Pravosuđe Saopštenje

Saopštenje advokata Saše Radulovića

Iz medija sam danas saznao da je bio zakazan pretres po tužbi bivšeg člana pokreta Dosta je bilo Branka Klanščeka protiv Saše Radulovića i Marka Milovanovića. Saši Raduloviću niko nikad nije dostavio poziv za pretres, ali pošto smo sad iz medija saznali šta se događa, sami ćemo proveriti u sudu kad je sledeći pretres i obavezno ćemo doći na njega.

pravosudje

U istom postupku ću preuzeti zastupanje i Marka Milovanovića koji je autor teksta zbog koga je Klanšček podneo tužbu. Kako me je Milovanović obavestio, on je primio poziv, ali je zbog zdravstvene situacije u porodici danas bio sprečen da se pojavi na sudu. U pokretu Dosta je bilo niko ne beži od suda, mi poštujemo i sud i sve institucije države za razliku od premijera koji dve godine odbija da primi tužbu za klevetu.

Tekst zbog koga je Branko Klanšček podneo tužbu protiv Saše Radulovića i Marka Milovanovića pod naslovom “Kako smo pročistili vračarski odbor” ne sadrži nikakve osnove za tužbu jer se u njemu samo objašnjava zašto su članovi pokreta sa Vračara isključili Branka Klanščeka.

Pokret će podneti krivičnu prijavu protiv Klanščeka jer se lažno predstavlja kao zastupnik pokreta Dosta je bilo sa Vračara. Razmatramo pokretanje tužbi protiv medija koji Klanščeku omogućavaju da dovodi u zabludu građane Republike Srbije. U opštini Vračar vrlo lako se može proveriti da on nije zastupnik Dosta je bilo na Vračaru.

Tekst zbog koga je Klanšček podneo tužbu možete pročitati ovde.

Vojin Biljić
advokat

DJB Mladi

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar