Саопштењe

Кум “спуцао” 150 милиона ЕМС-а у изградњу одмаралишта на Копаонику

Електромреже Србије, где је генерални директор Никола Петровић, кум премијера, изградиле су на Копаонику одмаралиште за своје пословодство. Цена права ситница – за објекат бруто површине 451,12 квадрата, односно нето површине од око 390 квадрата потрошено је 150 милиона динара. Квадрат овог одмаралишта коштао је, дакле, званично више од 3.000 евра у изградњи, не рачунајући још и таксе за земљиште и инсфраструктуру.

kopaonik-ems

И најлуксузнији квадрати у центру Београда тешко да могу да пређу цену од 1000 евра у изградњи. Цена изградње одмаралишта за директоре ЕМС-а потпуно је невероватна и нереална. Да ли ће овај објекат остати упамћен као пример неоправданог извлачења новца из јавног предузећа под маском надуваних цена? Да иронија буде већа, одмаралиште уопште није луксузно и званично је означено као Б категорија, што се и види на фотографији.

Покрет Доста је било је за ову “инвестицију” сазнао из писма радника ЕМС-а које су нам послали и потписали се као “огорчени”. Уз писмо је стигла фотографија одмаралишта као и решење Министарства за грађевину заведеним под бројем 351-02-00154/2016-07 од 14. октобра 2016. године.

Ево како је гласило писмо радника ЕМС-а

„Шаљемо вам на увид решење о грађевинској дозволи за градњу новог одмаралишта ЈП ЕМС на Копаонику и то на месту старог и још увек функционалног. Као радници ЈП ЕМС смо огорчени што се преко 150 милиона динара улаже у објекат који је најављен као топло гнездо пословодства, а ми као предузеће немамо средства да заменимо пале стубове на далеководима и да обновимо старе трафостанице на територији целе Србије. Поред овог одмаралишта постоји и друго које је у функцији и управо због тога мислимо да је ово расипање пара непотребно и сувишно у данашња социјално тешка времена. Зато што мислимо да је ово питање од јавног значаја, мислимо да јавност треба да буде упозната.”

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре издало је 14. октобра грађевинску дозволу за извођење радова на изградњи објекта апартманског типа на катастарској парцели 4/101 К.О. Копаоник 03, у оквиру заштићеног природног добра Национални парк Копаоник. Решење Министарства потписала је државни секретар Александра Дамњановић.

“Дозвољава се извођење радова на изградњи објекта апартманског типа (подрум, приземље, спрат и поткровље) укупне бруто развијене грађевинске површине етажа од 451,12 квадрата. Основа објекта је 14,38 метара са 10,13 метара. Предрачунска вредност објекта је 154.889.460,18 динара. Инвеститор је дужан да на име уређења грађевинског земљишта уплати 2.990.632,05 динара или за 30% умањену цену у случају једнократне уплате 2.093.442,43 динара.”

Пројекат за овај објeкат је урадило Привредно друштво за пројектовање, инжењеринг и консалтинг ВМС доо Београд, Кајмакчаланска 61, а главни пројектант је архитекта Петар Видов Ђурашковић. Техничку контролу техничке документације израдило је Привредно друштво „Машинопројект КОПРИНГ“ из Београда, Добрињска 8а. Ове фирме стоје иза процењене вредности квадрата од 3000 евра.

Машинопројект КОПРИНГ је познат јавности јер је био прва фирма ангажована у пројекту изградње Београда на води, задужена да пројектује две стамбене куле од по 20 спратова, укупне површине 68.000 квадратних метара. Са инвеститором „Игл хилсом” крајем 2014. године потписали су уговор за разраду пројекта.

Прилог

dozvola-kopaonik-ems
Ознаке

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Čitaj narode. Evo zašto je struja od 2012. poskupela za 26.8 % !

    Vučić narod siromaši,a svoje bogati. Srbija je sramna partijska država !

    Svaka čast čestitim i poštenim radnicima EPS, koji su objavili dokument.

    Svaka čast i za DJB, koji jedini sme da objavi ovu vest.

    • Srbija je mafijaška država jer vučićeva vladavina liči na vladavinu mafijaša , a ne partijaša i politikanata. On je to prevazišao.

  • E moja Srbijo!Penzionerima i radnicima se od usta uzima a oni na racun istog tog napacenog naroda grade za svoje korumpirane funkcionere.Kakovo sada obrazlozenje ima vodja za svog kuma?Odakle pravo i po cijem naredjenju se izgradio taj objekat?Deca nemaju za operacije,penzionerima se smanjuju penzije,radnicima se smanjuju plate a oni grade na racun naroda,trose narodne pare!Dokle bre vise da se desavaju takve stvari?Kada ce odgovarati neko u ovom slucaju kum za ovaj lopovluk i bezobrazluk?Smena momentalno,da se tuzi za zloupotrebu polozaja i da vrati do poslednje pare u kasu te pare iz svog dzepa i onako se nakrao a objekat da se proda!Dosta javasluka u Srbiji!

  • Vucicevo obecanje – ludom radovanje:
    “Тек што је председник владе најавио да ће у другој половини године порез на зараде бити смањен, у парламент је стигао предлог државне касе који то оповргава. План је да приходи по овом основу у 2017. години буду већи за 10 милијарди динара, што значи да министар финансија не рачуна на смањење пореза на зараде.
    Још једна ставка у државној каси у супротности је са Вучићевим изјавама. Премијер прогнозира да ће раст привредне активности догодине износити 3,5 до четири одсто. Буџет, нека врста Светог писма владине економске политике, скројен је на претпоставци да ће привредни раст догодине износити три одсто”
    Ko laze Ministar ili Premijer? Premijer kao sto smo svi predvideli.

  • „Машинопројект КОПРИНГ“ из Београда bice zanimljiv za tuzilastvo kada se smeni vlast. Mirisi za dobro uhodan nacin ispumpavanje para iz buzeta za kojekakve besmislene projekte i upumpavanje novca u burazerske firme.

  • укупна површина парцеле/парцела: 356,30м2
    укупна БРГП надземно: 462.85 м2
    укупна БРУТО изграђена површина: 800,69 м2
    укупна НЕТО површина: 629,22 м2
    површина приземља: 121,56 м2
    површина земљишта под објектом/заузетост: 225,14 м2

    Koliko mi platite za jos podataka ?