Beograd Saopštenje

Aktivisti SNS-a napali štandove opozicije na Vračaru

Stranke koalicije ”Vračar slobodno” (DS, SDS, Nova) i pokreta Dosta je bilo izražavaju duboku zabrinutost zbog atmosfere nasilja i agresije u kojoj se nalazi naše društvo, a koju oličavaju i nemile scena koje su se juče odigrale na platou ispred zgrade Skupštine opštine Vračar. Naime, prilikom akcije kojom su aktivisti naših stranaka obeležavali 100 dana od otimanja Vračara od strane SNS-a i kršenja izborne volje naših sugrađana, aktivisti SNS-a su pokušali da na sve moguće načine fizički da spreče akciju opozicije.

vracar-4

Na vrhuncu agresivnog ponašanja, koje je svakog trenutka pretilo da potpuno izmakne kontroli, aktivisti vladajuće stranke su otimali letke aktivistima opozicije i uz pretnje i psovke pokušavali da onemoguće održavanje našeg skupa. Imajući u vidu da je cilj naše akcije bio upravo informisanje građana Vračara o bahatom i štetočinskom načinu na koji naprednjačka većina upravlja opštinom, ovakvo političko i fizičko nasilje Vučićevih sledbenika je bilo očekivano. Međutim, iako su  vlast na Vračaru oteli, a ne osvojili na demokratskim izborima, nivo agresije koji su juče pokazali aktivisti vladajuće stranke je šokantan.

Ipak, građani Vračara su i ovaj put, kao i na izborima, rekli svoje. Naše komšije su u ogromnom broju potpisale peticiju za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora i još jednom se usprotivili vandalskom ponašanju SNS-a koji je kupovinom odbornika, pretnjama i ucenama prekrojio izbornu volju građana. Vračarci su i ovog puta rekli ”ne” politici SNS-a, koja je u prvih 100 dana vlasti uspela da postigne rezultate samo u povećanju plata novih funkcionera, nezakonitom zapošljavanju naprednjačkih poslušnika i ukidanju projekata koji su bili isključivo na korist građanki i građana naše opštine. Vračarci su još jednom poručili Vučićevom gradskom menadžeru i njegovim poslušnicima da mogu da prekroje njihovu izbornu volju, ali da Vračar ostaje bastion slobode i demokratije.

Zajedničko saopštenje DJB i Vračar slobodno

Oznake

DJB Mladi

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar