Саопштењe Шумадија

Напад на просторије покрета Доста је било у Крушевцу

Непознати починиоци су између 13. и 14. децембра полупали стакло на канцеларији Регионалног одбора покрета Доста је било – Саша Радуловић у Крушевцу. Вандали су провалили у двориште које се налази иза канцеларије покрета, откачили су противпровалну мрежу и највероватније дугачком дрвеном мотком разбили стакла на прозорима канцеларије која се налазе на висини од 5 метра.

krusevac-prostorije

Полиција и тужилац су изашли на лице места и извршили су увиђај око 19 часова 14. децембра.

Напад на канцеларије покрета Доста је било догодио се у атмосфери медијске хајке на покрет која се спроводи под контролом власти. У Скупштини Србије се вређају, кажњавају и криминализују посланици покрета ДЈБ без могућности да одговоре на лажи и увреде.

Све док премијер и његови медији сваку критику буду проглашавали за непријатељство, државни удар и издају државе безбедност свих слободних грађана и њихових организација биће угрожена. Овај вандализам се догодио у тренутку када се у целом друштву намеће потпуно једноумље а вербално насиље које промовише владајућа гарнитуре представља позив на физичко насиље.

Покрет Доста је било осуђује сваку врсту вербалног и физичког насиља. Захтевамо од тужиоца да спроведе независну истрагу о нападу на просторије покрета, да приведе починиоце правди и да се утврди наручилац овог кривичног дела.

Владимир Мандић Вујанац
координатор покрета “Доста је било” за Расински округ

Ознаке
ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Ovo je mogao samo uraditi neko, tko je kompletnan idiot.
  Mislim da će MUP Srbije učiniti ogromne napore, da taj kopletan idiot ne bude pronađen nikada.
  Prije je očekivati da bi se taj kompleten idiot, zbog griže savjesti, a radi ispovijedanja sam možda negdje javi i prizna.
  Ja sam taj i taj, učinio sam to i to i kompletni sam idiot.
  Samo ga MUP Srbije moli ovaj put, ako se bude javljao. Da ako već mora, da kaže gdje će na koji aerodrom sletiti, da bi ga čekale kamere i neki ministri. Recimo možda i Lončar, mada ja mislim da će on i njegovi tada biti prošlost. Svi kompletni idioti na smetlište istorije Srbije odmah…
  Pozdrav dobrim ljudima, živite u iluziji, a to je nada. Realnost u Srbiji nije za život, zato sam ovo i napisao da se nasmijete. Pozdrav srdačan…