Beograd Saopštenje

U nedelju, 13. novembra, akcija prikupljanja potpisa za vanredne izbore na Vračaru

Pokret Dosta je bilo i lista Vračar slobodno osvojili su na izborima 24. aprila više od 44% glasova ili 24 odbornička mesta u vračarskoj skupštini. Srpska napredna stranka je osvojila na izborima 27% glasova ili 16 odborničkih mesta. Zahvaljujući koruptivnim dilovima i kupovini odbornika LDP, Levice Srbije i Dveri, SNS je otela Vračar, prekrojila izbornu volju i onemogućila uvođenje principa upravljanja opštinom koje je ponudio DJB, a lista Vračar slobodno podržala.

vracar-4

Pokret Dosta je bilo promovisao je sledeće principe za upravljanje Vračarom
Zabranjeno partijsko zapošljavanje.

  • Potpuno transparentne javne finansije – za svaki dinar se mora znati kuda odlazi, svaki ugovor mora da bude objavljen.
  • Javna sistematizacija radnih mesta u opštini, Poslovnom prostoru, Sportskom centru, Božidarcu…
  • Javni konkursi za sve stručne pozicije u opštini, uključujući i sve nadzorne odbore.
  • Popis kompletne javne imovine, ko je koristi i pod kojim uslovima.
    Javno objavljivanje izvršenja budžeta za svaki mesec.

Ovo je onemogućila SNS i napravila frankenštajn koaliciju SNS, SPS, PUPS, LDP, SDPS Rasima Ljajića, DSS i dva odbornika koji su izbačeni iz Dveri i Levice Srbije.

U prvih 100 dana vlasti ova koalicija je povećala plate novih funkcionera, nezakonito zaposlila, bez javnih konkursa, nesposobne naprednjačke poslušnike, ukinula projekte koji su bili korisni građanima opštine. Primer kako se troši opštinski novac na Vračaru je finansiranje puta u London šefa opštinskog SNS-a Uglješe Mrdića.

Pitamo SNS kakve dobroditi imaju građani Vračara od Mrdićevog puta u London na konferenciju “Međuregionalni dijalog u vezi sa kriznim izazovima – Evropa, Evroazija, Bliski Istok, Severna Afrika” na koji je Mrdić poslat od 7. do 9. septembra?

Pokret Dosta je bilo će sledeće nedelje od 10 sati na platou ispred Skupštine opštine Vračar prikupljati potpise za vanredne izbore da bi se smenila štetočinska vlast SNS na Vračaru.

Oznake

DJB Mladi

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar