, za sve koji su to olako pominjali, zloupotrebljavali,, Skupstina, mediji.,
    Bilo bi neozbiljno, objaviti na sajtu,
    – kada je Sasa platio porez (verovatno na vreme pre 15-16 god) i
    – koliki je porez bio (visestruko niza suma, (na zaradu za koju je Sasa rekao da je bila oko 200hiljada jedne godine, ako se dobro secam)), i verovatno jos koji aspekt koji pravnici vide.
    Pretpostavljam da ce se sve ovo objaviti gde treba (u sudnicama) kada pocnu sudski procesi, ili objave i tuze inspiratori, a visina “neplacenog duga” daje “na tezini” citavoj aferi.
    Sve ovo iznad sam napisao bez znanja sta se u nasem DJB radi i kao laik za pravo, a nekako mi je suma bila “vaznija” od datuma placanja.
    Ja sam strpljiv, ne sumnjam da DJB “krije” podatke od nas, glasaca, simpatizera, clanova, nego verujem da ih “cuva” za pravo vreme i mesto.
    Pozdrav svima jedan Zika

  • Ko god da je izmislio poreski dug ubo’ je u centar. Glasaci DJB nikada nece glasati za Vucica ali ovom podmetacinom oni mogu da se destimulisu da ne glasaju ponovo i sto je najgore limitirali su mogucnost pridobijanja novih glasaca jer ankete pokazuju da je DJB najbrze rastuca opoziciona snaga a da je Sasa Radulovic izrastao u novog junaka koji ce srusiti Vucica.
    Nas narod je sklon teorijama zavere i sama Srbija, usudicu se da kazem, jos uvek primitivna sredina, plodno tle za traceve, predrasude i sve one stvari najnizeg palanackog nivoa. Sada ce prva asocijacija na Sasu Radulovica biti poresku dug, a ne ostavka na mestu ministra, respektabilna pofesionalna karijera, hrabrost, kriticizam sistema koji nas ubija…
    DJB dobro dosli u svet politike.
    Ostaniti svoji jer ste drugaciji. Nemojte da izneverite niti jednog svog glasaca jer su to vec iznevereni ljudi. Posteni, pristojni, obrazovani, ljudi kojima je dosta svega samo tako cete ostati lideri.

  • Kad te najveći lopovi I manipulanti u državi optužuju da si lopov, onda je svima jasno da si čist ko suza, I da njih izjeda strah od kazne za sve to koja uskoro stiže na gradskim I predsedničkim izborima I od uvođenja reda, gde će svako da odgovara za svoje postupke. Dosta je bilo – DO POBEDE!

  • Te dve afere se bas i ne poklapaju,Postoji odredjeni vremenski razmak.A i koliki efekat moze da se postigne.Tesko da bi neko angazovao DW da zastiti Sinisu Malog.Ko je toliko mocan da natera ugledni nemacki list da krsi novinarski kodeks.Ako neko i ima moc to su onda mocne strane privatne kompanije protiv kojih se ovaj pokret bori.Kada izjavite da ce te objaviti sve stetne ugovore a neke i raskinuti,onda se to ocigledno nekome nece svideti.

    • Ugledni nemacki list. Iskreno da je ugledan ne bi ni dozvolio da se navodni poreski dug Sase Radulovica pojavi na njihovim stranicama bez ozbiljne provere. Kad se to i desilo trebalo je barem, kada su obelodanjeni dokazi da dug ne postoji, da se izvini jer kada si ugledan onda znas da se ponasas dzentlmenski i kad si u pravu i kad nisi. Ovako oni teraju svoju pricu dalje. Pa izvinite ali se taj ugled malo srozao. Svaje prilika da ce morati da ugled brane na sudu, a tada ce mozda morati i reci ko je eventualno platio objavljivanje dokumenata. Zanimljivo je jos nesto, ako su ti dokumenti kruzili internetom kako se pricalo i ako je svako mogao da ih pribavi za “pet dolara” sto druge medijske kuce nisu nesto tako zanimljivo objavile nego bas DW. Sto se tice velikih privatnih firmi mozda ste u pravu. Pade mi na pamet Tenis.Em je velika kompanija em iz Nemacke.

  • Ti nečasni ljudi su samo reklamirali Sašu i Pokret. Rejting Saše i Pokreta sada vrtoglavo raste. Ova izmišljotina je imala samo kratkotrajno dejstvo.
    Sada idu predsednički izbori. Mislim da se opozicija neće udružiti. Zato predlažem da se Saša Radulović kandiduje. Već je poznata i neiskompromitovana ličnost. On jedini može da pobedi medijski favorizovanog Vučićevog kandidata. Još kada u presedničkoj kampanji (i Vučićevi mediji mu moraju dati minimalnu pažnju) obelodani šta se sve radi u Srbiji pod vodjstvom Vučića pobeda na izborima je zagarantovana. Vučić neće dati vlast do sledećih izbora.
    Kada dodje častan čovek na mesto Predsednika, prvo treba da raspusti rijaliti skupštinu i raspiše nove izbore. Predsednik će svojim autoritetom omogućiti fer i korektne izbore. To je nabrži put oporavka Srbije.

  • Nisam mislio da ću ostaviti komentar na ovim stranicama, međutim još uvek prisutna sumnja nekih simpatizera i njihovo nerazumevanje odakle vetar duva su me podstakli na sledeće:
    Perfidan plan za slamanje i ukopavanje DJB dolazi najverovatnije iz “kuhinje” nekog američkog ili britanskog savetnika za PR.
    Strateški, Radulović i njegov pokret DJB su posejali seme normalnog društva vrativši se izvornim Atinskim principima demokratije i morala propagirajući NOVU POLITIČKU KULTURU. Ta nova kultura podrazumeva bavljenje politikom drugačijeg profila ljudi od ovog taloga koji trenutno uzurpira to zanimanje (ne samo u Srbiji). Svedoci smo politike “ruka ruku mije” i dvostrukih standarda i na međunarodnoj sceni. 1 ili ne daj bože više časnih ljudi u politici predstavlja suštu suprotnost – opoziciju trenutno monolitnoj političkoj sceni na kojoj dominira partokratija. Ona dominira u svim strankama na sceni (od DS, DSS, SPA, LDP, SRS, i naravno SNS). Partokratsko uređenje u svojoj osnovi predstavlja izvitopereni način organizacije društva. Partokratija uzurpira i otuđuje osnovna demokratska prava građanina stvarajući privid demokratije. Ta lažna (fatamorgana, nepostojeća) demokratija servirana od strane partokratije postoji samo u glavama građana shrvanih stalnom borbom za preživljavanje i bobardovanih spamovima i trolovima. To je mehanizam kojim je nacistički režim tridesetih “zaludeo 99% Nemaca. Okupiranje pažnje Nemaca tada koje je omogućilo da Nemačko društvo “proguta” stvari poput “KONAČNOG REŠENJA”, ratova, pa i posledične bede je mehanizam koji su koristili mnogi diktatorski režimi da danas – pa i Vučićev režim. Počevši od stalnih sukoba sa okruženjem (Hrvati, Bošnjaci ili ko god je pri ruci) pa sve do Radulovićevog imaginarnog poreza. Već sam pisao o tome DA ČAK I AKO DUGUJE IKAKAV POREZ – TO ME NE ZANIMA AKO TAJ POREZ NIJE NA PROGRAM DJB. A nije svakako!
    Dakle Vučić protura pljačku istim mehanizmom kojim su nacisti proturali sve ono zašta su osuđeni kasnije u Nirnbergu.
    Šta Vučić radi? Pljačka! Pljačka porezima, doprinosima, cenama…, Da je samo to – ni po jada! To su radili mnogi pre njega.
    Vučić ABOLIRA lopove tipa Karića, Beka, Miškovića onog PINK majmuna i sličnih.
    Vučić čini i gore prodajući u besenje resurse i budućnost naše dece pretvarajući još nerođene u buduće roblje!
    Vučić po nacističkom obrascu SATIRE opoziciju i još gore satire svako kritičko razmišljanje.
    Čine i gore stvari. Egzodus nekoliko desetina hiljada mladih ljudi godišnje tokom više godina predstavlja INTELEKTUALNI GENOCID
    Iskreno se nadam da će jednoga dana biti osnovan neki novi Nirnberški ili Haški tribunal za CIVILNE ZLOČINE I GENOCID nad građanima Srbije sproveden u poslednjih 25 godina.

    • Kao podršku činjenicama iznetim u gornjem komentaru pogledati tekst iz današnje Politike:
      Прошла година рекордна по исељавању из Србије. Само у земље ОЕЦД емигрирало је њих 58.000

      Iseljavanje i intelektualni genocid se dakle i ubrzava!

    • Poštovani immobil, meni su baš nedostajali Vaši komentari ( i poezija na koju ste uvek podsećali). I ovaj je prepun zastrašujućih istina koje trenutno moramo da gledamo skoro nemoćni da išta preduzmemo. Kako stati pred tu decu i reći im: “Ostajte ovde!” kada smo više nego svesni u šta se to “ovde” pretvorilo. Ko je mogao da sanja da će se u tamo nekoj 2012. Srbiji desiti sumanuti diktator koji će je dokusuriti, uništiti poslednji duh ovog naroda, učiniti je nepodnošljivom za život…
      Ali neće mu uspeti. Eto mene, eto Vas… Eto svih nas ovde. Možda nas nema mnogo, ali naše su bitke za opstanak i tek nam predstoje.
      “Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, nego po tome koliku svetinju branim.”
      Ako već niste, preporučila bih Vam da pogledate film “V for Vendetta” 🙂
      Srdačan pozdrav

    • Poštovana Amelie,
      Hvala, drago mi je da delimo mišljenje jer nas “bole” iste stvari. Ne, nije pametno stati pred decu i reći im “Ostajte ovde”. Ipak treba im predočiti da iako odu zapamte dobro da su to što jesu na način na koji je zapamtio Pupin i drugi. Pogledajte:
      https://www.youtube.com/watch?v=StDPvNWBCZQ
      Građanin sveta, brilijantan um i vizionar koji je samo 1 dan boravio u Beogradu bio je i ostao to što jeste! Otišao je ispraćen Balokovićevom violinom i zvucima “Tamo daleko”.
      Svi narod nose svoj krst. Tako i mi, naši dedovi i naši potomci! Da li je pretežak? Ponekad ali generacijama se već penjemo na tu Golgotu!
      Ne, Amelie, nismo mi nemoćni, ni Vi, ni ja, ni svi ostali ovde. Nemoćni su oni koji ne mogu da se otgnu od postupaka i posledica Vučića i njegovih Satrapa. Tih 600 000 moralnih nakaza i očajnika prodaju sve ono zašta su njihovi preci trpeli i borili se su nemoćni. Mi nismo! U nama ima PONOSA i DOSTOJANSTVA jer se suprotstavljamo nepravdi boreći se ne za sebe već za svoju decu.
      Godina dolaska Vučića na vlast je prekretnica:
      A) просечан годишњи број емиграната из Србије само у државе чланице ОЕЦД, у периоду 2004–2013. износио је 26.000 годишње.
      B) Године 2013. емигрирало је 45.000 особа, а
      C) 2015. је рекордна с 58.000.
      Ekstrapolacijom
      D) u 2016 sledi egzodus od preko 65 000 mladih uglavnom obrazovanih.
      Ako tome dodamo negativnu stopu priraštaja dobijamo alarmantan podatak da SRBIJA KOPNI stopom od preko 130 000 godišnje. JADNI SU I NEMOĆNI ONI KOJI SE SA TIM MIRE!

    • Ako se svake godine iseli iz Srbije 50.000+ gradjana to odgovara AV, odlaze mahom obrazovani a to nisu njegovi glasaci. Ja bi se jos danas iselio ali imam 60+ g. stare roditelje i moram da trpim ovu tiraniju koju je sprovela ova vlada.ko ne mora neka mu je srecan put.

  • Bravo, treba im suditi za unistenje ljudskih resursa ….
    Slazem se za sve gore navedeno ….

    Ako vi sa Tony Blair pa clinton dolazite u dodir a vucic dolazi
    Tesko je uopste naci koja agencija, pr manager i ko to napada, ako imaju novac
    Svakog mozete naci ….
    A bravoo …. prelepa srbija, pametni ljudi a smece sistem i vlast ….Neverovatno …

  • Ne razumem zasto se datum dovodi u pitanje sve vreme. Gde ste videli da nema datuma? Porez se uvek obracunava za prethodnu godinu, pocetkom naredne godine. Moze li mi neko reci liniju u objvljenim dokumentima gde se ne vidi datum? Lepo pise 2000. odnosno 2002. godina u vrhu oba dokumenta.

    • To je godina dugovanja, datumi kada je placen porez su zatamnjeni. Ne moras da platis porez te godine, mozes mnogo godina kasnije.

    • Pozdrav Dusane Vama i svima ostalima
      Nekako i mene “vuce” razmisljanje na Vas nacin razmisljanja.
      Dokument da Sasa ne duguje, ima zatamnjen datum, ali vrednost zaduzenja je NULA (ballance payment itd) (ne Milion koje je platio krajem Avgista 2016te)..
      Dugujes Nlula – Platio si Nula krajem Avgusta 2016, sada Ti “iznos duga” “saldo” Nula (DW bio delimicno u pravu, Sasa je Nula dolara sa zakasnjenjem platio krajem Avgusta 2016te) ? Pomagajte Pravnici i drzavljani Amerike, Lupetam li ja?.
      A kada i koliko (mnogo inize od MILION) je na vreme platio, ce vetovatno biti prikazano na nekom Sudu (valjda medjunarodnom).
      Pa lepo je rekao Sasa “Toliko visoka suma, moze biti samo GRESKA ili (nesto zlonamerno podmetnuto). Nisam imao prihode za toliki porez. (2.5-3 miliona) Pa meni ne treba nikakav dokaz, ali afera se odrzava i verovatno se odvija tamo gde treba.
      Nekoliko ozbiljnih komentara oko multinacionalnih, ili “burazerskih” kompanija koje su mogle “izdejstvovati” ovu aferu i uticaj afere na stagnaciju rasta popularnosti naseg Dosta Je Bilo smatram veoma vaznim i posebno pozdravljam pisce tih komentara.
      Pozxdrav svima od jednog Zike

  • Svaka akcija (pa i plasiranje očigledne neistine o neplaćenom porezu) zaslužuje prema Njutnu svoju reakciju. Reakcije (nažalost bolesne) je očito bilo i to u medijskoj hajci koja je servirana posle natpisa DW. Takođe Premijer je na nedostojan način (zlo)upotrebljavao tu laž za skupštinskom govornicom u više navrata na veoma neprimeren – neprihvatljiv način (“Plati ti prvo porez brale…”).
    Reakcija na zvanični dokument (koji je koštao i vremena i novca) je međutim izostala.
    Šta to pokazuje?
    Vidim u toj celoj apsurdoj konstrukciji organizovanu (i plaćenu) hajku za jednokratnu upotrebu koja je usled odsustva (zakonom obavezang) demantija ostavila određenu štetu.
    Ipak ako pogledamo ko je imao koristi od cele te apsurdne ujdurme sa navodnim neplaćenim porezom onda je jasno odakle vetar duva.
    Građani bi u najmanju ruku morali da se osete zloupotrebljenim, pa i poniženim. Ponižavajuće je imati takog Premijera, takvu Vladu i takve medije.
    Sada su građani na potezu! Oni treba da dokažu sopstveni ponos građanina XXI veka za koga je nedostojno da trpi takvog Premijera koji se prema jednom građaninu odnosi na nedostojan način.
    Neko je u Srbiji lud i bezobrazan.- Ili Premijer ili građani koji ga takvog trpe!
    Da se našalim na kraju 🙂
    Poslovica kaže
    “ili si lud il ti noge smrde!”
    Iskazi su
    p: jesi lud
    q: noge ti smrde
    logički zapis izreke je:
    p ∨ q
    Sudeći po mirisu u GSP autobusima biće da je ovo drugo!
    Pošto jedno isključuje drugo ( u formuli p isključuje q) onda bi trebali da nismo ludi!
    Pa što onda trpimo takvog premijera?

  • O ovome se vec danima prica, ali ne verujem da ce prica doci do zakljucenja…. Problem je u tendecioznom i malicioznom pisanju DWa, a i nepotpunom odgovoru DJB. Sta imamo ovde kao cinjenice? 1) Izvod iz katastra iz 2005.e gde se zbog poreskog duga od preko milion dolara iz 2000.e i 2002.e godine zeli staviti (ili je stavljena) hipoteka na kucu u kojoj je SR ziveo, i 2) Dokument iz avgusta/septembra ove godine gde pise da za 2000.u i 2002.u godinu SR ne duguje ni dolar poreza…

    Ono sto znamo je da danas SR ne duguje nista i da nije pobegao od negde i da ga niko ne juri. Ono sto ne znamo je zbog cega je onakav dokument ikada bio u katastru i sta se tada dogadjalo. Danas je nevazeci, ali je tada bio vazeci. SR je objavio da je u pitanju greska, ali nije rekao kako je greska nastala i kako je ispravljena i kada je ispravljena. SR pominje platu na koju zaista onoliki porez nije mogao biti razrezan, ali ne pominje bonus i premiju kada je kompaniju prodao gde je vrlo lako mogao imati prihod na koji bi dugovao pomenutu sumu za porez…

    Na kraju krajeva, to nije ni bitno. SR nije duzan da se pravda bilo kome samo je takodje istina da prica ovim papirom nije dovedena do kraja i da nedostaju odgovori na par pitanja…