Саопштењe Скупштина

Још један доказ за кривичну пријаву против 11 посланика СНС

На данашњој седници Скупштине посланици Српске радикалне странке демонстративно су напустили салу проласком кроз редове у којима седе посланици Српске напредне странке. Нико их није зауставио, није им блокирао пролаз, није их пола сата спречавао у слободи кретања, није их оптужио да провоцирају физички обрачун, или да им се уносе у лица, пљују и псују…

skupstina

Ово што је данас допуштено посланицима СРС, није било дозвољено посланицима ДЈБ на седницама Скупштине 16. и 18. новембра, када је 11 посланика СНС препречило пут тврдећи да пролаз кроз клупе у којима седе није дозвољен посланицима ДЈБ. Иако протест радикала због опомена и одлука председавајућег из СНС спада у домен политичке игре, данашњи догађај у Скупштини још један је доказ утемељености кривичне пријаве коју смо поднели против 11 посланика СНС.

Снимак проласка посланика СРС кроз редове СНС, исти онај који је незаконито блокиран за ДЈБ, биће приложен као доказ тужилаштву. Да подсетимо, због злоупотребе службеног положаја, спречавања слободе кретања, ускраћивања права на говор и на равноправност 16 посланика Доста је било у Скупштини Србије поднело је кривичну пријаву Првом основном јавном тужилаштву против председнице и потпредседника Скупштине Маје Гојковић и Верољуба Арсића и још девет посланика СНС који су, спроводећи њихове наредбе, угрозили права Доста је било.

Врхунац је био физичко спречавање слободе кретања. Током тог малтретирања два посланика ДЈБ Татјана Мацура и Бане Михајловић чак су и кажњени опоменама и новчано на основу лажних тврдњи посланика Маријана Ристичевића, иако за то нема никаквих доказа ни на снимцима ни у стенограмима.

За кривична дела за која се терете посланици СНС, максимална предвиђена казна је пет година затвора.

Снимак проласка посланика СРС

Повезан текст
Поднета пријава против 11 посланика СНС за више кривичних дела

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ovi ” tkzv. Radikali” nisu opozicija. To je stranka na “rezervnim položajima” SNS od AV. Čuva leđa SNS i AV. Šešelj nikada nije bio opozicija, pa ni Miloševiću ni Đinđiću. Samo glumio opoziciju, a saradnik je stranih Hoštaplera, koji ne misle dobro Srbiji. Šešelj nije uopšte bolestan, sve je to plan Vučića i njega i Haga. On nikad nije imao rak, laže narod. Napada Nikolića fu..u, jer mora nekoga inače bi ga svako razumio i na izborima bi ga pobijedila i Jadranka Šešelj. Ako vako nastave, Šešelj im može narediti: Kada on bude prolazio da bacaju cvijeće po već prostrtom crvenom tepihu. Ovo je prava istina…

  • Право чудо како се брзо излечио од рака. Излечио се до нивоа Рудоње. Нема рековалесценције.Драги боже, па они мисле да у Србији нема мислећих људи.