Građevina Saopštenje

Novogodišnja pljačka državnih stanova za kuma

Premijer je odlučio da za novogodišnje praznike, od 27. decembra do 6. januara, na brzinu proda 109 državnih stanova koji su u zakupu, uz nekoliko lokala i garaža. Jedan od stanova koji se prodaju zakupljuje i kum Nikola Petrović i ovo mu je očigledno novogodišnji poklon od premijera.

vile-dedinje

Da li biste vi da prodajete svoj stan i da želite da postignete što bolju cenu, objavili oglas samo na sajtu Direkcije za imovinu, tražili da depozit bude uplaćen odmah, a pre nego što ste objavili prodaju, potpisali višegodišnje štetne ugovore o zakupu sa svojim prijateljima i kumovima, po niskim cenama i obavezali kupce da ostave zakupce. Kum i prijatelji su, recimo, zakupili stanove do 2020. i 2021. godine. Ko je lud da kupi stan i u njemu kuma kao zaštićenog podstanara?

Očigledno je da je termin prodaje izabran tako da se javnost maksimalno isključi iz celog postupka, da se izbegne bilo kakva kontrola i da se državna imovina proda privilegovanim, unapred poznatim kupcima, po povoljnim cenama.

Na spisku stanova koji su predviđeni za prodaju nalaze se stanovi koje, pored premijerovog kuma, iznajmljuju Aleksandar Obradović, bivši direktor EPS-a, Evropska ekspertska grupa čiji su pojedini članovi pod krivičnom istragom zbog malverzacijama sa projektima kod Evropske komisije, Goran Đoković, stric Novaka Đokovića, Nikola Malbaša, bivši fudbaler… Njihovi stanovi su najveći od svih koji su dati na prodaju (i po 180 kvadrata), a zakup im traje do 2020. i 2021. godine.

Državna imovina koja se sada prodaje na brzinu bila je godinama ispod tržišne cene izdavana privilegovanima, prijateljima i poslovnim partnerima premijera, visoko pozicioniranim policijskim službenicima, službenicima ministarstva spoljnih poslova i drugih ministarstava, BIA-e, ličnostima sa estrade, ali i direktorima javnih preduzeća. Premijer je u dva navrata pokušavao da kroz zakone progura da im se ti stanovi i vile bukvalno poklone. Poslednji pokušaj je bio u okviru Zakona o održavanju zgrada koji je predviđao da im se omogući otkup na 20 godina, što bi praktično značilo da svi građani kreditiraju kupovinu stanova premijerovih prijatelja i tajkuna. Ovo je propalo, ali u Zakonu je ostao jedan član koji je omogućio ovu hitnu novogodišnju rasprodaju državne imovine.

Pokret Dosta je bilo zahteva da se odmah prekine postupak prodaje 109 državnih nekretnina. Ovde se očigledno radi o još jednoj pljački državne imovine u režiji Aleksandra Vučića. Posle pljačke najvrednijeg građevinskog zemljišta u Savamali, nameštanja hiljada hektara plodnog poljoprivrednog zemljišta krupnim stranim biznismenima, nabacivanja profita stranim kompanijama, kao na primer u slučaju sporazuma o JAT-u, sada rasprodaje državne nekretnine kumu i povlašćenima.

Premijer je centar korupcije i pljačke u Srbiji, koju sprovodi zajedno sa svojim savetnikom Mlađanom Dinkićem i koalicionim partnerom Bogoljubom Karićem, okružen tajkunima iz 24 pljačkaške privatizacije, koje više niko ne spominje. Čekamo još samo da Mišković bude oslobođen i time će spasiti sve svoje finansijere i političke prijatelje iz devedesetih.

Važni likovi

Oglas za prodaju

Spisak imovine koja se prodaje

Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o raspolaganju državnim vilama i stanovima i spisak nekretnina

Oslobađanje Dinkića i Karića

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Jel to onaj Mlađan Dinkić čiju je kao robijašku odeću pokazivao naš vrli premijer dok je bio u opoziciji i galamio kako će istog da uhapsi kad dođe na vlast? Lepo Dinkić napredovao, od potencijalnog robijaša do Premijerovog savetnika, onako NAPREDNO čist ko suza!

    • Jeste to je taj Dinkić, ali za sve je kriva Nela Kuburović. AV: “Nela zar nema dokaza protiv Dinkića i Karića i dr.”. NK: “Srbija je pravna država i ministar pravosuđa se ne miješa u rad tužilaštva”. AV: “Odlično Nela, to sam i pretpostavljo od tebe i očekivo da će zastariti”. AV: “Sada možemo u Arapske Emirate poslati Dinkića da svira, bolje će Toma – diploma umjeti plesati sa onom šipkom”. Nela osmijana ode – Kraj 1.epizode. U sledećoj epizodi pogledajte: Da li će Mišković “zabiti nož u leđa” hrvatskom tajkunu Todoriću, poslije oslobađanja. Da li će Dragan Đurić istrijebiti Trihinelu u Srbiji zavodom veterine ili će FK Partizan zabilježiti bar jednu pobjedu, po povratku starog – novog presjednika. Sve srpske serije, duže su od španski i turkski, možete pogledati u režiji AV.

    • Izgleda da jeste, sav šljam se vraća! E jadni mi što nismo potpuno poludeli od ovog besramlja..

  • “Žute” često Vučić optužuje da su krali, a što je i istina i prešli su većim dijelom u SNS. Oni SNS “PLJČKAJU” Srbiju. Krađa i Pljačka nisu isto, mada su ishodi slični ili isti. Pljačka je drastičniji oblik krađe, jer podrazumjeva primjenu sile. Ovdje se Država i njene institucije u centru moći AV, koriste kao sila na koju niko nesmije reagovati. Ako neko reaguje on je po AV: Lopvčina, Lažov, Stečajni upravnik, Kafanski pjevač i on bjeeeeeži (Čačanski – srpski), da ga više niko ne pita. Bože imali te…

  • Koji je to clan zakona omogucio ovu pljacku? Kako je moguce da je promakao u skupstinskoj raspravi? Ocigledno je da su napravili prevarantsku smicalicu kad su prvo predlozili a zatim sami povukli odredbe zakona koje su se direktno odnosile na prodaju drzavnih stanova. Na taj nacin su skrenuli paznju sa nekog clana koji je prosao.

    • a sto je pljacka majke ti?! jesu igde naveli koliko iznosi metar kvadratni za bilo koji stan ili kucu?! da te malo uputim kvadratni metar stana/kuce se krece od 1000 pa navise eura, tako da ne vidim da iko tu ikoga zeli opljackati!

  • U tekstu je naveden Nikola Malbaša fudbaler. Pogrešili ste iako su sličnih godina, u pitanju je Nikola Malbaša direktor i vlasnik građevinskog preduzeća Jadran AD, sada Jadran DOO.

    • Ciji je tata Rade u Moskvi zaradio milione $ u gradjevini potpomognut u pocetku biznisa od strane Nenada Popovica…. a inace je 80-tih godina proslog veka u Moskvi radio za isti taj JADRAN koji je sada u vlasnistvu sina Nikole…

  • Samo jos treba dodati da svaka nedemokratska vlast tako funkcionise.Svi navedeni potencijalni “dobitnici”[spisak je naravno mnogo siri] su ustvari temeljna podrska opstanku vladaoca a on s vremena na vreme mora u njihova uvek gladna usta ubaciti koji mastan zalogaj .Vladar pada kad novi pretendent obeca tim parazitima bolju pasu pa mu oni okrenu ledja.Nema tu ni nacela pravne drzave ni patriotizma , bilo kakvog oblika zajednistva samo logika najezde skakavaca koji nikad ne pomisle sta ce biti sa stablom cije lisce tako halapljivo zderu .

  • I još neka mi neko kaže da je naš prvi čovek bolesnik! Kvarnjak, pljačkaš, to da, bolesnik teško.Baš kao i “društvo lako ćemo” oko njega. Fuj.

  • Narodu podizu svugde cene od skolarina, struje, prevoza, poreza , smanjuju plate i penzije, otpustaju nepartijske kadrove a sebe zaposljavaju, smanjuju cene stanova do gotovo za dzabe, povecavaju plat i dodatke. Oni puni plata i privilegija a narod je go. Naravno i strani investitora sa kojima dele profit!

  • Zato ja kazem da je najveći ološ onaj koji pljuje socijalizam. To je organizovana KAPITALISTIČKA BAGRA, koja ne bira sredstva da dođe do cilja.
    A, ja se čudim otkud odjednom isplivaše iz mulja Dinkić, Karić, pa evo sad i Aleksandra Vllahovića koji je prvi počeo primenjivati Đinđićev Zakon o privatizaciji, tj.otimačini društvene imovine.
    Prokleti bili svi oni koji su se iškolovali i najeli iz socijalističkog tanjira, a onda pljunuli u njega. Preselo im sve što smo u njih ulagali.

    • Da, ali socijalizam nikad nije postojao u pravo obliku, nego su i njega upropašćavali. I komunizam je možda najpoštenije društvo, ali oni koji su trebali da propagiraju taj društveni sistem nisu, već su isto nosili sebi…ali ovaj naš kapitalizam je nagori. To i nije kapitalizam, već mafijašizam!

  • A, ja se čudim otkud odjednom isplivaše Dinkić ( atentator na Borku Vučić), Karić koji je finansirao anarhiste da ruše Skupštinu 2000-te godine, Vlahović koji je u Agenciji zaprivatizaciju, prvi počeo primenjivati Đinđićev zakon o rasprodaji Srbije, lupajući čekćem o sto i vičući:” ko da više od 2 evra za šećeranu? Navali narode, sve je za džabe, Narodna banka će vam dati subvencije, ne morate ništa svoje ulagati “,
    Kažem ja da je najveći ološ onaj koji pljuje na komuniste i socijalizam. Zapravo, to je kapitalistička djubrad, kojima je socijalizam poslužio da se dobro iškoluju, najedu, napiju, a onda šutnu nogom tanjir iz kojeg su jeli. Onako kako to svinja radi sa koritom. E, pa preselo im sve što smo u njjih uložili, a oni to pogazili i okrenuli se KAPITALIZMU, otimajući od naroda.

  • Zato ja nemogu da dobijem redovno staN OD VSF I AKO SAM BEZ STANA 36 godina od toga u penziji saM 25 godina gde zivim kao podstanar. Stan koji sam posedovao u Hrvatskoj tadasnji ministar Svilanovic poklonio ga je bez nadoknade ustaskoj hrvatskoj a nama dodelio on i ovi posle njega KU*** OD OVCE. Pa mi i taku malu penziju oduzeli za l0% a sada vidim da u isecku ne pise vise Privreneba umanjenost penzije. Hocemo i ovu bagru da skinemo sa vlasti pa sto hoce neka nam bude pa bolje da crknimo od jednom a ne ovako na tanane. Ua lopovi jedni belosvetski a pogotovu Vojno stambeni fond u Beogradu dodeljuju pukovnicima po dva do tri stana a nama ostalim nista!!!!.

  • Meni nije nasno ko ce da kupi neuseljiv stan do 2020 u zgradi Pere Todorovica 34, koji je ceo za adaptaciju, po nenormalnoj ceni od 1113 eur po kvadratu. A da pritom ne moze ni da ga pregleda pre kupovine.

    • Stanovi koji su pod zakupom se NE PRODAJU. prodaju se samo stanovi koji nisu pod zakupom ili stanari ne placaju zakupninu.

  • Nije meni što država prodaje navedenu imovinu ali šta će za nas da ostane? Ništa? Pročitao sam sve kritike ovog poteza države ali niko ne napisa šta bi trebalo učiniti sa tim nekretninama. Neki predlog. Šta sa njima? Pokret, po meni, ima puno eksperata ili bi trebao imati ali niko ne napisa svoj predlog kako teba postupati sa ovim stanovima, lokalima … A mene to zanima. Neko napisa da je cena jaka, nenormalna a negde stoji da se sve prodaje u bescenje. Tu nešto nije u redu. Konkurs je javan, svi mogu kupiti pod jednakim uslovima. Obajvljen u vreme kada dolaze ljudi iz inostranstva, sa parama. Nama ogolelima ne vredi, namamo ni za depozit.

    • Gile, jesi ti čitao tekst? Vidiš da piše da se sve prodaje na “brzaka”, pare moraju odma da se iskeširaju i nije predviđeno gledanje stanova. Dakle očigledno je da je u pitanju dogovorena prodaja za određene kupce. Nema tu nikakve želje da to bude transparentno i jednako za sve.

  • Neke vidite neke NE, svake nedelje se desavaju takve i slecne stvari, kontinualno…. pozdrav svim postenim ljudima.

  • Moja baka je zaštićen stanar. Ne daju se stanovi zaštićenim stanarima na štetu i tih stanara i vlasnika stanova. Izgovor će biti da “nema stanova”.
    Zašto ržava rasprodaje stanove koje treba da da zaštićenim stanarima i time reše roblem i vlasnika koji su u veoma nepovoljnom položaju takođe?
    Može li se ovome stati na put?

  • A jel ima neko ideju sta raditi sa tim stanovima, u zgradi Pere Todorovica pola zakupaca placa kiriju a ne placa komunalije, to je DIPOS mora da plati. I niko ne kaze sta raditi sa tim. Opet ici u minus. Pa pocetne cene koje su dali po kvadratu su cak malo jace od trzisnih, ko ce tu da profitira????

    • U nedostatku aregumenata protiv politike vlade i predsednika,dobar je i dežurni kum Petrović.”Kritičari”,džabe vam muka.

    • Tomislave, ne da imamo argumenata protiv vlade nego nam daju toliko materijala za to da ne možemo sve da stignemo da obradimo.