Ауторски текст Београд

Слава СНС у месној заједници

Просторије Месне заједнице Миријево јуче су одјекивале од неумесне, прегласне прославе славе напредњака. У сали за састанке месни одбор СНС дочекивао је званице уз богату трпезу, турбо фолк музику и подврискивање.

zvezdara

Чланови месног одбора Миријево “Доста је било”, требало је да имају састанак у то време. Пробијајући се кроз одбор за дочек, флаше вина и вискија, богату трпезу и хармоникаше, дошли смо до секретарице председника месне заједнице која нас је обавестила да је наш састанак отказан због славе.

Разумемо донекле нечију потребу да се веже за верске обичаје, и крсну славу прогласи славом своје политичке странке. Не тиче нас се начин на који то раде, али смо сигурни да је у потпуној супротности са свим православним уверењима и традицијом. Јер препуни столови свињетине и мезетлука, уз велике количине алкохола, и све то пропраћено вриском и турбофолк уживо музиком, свакако нису пригодни тренутку који треба да протекне у  скромности, пристојној и достојанственој атмосфери.

Питамо како је могуће да једна месна самоуправа, чији је оснивач градска општина Звездара, да предност обележавању страначке славе у односу на унапред додељен термин локалном одбору једне скупштинске политичке опције? Када је Србија престала да буде секуларна држава, па један општински орган без претходне најаве поништи преузете обавезе према одборничкој групи, како би другој омогућила обележавање верског обичаја?

И поред тога што је централна славска прослава звездарских напредњака одржана у њиховим општинским просторијама, они су у те сврхе узурпирали велики број месних заједница. Можемо само да замислимо колико је прослава СНС-ове славе одржано на јучерашњи дан широм Србије. Овакво мегаломанско и бахато понашање је у потпуној супротности са принципима штедње коју медијски заговара премијер, али то ће већ грађани оценити првом приликом. Ми ћемо наставити да се боримо и инстистирамо на поштовање уставом загарантованих права.

Милан Поповић
члан покрета ”Доста је било”, Звездара

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Da se nadovezem na ovu pricu, jer se nesto slicno dogodilo u jednoj mesnoj zajednici u Somboru. Pre nekoliko meseci slavu MZ Nova Selenca su sponzorisala dva javna preduzeca Vodokanal i Prostor. Povrh svega dvojica direktora tih preduzeca su dobili i plaketu zahvalnosti za to sponzorstvo.Vrh bezobrazluka i pravljena budala svih nas koji nismo podlozni propagandi Pinka i Informera i ostalih premijerovih propagandnih masinerija.