Саопштењe Скупштина

Против посланика СНС биће поднета уставна жалба и кривичне пријаве

Посланицима “Доста је било” Татјани Мацури и Браниславу Михајловићу забрањено је да уђу у скупштинску салу и наредних 20 дана неће моћи да се врате на заседање. Кажњени су на основу одлуке председнице Скупштине која није образложена. Посланици су кажњени након што су их из СНС вређали целог дана, нису могли да дођу до речи и одговоре на најбруталније увреде и када су из протеста кренули да напусте салу посланици СНС су их, по команди, блокирали и спречили да изађу.

konferencija-za-medije

Никога нисмо провоцирали, никоме нисмо добацивали, тражили смо од председнице Скупштине да нам омогући да изађемо из сале. За ово понашање у Народној скупштини припремамо и уставне жалбе и кривичне пријаве против председавајућих и посланика који су учествовали у овоме – најавио је Саша Радуловић, шеф посланичке групе ДЈБ, на конференцији у скупштинском холу.

Из стенограма и снимака седнице веома јасно се види да су Маја Гојковић и Верољуб Арсић изрицали опомене током паузе, што је кршење Пословника, и то тако што су посланицима говорили да ометају рад скупштине и да им она изриче опомену. Изрицање опомене без образложења исто је као и да полицајац засутави пролазника на улици и изрекне му казну за ометање јавног реда, а кад пролазник пита како то омета јавни ред, полицајац му изрекне и другу казну, а кад поново пита зашто, полицајац му одговори – идете у затвор. Тако ради Маја Гојковић. Ово нема баш никаквог смисла.

Аплауз није забрањен у Скупштини, користе га и посланици СНС и никад не траје дуже од 10-15 секунди. Обраћање председници такође није вређање и добацивање, него од ње тражимо реч да бисмо рекли да је неко прекршио Пословник. Председница Скупштине нам искључи микрофон и преко свог укљученог микрофона обраћа се грађанима понављајући речи “престаните да ми добацујете”. Кад поновимо да се јављамо за реч по повреди пословника, она у микрофон каже “немојте да вређате”, “немојте да ометате рад скупштине”. На овакву манипулацију, насилничко понашање и бруталне лажи може да се примени једино закључак “кадија те тужи, кадија ту суди”.

Од Уставног суда ћемо тражити да овакво насиље и кажњавање без икаквог образложења спречи.

Погледајте снимак конференције за новинаре посланичке групе ДЈБ

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Како особама из СНС на челу са Мајом Гојковић доказати да нису били у праву? Тешко. Уставна жалба? Још теже. Стајаће жалба дуго времена у некој фиоци (ладици), а онда ће се суд огласити ненадлежним. Наши судови су најобичнија смејурија и лакрдија. На пример – на тужбу г. Радуловића против г. Вучића, одговор суда је да му не могу уручити позив, тј. не могу га пронаћи (!?). Као да се не зна ко је председник Владе и где седи. А сем тога, ако се не може извршити достава, позив се јавно истакне на огласној табли суда. Ни један судија то не сме да учини, јер се боји за своју егзистенцију и евентуалном решавању случаја прилази тек када дође до промене власти. Ако за то време предмет не застари, и “оде у ад-акта”. Или, судија је нашао да тужени није крив – налазачу следи награда!

  • Znaju oni da nisu u pravu. Problem je da priznaju, a to tesko ide. Kada bi ptiznali onda preletacima kakvi su oni stizu racuni na naplatu sa potpisom premijera cija naplata u valuti ide preko skidanja sa pozicija na koje su, takvi kakvi su, postavljeni.

 • Ako smo pristojni, kulturni, necemo valjda dozvoliti da nas vredjaju i omalovazavaju svojim lazima. To sto rade moze proci kod njihovih biraca, ali pametni, pristojni, kulturni gradjani vide o cemu se ovde radi. Ja nikada nebi bio clan Pokrata DJB ako bi u nasim redovima bilo ,, risticevica, martinovica, babica, gasica, knezevica, krkobabica, vulina , maje i slicnih. Svako bira drustvo i prijatelje koje mu odgovaraju i u narodu se kaze ,,SKIM SI TAKI SI,,.

 • Водитељ Дневника телевизије Б92 Славко Белеслин је вечерас најавио прилог, који је потом приказан, у којем се Саша Радуловић показује као неко ко, наводно, не поштује новинаре. Прилог телевизије Б92 је део конференције за штампу, који је тако извучен из контекста и од водитеља Белеслина најављен као да Радуловић не дозвољава новинарки ТВ Прва да поставља питања. Иначе, та новинарка је хтела да постави више узастопних питања и тако заузме што већи део времена које је новинарима било на располагању поводом брифинга о раду Скупштине.
  Е, то извртање чињеница у телевезијским прилозима је тако неморално и огавно, а поготово када до дође од стране телевизије Б92 која себе сматра узором и лидером демократске, проевропске и еманциповане уређивачке политике приликом извештавања. Славко Белеслин показује да и даље у његовом извештавању доминира дух телевизије Пинк у којој је дуго радио.
  Б92 – треба да се извини и да престане да обмањује своје гледаоце.

 • Jako ce mi nedostajati borbenost i gospodje Macure i gospodina Mihajlovica, i jedva cekam da se vrate u Skupstinu.
  Veceras u Upitniku,glavna tema DJB i gospodin Radulovic a predstavnika DJB-a naravno nema.
  Kada cemo jednom doziveti da vas pozovu ne samo na javni servis, nego na bilo koju televiziju, ne znam da li kapiraju da im
  ovaj stepen ignorisanja vise ne ide u korist