Saopštenje Skupština

Protiv poslanika SNS biće podneta ustavna žalba i krivične prijave

Poslanicima “Dosta je bilo” Tatjani Macuri i Branislavu Mihajloviću zabranjeno je da uđu u skupštinsku salu i narednih 20 dana neće moći da se vrate na zasedanje. Kažnjeni su na osnovu odluke predsednice Skupštine koja nije obrazložena. Poslanici su kažnjeni nakon što su ih iz SNS vređali celog dana, nisu mogli da dođu do reči i odgovore na najbrutalnije uvrede i kada su iz protesta krenuli da napuste salu poslanici SNS su ih, po komandi, blokirali i sprečili da izađu.

konferencija-za-medije

Nikoga nismo provocirali, nikome nismo dobacivali, tražili smo od predsednice Skupštine da nam omogući da izađemo iz sale. Za ovo ponašanje u Narodnoj skupštini pripremamo i ustavne žalbe i krivične prijave protiv predsedavajućih i poslanika koji su učestvovali u ovome – najavio je Saša Radulović, šef poslaničke grupe DJB, na konferenciji u skupštinskom holu.

Iz stenograma i snimaka sednice veoma jasno se vidi da su Maja Gojković i Veroljub Arsić izricali opomene tokom pauze, što je kršenje Poslovnika, i to tako što su poslanicima govorili da ometaju rad skupštine i da im ona izriče opomenu. Izricanje opomene bez obrazloženja isto je kao i da policajac zasutavi prolaznika na ulici i izrekne mu kaznu za ometanje javnog reda, a kad prolaznik pita kako to ometa javni red, policajac mu izrekne i drugu kaznu, a kad ponovo pita zašto, policajac mu odgovori – idete u zatvor. Tako radi Maja Gojković. Ovo nema baš nikakvog smisla.

Aplauz nije zabranjen u Skupštini, koriste ga i poslanici SNS i nikad ne traje duže od 10-15 sekundi. Obraćanje predsednici takođe nije vređanje i dobacivanje, nego od nje tražimo reč da bismo rekli da je neko prekršio Poslovnik. Predsednica Skupštine nam isključi mikrofon i preko svog uključenog mikrofona obraća se građanima ponavljajući reči “prestanite da mi dobacujete”. Kad ponovimo da se javljamo za reč po povredi poslovnika, ona u mikrofon kaže “nemojte da vređate”, “nemojte da ometate rad skupštine”. Na ovakvu manipulaciju, nasilničko ponašanje i brutalne laži može da se primeni jedino zaključak “kadija te tuži, kadija tu sudi”.

Od Ustavnog suda ćemo tražiti da ovakvo nasilje i kažnjavanje bez ikakvog obrazloženja spreči.

Pogledajte snimak konferencije za novinare poslaničke grupe DJB

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Kako osobama iz SNS na čelu sa Majom Gojković dokazati da nisu bili u pravu? Teško. Ustavna žalba? Još teže. Stajaće žalba dugo vremena u nekoj fioci (ladici), a onda će se sud oglasiti nenadležnim. Naši sudovi su najobičnija smejurija i lakrdija. Na primer – na tužbu g. Radulovića protiv g. Vučića, odgovor suda je da mu ne mogu uručiti poziv, tj. ne mogu ga pronaći (!?). Kao da se ne zna ko je predsednik Vlade i gde sedi. A sem toga, ako se ne može izvršiti dostava, poziv se javno istakne na oglasnoj tabli suda. Ni jedan sudija to ne sme da učini, jer se boji za svoju egzistenciju i eventualnom rešavanju slučaja prilazi tek kada dođe do promene vlasti. Ako za to vreme predmet ne zastari, i “ode u ad-akta”. Ili, sudija je našao da tuženi nije kriv – nalazaču sledi nagrada!

    • Znaju oni da nisu u pravu. Problem je da priznaju, a to tesko ide. Kada bi ptiznali onda preletacima kakvi su oni stizu racuni na naplatu sa potpisom premijera cija naplata u valuti ide preko skidanja sa pozicija na koje su, takvi kakvi su, postavljeni.

  • Ako smo pristojni, kulturni, necemo valjda dozvoliti da nas vredjaju i omalovazavaju svojim lazima. To sto rade moze proci kod njihovih biraca, ali pametni, pristojni, kulturni gradjani vide o cemu se ovde radi. Ja nikada nebi bio clan Pokrata DJB ako bi u nasim redovima bilo ,, risticevica, martinovica, babica, gasica, knezevica, krkobabica, vulina , maje i slicnih. Svako bira drustvo i prijatelje koje mu odgovaraju i u narodu se kaze ,,SKIM SI TAKI SI,,.

  • Voditelj Dnevnika televizije B92 Slavko Beleslin je večeras najavio prilog, koji je potom prikazan, u kojem se Saša Radulović pokazuje kao neko ko, navodno, ne poštuje novinare. Prilog televizije B92 je deo konferencije za štampu, koji je tako izvučen iz konteksta i od voditelja Beleslina najavljen kao da Radulović ne dozvoljava novinarki TV Prva da postavlja pitanja. Inače, ta novinarka je htela da postavi više uzastopnih pitanja i tako zauzme što veći deo vremena koje je novinarima bilo na raspolaganju povodom brifinga o radu Skupštine.
    E, to izvrtanje činjenica u televezijskim prilozima je tako nemoralno i ogavno, a pogotovo kada do dođe od strane televizije B92 koja sebe smatra uzorom i liderom demokratske, proevropske i emancipovane uređivačke politike prilikom izveštavanja. Slavko Beleslin pokazuje da i dalje u njegovom izveštavanju dominira duh televizije Pink u kojoj je dugo radio.
    B92 – treba da se izvini i da prestane da obmanjuje svoje gledaoce.

  • Jako ce mi nedostajati borbenost i gospodje Macure i gospodina Mihajlovica, i jedva cekam da se vrate u Skupstinu.
    Veceras u Upitniku,glavna tema DJB i gospodin Radulovic a predstavnika DJB-a naravno nema.
    Kada cemo jednom doziveti da vas pozovu ne samo na javni servis, nego na bilo koju televiziju, ne znam da li kapiraju da im
    ovaj stepen ignorisanja vise ne ide u korist