Ауторски текст Београд

Партијско запошљавање Александра Шапића

Председник општине Нови Београд Александар Шапић досетио се како да изигра забрану запошљавања у државну службу без сагласности владине комисије, која је уведена децембра 2013. године. Преко општинске фирме “Црле” и свог кабинета, без икаквог конкурса и контроле, увећава број запослених у општини. Новопримљени општинари се у кабинету председника, као у неком проточном бојлеру, задржавају некад само два дана, а затим настављају ка сталном општинском ухлебљењу и пословима шефова одсека.

novi-beograd

Модел је следећи: Александар Шапић их прво запосли у свом кабинету на место помоћника председника општине, на шта има дискреционо право, а затим их одатле пребаци у стални радни однос општинских функционера. На основу података добијених по основу Закона о информацијама од јавног значаја, утврдили смо да је општинска бирократија увећана најмање за пет људи на овај начин.

На места помоћника Александра Шапића, у стални радни однос, примљени су Вељко Цупаћ и Филип Цимбаљевић, који су раније били ангажовани на одређено време у Управи општине Нови Београд. Цупаћ је претрчао преко места помоћника и засновао радни однос на пословима пријемног центра у Кабинету председника општине. Цимбаљевић је, преко функције помоћника, добио стално запослење на пословима припреме и управљања пројектима у Кабинету.

Две садашње шефице Одсека за техничке послове у Служби за заједничке послове Љиљана Јовчић и Одсека за послове управљања пројектима у Кабинету председника Марија Лековић нису раније уопште биле запослене у општини, а такође су добиле стални посао након што су биле Шапићеве помоћнице. Ђорђе Пејчић, није био запослен у Општини Нови Београд, такође је на кратко био помоћник председника Шапића, да би био пребачен на послове набавки у Одељење за буџет и финансије.

Други канал за запошљавање који користи председник општине Шапић је општинска ћерка фирма под називом “Црле” – Центар за развој и локалну економију – Нови Београд.
Како је “Црле” индиректни буџетски корисник (оснивач је Општина Нови Београд) нема законских препрека да се без конкурса приме особе у радни однос.

Марко Стефановић је 15. октобра 2013. године запослен је на место саветника директора у “Црле” а потом на основу одлуке о преузимању прешао у општину и веома брзо и на начелничко место. Према подацима добијених по основу Закона о информацијама од јавног значаја, Стефановић је средњу школу завршио са 22 године, вишу школу са 25 и коначно приватни факултет са 27 година. Познанство са председником општине Александром Шапићем дугује ватерполу.

Димитрије Мајкић
одборник „Доста је било“ у Скупштини општине Нови Београд

Додатак 24.02.2017.

Марко Стефановић јавио се емаилом и тражио да објавимо да је средњу школу завршио с 19 година као и сви други а не с 22 као што пише у биографији. Кад нам буде доставио доказ и сагласност да га објавимо то ћемо и да урадимо.

У прилогу информација из општине о запошљавању и биографија Марка Стеановића

nbg-info-o-zaposlenima

nbg-marko-stefanovic

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

3
Оставите коментар

avatar
2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BerijaLjiljanaNikola Recent comment authors
најновији најстарији
Nikola
Гост
Nikola

Zabrana se ne postuje zaposljavanja. Na ovaj ili onaj nacin se ljudi uguravaju. Nema nista dok se ne izvrsi sistematizacija radnih mesta, postavi komisija i izbaci sve partijski zaposlene, postave javni konkursi sa tacnim merilima za prijem i na svim sajtovima budu okaceni rezultati sa mogucnoscu prigovora do 30 dana.

Ljiljana
Гост
Ljiljana

Gospodine Majkiću, pitajte vatrpolistu zašto je gradjevinske inspektore Maricu Barać I Ljubu Popovića poslao na rad u Obrenovac. Pomaže drugu opštinu a u svojoj je ostao sa dva gradj. inspektora. Da podsetim Marica Barać je inspektorka koja je otišla da popiše njegovu bespravnu gradnju na Bežaniskoj kosi a on joj to zabranio pozivajući se na neko opštinsko rešenje kojim se odobravaju radovi na tekućem održavanj kao što je naprimer krečenje.

Berija
Гост
Berija

Za Ljubu Popovica i nije neka steta. Taj je „branio“ pekaru u 37-om bloku i reketirao pokojnu Nadu Sasic tako sto je stalno BESPLATNO ZDRAO pogacice na mufte. Umeo je da pise lazne pozive i skakao na svaki mig onog dezmekastog POLURETARDIRANO Zorana Pavlovica, zvanog „techa“ … tako da manite Ljubu Popovica – taj je cvecka … uostalom NIJE SE RODIO NITI PRETPLATIO NA INSPEKTORSKO MESTO. Na biro kao i vecina pa nek konkurise !!!