Ауторски текст Београд

Партијско запошљавање Александра Шапића

Председник општине Нови Београд Александар Шапић досетио се како да изигра забрану запошљавања у државну службу без сагласности владине комисије, која је уведена децембра 2013. године. Преко општинске фирме “Црле” и свог кабинета, без икаквог конкурса и контроле, увећава број запослених у општини. Новопримљени општинари се у кабинету председника, као у неком проточном бојлеру, задржавају некад само два дана, а затим настављају ка сталном општинском ухлебљењу и пословима шефова одсека.

novi-beograd

Модел је следећи: Александар Шапић их прво запосли у свом кабинету на место помоћника председника општине, на шта има дискреционо право, а затим их одатле пребаци у стални радни однос општинских функционера. На основу података добијених по основу Закона о информацијама од јавног значаја, утврдили смо да је општинска бирократија увећана најмање за пет људи на овај начин.

На места помоћника Александра Шапића, у стални радни однос, примљени су Вељко Цупаћ и Филип Цимбаљевић, који су раније били ангажовани на одређено време у Управи општине Нови Београд. Цупаћ је претрчао преко места помоћника и засновао радни однос на пословима пријемног центра у Кабинету председника општине. Цимбаљевић је, преко функције помоћника, добио стално запослење на пословима припреме и управљања пројектима у Кабинету.

Две садашње шефице Одсека за техничке послове у Служби за заједничке послове Љиљана Јовчић и Одсека за послове управљања пројектима у Кабинету председника Марија Лековић нису раније уопште биле запослене у општини, а такође су добиле стални посао након што су биле Шапићеве помоћнице. Ђорђе Пејчић, није био запослен у Општини Нови Београд, такође је на кратко био помоћник председника Шапића, да би био пребачен на послове набавки у Одељење за буџет и финансије.

Други канал за запошљавање који користи председник општине Шапић је општинска ћерка фирма под називом “Црле” – Центар за развој и локалну економију – Нови Београд.
Како је “Црле” индиректни буџетски корисник (оснивач је Општина Нови Београд) нема законских препрека да се без конкурса приме особе у радни однос.

Марко Стефановић је 15. октобра 2013. године запослен је на место саветника директора у “Црле” а потом на основу одлуке о преузимању прешао у општину и веома брзо и на начелничко место. Према подацима добијених по основу Закона о информацијама од јавног значаја, Стефановић је средњу школу завршио са 22 године, вишу школу са 25 и коначно приватни факултет са 27 година. Познанство са председником општине Александром Шапићем дугује ватерполу.

Димитрије Мајкић
одборник “Доста је било” у Скупштини општине Нови Београд

Додатак 24.02.2017.

Марко Стефановић јавио се емаилом и тражио да објавимо да је средњу школу завршио с 19 година као и сви други а не с 22 као што пише у биографији. Кад нам буде доставио доказ и сагласност да га објавимо то ћемо и да урадимо.

У прилогу информација из општине о запошљавању и биографија Марка Стеановића

nbg-info-o-zaposlenima

nbg-marko-stefanovic

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Zabrana se ne postuje zaposljavanja. Na ovaj ili onaj nacin se ljudi uguravaju. Nema nista dok se ne izvrsi sistematizacija radnih mesta, postavi komisija i izbaci sve partijski zaposlene, postave javni konkursi sa tacnim merilima za prijem i na svim sajtovima budu okaceni rezultati sa mogucnoscu prigovora do 30 dana.

  • Gospodine Majkiću, pitajte vatrpolistu zašto je gradjevinske inspektore Maricu Barać I Ljubu Popovića poslao na rad u Obrenovac. Pomaže drugu opštinu a u svojoj je ostao sa dva gradj. inspektora. Da podsetim Marica Barać je inspektorka koja je otišla da popiše njegovu bespravnu gradnju na Bežaniskoj kosi a on joj to zabranio pozivajući se na neko opštinsko rešenje kojim se odobravaju radovi na tekućem održavanj kao što je naprimer krečenje.

    • Za Ljubu Popovica i nije neka steta. Taj je “branio” pekaru u 37-om bloku i reketirao pokojnu Nadu Sasic tako sto je stalno BESPLATNO ZDRAO pogacice na mufte. Umeo je da pise lazne pozive i skakao na svaki mig onog dezmekastog POLURETARDIRANO Zorana Pavlovica, zvanog “techa” … tako da manite Ljubu Popovica – taj je cvecka … uostalom NIJE SE RODIO NITI PRETPLATIO NA INSPEKTORSKO MESTO. Na biro kao i vecina pa nek konkurise !!!