Говор Скупштина Финансије

Владина новогодишња честитка

Веома кратко желим да поручим грађанима, данас ћемо се задужити. Новогодишње. Давно нисмо.

vladimir-djuric

35 милиона евра за Скадар на Бојани звани Коридор 10.

89,8 милиона евра за све Скадре на Бојани зване државна предузећа у реструктурирању, разноразне УППР – ове у којима нам се прича да је нађен спас, а прећуткује да се тим истим УППР – овиома држава у наше име од тих фирми одриче својих – наших потраживања, претвара те фирме у своје – наше сувласништво чиме им капитал књиговодствено извлачи из минуса, а све раније губитке у тим истим УППР – овима наставља на билансима тих фирми даље да вуче као губитке из ранијих периода. Без јасног пословног плана за даље.

105 милиона евра за све оно што се ХИП Петрохемија код НИС – а задужила, јер НИС је пријатељ и брат, он није као обичан домаћи предузетник којем држава неће намирити потраживања, који ће на њих чекати или их намиривати кроз реформисане судове. НИС је важан. Продат је у бесцење, опрашта му се пола рудне ренте, јер браћа су то и нема везе што Јужног тока нема и неће га бити.

310 милиона евра за стару девизну штедњу отету грађанима бивших југословенских република, јер тек Европски суд за људска права својом пресудом може да нас научи да државне банке не могу без последица проневерити новац грађана, акционара, клијената и штедиша.

185 милиона евра за пут Сурчин Обреновац, за који би занимљиво било чути из чега ће се састојати обзиром на висину овог кредита и дужину деонице Сурчин – Обреновац.

Све укупно: 724,8 милиона евра.

Са друге стране, пелети и брикети ће мало појефтинити. Иначе, сви се на њих грејемо.

Нема везе, зато ће Савет РЕМ – а бити прикладно састављен, а таксу за РТС ћемо још годину дана плаћати, па ће грађани разумети да им је најбоље да у сиромаштву изнова и изнова буду Срећни људи који чекају Бољи живот док Село гори, а баба се чешља, јер на Белој лађи у Шљивик Стижу долари упаковани у Жикину Шареницу.

И стижу за најдаље две године. Први пут у новијој историји. Срећна изборна 2017. грађанима од Владе!

Владимир Ђурић
народни посланик
члан покрета “Доста је било”, Нови Сад

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Sinoc /subota/ Televizija N1 je imala prilog “Beograd na vodi”, ali u Kotezu.
    Bilo je to jezero fekalnih i otpadnih voda koje se nalazi u Kotezu na stotinak metara od kuca.
    Fekalne vode su unistile sav biljni i zivotinjski svet u okolini a smrad se siri po celom naselju i sve to 2 kilometra od centra Beograda.
    Nije ovo nov problem ali SNS je pet godina na vlasti i “Beogradom na vodi” u Kotezu samo potvrdjuje da je SNS vlast strokava i smrdljiva mlada obucena u skupocenu vencanicu.
    Eto , to je SNS “polon” gradjanima Srbije za Novu godinu.

  • Bescenje je slaba reč za krađu NIS-a. To je pljačka MILENIJUMA, EONA…..Svako ko je učestvovao i odobravao taj sraman čin je neprijatelj svih građana Srbije. Da neće biti šarene laže, zvana južni tok, i da smo Rusima bitni koliko i lanjski sneg ja sam pisao tada, ne sada. Od nas njih samo zanima kako da se dočepaju ovo malo sirotinje što imamo, pa ne čudi što su njihovi krediti gori nego kod zelenaša.

    • Najnovija pljačka građana je kupovona letećih kanti…pardon, kanti, pošto verovatno i ne mogu da lete. Rusi bi to bacili u staro gvožđe, da im nije spasioca Vučića, glupog diletanta.
      Animirao je svoje satelite, da idu po medijima i ubeđuju narod kako je to dobra kupovina, da se Vlasi ne bi dosetili: ” a šta će nam to uopšte” propašće svakako, a narod nema leba da jede, a usput su im dali odličan šlagvort oni imbecili iz Hrvatske (mislim na njihovu vlast).

    • BV@ Poštovani, razumevajući u potpunosti sav vaš, uostalom kao i sopstveni očaj, povodom rečenog možda bih vam samo napomenuo da -nažalost, malo ko ovde ima da vas čuje… Balkan je suštinski i oduvek -zoološki vrt na otvorenom… Civilizacijska regresija je ovde toliko jaka da ubija snagom plafona koji se obrušava na glavu. Dok se u kontinuitetu ubijaju i predaju sami izvori bilo kakve ekonomske budućnosti i života na ovom prostoru, a sam prostor temeljno i užurbano čisti od najvrednijeg resursa-onih najsposobnijih, uboga svetina se kao u transu zanosi baš tim ‘kantama’.. Sa šest treševa sa pratećim priborom ćemo dugoročno od sebe napraviti poligon za sva nadjahavanja moćnih, staviti se ponovo svojevoljno na njihove ratne karte i menije, iscrtati sebi metu na čelu za svaki budući okršaj i pokolj. Pa koliko ratova i nesreće ovim generacijama treba da bude dovoljna pouka…

    • Nemamo ništa protiv poštene gradnje. Gradnje gde je napravljen javni tender koji nije namešten, na kojem pobeđuju najbolji, gde se novac transparentno troši na radove a ne ide u burazerske džepove.

  • Sindrom pijanih milionera, muljanja sa nabavkama nepotrebne opreme namestaja informacionih sistema i prodaje magle sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno deset godina, provozije su od 10 do 70%, posle pobede na vanrednim izborima djb treba da smeni management podizanjem prijava po hitkom postupku, jer ma ko dodje na njihvo mesto ce bolje obavljati posao a nov i nekomptomitovan i ne poznaje nikoga

  • Surčin-Obrenovac 185.000.000€? To je zaista strašno. Put ide kroz ravnicu. Postavlja se i staro pitanje – koji “genije” je izabrao ovu trasu umesto da se autoput “veže” kod Ostružnice na postojeću obilaznicu i da ide trasom preko Umke sa desne obale Save? Da, tu je bila potrebna sanacija klizišta, ali su studije pokazale da je i to jeftinije od izgradnje direktne trase od Surčina koja inače uključuje izgradnju još jednog, pritom nepotrebnog mosta. Ta sanacija bi doprinela i ekonomskom razvoju (videti link http://via-vita.org.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=253). Kako god, neko je odlučio da se budžet optereti za minimum 100 miliona više nego što je potrebno. Samo da nagađamo o čemu se tu radi…