Грађевина Саопштењe

Новогодишња пљачка државних станова за кума

Премијер је одлучио да за новогодишње празнике, од 27. децембра до 6. јануара, на брзину прода 109 државних станова који су у закупу, уз неколико локала и гаража. Један од станова који се продају закупљује и кум Никола Петровић и ово му је очигледно новогодишњи поклон од премијера.

vile-dedinje

Да ли бисте ви да продајете свој стан и да желите да постигнете што бољу цену, објавили оглас само на сајту Дирекције за имовину, тражили да депозит буде уплаћен одмах, а пре него што сте објавили продају, потписали вишегодишње штетне уговоре о закупу са својим пријатељима и кумовима, по ниским ценама и обавезали купце да оставе закупце. Кум и пријатељи су, рецимо, закупили станове до 2020. и 2021. године. Ко је луд да купи стан и у њему кума као заштићеног подстанара?

Очигледно је да је термин продаје изабран тако да се јавност максимално искључи из целог поступка, да се избегне било каква контрола и да се државна имовина прода привилегованим, унапред познатим купцима, по повољним ценама.

На списку станова који су предвиђени за продају налазе се станови које, поред премијеровог кума, изнајмљују Александар Обрадовић, бивши директор ЕПС-а, Европска експертска група чији су поједини чланови под кривичном истрагом због малверзацијама са пројектима код Европске комисије, Горан Ђоковић, стриц Новака Ђоковића, Никола Малбаша, бивши фудбалер… Њихови станови су највећи од свих који су дати на продају (и по 180 квадрата), а закуп им траје до 2020. и 2021. године.

Државна имовина која се сада продаје на брзину била је годинама испод тржишне цене издавана привилегованима, пријатељима и пословним партнерима премијера, високо позиционираним полицијским службеницима, службеницима министарства спољних послова и других министарстава, БИА-е, личностима са естраде, али и директорима јавних предузећа. Премијер је у два наврата покушавао да кроз законе прогура да им се ти станови и виле буквално поклоне. Последњи покушај је био у оквиру Закона о одржавању зграда који је предвиђао да им се омогући откуп на 20 година, што би практично значило да сви грађани кредитирају куповину станова премијерових пријатеља и тајкуна. Ово је пропало, али у Закону је остао један члан који је омогућио ову хитну новогодишњу распродају државне имовине.

Покрет Доста је било захтева да се одмах прекине поступак продаје 109 државних некретнина. Овде се очигледно ради о још једној пљачки државне имовине у режији Александра Вучића. После пљачке највреднијег грађевинског земљишта у Савамали, намештања хиљада хектара плодног пољопривредног земљишта крупним страним бизнисменима, набацивања профита страним компанијама, као на пример у случају споразума о ЈАТ-у, сада распродаје државне некретнине куму и повлашћенима.

Премијер је центар корупције и пљачке у Србији, коју спроводи заједно са својим саветником Млађаном Динкићем и коалиционим партнером Богољубом Карићем, окружен тајкунима из 24 пљачкашке приватизације, које више нико не спомиње. Чекамо још само да Мишковић буде ослобођен и тиме ће спасити све своје финансијере и политичке пријатеље из деведесетих.

Важни ликови

Оглас за продају

Списак имовине која се продаје

Извештај Савета за борбу против корупције о располагању државним вилама и становима и списак некретнина

Ослобађање Динкића и Карића

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Jel to onaj Mlađan Dinkić čiju je kao robijašku odeću pokazivao naš vrli premijer dok je bio u opoziciji i galamio kako će istog da uhapsi kad dođe na vlast? Lepo Dinkić napredovao, od potencijalnog robijaša do Premijerovog savetnika, onako NAPREDNO čist ko suza!

  • Jeste to je taj Dinkić, ali za sve je kriva Nela Kuburović. AV: “Nela zar nema dokaza protiv Dinkića i Karića i dr.”. NK: “Srbija je pravna država i ministar pravosuđa se ne miješa u rad tužilaštva”. AV: “Odlično Nela, to sam i pretpostavljo od tebe i očekivo da će zastariti”. AV: “Sada možemo u Arapske Emirate poslati Dinkića da svira, bolje će Toma – diploma umjeti plesati sa onom šipkom”. Nela osmijana ode – Kraj 1.epizode. U sledećoj epizodi pogledajte: Da li će Mišković “zabiti nož u leđa” hrvatskom tajkunu Todoriću, poslije oslobađanja. Da li će Dragan Đurić istrijebiti Trihinelu u Srbiji zavodom veterine ili će FK Partizan zabilježiti bar jednu pobjedu, po povratku starog – novog presjednika. Sve srpske serije, duže su od španski i turkski, možete pogledati u režiji AV.

 • “Žute” često Vučić optužuje da su krali, a što je i istina i prešli su većim dijelom u SNS. Oni SNS “PLJČKAJU” Srbiju. Krađa i Pljačka nisu isto, mada su ishodi slični ili isti. Pljačka je drastičniji oblik krađe, jer podrazumjeva primjenu sile. Ovdje se Država i njene institucije u centru moći AV, koriste kao sila na koju niko nesmije reagovati. Ako neko reaguje on je po AV: Lopvčina, Lažov, Stečajni upravnik, Kafanski pjevač i on bjeeeeeži (Čačanski – srpski), da ga više niko ne pita. Bože imali te…

 • Koji je to clan zakona omogucio ovu pljacku? Kako je moguce da je promakao u skupstinskoj raspravi? Ocigledno je da su napravili prevarantsku smicalicu kad su prvo predlozili a zatim sami povukli odredbe zakona koje su se direktno odnosile na prodaju drzavnih stanova. Na taj nacin su skrenuli paznju sa nekog clana koji je prosao.

  • a sto je pljacka majke ti?! jesu igde naveli koliko iznosi metar kvadratni za bilo koji stan ili kucu?! da te malo uputim kvadratni metar stana/kuce se krece od 1000 pa navise eura, tako da ne vidim da iko tu ikoga zeli opljackati!

 • У тексту је наведен Никола Малбаша фудбалер. Погрешили сте иако су сличних година, у питању је Никола Малбаша директор и власник грађевинског предузећа Јадран АД, сада Јадран ДОО.

  • Ciji je tata Rade u Moskvi zaradio milione $ u gradjevini potpomognut u pocetku biznisa od strane Nenada Popovica…. a inace je 80-tih godina proslog veka u Moskvi radio za isti taj JADRAN koji je sada u vlasnistvu sina Nikole…

 • Samo jos treba dodati da svaka nedemokratska vlast tako funkcionise.Svi navedeni potencijalni “dobitnici”[spisak je naravno mnogo siri] su ustvari temeljna podrska opstanku vladaoca a on s vremena na vreme mora u njihova uvek gladna usta ubaciti koji mastan zalogaj .Vladar pada kad novi pretendent obeca tim parazitima bolju pasu pa mu oni okrenu ledja.Nema tu ni nacela pravne drzave ni patriotizma , bilo kakvog oblika zajednistva samo logika najezde skakavaca koji nikad ne pomisle sta ce biti sa stablom cije lisce tako halapljivo zderu .

 • Narodu podizu svugde cene od skolarina, struje, prevoza, poreza , smanjuju plate i penzije, otpustaju nepartijske kadrove a sebe zaposljavaju, smanjuju cene stanova do gotovo za dzabe, povecavaju plat i dodatke. Oni puni plata i privilegija a narod je go. Naravno i strani investitora sa kojima dele profit!

 • Zato ja kazem da je najveći ološ onaj koji pljuje socijalizam. To je organizovana KAPITALISTIČKA BAGRA, koja ne bira sredstva da dođe do cilja.
  A, ja se čudim otkud odjednom isplivaše iz mulja Dinkić, Karić, pa evo sad i Aleksandra Vllahovića koji je prvi počeo primenjivati Đinđićev Zakon o privatizaciji, tj.otimačini društvene imovine.
  Prokleti bili svi oni koji su se iškolovali i najeli iz socijalističkog tanjira, a onda pljunuli u njega. Preselo im sve što smo u njih ulagali.

  • Da, ali socijalizam nikad nije postojao u pravo obliku, nego su i njega upropašćavali. I komunizam je možda najpoštenije društvo, ali oni koji su trebali da propagiraju taj društveni sistem nisu, već su isto nosili sebi…ali ovaj naš kapitalizam je nagori. To i nije kapitalizam, već mafijašizam!

 • A, ja se čudim otkud odjednom isplivaše Dinkić ( atentator na Borku Vučić), Karić koji je finansirao anarhiste da ruše Skupštinu 2000-te godine, Vlahović koji je u Agenciji zaprivatizaciju, prvi počeo primenjivati Đinđićev zakon o rasprodaji Srbije, lupajući čekćem o sto i vičući:” ko da više od 2 evra za šećeranu? Navali narode, sve je za džabe, Narodna banka će vam dati subvencije, ne morate ništa svoje ulagati “,
  Kažem ja da je najveći ološ onaj koji pljuje na komuniste i socijalizam. Zapravo, to je kapitalistička djubrad, kojima je socijalizam poslužio da se dobro iškoluju, najedu, napiju, a onda šutnu nogom tanjir iz kojeg su jeli. Onako kako to svinja radi sa koritom. E, pa preselo im sve što smo u njjih uložili, a oni to pogazili i okrenuli se KAPITALIZMU, otimajući od naroda.

 • Zato ja nemogu da dobijem redovno staN OD VSF I AKO SAM BEZ STANA 36 godina od toga u penziji saM 25 godina gde zivim kao podstanar. Stan koji sam posedovao u Hrvatskoj tadasnji ministar Svilanovic poklonio ga je bez nadoknade ustaskoj hrvatskoj a nama dodelio on i ovi posle njega KU*** OD OVCE. Pa mi i taku malu penziju oduzeli za l0% a sada vidim da u isecku ne pise vise Privreneba umanjenost penzije. Hocemo i ovu bagru da skinemo sa vlasti pa sto hoce neka nam bude pa bolje da crknimo od jednom a ne ovako na tanane. Ua lopovi jedni belosvetski a pogotovu Vojno stambeni fond u Beogradu dodeljuju pukovnicima po dva do tri stana a nama ostalim nista!!!!.

 • Meni nije nasno ko ce da kupi neuseljiv stan do 2020 u zgradi Pere Todorovica 34, koji je ceo za adaptaciju, po nenormalnoj ceni od 1113 eur po kvadratu. A da pritom ne moze ni da ga pregleda pre kupovine.

  • Stanovi koji su pod zakupom se NE PRODAJU. prodaju se samo stanovi koji nisu pod zakupom ili stanari ne placaju zakupninu.

 • Није мени што држава продаје наведену имовину али шта ће за нас да остане? Ништа? Прочитао сам све критике овог потеза државе али нико не написа шта би требало учинити са тим некретнинама. Неки предлог. Шта са њима? Покрет, по мени, има пуно експерата или би требао имати али нико не написа свој предлог како теба поступати са овим становима, локалима … А мене то занима. Неко написа да је цена јака, ненормална а негде стоји да се све продаје у бесцење. Ту нешто није у реду. Конкурс је јаван, сви могу купити под једнаким условима. Обајвљен у време када долазе људи из иностранства, са парама. Нама оголелима не вреди, намамо ни за депозит.

  • Gile, jesi ti čitao tekst? Vidiš da piše da se sve prodaje na “brzaka”, pare moraju odma da se iskeširaju i nije predviđeno gledanje stanova. Dakle očigledno je da je u pitanju dogovorena prodaja za određene kupce. Nema tu nikakve želje da to bude transparentno i jednako za sve.

 • Moja baka je zaštićen stanar. Ne daju se stanovi zaštićenim stanarima na štetu i tih stanara i vlasnika stanova. Izgovor će biti da “nema stanova”.
  Zašto ržava rasprodaje stanove koje treba da da zaštićenim stanarima i time reše roblem i vlasnika koji su u veoma nepovoljnom položaju takođe?
  Može li se ovome stati na put?

 • A jel ima neko ideju sta raditi sa tim stanovima, u zgradi Pere Todorovica pola zakupaca placa kiriju a ne placa komunalije, to je DIPOS mora da plati. I niko ne kaze sta raditi sa tim. Opet ici u minus. Pa pocetne cene koje su dali po kvadratu su cak malo jace od trzisnih, ko ce tu da profitira????

  • U nedostatku aregumenata protiv politike vlade i predsednika,dobar je i dežurni kum Petrović.”Kritičari”,džabe vam muka.

  • Tomislave, ne da imamo argumenata protiv vlade nego nam daju toliko materijala za to da ne možemo sve da stignemo da obradimo.