Београд Саопштењe

Активисти СНС-а напали штандове опозиције на Врачару

Странке коалиције ”Врачар слободно” (ДС, СДС, Нова) и покрета Доста је било изражавају дубоку забринутост због атмосфере насиља и агресије у којој се налази наше друштво, а коју оличавају и немиле сцена које су се јуче одиграле на платоу испред зграде Скупштине општине Врачар. Наиме, приликом акције којом су активисти наших странака обележавали 100 дана од отимања Врачара од стране СНС-а и кршења изборне воље наших суграђана, активисти СНС-а су покушали да на све могуће начине физички да спрече акцију опозиције.

vracar-4

На врхунцу агресивног понашања, које је сваког тренутка претило да потпуно измакне контроли, активисти владајуће странке су отимали летке активистима опозиције и уз претње и псовке покушавали да онемогуће одржавање нашег скупа. Имајући у виду да је циљ наше акције био управо информисање грађана Врачара о бахатом и штеточинском начину на који напредњачка већина управља општином, овакво политичко и физичко насиље Вучићевих следбеника је било очекивано. Међутим, иако су  власт на Врачару отели, а не освојили на демократским изборима, ниво агресије који су јуче показали активисти владајуће странке је шокантан.

Ипак, грађани Врачара су и овај пут, као и на изборима, рекли своје. Наше комшије су у огромном броју потписале петицију за расписивање ванредних локалних избора и још једном се успротивили вандалском понашању СНС-а који је куповином одборника, претњама и уценама прекројио изборну вољу грађана. Врачарци су и овог пута рекли ”не” политици СНС-а, која је у првих 100 дана власти успела да постигне резултате само у повећању плата нових функционера, незаконитом запошљавању напредњачких послушника и укидању пројеката који су били искључиво на корист грађанки и грађана наше општине. Врачарци су још једном поручили Вучићевом градском менаџеру и његовим послушницима да могу да прекроје њихову изборну вољу, али да Врачар остаје бастион слободе и демократије.

Заједничко саопштење ДЈБ и Врачар слободно

Ознаке

ДЈБ Млади

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар