Београд Саопштењe

У недељу, 13. новембра, акција прикупљања потписа за ванредне изборе на Врачару

Покрет Доста је било и листа Врачар слободно освојили су на изборима 24. априла више од 44% гласова или 24 одборничка места у врачарској скупштини. Српска напредна странка је освојила на изборима 27% гласова или 16 одборничких места. Захваљујући коруптивним диловима и куповини одборника ЛДП, Левице Србије и Двери, СНС је отела Врачар, прекројила изборну вољу и онемогућила увођење принципа управљања општином које је понудио ДЈБ, а листа Врачар слободно подржала.

vracar-4

Покрет Доста је било промовисао је следеће принципе за управљање Врачаром
Забрањено партијско запошљавање.

  • Потпуно транспарентне јавне финансије – за сваки динар се мора знати куда одлази, сваки уговор мора да буде објављен.
  • Јавна систематизација радних места у општини, Пословном простору, Спортском центру, Божидарцу…
  • Јавни конкурси за све стручне позиције у општини, укључујући и све надзорне одборе.
  • Попис комплетне јавне имовине, ко је користи и под којим условима.
    Јавно објављивање извршења буџета за сваки месец.

Ово је онемогућила СНС и направила франкенштајн коалицију СНС, СПС, ПУПС, ЛДП, СДПС Расима Љајића, ДСС и два одборника који су избачени из Двери и Левице Србије.

У првих 100 дана власти ова коалиција је повећала плате нових функционера, незаконито запослила, без јавних конкурса, неспособне напредњачке послушнике, укинула пројекте који су били корисни грађанима општине. Пример како се троши општински новац на Врачару је финансирање пута у Лондон шефа општинског СНС-а Угљеше Мрдића.

Питамо СНС какве добродити имају грађани Врачара од Мрдићевог пута у Лондон на конференцију “Међурегионални дијалог у вези са кризним изазовима – Европа, Евроазија, Блиски Исток, Северна Африка” на који је Мрдић послат од 7. до 9. септембра?

Покрет Доста је било ће следеће недеље од 10 сати на платоу испред Скупштине општине Врачар прикупљати потписе за ванредне изборе да би се сменила штеточинска власт СНС на Врачару.

Ознаке
ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар