Saopštenje Skupština

Još jedan dokaz za krivičnu prijavu protiv 11 poslanika SNS

Na današnjoj sednici Skupštine poslanici Srpske radikalne stranke demonstrativno su napustili salu prolaskom kroz redove u kojima sede poslanici Srpske napredne stranke. Niko ih nije zaustavio, nije im blokirao prolaz, nije ih pola sata sprečavao u slobodi kretanja, nije ih optužio da provociraju fizički obračun, ili da im se unose u lica, pljuju i psuju…

skupstina

Ovo što je danas dopušteno poslanicima SRS, nije bilo dozvoljeno poslanicima DJB na sednicama Skupštine 16. i 18. novembra, kada je 11 poslanika SNS preprečilo put tvrdeći da prolaz kroz klupe u kojima sede nije dozvoljen poslanicima DJB. Iako protest radikala zbog opomena i odluka predsedavajućeg iz SNS spada u domen političke igre, današnji događaj u Skupštini još jedan je dokaz utemeljenosti krivične prijave koju smo podneli protiv 11 poslanika SNS.

Snimak prolaska poslanika SRS kroz redove SNS, isti onaj koji je nezakonito blokiran za DJB, biće priložen kao dokaz tužilaštvu. Da podsetimo, zbog zloupotrebe službenog položaja, sprečavanja slobode kretanja, uskraćivanja prava na govor i na ravnopravnost 16 poslanika Dosta je bilo u Skupštini Srbije podnelo je krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu protiv predsednice i potpredsednika Skupštine Maje Gojković i Veroljuba Arsića i još devet poslanika SNS koji su, sprovodeći njihove naredbe, ugrozili prava Dosta je bilo.

Vrhunac je bio fizičko sprečavanje slobode kretanja. Tokom tog maltretiranja dva poslanika DJB Tatjana Macura i Bane Mihajlović čak su i kažnjeni opomenama i novčano na osnovu lažnih tvrdnji poslanika Marijana Rističevića, iako za to nema nikakvih dokaza ni na snimcima ni u stenogramima.

Za krivična dela za koja se terete poslanici SNS, maksimalna predviđena kazna je pet godina zatvora.

Snimak prolaska poslanika SRS

Povezan tekst
Podneta prijava protiv 11 poslanika SNS za više krivičnih dela

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ovi ” tkzv. Radikali” nisu opozicija. To je stranka na “rezervnim položajima” SNS od AV. Čuva leđa SNS i AV. Šešelj nikada nije bio opozicija, pa ni Miloševiću ni Đinđiću. Samo glumio opoziciju, a saradnik je stranih Hoštaplera, koji ne misle dobro Srbiji. Šešelj nije uopšte bolestan, sve je to plan Vučića i njega i Haga. On nikad nije imao rak, laže narod. Napada Nikolića fu..u, jer mora nekoga inače bi ga svako razumio i na izborima bi ga pobijedila i Jadranka Šešelj. Ako vako nastave, Šešelj im može narediti: Kada on bude prolazio da bacaju cvijeće po već prostrtom crvenom tepihu. Ovo je prava istina…