Ауторски текст Београд Скупштина

Вучић, лажи и видео траке

Гледао сам у суботу конференцију за штампу коју је председник Владе Србије Александар Вучић држао поводом сто дана, само њему и његовима, успешног рада нове-старе Владе Републике Србије. Гледао сам и слушао, не верујући својим очима и ушима, па сам следећег дана узео у руке мени драгу „Политику“ да видим да ли су ми чула вида и слуха у реду или да идем код доктора да их проверим.

sns-nasilje-u-skupstini

Премијер је изјавио како је до сада у парламенту било свега и свачега, али да оно што се догађа последња три дана никад раније није виђено. Посебно је истакао да мисли на чињеницу да је цела једна посланичка група, и то група Доста је било дошла у посланичке клупе друге посланичке групе, Српске напредне странке, “као да хоће да се обрачунава и испровоцира физички сукоб”. То рече и жив остаде! Нигде не видесмо снимке тог наводног насиља неколицине посланика покрета Доста је било над далеко бројнијим и „мирољубивим“ посланицима СНС. Нису их ни могли пустити јер такви снимци не постоје.

Постоје други снимци, који се не приказују народу, а то су снимци који показују брутално насиље које је већина посланика СНС спроводила над неколицином посланика покрета Доста је било. По старом и опробаном рецепту, малобројне жртве овог незапамћеног насиља су овде приказане као насилници, а многобројни насилници као наводне жртве. Ваљда би наши посланици требали да им се извину, а „Ђура“ да опрости што их је „тукао“, односно спречавао у слободи кретања и оправданом напуштању оног што се још увек зове седница Народне скупштине Републике Србије.

Многи ће грађани Србије, у недостатку увида у снимке са седница, на жалост, поверовати у ову, још једну у низу безбројних лажи премијера Србије, који конференције за штампу користи као позорницу за најбруталније обрачуне са онима који мисле својом главом и који пред њим, „страшним и моћним“ неће да подвију своју шију. Још је срцепарајуће додао да га је Маја звала и да је јако тешко то поднела, а чини му се и да је плакала. Тако је уз додатак „И нико не пита шта они ту раде, шта тиме желе да постигну, да неког туку“, представио посланике нашег покрета као дивљаке и кавгаџије. Додао је још и да је све почело пре три дана, твитом Марјана Ристичевића о болесном детету једног посланика, а за који се јадни Марјан тобоже извинио, иако НИЈЕ УРАДИО НИШТА ЛОШЕ!

Све то је излетело из уста премијера, који је, колико јуче, на најстрашнији начин путем свих прорежимских медија и уз дејство пуне дивизије ботова напао посланика који је приметио како је нови министар просвете Младен Шарчевић изабран на ту функцију само зато што је био директор школе коју је похађао „принц“ Данило Вучић, премијеров син! Разумна и аргументована критика постављења министра просвете на ту функцију, претворена је, лажима режимских јуришних одреда, у напад и атентат на премијеровог сина. Данас исти тај премијер има пуно разумевања и оправдања за човека изабраног у Скупштину на његовој листи, за најмизернији напад на другог посланика, изношењем лажних чињеница о заиста тешко болесном детету. Има и разумевања за „јадну“ Мају и њене крокодилске сузе. Једино нема разумевања за истину, као и слободу мишљења наших посланика, који се уз велике напоре боре и поред редовног „гашења“ микрофона и одузимања речи, неуважавања оправданих реплика и трпе незапамћен терор владајуће већине. Насиље над нашим посланицима није само насиље према њима лично, већ и према гласачима чијим су гласовима бирани, па и над свима нама члановима покрета ДЈБ. Наставимо храбро, рецимо му јасно, да нас чује и разуме: Доста је било!

Горан Павловић
члан покрета “Доста је било”
, Београд – Стари Град

ДЈБ Млади

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар