Војводина Политика Саопштењe

СНС окреће Нови Сад наопако

Дана 8.11.2016 године, састала се Комисија за прописе Скупштине Новог Сада.

Дневни ред седнице Комисије је био:
1. Утврђивање одговора Уставном суду поводом две иницијативе за покретање поступка за оцену уставности и законитости Одлуке о уређивању и одржавању пијаца

Novi Sad

Чланови Комисије су, уз позив за седницу добили и материјал, и то: иницијативе поднете Уставном суду са пратећом документацијом и текст одговора поводом обе иницијативе.

На самој седници, председник Комисије за прописе је известио чланове да је одговоре на иницијативе сачинила градска управа за комуналне послове!

Чланом 63 став 3 Пословника о раду Скупштине Новог Сада је предвиђено да: „Комисија (за прописе) даје одговор Уставном суду на предлог, иницијативу и решење о покретању поступка за оцену уставности, односно законитости одлука и других општих аката које је донела Скупштина.

Иницијативе су, гласовима чланова Комисије из редова скупштинске већине, усвојене.

Одговор Уставном Суду, у овом случају, није дала Комисија за прописе, нити су њени чланови консултовани приликом писања одговора! Комисија је, без неопходног разматрања и усаглашавања мишљења, верфиковала одговор који је сачинило ненадлежно тело!

Комисија за прописе, као Скупштинско тело, је прекршила акт који је донела Скупштина Града Новог Сада и, наравно, нико се због тога није превише узнемирио, нити ће овавко поступање ико препознати као проблем!

Управљање Градом, од стране Српске напредне странке и њених коалиционих партнера, све више урушава систем и правила обесмишљавајући Скупштину. Скупштинска тела губе своју основну улогу, акти губе значај. Скупштина и њена тела постају проста гласачка машина за било какву бесмислицу донету на извршном нивоу. Читава структура управљања Новим Садом се изврће наопако. Скупштина постаје алат за изгласавање воље појединаца.

Покрет Доста је било се залаже и снажно бори за правну сигурност, да би правна сигурност постојала неопходно је да институције система буду одговорне, независне у свом раду и, најважније, да поштују законе и остале акте по којима су дужне да поступају.

Реља Алексић,
Одборник покрета Доста је било
у Скупштини Новог Сада

ДЈБ Војводина

ДЈБ Војводина

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • “Dame i gospodo, dajem na znanje građanima Republike Srbije i vama, gospodo narodni poslanici, da je ekspoze predsednika Vlade Aleksandra Vučića najprecizniji, najkonkretniji, najveći (skraćena verzija 260 strana) i najbolji od svih 73 prethodna ekspozea predsednika vlada Srbije, počevši od prvog predsednika Vlade moderne Srbije prote Mateje Nenadovića 1805. godine do danas…”