Ауторски текст Војводина

Избор за Србију

Годинама се на општинским и неким нижим нивоима појављују изборне листе под називом или слоганом “избор”. Негде искрсне и више њих, јер владајуће коалиције у циљу збуњивања бирача намерно креирају измишљене изборне листе. На крају ти “избори” се изборе за себе и пришљамче владајућој коалицији, паре су им ипак слађе од играња улоге политичке алтернативе тј. опозиције. На жалост, више пута видех ту ситуацију. Но, шта је са избором за државу и народ? Какав ту стваран избор имамо? Тренутно постоји пар група грађана, ал’ још ни једна није порасла довољно да буде озбиљна. Није чак ни “Не давимо Београд”, који је по мени удавио оно мало отпора који се око њега појавио, јер лидери тог покрета нису хтели да прошире причу, већ су запели код Савамале. Где је онда избор за народ?

samo-hrabro-vojvodina

Тренутна власт успешно игноришe све што је битно и ставља под занемарљиво, док народ информисан њиховом пропагандном машинеријом бива затрован бесомучним лажима. Све чешће се дешава да гледате истину док вам други прича о томе потпуну лаж, све чешће се дешава чиста тиранија над неистомишљеницима. Да ли је то наступило доба неке нове диктатуре? Многи грађани и даље ћуте. Свет и даље ћути гледајући све то, а ћутање је знак одобравања. Штрајкују адвокати, али неће нико да се меша. Штрајкује полиција, али неће ни ту нико да се меша. “Не давимо Београд” штрајкује због Савамале, “Подржимо РТВ” због тв Војводине, пензионери стално у протесту у најави, новинари се мало побунили због Гашићеве изјаве о клечању ал’ и то прошло. Протестује војска, фали им мало пара, док морално питање о паду хеликоптера не постављају. Полиција подржава штрајк због мало пара, али не хапси у довољној мери починиоце лоших дела, мада вероватно желе то да чине. У скупштини се изводи прави реалити програм и руше сва могућа људска права док судови ћуте. Неки новинари изгубили негде успут етичка начела своје професије. Страначки кадрови подржавају свашта у страху да не остану без радних места која су добили углавном на поклон, а не по заслузи…

Хоће ли се појавити неки нови избор и објединити све то, хоће ли се неко напокон успротивити, а не само поставити шапатом питање, јер се питања успешно спинују или игноришу. Не треба народу нова идеја, идеја има на претек, потребна је само истина и конкретно постављање свега на своје место. Вратити пензије, похапсити одговорне за пад хеликоптера, похапсити одговорне за ноћно рушење објеката у Савамали, поништити намештене тендере и приватизације и процесуирати одговорне, укинути поклањање наших пара назови инвеститорима, поставити право независно судство, дозволити нормалан рад приватним фондовима као конкурентним, третирати домаће предузетнике са поштовањем као инвеститоре, а не сматрати их споредним послодавцима наспрам љубљених страних компанија. Изменити законе о наметима који превише оптерећују плате, регулисати здравство и укинути овере књижица. Спровести брже и ригорозније наступање у случајевима насиља над децом, женама и у породици, стварно испитати порекла имовине разних богаташа насталих у последњих 30 година, укинути бесмислене зсконе о луксузу при регистрацији возила, укинути неуставне забране издавања личних докумената због паркинг казни, преиспитати дословце све дипломе са приватних универзитета и школа, као и докторате и слично са истих, преиспитати подобност запошљавања у јавним предузећима и отарасити се партијских кадрова (углавном они имају разне сумњиве дипломе)…

Постоји још тема које се могу набројати, али кад ће се појавити неко ко ће их све објединити, неко ко ће гласно стати иза свих тих питања и преокренути их из речи у конкретнија дела? Хоће ли се појавити избор и за Србију?

Ако сматрате да Вам је свега доста, бар приближно онолико колико је доста мени, отворена су вам врата у Доста је било. Велика метла за чишћење нагомиланих политичких пропуста чека руке сваког од нас којима је доста, боље рећи и превише. Што нас се више прихвати посла, брже ћемо Србију очистити. Само храбро!

Душан Митрић
Члан покрета Доста је било
из Старе Пазове

Ознаке
ДЈБ Војводина

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар