Саопштењe Скупштина

Још једна кривична тужба против Вучића због увреда

Након што је против Александра Вучића поднета тужба Вишем суду у Београду ради надокнаде нематеријалне штете у висини од 2 милиона динара због јавног вређања, јуче је и Првом основном суду предата тужба председника Доста је било Саше Радуловића против премијера због кривичног дела увреде из члана 170 Кривичног законика. Од суда се тражи да на основу бројних доказа утврди да је премијер учинио кривично дело увреде за које је запрећена казна од 150.000 до 450.000 динара.

prvi-osnovni-sud

Бројни докази о томе да окривљени користи недолични речник или износи лажи о пословној каријери и приватном животу Саше Радуловића са циљем да у јавном телевизијском преносу унизи лидера опозиције, сигурно ће олакшати посао суду у утврђивању кривичног дела. Недостатак аргумената, слабост окривљеног и неспособност да се на власти одржи другачије, осим уз помоћ увреда и неистина не могу бити алиби за недолично и увредљиво понашање окривљеног.

Апелујемо на оба суда да независно и по савести, на основу доказа, без страха од премијера, утврде кривично дело и одреде висину одштете како би спречили незаконито и недемократско унижавање лидера опозиције и позивање на његов линч, како би зауставили даљу ерозију јавног морала. Јавни дијалог, размена мишљења и политичко деловање у интересу грађана Србије није могуће у атмосфери јавног вређања.

У кривичној тужби Првом основном суду наводи се да је Александар Вучић у периоду од 07.06.2016. до 27.10.2016. године на седницама Народне скупштине намерно много пута починио кривично дело увреде и да је неистине и увреде износио са јасном свешћу и циљем да увреди, понизи и наруши дигнитет Саше Радуловића. Суду се предлаже да на главни претрес позове окривљеног Александра Вучића и Мају Гојковић, председница Скупштине Србије, а у својству сведока посланике ДЈБ.

Као пребивалиште Александра Вучића наведена је адреса Владе, Немањина 11, јер окривљени по сопственом признању тамо борави радећи и по 24 сата.

Прилог

Кривична тужба Првом основном суду

k-tuzba

Повезан текст

За јавно вређање Саше Радуловића Вучић да се извини и плати 2 милиона

Ознаке

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Samo jedna stvar, Ciko Felipe Cajetano Lopez Martinez i Gonzales je verni prijatelj Zagora Te-Neja iz Darkvuda, zajedno se bore protiv nepravde i zla gde god da ih nadju. I vi ste u ovim okolnostima nasi heroji kao sto su Zagor i Ciko heroji koji su nas naucili pravdi, postenju i integritetu. Zato nemojte obracati paznju na besramne pokusaje uvreda od strane Vucica. Istrajte i zajedno cemo pobediti posast koja se nadvila nad nasim Darkvudom.

 • Koga smo mi birali, da nam Vucic bude premijer…. Pa on ima ulicarsko ponasanje. Njegovi istupi na sednici povodom budzeta pokazuju netamisliv nivo nepostovanja poslanika. I nevidjen bezobrazluk. Mogu da zamislim kako se ponasa prema saradnicima. Ovo je necuveno i nevidjeno. Pa tako ne razgovaraju ni cistaci ulica. Treba ga tuziti za sve uvrede. Nadam se samo da ga ne stiti nekakav imunitet. On ocigledno ne misli ovde da zivi kada padne sa vlasti a to ce se desiti. I sud ce ga osuditi pre ili kasnije ma koliko mislio da se to nece desiti. Pa postoje snimci i dva miliona svedoka. Ili misli da pobegne iz Srbije. Za ovoliku kolicinu neracionalnog ponasanja verovatno ima neki plan. A poslanici, oni sto mu aplaudiraju i sto mu stoje po pola sata dok ulazi, sta oni misle? Pa ne misle valjda da i oni beze posle pada sa vlasti. Posle najnovijih dogadjaja u skupstini mozemo sa zebnjom da konstatujemo da su naprednjaci pokrenuli novu spiralu otvorenog nasilja u zemlji. Kud ces veceg nasilja od onog koje gkedas u direktnom prenosu a sprovodi ga premijer sa svojim poslanicima. Videste li njegove pretnje Obradovicu. Pa on bi da se bije. Sta smo docekali, da za premijera biramo nezrelu licnost.

 • Pitam se samo iz kojih razloga poslanici opozicije uopste sede na sednicama Skupstine. Tu se vise nista ne moze resiti. Tu je pocela prava drama. Opozicioni poslanici koji misle da osvoje vlast ili nesto promene u drustvu definitivno treba da napuste skupstinu i ostave ih da sami donose zakone a ne da im svojim prisustvom daju legimitet. I naravno, da izadju u narod, na javne zborove, jer institucionalno se vise nista ne moze uraditi. Ako narod ne zeli promene treba dici ruke od svega. Onoga momenta kada narod to bude pozeleo, sam ce izaci na ulice. Setite se kako je rusen Milosevic. Pa nije njega srusio Otpor. Treba definitivno preci na politiku otvorenih karata. Srbi to bolje razumeju

 • Поштоване колеге из ДЈБ,
  немојте се нипошто спуштати на њихов уличарски речник. Они не умеју да комуницирају нормално. То су људи са фалш дипломама, преписаним докторатима без иједног објављеног научног рада са SCI листе (о научном доприносу не треба ни оворити!). Немају културу говора. Шта више, они френетично аплаудирају таквим поступцима својих чланова и председника. Боље је бити и мало глуп него мало паметан! Што се премијера тиче, он користи сваки тренутак у Скупштини Србије да промовише себе и своју странку и да понизи друге. При том не бира речи и начин изражавања. Само ограничени посланици СНС могу имати неограничено поверење у њега.
  Немојте дозволити да вас испровоцирају. ДЈБ је странка са пропорционално највише младих, културних и образованих људи, те с тога будите достојанствени у комуникацији, као што сте данас били у Скупштини. Знамо да је јако тешко трпети бројне увреде и изречене неистине. Зна се како су се понашали 90-их година (узимање возила КФОР-а, кидање микрофонских каблова, поливање водом, драконски закони о информисању, насилни упад у Студио Б 17.5.2000. год. (заједно са СПС-ом и ЈУЛ-ом), …. итд, итд.
  Чега се паметни стиде, тиме се напредњаци поносе!

  • On to usputno ponekad pročita i romane. On čita Maxa Webera, ali sam primjetio da čita samo citate iz wikipedije. Pita Marića u Ćirilici, da mu pomogne gdje je u kojem djelu Max Weber i dr. nešto rekli. Kao naprimjer kada bi ja pitao pomozimi Mariću: “Sve su Drine ovog svijeta krive”. Da li to Andrić piše u djelu Na Drini ćuprija ili u Travničkoj hronici. Pazite dobro i vidjećete da ne zna već čita citate sa interneta….

 • Gledao sam juče ministra finansija kako objasni da nije ukrao penzije već da je dao čak 4% više. Jednom je rekao oko 1% manje, ali drugi put je rekao 4% više. moji roditelji nemaju još oko 8& primanja što su imali. Matematikom se može dokazati i ovo
  PRIMJER: Sve je matematički dozvoljeno, laže se samo u jednoj tačci. Ovo a2 i b2 čitaj na kvadrat.:
  2=1
  a=b / pomnoži sve sa “a”
  a2 = ab / oduzmimo “-b2”
  a2-b2 = ab – b2 / uprostimo izraz
  (a+b) x (a-b) = b (a-b) / sktatimo jednadžbu sa “(a-b)”
  (a+b) = b / gore stoji da je a = b. slijedi
  b+b = b / slijedi,
  2b = 1b / podijelimo jednadžu sa “b”
  2 = 1
  Vidite kako se može manipulistai matematikom. Lutkar to dobro radi….

  • Deljenje sa nulom (a-b) u cetvrtom redu nije moguce, stoga i dobijate 2=1. Ali ovo je previse dobar trik. Lutkar laze puno brutalnije

  • Njihova matematika nema veze sa realnomnaukom kakva je matematika.Osim toga,pitanje je da li oni znaju osnovne tablice množenja,deljenja sabiranje i oduzimanje. Od svega,najbolje im ide oduzimanje,ali od naroda i sabiranje na svoj račun.

 • Зар у изреци тужбе не стоје речи увреде које су упућене? “низ увреда” , “низ конклудентних радњи..” Мени то, као лаику, изгледа нејасно и неразумљиво. Ако смем да приметим.