Pravosuđe Saopštenje

Podneta krivična prijava zbog pretnji smrću

Brutalno kršenje zakona u Skupštini, verbalno nasilje vladajuće većine nad poslanicima “Dosta je bilo” koje građani gledaju i slušaju svakog dana, i sprečavanje svakog kritičkog govora u Skupštini uzrok su pretnje fizičkim nasiljem i smrću koja je juče upućena šefu poslaničke grupe “Dosta je bilo”.

facebook-pretnje

Na Fejsbuk profilu Saše Radulovića, u komentaru na njegov poziv da prenos sednice Skupštine gledaju preko YouTube kanala pokreta “Dosta je bilo”, upućena je pretnja smrću, sa korisničkog naloga nekoga ko se predstavlja kao Mirko Jović.

Pretnja smrću je upućena bez ikakvog povoda, samo zbog rečenice “Gledajte uživo sednicu Skupštine na našem YouTube kanalu i komentarišite dešavanja zajedno sa našim poslanicima. Bolje je nego na RTS2”.

Krivična prijava protiv NN lica predata je danas Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakonika.

Iz straha za svoj rejting premijer guši svaku kritičku reč u javnosti, a glavne poluge su mu laži, mržnja, netrpeljivost i najteže optužbe koje izgovara na račun poslanika vodeće opozicione stranke, a neprestano ih ponavljaju njegovi mediji, članovi njegovog propagandnog tima i poslanici većine u Skupštini. Premijer i njegovi sledbenici odgovorni su za nezdravu atmosferu u društvu i ugrožavanje bezbednosti.

Pokret “Dosta je bilo” se nije uplašio zbog ovakvih pretnji. One neće umanjiti kritiku ili nas navesti na to da prestanemo da se borimo protiv štetočina iz vlasti, ali ovakve pretnje kao i fizički napadi na kancelarije našeg pokreta ukazuju da je bezbednost svih drastično smanjena, da se zemlja kreće u lošem pravcu i da je želja premijera da vlada strahom i pretnjama.

Oznake
DJB Mladi

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Saglasan sa nastupima g Radulovića, koje povremeno pratim u skupštinskim prenosima. Zaista je sramota kako se SNS i njegovi saveznici ponašaju. Na svaku dobronamernu kritiku odgovaraju uvredama, lažima i slično što je zaista loše za parlament. Tačno je, a to je i Saša Radulović jasno i nedvosmisleno izneo, da nam se svakodnevno zavlače ruke u osiromašene đepove. Posebno se to oseća na nivou lokalne samouprave kojoj su oduzeta prava raspolaganja sredstvima pa se sada opštinari dosetiše da naplaćuju i ono što se do juče nije naplaćivalo!!! E pa što je mnogo mnogo je i to treba prekinuti.
  Teško jeste ali želim da poslanici DJB budu i dalje dostojanstveni i uporni, do pobede.

  • Radomire, ako ste skontali ovo što ste napisali, a da ste prije glasali za nekog drugog, ne za Dosta je Bilo i Sašu Radulovića.
   Srbija se polako budi i ovo je ohrabrujuće. Saša Radulović, Boško Obradović i Aleksandra Jerkov, uz još neke, neka mi sad oproste i neki će se vjerovatno i još pojaviti. Oni su NADA za Srbiju. Gledam parlamente okolnih zemalja, BiH, Hrvatske. Nekada je Beograd, pa čak i za vrijeme Žuti bio stepenicu iznad prostakluka tipa Milorada Dodika i slični likova po Hrvatskoj. Vidjela se ta viša kultura ophođenja.Ti parlamenti su nekada u poređenju sa parlamentom Srbije ličili na “Ludnice”. Sada i u ragionu ima teških riječi, ali mnogo je stanje iznad Srbije. Ovaj šljamu parlamentu Srbije. Ja mislim da je ovo DNO, gdje se više nemože padati. molim SANU, koja prima plate od naroda i nosi preznak “Srpska”. Molim kao gražanin da nešto mora uraditi za spas Srbije. Uležali ste se, zadovoljni sa primanjima, gdje Vam je društvena odgovornost. To ste obavezni, jer primate plate. Sramota da ništa nepreduzimate konkretno, štrajkujte, polijevajte se benzinom, popnite se svi na krov zgrada i vičite. Radite nešto ljudi, optimizam u Srbiji je gori nego u tursko vrijeme, a nema dosta pisanih dokumenata iz tog perioda, osim narodnih pjesama i pisaca, a sada nemamo ni narodnih pjesnika, ni pisaca da nas oplaču. Bilo bi dobro da odgovorite da niste bili pristalica DJB. Radi nade, jer osim nje drugog nemamo više…Srbijo volim te svom svojom dušom i srcem…

 • Policija je izuzetno efikasno reagovala prilikom svake istovetne pretnje koje su upućivane trenutnom premijeru. Čak i u slučajevima onih koje su pristizale i iz inostranstva. Pokazali su time da relativno i brzo i lako mogu pronaći počinioce. Tako i treba da bude. E sad, drugo je pitanje da li na Sašu gledaju kao na političara ili, recimo, na kao na ženu, ljudsko biće koje je, po svemu sudeći, rodjeno za odstrel u Srbiji. Dakle, ako na Sašu gledaju kao na političku figuru od značaja, brzo će pronaći izvor pretnje. No, ukoliko ga gledaju kao običnog gradjanina, ili ženu posebno, ne valja mu biti u koži… Par stotina njih godišnje plati glavom – policijsku (ali i sudsku i tužilačku) “efikasnost” u slučaju kada niste premijer…

  • Pa valjda treba pronaći onoga ko preti bez obzira da li je primalac pretnje “politička figura od značaja” ili nije?!?

  • Vučić izgleda kao bolestan i to ozbiljno. Međutim on glumi sve i glumi taj svoj izgled. On je lopovčina i zna dobro da bi ne daj Bože ubistvom Saše Radulovića narodu bilo sve jasno. Raduloviću ti se čuvaj i neka te Bog sačuva, ali računaj, bar ja mislim, da će AV više brinuti za tvoj život nego svoj. Jedino ako stvarno PUKNE, onda ja ne znam da li sam upravu. Pozdrav.

 • Mnogo ste im se zamerili g-ne Radulovicu, mnogo zaista! Vucic Vas, sasvim sigurno, mrzi iz dna duse (ako je uopste ima),raskrinkali ste njegovu politicku bedu kao niko do sad. Brknuli ste mu u oko – mozda i u oba, toliko mu smetate da je to sada vec cista patologija. Jasno je to i Vama.
  Zato, dobro bi bilo da se malo pripazite i ozbiljnije gledate na pretnje. Neka se neko pozabavi Vasom bezbednoscu. Sve ovo je jako bitno, narocito, dok se ne zavrse predstojeci izbori, verujem posle toga karte ce biti malo drugacije podeljene i “talon nece da odnose opaki i zli sa necuvenom moci da teraju ono sto zazele…” (Stulic).

  • Moram priznati da sam pomalo uplasen. Nekako me sva ova hajka na DJB i Sasu podseca na vreme pre ubistva, daleko bilo, Zorana Djindjica. Sasa malo vise opreza.

 • Naprednjačka vlast pravi ovu bolesnu atmosferu u društvu, jer se plaše opozicije, a naročito Djb, I zbog toga će biti kažnjeni na izborima, oteraćemo ih u istoriju!

 • Pozdrav svima.
  Gore pomenutu pretnju internacionalizovati.
  Objaviti je medjunarodno.
  Odnos vlasti, zanemarivanje, ili reagovanje, takodje objaviti.
  Pozdrav svima od jednog Zike

 • Gospodine Raduloviću nastavite rad kao i do sada. Mnogo cenimo vaš rad i rad ljudi iz DJB, imate punu podršku. Razmislite i o telohraniteljima, za svaki slučaj, jer vi ste ipak VIP osoba za Srbiju. Ako mogu Šešelj i čeda da imaju telohranitelje možete i vi. Pozdrav za sve simpatizere DJB-a.

 • Ovo je mogao samo uraditi neko pod lažnim imenom, tko je kompletnan idiot.
  Mislim da će MUP Srbije učiniti ogromne napore, da taj kopletan idiot ne bude pronađen nikada. Tužilaštvo će dodatne napore učiniti, ako bi MUP Srbije ipak nekako nešto saznao. Sud bi na kraju, optužio Radulovića što je uznemiravao kompletnog idiota, time što koristi u 21. stoljeću društvene mreže. A u obrazloženju bi sud napisao da je Radulović imao dosta prostora na PINKU, KURIRU i INFORMERU, uh.. odoh prati ruke doko napišem nešto još, poslije napisanih sinonima mraka u Srbiji. Poslije onog “Špijuna Čede”, nisu organi Srbije otkrili ništa, a i Čedo je farsa čak i za Nušića dosadna tema. Prije je očekivati da bi se taj kompleten idiot sa lažnim imenom, zbog griže savjesti, a radi ispovijedanja sam možda negdje javi i prizna. Ja sam taj i taj, učinio sam to i to i kompletni sam idiot. Možda bar kada Radulović odvede SNS (Srpsku Nazadnu Stranku) u stečaj i “likvidaciju”, iz političkog života Srbije zauvijek. Samo ga MUP Srbije moli ovaj put, ako se bude javljao. Da ako već mora, da kaže gdje će na koji aerodrom sletjeti, da bi ga čekale kamere i neki ministri. Recimo možda i Lončar, mada ja mislim da će on i njegovi tada biti prošlost. Poslije obavljenog stečaja SMS-a, svi kompletni idioti na smetlište istorije Srbije odmah…Pozdrav dobrim ljudima, živite u iluziji, a to je nada. Ja živim u nadi za bolje sutra i to je ta ILUZIJA = NADA. Realnost u Srbiji nije za život, zato sam ovo i napisao da se nasmijete. Pozdrav svim dobrim ljudima i želim sretne prestojeće praznike, bez obzira na vjeru i naciju…Srbiju beskrajno volim svim srcem i svom dušom.

 • Naravno Nebojsa iz Beograda nece naci ko je uputio ove pretnje!To pokazuje ko je ustvari nervozan i zabrinut za svoju političku budućnost.Sto bi pretili ako imaju toliku podršku?Naravno počela njihova kula od karata da se raspada pa ih uhvatila nervoza!Ali to nije razlog da se preti.Nema razloga da bilo ko preti,jednostavno ni meni niko nije kriv sto su nazadnjaci dobili najvise glasova na proslim izborima,doduse znam kako su dobili vecinu glasova ali su ih dobili i zato iako se ne slazem sa njihovom politikom nema razloga da bilo kome pretim.Zato apelujem na MUP,Tuzilastvo da se ispitaju ove pretnje i da se privede ova mogu slobodno reći kompletna budala i idiot koji bez razloga preti Radulovicu.Nekoga izgleda zulja to sto kada DJB pobedi na sledecim izborima moraće da se radi po zakonu,da se za javne funkcije npr direktora raspisuju konkursi,da nema bratskog-kumovskog zapošljavanja,nema kupovanja diploma i doktorata pa odmah u fotelju ministra ili direktora,nema namestenih javnih nabavki,nema namestenih Sudija i Tuzilaca…Podrska za gospodina Radulovica i DJB!Samo napred i dovedite Srbiju u red svojim principima i nemojte nikada da odustanete od tih principa,jer bez promene kompletnog sistema nema ni budućnosti nama u Srbiji!

 • Sasa, budi vrlo oprezan. Ovaj nije kao Kostunica i Tadic. Ovaj nece mirno da prizna poraz. Vucic je obican terorista. Pazi se.

 • Šta reći? G-dine Raduloviću, zaista se morate čuvati. Ovo je i kod kriminalaca ono dno, pa zato, nije na odmet.pričuvati se. S druge strane, ti bolesnici ipak imaju i malo pameti, znate. Ne dao Bog da Vam se nešto dogodi, znaju dobro da će većina naroda znati ko stoji iza njih. Tako da im ovakve pretnje baš nisu dobar potez. Očekivati trenutno da će nadležni odreagovati i odraditi što bi trebalo, da je stanje normalno, teško. Zato ovo proslediti. Neka i van Srbije znaju šta se ovde dešava, i da nisamo baš svi mutavi ni glupi.

 • Diktatori su spremni i na ubistvo ako im je opstanak u pitanju, Premijer je sateran u ćošak i sada stvarno treba biti oprezan, što ne znači i uplašen. Podrška Saši Raduloviću i njemu sličnima.

 • Po komentarima botova na on line Kuriru stiče se utisak da ce da nadju kao tog navodnog Jovica koji je pretio ( Mirko Jovic je inace jedan od opozicionih lidera iz 90) a da ce svi mediji izrezirano i koordinisano da naprave medijsko hajku da je taj koji je ostavio komentar Radulovic ili njemu neko blizak. Idite na Kurir i citajte komentare SNS botova kako se priprema hajka.